Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λαρυγγομαλακια

Recommended Posts

Κορίτσια μου Γειά σας...

Είμαι νέα μανούλα σε ένα μωράκι 2 μηνών.

Το μωρό μου 10 μέρες μετά την γέννηση εκδήλωσε ένα αναπνευστικο συρριγμο. Σαν κακαρισμα σαν μπούκωμα γενικά ο θόρυβος αλλάζει συνεχώς, υπάρχει ωστόσο όλη την ημέρα..

Ο παιδίατρος ανησύχησε και μας έστειλε σε παιδο Ώρα ο οποίος μας είπε πως πρόκειται για λαρυγγομαλακια.

Ο παιδίατρος δεν ησύχασε και θέλει να επισκεφθούμε και πνευμονολογο

Σας έχει τύχει η έχετε ακούσει κάτι αντίστοιχο ??

Πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει η λαρυγγομαλακια αν είναι αυτό τελικά ?

Περιμένω αγωνιωδώς απαντήσεις σας

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου Γειά σας...

Είμαι νέα μανούλα σε ένα μωράκι 2 μηνών.

Το μωρό μου 10 μέρες μετά την γέννηση εκδήλωσε ένα αναπνευστικο συρριγμο. Σαν κακαρισμα σαν μπούκωμα γενικά ο θόρυβος αλλάζει συνεχώς, υπάρχει ωστόσο όλη την ημέρα..

Ο παιδίατρος ανησύχησε και μας έστειλε σε παιδο Ώρα ο οποίος μας είπε πως πρόκειται για λαρυγγομαλακια.

Ο παιδίατρος δεν ησύχασε και θέλει να επισκεφθούμε και πνευμονολογο

Σας έχει τύχει η έχετε ακούσει κάτι αντίστοιχο ??

Πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει η λαρυγγομαλακια αν είναι αυτό τελικά ?

Περιμένω αγωνιωδώς απαντήσεις σας

Έχω κι εγώ λαρυγγομαλακία. Είναι κάτι το οποίο δεν φεύγει ποτέ. Δεν ξέρω αν βελτιώνεται στα παιδιά μεγαλώνοντας, σε εμένα δεν νομίζω πως είχε ιδιαίτερη διαφορά. Καλό είναι να απευθυνθείς και σε παιδοπνευμονολόγο για να αποκλείσεις κάθε ενδεχόμενο. Αν δεν κάνω λάθος, σε κάποιες περιπτώσεις είναι και εγχειρήσιμο. Γενικά, δεν είναι κάτι τραγικό. Χρειάζεται λίγη έξτρα φροντίδα σε λοιμώξεις του αναπνευστικού γιατί οι άνθρωποι με λαρυγγομαλακία δεν μπορούν να κάνουν εύκολα απόχρεμψη. Αυτό βέβαια δεν αφορά τα μωρά και τα μικρά παιδιά διότι ούτως η άλλως δεν μπορούν να κάνουν απόχρεμψη λόγω ηλικίας. Προσωπικά έχω εκκωφαντικό βήχα, οι περισσότεροι γύρω μου τρομάζουν διότι δεν ξέρουν που οφείλεται. Βήχω έτσι ακόμα και όταν πνίγομαι. Επειδή όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, καλό είναι να σου δώσει αναλυτικές οδηγίες ο ωρλ ή ο παιδίατρός σου. Άλλωστε μιλάμε και για μωρό όχι για ενήλικα. Καταλαβαίνω το άγχος σου αλλά δεν είναι μια κατάσταση απειλητική για την ζωή ή την ανάπτυξη του παιδιού. Παρόλαυτά αρμόδιος είναι ο γιατρός του παιδιού. Γνώμη μου είναι οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον παιδοπνευμονολόγο για να αποκλείσετε οτιδήποτε άλλο και να μιλήσετε με τον ωρλ για το πότε μπορείτε να επιβεβαιώσετε την διάγνωση με εξετάσεις. Η συγκεκριμένη διάγνωση επιβεβαιώνεται με βρογχοσκόπηση αλλά δεν ξέρω σε τι ηλικία γίνεται κάτι τέτοιο. Και κάτι ακόμα. Υπάρχουν πολλοί γιατροί που δεν έχουν ΚΑΝ ακούσει την λέξη λαρυγγομαλακία. Ξέρω ότι ακούγεται εξωφρενικό αλλά το έχω αναφέρει πολλάκις σε παιδιάτρους και η επόμενη ερώτηση είναι "τι είναι αυτό?" Ένας μάλιστα με είχε ρωτήσει ενοχλημένος ποιος μου είπε αυτόν τον όρο και αν είμαι γιατρός... :rolleyes: Είχε βρει σόκιν την ονομασία φαίνεται... :lol: Βρείτε έναν ωρλ παίδων που να γνωρίζει καλά το αντικείμενο και να σας δώσει σωστές οδηγίες.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Το έχεις εκ γενετής ? Στην αναπνοή δεν κάνεις κάποιο θόρυβο ?

Ο παιδο ΩΡΛ μας είπε πως πριν από τους 3 πρώτους μήνες δεν μπορεί να κάνει καμιά εξέταση στο μικρούλι μου και πως πρόκειται να φύγει έως το πρώτο χρόνο.

Θα πάω πάντως και σε πνευμονολογο γοα σίγουρα..

Ναι, εκ γεννετης το εχω. Δεν νομιζω πως μπορει να ειναι και επικτητο. Θορυβο δεν κανω, ουτε μου εχουν πει αν εκανα σαν μωρο. Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Αν ο ωρλ σου ειπε οτι θα φυγει στον χρονο τοτε ετσι θα ειναι. Αληθεια, σου ειπε οτι θα φυγει η λαρυγγομαλακια ή ο θορυβος στην ανασα του παιδιου?

Το αστειο του πραγματος: οταν ειπα στην κολλητη μου οτι ο γιατρος μου ειπε οτι εχω λαρυγγομαλακια και γι'αυτο ο βηχας μου ειναι τοσο δυνατος μου απαντησε "το ηξερα οτι καποιου ειδους μλκ θα ειχες αλλα δεν ηξερα τι..." :lol:

Καταλαβαινω οτι εχεις αγχωθει αλλα πιστεψε με, κανενα προβλημα δεν μου δημιουργησε στη ζωη μου, κανενα εμποδιο δεν μου εβαλε. Το παιδακι σου θα τα παει τελεια!! :D

Ναι έτσι μου είπε ότι μεγαλώνοντας ο λαρυγγας σκληραίνει και εξαφανίζεται ο συρριγμος, μακάρι να είναι μόνο αυτό. Και όλα να πάνε καλά, κατά ευχή του Θεού...

Τα καλύτερα σου εύχομαι και εσένα

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...