Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περίμετρος κεφαλής

Recommended Posts

Καλησπέρα η μικρή μου είναι σχεδόν 18μ 11900kg 85cm και περίμετρος κεφαλής 47,5cm προχθές που πήγαμε στον παιδίατρο διαπίστωσε εξετάζοντας την ότι σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη (ένα μήνα πριν)δεν έχει αυξηθεί η περίμετρος του κεφαλιου. Μας τρομοκράτησε λέγοντας μας για εξετάσεις π πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που τον άλλο μήνα που θα τη μετρήσει δεν έχει μεγαλώσει καθόλου η περιμετρος τις κεφαλής. Να σημειώσω οτι μας είπε ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα και πως θα "έπρεπε " να λέει τουλάχιστον μαμά ή μπαμπά. Την μόνη λεξούλα που λέει είναι κοκο(αυγο)την ώρα που το ετοιμάζω για να το φαει. Να πω πως η μικρή μου περπατάει απο 13-14 μηνών τώρα πια τρέχει παίζει με τα παιχνίδια της χορεύει γελάει με τα πειράματα μας λέει τα δικά της συνεχώς θεωρώ ότι καταλαβαίνει τα περισσότερα από αυτά π της λεω με τα άλλα παιδάκια τα πήγαινε η μια χαρά χαίρετε. Με τρομοκράτησε τόσο πολύ ο παιδίατρος που δεν ξέρω τι να κάνω. Σκέφτομαι να την πάω σε αναπτυξιολογο, αλλά από την άλλη λέω μήπως πρέπει να κάνω υπομονή αυτό το μήνα να δούμε τι θα γίνει για να μη βάζω και το παιδί σε όλη αυτή τη διασικασια. Αν κάποια μανούλα έχει περάσει τα ιδια; αν ξέρετε κάποιο αναπτυξιολογο να μου συστήσετε στην Αθηνα; ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, αν ψάξεις για αναπτυξιολόγο σε δημόσιο νοσοκομείο, θα δεις ότι τα ραντεβού αργούν πολύ. Εγώ πέρυσι έψαχνα στο Παίδων Αγία Σοφία και είχαν διαθέσιμο μετά από έναν χρόνο και ουσιαστικά δεν έκλειναν ραντεβού. Ψάξε στο Αττικόν ή στο Παίδων Πεντέλης για απογευματινά ραντεβού.

Υπερβολικά μου ακούγονται. Δεν είχα παρόμοια εμπειρία..αλλα και μένα τα παιδιά μου 18 μηνών δεν λέγανε τίποτα. Περίμετρο κεφαλής νομίζω σε αυτή την ηλικία δε τους μέτραγε.Απλά μας ρώταγε για την αντίληψη , αν δηλαδή το παιδί καταλαβαίνει.Πάντως απο την εμπειρία μου με γιατρούς πολλές φορές πετάνε κάτι και μετά δε θυμούνται τι έχουνε πει. (απλά να αναφέρω οτι η δική μου γιατρός δε με αγχώνει προκαταβολικά π.χ. μετράει, σημειώνει και την επόμενη φορά αν δεν είναι αυτό που θα ήθελε μου λεέι τη πρέπει κάνω)

Πώς μπορούμε σε ένα φόρουμ να κρίνουμε ως "υπερβολικές" τις απόψεις ενός γιατρού με τόση ελαφρότητα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ειλικρινά ειναι κάτι που με ξεπερνάει...Για μένα βρες έναν ιδιώτη και πήγαινε..Πιθανότατα δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα...Αλλά όχι και να μην το κοιτάξεις.