Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σπιτική κρέμα από βιολογική βρώμη;;;


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλη την παρέα!

ερώτηση προς τις έμπειρες μαμάδες: πως φτιάχνω μόνη μου κρέμα από βρώμη; Έχω πάρει τις νιφάδες και ξέρω ότι πρέπει να τις αλέσω όμως η απορία μου είναι για το μετά. Πρέπει να βράσω την βρώμη ή απλά ρίχνω μέσα το γάλα του μωρού όπως θα έκανα και με το ρυζάλευρο;

eHHwp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγω βαζω το γαλα στην κατσαρολα και προσθετω μεσα τη βρωμη.Οσο ζεσταίνεται αυτό θα αρχισει να πηζει.Σε μια κουπα γαλα πχ βαλε 2 κουταλιες της σουπας βρωμη να δεις πως θα γινει και αν τη θες πιο πηχτη προσθετεις.Εμενα δε τη θελουν πολύ πηχτη τα δικα μου.Εγω στα δικα μου προσθετω και λιγο κακαο και ελαχιστο μελι και είναι το πρωινο τους κάθε μερα.

Ποσο είναι το παιδακι σου?Μπορεις να κανεις πολλους συνδυασμου.Κανελα,σταφιδες,ξηρους καρπους.Οχι σε μωρακι αυτά εννοείται.Εγω ουτε καν την αλεθω αλλα εμενα δεν είναι μωρα.

Link to comment
Share on other sites

Βασική συνταγή για κρέμα βρώμης με μήλο:

 

~30γρ βρώμη σε νιφάδες τις οποίες τις έχεις αφήσει 8-24 ώρες σε νερό με 2-3 σταγόνες λεμόνι ή ορό γιαουρτιού (το κάνεις για να εξουδετερωθεί το φυτικό οξύ και να είναι εύκολα απορροφήσιμα όλα τα θρεπτικά συστατικά της)

~180 ml νερό

~1/2 μήλο περασμένο στον τρίφτη

 

 

Προαιρετικά (εφόσον έχουν εισαχθεί):

~1κσ σταφίδες μουλιασμένες και ψιλοκομμένες

~Λίγο βούτυρο ή λάδι καρύδας

~Κανέλα κεϋλάνης

 

Σουρώνουμε τις νιφάδες και τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με το νερό, το μήλο και τις σταφίδες. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα φρούτα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε βούτυρο ή λάδι καρύδας και κανέλα.

 

Μπορούμε επίσης αφού κατεβάζουμε από τη φωτιά, να προσθέσουμε 3 μεζούρες βρεφικό γάλα ή αφού κρυώσει μητρικό (για πιο κοντινή γεύση στο παιδί)

 

*Από την ομάδα Παιδική-Βρεφική Διατροφή στο fb.

Link to comment
Share on other sites

Δεν την αλέθω την βρώμη βράζω με νερό η γάλα βρώμης (λόγω ευαισθησίας στο αγελαδινό γάλα) 1,5 dl περίπου νερό με 1 dl βρώμη και σιγοβράζει για 2-3 λεπτά. συνήθως του ψιλό αλέθω φρούτα (διαφορετικά κάθε φορά) και τα ανακατεύω στο τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στον μικρό μου (που δεν είναι και πολύ μικρός) δεν την αλέθω, απλά του τη δίνω με φυσικό χυμό πορτοκάλι, γιατί ο σίδηρος που έχει η βρώμη απορροφάται καλύτερα όταν συνδυάζεται με βιταμίνη c. Πιο σπάνια βάζω και κομματάκια ακτινίδιου μέσα, για έξτρα βιταμίνη c.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω βαζω το γαλα στην κατσαρολα και προσθετω μεσα τη βρωμη.Οσο ζεσταίνεται αυτό θα αρχισει να πηζει.Σε μια κουπα γαλα πχ βαλε 2 κουταλιες της σουπας βρωμη να δεις πως θα γινει και αν τη θες πιο πηχτη προσθετεις.Εμενα δε τη θελουν πολύ πηχτη τα δικα μου.Εγω στα δικα μου προσθετω και λιγο κακαο και ελαχιστο μελι και είναι το πρωινο τους κάθε μερα.

Ποσο είναι το παιδακι σου?Μπορεις να κανεις πολλους συνδυασμου.Κανελα,σταφιδες,ξηρους καρπους.Οχι σε μωρακι αυτά εννοείται.Εγω ουτε καν την αλεθω αλλα εμενα δεν είναι μωρα.

 

καλημέρα! καταρχήν να ευχαριστήσω όλες τις κοπέλες που απαντήσανε.

Niki81 ο μικρός μου σε λίγες μέρες θα είναι 10 μηνών. Οπότε όλα τα αλέθω αφού τώρα αρχίζει να φαίνεται το πρώτο δοντάκι μας. Το γάλα του είναι το Holle 2 και δεν μπορώ να το ζεστάνω μαζί με την βρώμη, εννοώ δεν ξαναζεσταίνεται. Εγώ νόμιζα ότι απλώς αλέθω την βρώμη και μετά όπως και με την κρέμα Bio Bebe (κρέμα δημητριακών βιολογική) που του δίνω προσθέτω το γάλα που του έχω ετοιμάσει και ανακατεύω. Από αυτά που γράφετε όμως καταλαβαίνω ότι θέλει η βρώμη να μουλιάσει πρώτα σε νερό ή άλλα συστατικά που αναφέρετε για καλύτερη απορρόφηση βιταμινών.

Άρα με λίγα λόγια αν θέλω να φτιάξω μια απλή κρέμα βρώμης σκέτη δηλ. με το γάλα του μόνο απλώς την αλέθω και την βράζω λίγο μόνη της σε νερό και μετά την σουρώνω και την βάζω στο γάλα του;;;:-D

eHHwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Αρα το μωρακι πινει γαλα σκονη ? Χμ ...δεν ξερω να σε βοηθησω με σκονη αλλα εγω αυτο που θα εκανα στη θεση σου θα ηταν να βρασω τη βρωμη με νερακι να γινει κρεμουλα λιγο αραιη και μεσαμθα εριχνα το γαλα σκονη.Αλλα και παλι ισως σου λεω λαθος.Ας πει καποια μανουλα που να το εχει κανει με σκονη καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Τωρα που ειδα και τις αλλες απαντησεις νομιζω θα το εκανα οπως λεει η Anastasia.Θα μπορουσες δλδ να μη βαλεις καθολου γαλα...μονο με νερακι και προσθεσε λιωμενο φρουτο στο τελος.Καπου ειχα ακουσει οτι τα συστατικα της βρωμης απορροφωνται καλυτερα οταν τη φτιαχνεις χωρις γαλα...δεν ξερω αν ισχυει.Εμενα ειναι μεγαλος ο δικος μου και δεν πινει καθολου γαλα οποτε την κανω με γαλα γιατι ειναι ο μονος τροπος να πιει λιγο γαλα ο δικος μου.Εσενα αν πινει κανονικα το γαλατακι του και θελεις την κρεμουλα για απογευματινο μπορεις να την κανεις και χωρις γαλα.

Link to comment
Share on other sites

Τωρα που ειδα και τις αλλες απαντησεις νομιζω θα το εκανα οπως λεει η Anastasia.Θα μπορουσες δλδ να μη βαλεις καθολου γαλα...μονο με νερακι και προσθεσε λιωμενο φρουτο στο τελος.Καπου ειχα ακουσει οτι τα συστατικα της βρωμης απορροφωνται καλυτερα οταν τη φτιαχνεις χωρις γαλα...δεν ξερω αν ισχυει.Εμενα ειναι μεγαλος ο δικος μου και δεν πινει καθολου γαλα οποτε την κανω με γαλα γιατι ειναι ο μονος τροπος να πιει λιγο γαλα ο δικος μου.Εσενα αν πινει κανονικα το γαλατακι του και θελεις την κρεμουλα για απογευματινο μπορεις να την κανεις και χωρις γαλα.

 

Κι εγώ νομίζω Νίκη ότι ισχύει αυτό που λες. Ο σίδηρος που έχει η βρώμη δεν συνδυάζεται καλά με το ασβέστιο που έχει το γάλα. Αλλά ξέρω ότι πολλοί τρώνε τη βρώμη με γάλα ή με γιαούρτι.

Link to comment
Share on other sites

Ο δικός μου που είναι γεννημένος 2 Αυγούστου, κοντά στο δικό σου δηλαδή τρώει τη βρώμη ως εξής.Ζεσταίνω 100 μλ νεράκι και βάζω μέσα τρεις κουταλιές της σούπας βρώμη κι ανακατεύω.Γίνεται σαν κρεμούλα. Μετά λιώνω με το πιρουνάκι μπανάνα και την προσθέτω. Σαν ποσότητα δε βγαίνει τεράστια, αλλά εμένα δεν τρώει πάρα πολύ (7 κιλά σχεδόν 10 μηνών....).Αν του αρέσει ανάλογα βάζεις κι άλλη ποσότητα!Αντί μπανάνα κάποιες φορές βάζω αχλάδι ή μήλο φυσικά τριμμένο ή αλεσμένο (εγώ το κόβω μικρά μικρά κομματάκια και το βράζω).:P

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

 

39177juaehpmaxa.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 months later...

Κορίτσια καλησπέρα

Για οποία ενδιαφέρεται ας διαβάσει!!

 

Δεν έκανα κατι σπουδαίο απλά το μωρό μου την κατασπαράζει και να τονίσω οτι δεν ειναι και κανένα Φάγανό!!

Είπα να ξεκινήσω βρώμη πριν καμία βδομάδα!

Το μωρό ειναι στον 8ο!

Γενικά τρώμε μπισκοτοκρεμα και φαρίν της hipp ειναι αγευστες και της αρέσουν!

Λοιπόν άλεσα στο μούλτι τη βρώμη να γινει σκόνη και τη φύλαξα σε ένα βάζο για να εχω καθε φορά που φτιάχνω

Τωρα βάζω σε ένα κατσαρολάκι 2 με 3 κουταλιές της σούπας ( για να φάω και εγω χιχι) με νερό να σκεπάσει τη σκόνη και σε χαμηλή φωτιά ( στο γκαζάκι) ανακατεύω συνεχώς πεοσθετω παλι νεράκι ανακατεύω παλι λόγο νεράκι μέχρι να βράσει πολυ καλα να γινει κρέμα!!( προσοχή συνεχώς ανακάτεμα και λιγο λιγο νεράκι όχι πολυ απο την αρχή έτσι το ελέγχεις καλύτερα)

Μετα κόβω ένα φρουτάκι κυρίως αχλάδι που της αρέσει καυτερή η μπανάνα βέβαια, και βάζω τη βρώμη με το φρούτο στο μπλέντερ και τα χτυπάω για μα λιώσει και το φρούτο ( αν το βάλω μόνο τ στο μπλέντερ δε θα το χτυπήσει καλα)

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ μπορείτε να προσθέσετε λιγο μπισκοτοκρεμα ή φαρίν , εγω εχω πάρει τα μπισκοτάκια της hipp και ρίχνω ένα για γεύση και τα χτυπάω ολα μαζι!!!!

Super και το κανει ΝΑ!!!!

Φιλιά!!!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια καλησπέρα

Για οποία ενδιαφέρεται ας διαβάσει!!

 

Δεν έκανα κατι σπουδαίο απλά το μωρό μου την κατασπαράζει και να τονίσω οτι δεν ειναι και κανένα Φάγανό!!

Είπα να ξεκινήσω βρώμη πριν καμία βδομάδα!

Το μωρό ειναι στον 8ο!

Γενικά τρώμε μπισκοτοκρεμα και φαρίν της hipp ειναι αγευστες και της αρέσουν!

Λοιπόν άλεσα στο μούλτι τη βρώμη να γινει σκόνη και τη φύλαξα σε ένα βάζο για να εχω καθε φορά που φτιάχνω

Τωρα βάζω σε ένα κατσαρολάκι 2 με 3 κουταλιές της σούπας ( για να φάω και εγω χιχι) με νερό να σκεπάσει τη σκόνη και σε χαμηλή φωτιά ( στο γκαζάκι) ανακατεύω συνεχώς πεοσθετω παλι νεράκι ανακατεύω παλι λόγο νεράκι μέχρι να βράσει πολυ καλα να γινει κρέμα!!( προσοχή συνεχώς ανακάτεμα και λιγο λιγο νεράκι όχι πολυ απο την αρχή έτσι το ελέγχεις καλύτερα)

Μετα κόβω ένα φρουτάκι κυρίως αχλάδι που της αρέσει καυτερή η μπανάνα βέβαια, και βάζω τη βρώμη με το φρούτο στο μπλέντερ και τα χτυπάω για μα λιώσει και το φρούτο ( αν το βάλω μόνο τ στο μπλέντερ δε θα το χτυπήσει καλα)

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ μπορείτε να προσθέσετε λιγο μπισκοτοκρεμα ή φαρίν , εγω εχω πάρει τα μπισκοτάκια της hipp και ρίχνω ένα για γεύση και τα χτυπάω ολα μαζι!!!!

Super και το κανει ΝΑ!!!!

Φιλιά!!!

 

Καλύτερα μπανάνα ήθελα να πω όχι καυτερή!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...