Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι κάνουμε όταν η δασκάλα του παιδικού σταθμού είναι προβληματική;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

έχω ένα γιο 4,5 ετών που εδώ και 2 χρόνια πηγαίνει σε δημοτικό παιδικό σταθμό στην Αθήνα. Τις προηγούμενες χρονιές ήμουν πολύ ευχαριστημένη, και τόσο οι δασκάλες, όσο και η διευθύντρια με βοήθησαν πολύ με το γιο μου, που είχε θέμα επιθετικότητας. Φέτος στο προνήπιο έχει μία δασκάλα που έχω ακούσει και από άλλους γονείς οτι δεν είναι τόσο σωστή με τα παιδιά. Για παράδειγμα, πέρισυ έλεγε αυτή η δασκάλα για το παιδί μιας φίλης μου οτι έδερνε, ενω το το συγκεκριμένο παιδι κάνει παρέα με το γιό μου έξω και μέσα στο σπίτι, και δεν έχει δείρει ποτέ του. Της έλεγε οτι το παιδί είναι προβληματικό και αναγκάστηκε να επισκέπτεται ψυχολόγο, η οποία είπε οτι το παιδί βασικά δεν έχει τίποτε. Τελικά, μετά από κάποιες συναντήσεις η δασκάλα παραδέχθηκε οτι έδωσε ΧΑΣΤΟΥΚΙ στο παιδί όταν αυτό έκανε μια αταξία.

Κάποιοι άλλοι γονείς που τα παιδιά τους είναι στο τμήμα του γιου μου, μου είπαν οτι αυτη έχει πει για τα παιδιά τους οτι κάνουν πράγματα που δεν είναι του χαρακτήρα τους.

Για το δικό μου γιο δεν έχει πει τίποτε, εξάλλου δεν έχει κανένα θέμα επιθετικότητας πιά. Το αντίθετο μάλιστα. Λόγω της προσπάθειας που έχω κάνει, έχει εξελιχθεί σε ένα παιδί με το οποίο επικοινωνώ τέλεια, δείχνει μεγάλη ωριμότητα, και ξέρει το σωστό από το λάθος.

ΟΜΩΣ!!! : Ο γιος μου, με τον οποίο μιλάμε για πολλά θέματα, σε ανύποπτο χρόνο μου είπε τα εξής:

1) "Η κυρία Μ. έπιασε τον Λ. από το αυτί και τον πήγε στην καρέκλα γιατί χτύπησε τον Μ.". Σημειωτέον οτι αυτό δεν μπορεί να το φαντάστηκε, διότι στο σπίτι μου δεν το κάνω ποτέ, και γενικά δε χρησιμοποιώ καμία βία. Άρα το είδε, και του έκανε εντύπωση. Το γιο μου τον πιστεύω γιατί όταν λέει κάτι από μόνος του, λέει πάντα την αλήθεια (ακόμη και για να μου πει οτι χτύπησε κάποιον). Μόνο όταν τον ρωτήσεις εσύ κάτι μπορει να υπερβάλει η να πει ψέμα για να σε πειράξει.

2) Η κυρία Μ. δε με αφήνει να κάνω κακά στο σχολείο και μου λέει να κάνω στο σπίτι.

Οταν το ακουσα αυτό κοκκάλωσα, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία του, είναι ανεπίτρεπτο να μην αφήνει παιδιά να πάνε τουαλέτα. Και πάλι τον πιστεύω το γιο μου, γιατί αυτό που είπε ταιριάζει με τις περιγραφές άλλων γονιών που πιστεύουν οτι βαριέται να ασχοληθεί με τα παιδιά. Τον ρώτησα "α, δηλαδή απαγορεύεται να κανεις κακά στο σχολείο" και μου απάντησε "όχι, η κυρία Μαρούλα (άλλη δασκάλα που αντικαθιστά την κυρία Μ. όταν σχολάει) με αφήνει να κάνω κακά".

Το τελευταίο μου το είπε χθες, και θέλω τη Δευτέρα να πάω στο σταθμό και να κάνω κάτι, αλλά δεν ξέρω τι. Σε ποιόν να μιλήσω; Στη διευθύντρια; Στην ίδια τη δασκάλα; Είμαι σε δίλημμα γιατί η φίλη που είχε πέρισυ πρόβλημα πήγε στη διευθυντρια αλλά δεν έγινε τίποτε. Αναγκάστηκε (μετά από τη διάγνωση του ψυχολόγου οτι το παιδί δεν είχε τίποτε) να πάει να απειλήσει τη δασκάλα. Και τότε κάτι έγινε. Ο άντρας μου θεωρεί οτι πρέπει να κάνω το ίδιο, αλλά δεν έχω ακράδαντα στοιχεία, παρα μόνο εντυπώσεις γονέων (τις οποίες δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω για να μην τους εκθέσω) και τα λόγια του γιου μου. Φοβάμαι μήπως η εν λόγω δασκάλα με χειριστεί και βγει λάδι... Και ακόμη περισσότερο φοβάμαι μη στοχοποιήσει το παιδί μου και του φερθεί χειρότερα.

Εχει κανεις σας παρόμοια εμπειρία; Τι να κάνω;

Τελικά και να νομίζεις οτι δε θες παιδιά, ΘΕΛΕΙΣ απλά δεν το ξέρεις μέχρι να κάνεις... Δε σ' αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πιθηκάκι μου!!!!!

guqZp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα.ακομη εμπειριες απο παιδικο δεν εχω αλλα σωστα σκεφτεσαι οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις οσα εχουν πει οι αλλοι γονεις η αυτα που εγιναν περυσι με τη φιλη σου(που τα ξερει κ η διευθυνση).θα μπορουσατε να απευθυνθειτε ολοι μαζι.το μονο που μπορεις να αναφερεις προσωπικα ειναι αυτο με την τουαλετα το οποιο ειναι ανεπιτρεπτο.σε πρωτη φαση στην ιδια κ αν δεν αλλαξει κ στη διευθυντρια

Μπορεις να πας και να συζητησεις με την παιδαγωγο. Να ρωτησεις αν κανει κακα το παιδι στο σχολειο, γιατι συι σπιτι τρεχει κατευθειαν. Αν κανει, το βοηθα κανεις; Κλπ.

Οχι επιθετικα.

Η δική μου εμπειρία είναι ότι τα παιδιά πάντα τα πιστεύουμε. Από την ώρα που έπεσε χαστούκι, έπρεπε να είχε υποβληθεί μύνηση, τι νόημα έχουν οι συζητήσεις πια; Με τέτοια περιστατικά, προσωπικά θα έπιανα την διευθύντρια, ή/και θα έκανα μία γραπτή αναφορά, προς τη διευθύντρια και τον αρμόδιο σύμβουλο.

Η δική μου εμπειρία είναι ότι τα παιδιά πάντα τα πιστεύουμε. Από την ώρα που έπεσε χαστούκι, έπρεπε να είχε υποβληθεί μύνηση, τι νόημα έχουν οι συζητήσεις πια; Με τέτοια περιστατικά, προσωπικά θα έπιανα την διευθύντρια, ή/και θα έκανα μία γραπτή αναφορά, προς τη διευθύντρια και τον αρμόδιο σύμβουλο.

Εγώ κορίτσι μου σαν εκπαιδευτικός θα σου πω να πας κατευθείαν στον σύμβουλο προσχολικής ή ακόμα στον ίδιο τον προϊστάμενο.

Διαφημίσεις

Εγώ κορίτσι μου σαν εκπαιδευτικός θα σου πω να πας κατευθείαν στον σύμβουλο προσχολικής ή ακόμα στον ίδιο τον προϊστάμενο.

Για τους παιδικιυσωσταθμους δεν εχουν καμια δουλεια και καμια ευθυνη! Υπευθυνοι ειναι ο δημος ή ο ιδιοκτητης (αν μιλαμε για ιδιωτικο)

Στον περσινό παιδικό του γιού μου, πήγαινα και τον έπαιρνα νωρίτερα για΄τι έκανε προσαρμογή. (περίπου στις 12). Δύο φορές πέτυχα τη νηπιαγωγό -και πρώην διευθύντρια) να ουρλιάζει (χωρίς υπερβολή) στα παιδιά για ασήμαντους λόγους (τη μία πχ φορά που φώναζε, το έκανε επειδή το κοριτσάκι ξέστρωσε το κάλυμμα του καναπέ).

Το ανέφερα στην ευγενέστατη γραμματέα και μου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά (λογικό).

Έκανα γραπτή αναφορά στο Δ.Σ του ιδρύματος και η απάντηση τους ήταν ότι "ναι δε δικαιολογείταί αυτό που είδατε αλλά οι εργαζόμενες μας έχουν να πληρωθούν έξι μήνες (:confused:)"

Φυσικά σταματήσαμε και εγώ αναγκαστικά δε δούλεψα γιατί το έσπα πέρυσι δεν επέτρεπε αλλαγή παιδικού. Η υγεία του γιού μου είναι πάνω απ όλα.

Με αυτήν την ιστορία θέλω να σου πω ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική μία γραπτή αναφορά...

2t7wp3.png

Για τους παιδικιυσωσταθμους δεν εχουν καμια δουλεια και καμια ευθυνη! Υπευθυνοι ειναι ο δημος ή ο ιδιοκτητης (αν μιλαμε για ιδιωτικο)

Ανέφερε οτι το παιδί πηγαίνει σε προνήπιο αν δεν απατώμαι

Είχα την εντύπωση ότι το παιδί πηγαίνει στο νηπιαγωγείο.

ο παιδικός σταθμός έχει και προνηπιο

Τελικά και να νομίζεις οτι δε θες παιδιά, ΘΕΛΕΙΣ απλά δεν το ξέρεις μέχρι να κάνεις... Δε σ' αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πιθηκάκι μου!!!!!

guqZp3.png

Διαφημίσεις

Στον περσινό παιδικό του γιού μου, πήγαινα και τον έπαιρνα νωρίτερα για΄τι έκανε προσαρμογή. (περίπου στις 12). Δύο φορές πέτυχα τη νηπιαγωγό -και πρώην διευθύντρια) να ουρλιάζει (χωρίς υπερβολή) στα παιδιά για ασήμαντους λόγους (τη μία πχ φορά που φώναζε, το έκανε επειδή το κοριτσάκι ξέστρωσε το κάλυμμα του καναπέ).

Το ανέφερα στην ευγενέστατη γραμματέα και μου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά (λογικό).

Έκανα γραπτή αναφορά στο Δ.Σ του ιδρύματος και η απάντηση τους ήταν ότι "ναι δε δικαιολογείταί αυτό που είδατε αλλά οι εργαζόμενες μας έχουν να πληρωθούν έξι μήνες (:confused:)"

Φυσικά σταματήσαμε και εγώ αναγκαστικά δε δούλεψα γιατί το έσπα πέρυσι δεν επέτρεπε αλλαγή παιδικού. Η υγεία του γιού μου είναι πάνω απ όλα.

Με αυτήν την ιστορία θέλω να σου πω ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική μία γραπτή αναφορά...

Τελικά βρήκαμε 3 δρόμους, καθώς ο αντρας μου πήγε και ρώτησε σε αστυνομικό τμήμα. 1) Να καταστήσουμε υπεύθυνη τη διευθύντρια να καταγγείλει στα κεντρικά την παιδαγωγό (αν και μας ειπαν οτι οι προιστάμενοι τα συγκαλύπτουν συνήθως). 2) Αν δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς. 3)ΓΑΔΑ προστασία ανηλίκων καταγγελία, κατάθεση του παιδιού (καλύτερα να υπάρχει και άλλο ένα παιδί και ο γονέας του για να είμαστε περισσότεροι) και την τσακώνουν επιτόπου. Ο αστυνομικός μας είπε να μην το αφήσουμε, να κάνουμε κάτι οπωσδήποτε. Και οτι ένα παιδι π.χ. 12 χρονών μπορει να λέει ψέματα. Ενα 4ων λέει ο,τι βλέπει και θα μας πιστέψουν.

Προς το παρόν θα ζητήσουμε να πάει σε άλλο τμήμα, και θα κάνουμε το πρώτο. Αναλόγως θα δούμε τα επόμενα βήματα. Το σίγουρο είναι οτι δεν μπορούμε να αφήσουμε την κάθε παλαβιάρα να κακομεταχειρίζεται παιδια.

Υ.Γ. επικοινώνησα με μια μαμά που θορυβήθηκε όταν της τα είπα, και έκανε το γιο της να μιλήσει. Της είπε οτι αυτήη δασκάλα χτυπάει ένα παιδι στην κοιλιά κι ένα στο κεφάλι. Το ένα παιδι είναι αυτό που μας μίλησε κι ο δικός μας (αυτο που η δασκάλα του τραβάει τα αυτιά).

Αντε καλή μας επιτυχία.

guqZp3.png

Τελικά βρήκαμε 3 δρόμους, καθώς ο αντρας μου πήγε και ρώτησε σε αστυνομικό τμήμα. 1) Να καταστήσουμε υπεύθυνη τη διευθύντρια να καταγγείλει στα κεντρικά την παιδαγωγό (αν και μας ειπαν οτι οι προιστάμενοι τα συγκαλύπτουν συνήθως). 2) Αν δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς. 3)ΓΑΔΑ προστασία ανηλίκων καταγγελία, κατάθεση του παιδιού (καλύτερα να υπάρχει και άλλο ένα παιδί και ο γονέας του για να είμαστε περισσότεροι) και την τσακώνουν επιτόπου. Ο αστυνομικός μας είπε να μην το αφήσουμε, να κάνουμε κάτι οπωσδήποτε. Και οτι ένα παιδι π.χ. 12 χρονών μπορει να λέει ψέματα. Ενα 4ων λέει ο,τι βλέπει και θα μας πιστέψουν.

Προς το παρόν θα ζητήσουμε να πάει σε άλλο τμήμα, και θα κάνουμε το πρώτο. Αναλόγως θα δούμε τα επόμενα βήματα. Το σίγουρο είναι οτι δεν μπορούμε να αφήσουμε την κάθε παλαβιάρα να κακομεταχειρίζεται παιδια.

Υ.Γ. επικοινώνησα με μια μαμά που θορυβήθηκε όταν της τα είπα, και έκανε το γιο της να μιλήσει. Της είπε οτι αυτήη δασκάλα χτυπάει ένα παιδι στην κοιλιά κι ένα στο κεφάλι. Το ένα παιδι είναι αυτό που μας μίλησε κι ο δικός μας (αυτο που η δασκάλα του τραβάει τα αυτιά).

Αντε καλή μας επιτυχία.

Μακάρι όλα να πάνε καλά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...