Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ωδινες και εξωθησεις..τι ποναει τελικα περισσοτερο?

Recommended Posts

τελικα αν εχω καταλαβει καλα στον φυσιολογικο τοκετο οι ωδινες ειναι οι πονοι περιοδου (συστολες διαστολες τραχηλου) και οι εξωθησεις ειναι το τελικο σταδιο οπου δινεται η ωθηση για να βγει το μωρο απο τον κολπο..

επειδη εχω κανει τεχνητους πονους σε μικρη ηλικια κυησης και ομολογω οτι ηταν εξαιρετικα επωδυνο (εκει δεν υπηρχε εξωθηση λογω μικρου μεγεθους του εμβρυου)..τελικα τι ειναι πιο επωδυνο για μια γυναικα που ειναι πρωτοτοκη? οι ωδινες η οι εξωθησεις? και συγκεκριμενα αν υποθεσω οτι τους πονους των ωδινων τους αντεχω χωρις επισκληριδιο κατα την εξωθηση που ο κολπος θα ειναι στενος γιατι δεν εχω ξαναγεννησει ακομη και να χρειαστει περινεοτομη (η οποια παρεπιμπτοντως ποναει οταν γινεται?) ο πονος κατα την προσπαθεια εξαγωγης του κεφαλιου ειναι δυνατοτερος?

θελω να δω τελικα αν αξιζει τον κοπο να υπομεινω τη διαδικασια χωρις επισκληριδιο..

Διαφημίσεις

οι ωδίνες πονανε κουκλα...οση ωρα προσπαθει να φτασει η διαστολη στο 10 δλδ :) οσο ανοιγει η λεκανη :)

Στις εξωθησεις νιωθεις σαν να κατουράς...ακριβως ετσι ομως χωρις ιχνος πόνου :)

Η περιοχη εκει ειναι τοσο μουδιασμενη που δεν καταλαβενεις τπτ οταν βγενει το κεφαλι και το σωμα του μωρου :)

Εγω γεννησα χωρις επισκληριδιο με ΦΤ και τα ζορια τα ειδα στις οδυνες...αν χρειαστεις ράμματα στα κανουν με τοπικη αναισθησια παλι δεν καταλαβαινεις τπτ :)

Δλδ μην αγνωνεσαι για το μετα τις ωδινες εχει φροντισει η φυση :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

όπως τα λέει η ζουζουνίτσα είναι!!! Και ειδικά αν κάνεις πρόκληση οι ωδίνες γίνονται πιο δυνατές και πιο συχνές.... μετά δεν καταλαβαίνεις τίποτα.

.png.png.png

εν ολιγοις αυτο που εχω βιωσει (ωδινες με προκληση τοκετου για διακοπη κυησης τυπου γεννας και μια ενα χρονο μετα λογω αποβολης..)

ειναι μαλλον ενα σεβαστο δειγμα του μεγεθους του πονου..αρα μαλλον θα μπορεσω να αντεξω χωρις επισκληριδιο εφοσον στην εξωθηση λετε οτι τα πραγμα ειναι τελικα ποιο βατα..

Διαφημίσεις

Συμφωνώ..Στις εξωθήσεις δεν ένιωσα τίποτα...Στις ωδίνες όμως πολύ πόνο!!!
ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΟΙ ΛΕΜΕ!!!! :twisted:

by the way..να σου ζησει μιας και το χεις προσφατο..αντε και στα δικα μας

για τις ωδινες πρεπει να εχεις μεγαλη αντοχη,πραγματικα πονανε πολυ...αλλα δε πεθαινεις κιολας,για ολα εχει προνοησει η φυση,την ωρα του τοκετου νιωθεις ανακουφιση δε πονας!!!!

Διαφημίσεις

Ως πρωτότοκος κι εγώ να σου πω ότι ο "πόνος" είναι στις ωδίνες. Εξάλλου το λέει και η λέξη: ωδινη σημαίνει πόνος στα αρχαία ελληνικά.

Γέννησα με φυσικές ωδίνες και αρνήθηκα τους τεχνητούς πόνους. Οι φυσικές ωδίνες δεν είναι ανυπόφορες. Αρκεί να σου πω πως την επόμενη κιόλας μέρα ήθελα να ξαναζήσω την εμπειρία! Ήταν μια υπέροχη εμπειρία στο σύνολό της.

Βέβαια ήμουν καλά προετοιμασμένη ψυχολογικά, περπατούσα πολύ κάθε μέρα για 1.5 μήνα πριν την εγκυμοσύνη και έχω ανοιχτή λεκάνη.

Για να υπολογίσεις πόσο καλή είναι η λεκάνη σου αρκεί να βρεις την αναλογία μέσης/γοφών. Αν το πηλίκο πλησιάζει το 7,1 cm τότε έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες εύκολου τοκετού.

jzS0p2.png

εγω για μηνες δεν μπορουσα να ξεχασω τον πονο στις ωδίνες! γεννησα γρηγορα και χωρις επισκληριδιο αλλα με τεχνητους πονους. Ειχα εξαντληθει στις εξωθησεις, οποτε νομιζω οτι πονουσαν κι αυτες... Ισως φταιει που ειχα κουραστει και τις βιωσα τοσο επωδυνα.!

οι ωδίνες πονανε κουκλα...οση ωρα προσπαθει να φτασει η διαστολη στο 10 δλδ :) οσο ανοιγει η λεκανη :)

Στις εξωθησεις νιωθεις σαν να κατουράς...ακριβως ετσι ομως χωρις ιχνος πόνου :)

Η περιοχη εκει ειναι τοσο μουδιασμενη που δεν καταλαβενεις τπτ οταν βγενει το κεφαλι και το σωμα του μωρου :)

Εγω γεννησα χωρις επισκληριδιο με ΦΤ και τα ζορια τα ειδα στις οδυνες...αν χρειαστεις ράμματα στα κανουν με τοπικη αναισθησια παλι δεν καταλαβαινεις τπτ :)

Δλδ μην αγνωνεσαι για το μετα τις ωδινες εχει φροντισει η φυση :)

ΟΟΟΟΟΟΟΗ ΥΕΕΕΕΕΑΗ!!!!!

σα να διαβάζω τη δικιά μου περίπτωση .. 20 λεπτά πόνοι, no επισκληρίδιο Φ.Τ. και ΤΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΕΛΟ ΖΟΡΙ! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

mayday! mayday! :lol::lol::lol::lol:

:wink::wink:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Και εμένα όλα έγιναν πολύ γρήγορα 1 ώρα και 45 λεπτά πόνοι Όμως εγω πόνεσα πολύ και στις εξωθήσεις. Ειδικά την ώρα που βγήκε το κεφάλι και οι ώμοι. Αλλά μετά τέλος. Όλα πέρασαν και το χαμόγελο ξαναβγήκε Μεγαλύτερο αυτή τη φορά

Εγώ πάντως κορίτσια που γέννησα με τεχνητούς χωρίς επισκληρίδιο μπορώ να πω ότι άντεξα τους πόνους... ΟΚ ήταν έντονοι αλλά ίσως είναι και ο οργανισμός μου... Εννοείται οτι οι εξωθήσεις (2 μόνο χρειάστηκα) με ανακούφισαν και δεν με πόνεσαν καθόλου!

Βέβαια πέρασα μετά ένα χρόνο κωλυκό και πέτρα στο νεφρό χωρίς να διαμαρτυρηθώ καθόλου... σε βαθμό που να με έχουν 3 ώρες αναμονή στο Λαϊκό και μόνο όταν πήγα ούρα με αιματουρία με πιστέψανε... :roll: (λέγεται ότι ο πόνος του κωλυκού είναι ίδιος με της γέννας)

... και μετά απο ερώτηση της γιατρού μου αν είμαι σίγουρη οτι δεν θέλω επισκληρίδιο και στο 2ο καταλαβαίνετε ότι δεν μου φάνηκε τόσο τραγική εμπειρία...

Αφού πέρασες κουκλα μου αυτή τη διαδικασία 2 φορές και χωρίς να δεις μωρό γιατί να μην το ξανακάνεις αλλά αυτή τη φορά με το μπουμπουκάκι στα χέρια σου!? Συγκλονιστική εμπειρία!

Αλλά όπως είπαμε εξαρτάται απο τα κουράγια και τον οργανισμό του καθενός...

ΥΓ αυτό που με ενοχλούσε περισσότερο ήταν ο ορός στο χέρι μου και .... τα ράμματα απο κάτω :cry:

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως κορίτσια που γέννησα με τεχνητούς χωρίς επισκληρίδιο μπορώ να πω ότι άντεξα τους πόνους... ΟΚ ήταν έντονοι αλλά ίσως είναι και ο οργανισμός μου... Εννοείται οτι οι εξωθήσεις (2 μόνο χρειάστηκα) με ανακούφισαν και δεν με πόνεσαν καθόλου!

Βέβαια πέρασα μετά ένα χρόνο κωλυκό και πέτρα στο νεφρό χωρίς να διαμαρτυρηθώ καθόλου... σε βαθμό που να με έχουν 3 ώρες αναμονή στο Λαϊκό και μόνο όταν πήγα ούρα με αιματουρία με πιστέψανε... :roll: (λέγεται ότι ο πόνος του κωλυκού είναι ίδιος με της γέννας)

... και μετά απο ερώτηση της γιατρού μου αν είμαι σίγουρη οτι δεν θέλω επισκληρίδιο και στο 2ο καταλαβαίνετε ότι δεν μου φάνηκε τόσο τραγική εμπειρία...

Αφού πέρασες κουκλα μου αυτή τη διαδικασία 2 φορές και χωρίς να δεις μωρό γιατί να μην το ξανακάνεις αλλά αυτή τη φορά με το μπουμπουκάκι στα χέρια σου!? Συγκλονιστική εμπειρία!

Αλλά όπως είπαμε εξαρτάται απο τα κουράγια και τον οργανισμό του καθενός...

ΥΓ αυτό που με ενοχλούσε περισσότερο ήταν ο ορός στο χέρι μου και .... τα ράμματα απο κάτω :cry:

ακριβως αυτο σκεφτομαι να μην κανω την επισκληριδιο..επειδη ξερω οτι ποναει (δεν θα πω οτι ξερω ακριβως το ποσο γιατι αλλο τεχνητη γεννα στην 13η εβδομαδα και αποβολη - τοκετο στον 5ο μηνα και αλλο τελειομηνα) και τελικα ισως μπορω να το αντεξω και να μην επιβαρυνω τον οργανισμο μου αλλα και το μωρακι (αν υπαρχει τετοια περιπτωση να επηρεαζει) με αναισθησιες..θα δουμε..