Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

την ενοχλεί το βρακάκι

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!Λοιπόν το θέμα μου έχει ως εξής. Έχω μια κορούλα 4,5 χρονών.Κάτι έχει πάθει 15 μέρες τώρα και όλη μα όλη την ώρα τραβαει το βρακάκι της οπου κ να ειμαστε σπίτι βόλτα καθιστη ορθια όλο πιάνει το παντελονακι της για να κατεβασει το βρακακι να μην το νιώθει καθόλου στο πουλάκι της. Είπα να αδιαφορήσω αλλά δεν ξέρω τι τρέχει. Το έχει ερεθίσει κιόλας ελαφρως το πουλάκι κ της το καθαριζω καλα της βάζω κρεμούλα αλλά τη ρωτάω γτ το κάνει αυτό αν την πονάει ή την τρώει αλλά μου λέει όχι τίποτα απλά δε θέλει να φοράει βρακί. Να πάρω την παιδίατρο να κάνουμε καμια εξέταση μπας κ παιζει κανα μικρόβιο αλλα νομίζω θα μου παραπονιόταν. Της πήρα κ μεγαλύτερο νούμερο μπας κ τη στενευουν αλλα τα ιδια.Δεν ξέρω πως να φερθώ πάντως σαν θέαμα δεν είναι καθόλου ωραίο.

Διαφημίσεις

Ναι το σκεφτηκα κι εγω κ σημερα που ρωτησα τη δασκαλα της στο σχολειο αυτο μου ειπε κι ενταξει ναι γενικα χαιδευεται στο σημειο την εχω δει κ αδιαφορω αλλα αυτη η κινηση καπως ειναι ρε παιδι μου κι ολη την ωρα αυτες τις μερες.Ανεβηκε στη σκηνη για να παρει το αναμνηστικο της και το εκανε 2-3 φορες.Πριν 2 βδομαδες δεν εκανε τιποτα τετοιο

Ο αυνανθσμις, περα απο τη φυσιολογικη εξερευνηση του σωματος, μπορει να κρυβει πολλα. Απο αγχος μεχρι σεξουαλικη κακοποιηση. Δεν υπονοω τιποτα, μην παρεξηγηθω.

Ψαξε, λοιπον, τι συμβαινει στο παιδι. Συζητα μαζι του, πες του οτι αυτο ειναι θεμιτο να το κανει, αλλα μονονοταν ειναι μονο του.

Αν δεις οτι δεν μπορεις να κανεις αυτη την κουβεντα ή αν φοβασαι οτι κατι αλλο υπαρχει απο πισω, τοτε μπορεις να απευθυνθεις σε εναν ψυχολογο. Ο πσιδιατρος δεν θα σου προσφερει κατι, περα απο την αντινετωπιση του ερευισμου

Τον παιδιατρο τον ανεφερα μηπως κ παιζει καμια ουρολοιμωξη ας πουμε κ για αυτο.Αλλιως τι να πω.Εχει και κάμποση γκρινια το τελευταιο διαστημα για χαζους τελειως λογους.Θα συζητησω οσο μπορω μαζι της.Το μονο που εχει αλλαξει ειναι οτι ειμαι εγκυος αλλα δειχνει χαρουμενη με το γεγονος κ ανυπομονει.Αν αγχωνεται για κατι αλλο δεν ξερω...

Επίσης μες στο σπίτι την αφηνω που κ που γυμνη απο κατω για να μην ασχολειται κ οντως ουτε χαιδευεται ουτε τιποτα το καλυτερο της αλλα το κανω σπανια μη μαθει κ ετσι

Διαφημίσεις

Εμενα ο πενταχρονος γιος μου...εδω και κανενα διμηνο εχει αρχισει και πιανει ολη την ωρα το πουλακι του.Καταλαβαινω οτι το κανει απο αμηχανια, αγχος...αλλα φοβαμαι μη γινει συνηθια.Κι εμενα το εκανε στη γιορτη οταν επρεπε να πει το ποιημα του...εκει τον ειδα κι εγω πρωτη φορα να το κανει...και εκτοτε το κανει συχνα πχ στις κουνιες.Δεν ειναι αυνανισμος σε εμας...σα να το κανει απο αμηχανια.Στο σπιτι δε το κανει.Εχουμε μιλησει γενικα για τα γεννητικα οργανα...και πως μερικες φορες του αρεσει να ασχολειται με το πουλι του και εχουμε πει οτι ειναι κατι που το κανουμε οταν ειμαστε μονοι μαςμκαι ολα αυτα γενικα και ποτε πριν δεν ειχαμε τετοιο θεμα.

Εμενα ο πενταχρονος γιος μου...εδω και κανενα διμηνο εχει αρχισει και πιανει ολη την ωρα το πουλακι του.Καταλαβαινω οτι το κανει απο αμηχανια, αγχος...αλλα φοβαμαι μη γινει συνηθια.Κι εμενα το εκανε στη γιορτη οταν επρεπε να πει το ποιημα του...εκει τον ειδα κι εγω πρωτη φορα να το κανει...και εκτοτε το κανει συχνα πχ στις κουνιες.Δεν ειναι αυνανισμος σε εμας...σα να το κανει απο αμηχανια.Στο σπιτι δε το κανει.Εχουμε μιλησει γενικα για τα γεννητικα οργανα...και πως μερικες φορες του αρεσει να ασχολειται με το πουλι του και εχουμε πει οτι ειναι κατι που το κανουμε οταν ειμαστε μονοι μαςμκαι ολα αυτα γενικα και ποτε πριν δεν ειχαμε τετοιο θεμα.

Το ίδιο κάνει και μένα εδώ και κανά μήνα! Πιάνει το πουλάκι του, σαν να τον τρώει και το ξύνει.. νομίζω κάπου το είδε στο σχολείο και του κόλλησε και τώρα το κάνει συνέχεια. Όταν το κάνει τον ρωτάει για ξύνεται, αν τον τρώει το πουλάκι του και μου λέει όχι, τι να πω. Δεν είναι αυνανισμός γιατί και από αυτό έχουμε εδώ και καιρό, πέφτει μπρούμυτα και τρίβεται, καμία σχέση.

Το ίδιο κάνει και μένα εδώ και κανά μήνα! Πιάνει το πουλάκι του, σαν να τον τρώει και το ξύνει.. νομίζω κάπου το είδε στο σχολείο και του κόλλησε και τώρα το κάνει συνέχεια. Όταν το κάνει τον ρωτάει για ξύνεται, αν τον τρώει το πουλάκι του και μου λέει όχι, τι να πω. Δεν είναι αυνανισμός γιατί και από αυτό έχουμε εδώ και καιρό, πέφτει μπρούμυτα και τρίβεται, καμία σχέση.

Και όμως ο αυνανισμός σε αυτές τις ηλικίες έχει ακριβώς την εικόνα που περιγράφετε και οι δύο!

Δεν πρόκειται για τον αυνανισμό των ενηλίκων που γίνεται για σεξουαλική ικανοποίηση. Ούτε έχει ως πηγή τη σεξουαλικότητα.

Πρόκειται αρχικά για έρευνα και γνωριμία με το σώμα τους. Πιάνουν το χέρι τους και νιώθουν κάτι, πιάνουν το κεφάλι τους και νιώθουν κάτι άλλο. Πιάνουν τα γεννητικά τους όργανα και η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική! Αν, δε, χαϊδευτούν κιόλας είναι μια πολύ ωράια αίσθηση! Γιατί, λοιπόν, να μην νιώθουν ωραία όσο το δυνατόν περισσότερο;

Τα αγόρια συχνά πέφτουν στο πάτωμα και τρίβονται ή πίανονται. Αντίθετα τα κορίτσια βάζουν στα πόδια τους κάτι και τρίβονται (π.χ. ένα αρκουδάκι ή το σεντόνι) ή κάθονται στην άκρη μιας καρέκλας και κινούνται μπρος πίσω.

Ο αυνανισμός δεν είναι πρόβλημα. Είναι μια φυσιολογικότατη αναζήτηση των λειτουργειών του σώματος, των αισθήσεων και γνωριμία μαζί τους. Πρέπει, όμως, το παιδί να μάθει ότιαυτό δεν το κάνουμε παντού και πάντα. Είναι κάτι προσωπικό που γίνεται σε ιδιωτικό χώρο. Και πρέπει να το μάθει, εννοείται, χωρίς απειλές και φοβέρες τύπου "θα πέσει φωτιά να σε κάψει" ή "θα τυφλωθείς/κουφαθείς/βγάλεις τρίχες στα χέρια" κλπ..... Με αυτά υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να αποκτήσει φοβίες για το σώμα του και μετά να μην έχει μαι υγιή σεξουαλική ζωή.

emmaki μια που εισαι του χώρου για πες μου.Εμενα που θέλει να είναι χωρίς βρακακι (γυμνη τελειως απο κατω)μες στο σπιτι (ευτυχως εξω δε μου το χει ζητησει) την αφηνω?

Πάντως αυτο που λεω οτι εχει παθει τωρα δεν ειναι αυνανισμος,την παρατηρω κ ειναι σαν να τρωγεται με τα ρουχα της σαν να μη βολευεται,απ τη μια τραβαει απο δω την μπλουζα κι απο κει οταν δεν την βολευει κατι κ μετα τραβαει κ το βρακι κατω ,στην ουσια φαινεται ο μισος ποπος της εκει θελει να το χει

Γνώμη μου είναι ότι δεν τηνα φήνεις χωρίς βρακί.

Είνια σε μια ηλικία που μπορεί να καταλάβει και να κάνει διακρίσεις. Άρα, πρέπει να αντιληφθεί ότι το βρακί το φοράμε! Εσύ θα κυκλοφορούσες χωρίς βρακί στο σπίτι; Αν το έκανες και το κάνεις, τότε ΟΚ. Αν, όμως, δεν το κάνεις, γιατί να το κάνει το παιδί;

Μπορεί να ζεσταίνεται. Φόρεσε της πιο λεπτά ρούχα.....

Διαφημίσεις

Και όμως ο αυνανισμός σε αυτές τις ηλικίες έχει ακριβώς την εικόνα που περιγράφετε και οι δύο!

Δεν πρόκειται για τον αυνανισμό των ενηλίκων που γίνεται για σεξουαλική ικανοποίηση. Ούτε έχει ως πηγή τη σεξουαλικότητα.

Πρόκειται αρχικά για έρευνα και γνωριμία με το σώμα τους. Πιάνουν το χέρι τους και νιώθουν κάτι, πιάνουν το κεφάλι τους και νιώθουν κάτι άλλο. Πιάνουν τα γεννητικά τους όργανα και η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική! Αν, δε, χαϊδευτούν κιόλας είναι μια πολύ ωράια αίσθηση! Γιατί, λοιπόν, να μην νιώθουν ωραία όσο το δυνατόν περισσότερο;

Τα αγόρια συχνά πέφτουν στο πάτωμα και τρίβονται ή πίανονται. Αντίθετα τα κορίτσια βάζουν στα πόδια τους κάτι και τρίβονται (π.χ. ένα αρκουδάκι ή το σεντόνι) ή κάθονται στην άκρη μιας καρέκλας και κινούνται μπρος πίσω.

Ο αυνανισμός δεν είναι πρόβλημα. Είναι μια φυσιολογικότατη αναζήτηση των λειτουργειών του σώματος, των αισθήσεων και γνωριμία μαζί τους. Πρέπει, όμως, το παιδί να μάθει ότιαυτό δεν το κάνουμε παντού και πάντα. Είναι κάτι προσωπικό που γίνεται σε ιδιωτικό χώρο. Και πρέπει να το μάθει, εννοείται, χωρίς απειλές και φοβέρες τύπου "θα πέσει φωτιά να σε κάψει" ή "θα τυφλωθείς/κουφαθείς/βγάλεις τρίχες στα χέρια" κλπ..... Με αυτά υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να αποκτήσει φοβίες για το σώμα του και μετά να μην έχει μαι υγιή σεξουαλική ζωή.

Εγω λεω ότι δεν είναι αυνανισμος υπο την εννοια ότι το κανει όταν ντρεπεται...το κανει αυθόρμητα εννοω....παει εκει το χερι του ασυναίσθητα...πιανει το πουλι του για 2 δευτερόλεπτα και συνεχιζει τ παιχνιδι..μετα από λιγο παλι.Ειδικα αν καποιος ενηλικας του μιλησει ή ντραπεί τσουπ με τη μια.Αν ηταν αυνανισμος...δε θα το εκανε πχ όταν βαριοταν ή όταν βλεπει τηλεοραση?Δε θα το εκανε για καποια ωρα (τι καθομαι και λεω η δολια μανα)?Το θεμα είναι ότι αν το εκανε στο Σπιτι θα μπου ηταν πιο ευκολο να το αντιμετωπίζω...αφενος γιατι ολη η συζητηση επι του θεματος εχει γινει με το παιδι...αφετέρου γιατι όταν πχ ειμαστε στις κουνιες και το κανειολη την ωρα τον φωνάζω και του θυμιζω κρυφα στο αφτι να μη το κανει αλλα μια δυο τρεις ποσες φορες να το πω..μετα νευριαζει ότι δε με αφηνεις να παιξω,τι θελεις ολη την ωρα,ασε με κλπ.Απο την άλλη θυμαμαι κατι συμμαθητες μου που τους ειχε μεινει ως μεγαλοι και ολη την ωρα επιαναν τρο πουλι τους.

Εσυ δλδ emmaki...τι προτινεις να κανω?Οκ του εξηγω παλι ότι αυτό το κανουμε Σπιτι μας.Εξω όταν το κανει του κανω παρατηρηση?

Εγω λεω ότι δεν είναι αυνανισμος υπο την εννοια ότι το κανει όταν ντρεπεται...το κανει αυθόρμητα εννοω....παει εκει το χερι του ασυναίσθητα...πιανει το πουλι του για 2 δευτερόλεπτα και συνεχιζει τ παιχνιδι..μετα από λιγο παλι.Ειδικα αν καποιος ενηλικας του μιλησει ή ντραπεί τσουπ με τη μια.Αν ηταν αυνανισμος...δε θα το εκανε πχ όταν βαριοταν ή όταν βλεπει τηλεοραση?Δε θα το εκανε για καποια ωρα (τι καθομαι και λεω η δολια μανα)?Το θεμα είναι ότι αν το εκανε στο Σπιτι θα μπου ηταν πιο ευκολο να το αντιμετωπίζω...αφενος γιατι ολη η συζητηση επι του θεματος εχει γινει με το παιδι...αφετέρου γιατι όταν πχ ειμαστε στις κουνιες και το κανειολη την ωρα τον φωνάζω και του θυμιζω κρυφα στο αφτι να μη το κανει αλλα μια δυο τρεις ποσες φορες να το πω..μετα νευριαζει ότι δε με αφηνεις να παιξω,τι θελεις ολη την ωρα,ασε με κλπ.Απο την άλλη θυμαμαι κατι συμμαθητες μου που τους ειχε μεινει ως μεγαλοι και ολη την ωρα επιαναν τρο πουλι τους.

Εσυ δλδ emmaki...τι προτινεις να κανω?Οκ του εξηγω παλι ότι αυτό το κανουμε Σπιτι μας.Εξω όταν το κανει του κανω παρατηρηση?

Δεν μπιρω να σου πω τι ακριβως να κανεις. Ειναι περα απο τις γνωσεις μου.

Επιμενω, ομως, οτι ειναι αυνανισμος.

Ενας ψυχολογος θα σε βοηθουσε

Δεν μπιρω να σου πω τι ακριβως να κανεις. Ειναι περα απο τις γνωσεις μου.

Επιμενω, ομως, οτι ειναι αυνανισμος.

Ενας ψυχολογος θα σε βοηθουσε

Thanks anyway...το ότι τουλάχιστον μου λες ότι πρόκειται για αυνανισμο (ομολογουμένως δεν το ειχα καν σκεφτει ετσι) με βοηθαει.

Τη κόρη μου την ενοχλούν όλα τα κλασσικά βρακάκια. Της έχω πάρει τύπου μπόξερ και ησύχασε.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...