Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τα γυάλινα μπουκάλια μπαίνουν ψυγείο;


Recommended Posts

κορίτσια βγάζω αρκετό γάλα με το θήλαστρο και το βάζω σε μπιμπερό. με προβλημάτισε που μου είπε η κοπέλα από το κατάστημα που αγόρασα τα μπιμπερο ότι τα γυάλινα μπιμπερό δεν είναι κατάλληλα για φύλαξη του γάλακτος του μητρικού στο ψυγείο . είναι αλήθεια αυτό; ξέρει καμιά σας κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ίσα ίσα είναι τα πιο κατάλληλα. Απλά δε γεμίζεις μέχρι πάνω μόνο τα 2/3 για να μη σου σπάσουν και όταν ξεπαγώνεις απαλά απαλά το γυρνάς λίγο να ξεκολλήσει το λίπος από τα τοιχώματα....

 

Τα πλαστικά καλύτερα να τα αποφεύγεις όσο μπορείς πάντα κάτι καινούριο βρίσκουν μέσα που κάνει κακό....

 

Edit Μου φαίνεται πολύ παράξενο που λέω για το γέμισμα, γιατί εγώ δεν κατάφερα να αντλήσω ποτέ πάνω 40 μλ....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι αλήθεια αυτό για τα γυάλινα μπουκάλια και το μητρικό γάλα, έχει βρεθεί ότι χάνονται κάποια θρεπτικά στοιχεία στο γυάλινο μπουκάλι. Εγώ είχα πάρει τα πλαστικά μπουκάλια της medela γιατί ήταν ίδια μάρκα με το θήλαστρο μου, φαντάζομαι ό,τι μάρκα είναι το θήλαστρο σου θα έχει και τα αντιστοιχα ειδικά πλαστικά μπουκάλια για μητρικό γάλα.

 

 

 


Link to comment
Share on other sites

Αν έβρισκα στα ράφια γυάλινα και πλαστικά με αεροστεγές καπάκι μπουκάλια , είναι σίγουρο ότι για ψυγείο ειδικά(λίγες ώρες) θα διάλεγα κυρίως τα γυάλινα .

 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν πουλάνε γυάλινα με αεροστεγές καπάκι! Τουλάχιστον μέχρι λίγα χρόνια πριν, δεν είχα δει κάτι.

Πιθανόν διοτι προορίζονται και για κατάψυξη (τράπεζα) που λογικά τα πλαστικά ή σακουλάκια είναι πιο ασφαλής- ανθεκτικά για μεγαλύτερο διάστημα.

 

Με βάση αυτή την λογική ΑΝ τα γυάλινα σου είναι τα κανονικά φαγητού , δηλαδη με πιπίλα και απλο καπάκι , όντως δεν είναι κατάλληλα διοτι δεν κλείνουν αεροστεγώς.

 

Μήπως αυτό να εννοούσε η πωλήτρια....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ πάντως που έβγαζα γάλα με το θήλαστρο, τα έβαζα στο ψυγείο. Τα γυάλινα που τα ζέσταινα μετά στον ειδικό θερμαντήρα.

 

Εάν έχεις πολύ γάλα, μπορείς να το καταψύξεις σε ειδικά πλαστικά σακουλάκια, μετά τα αφήνεις για 24 ώρες στο ψυγείο να υγροποιηθεί το γάλα και μετά μεταφέρεις το γάλα στα γυάλινα μπουκάλια κ ξανά θερμαντήρας κλπ.

Κ κλασσικά μετά αποστειρωτής κλπ.

 

Θα στα πουν κ στο μαιευτήριο.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ειδικά σακουλάκια μιας χρήςης για αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Τα διατηρείς στην κατάψυξη ή στο ψυγείο ανάλογα με την παραγωγή που έχεις. Γράφεις πάνω στο καθένα την ημερομηνία κ την ώρα κ πάντα παίρνεις το παλαιότερο πρώτα. Ειναι πολύ βολικά προτείνω να τα δοκιμάσεις.

jTRQp2.png KPxIp3.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...