Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υψηλη lh στην πρωτη φαση του κυκλου

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα!Ξεκινησε ο δευτερος μηνας στον φυσικο κυκλο (εξωσωματικη) και οι εξετασεις μου fsh και οιστραδιολη πολυ Καλές την 2η μερα του κυκλου. Σημερα ομως 7η ημερα πηγα για υπερηχο ο γιατρος μου ειπε πως δεν βλεπει δραστηριοτητα κι οτι ισως αυτος ο μηνας ειναι ανωορρηκτικος. Οι εξετάσεις που ξανα εκανα σημερα δειχνουν lh αυξημενη για τη φαση που ειμαι. Ειμαι λιγο πεσμενη σημερα. Ο γιατρος μου ειπε να ξαναπαω την Δευτερα , μηπως αλλαξει κατι. Ξερετε τι σημαίνει υψηλη lh στην παραγωγικη φαση (δηλαδη στην αρχη του κυκλου);

Αναλυτικά την 2η μερα: fsh 7,7 και οιστραδιολη 31,3

Σημερα 7η μερα κυκλου: οιστραδιολη 29,2 και lh 18,7 κι ο υπερηχος δεν εδειξε κανενα αναπτυγμενο ωοθυλακιο.

Τα φωτα σας!

Ο,τι δεν σε σκοτωνει, σε κανει πιο δυνατό!

Διαφημίσεις

γεια σου κ παλι.θυμησε μου πρωτα. ο προηγουμενος κυκλος που ειχες κανει διπλη ωορρηξια ηταν εντελως φυσικος η πηρες κ λιγα φαρμακα?

αυτο που καταλαβαινω εγω για τον συγκεκριμενο κυκλο ειναι οτι ενω ξεκινησες καλα οπως εδειξαν οι ορμονες η lh σου χαλασε το "γλυκο".οταν ανεβαινει αποτομα "καιει το ωαριο" ,δεν το αφηνει δηλ να αναπτυχθει σωστα.συζητα με το γιατρο σου στον επομενο κυκλο,μηπως να σου δωσει ανταγωνιστη με μικρη δοση ορμονων.την lh τη δευτερη ημερα την μετρησες? αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει κανενα απολυτως ωοθυλακιο η απλως ειναι μικρα?

γεια σου κ παλι.θυμησε μου πρωτα. ο προηγουμενος κυκλος που ειχες κανει διπλη ωορρηξια ηταν εντελως φυσικος η πηρες κ λιγα φαρμακα?

αυτο που καταλαβαινω εγω για τον συγκεκριμενο κυκλο ειναι οτι ενω ξεκινησες καλα οπως εδειξαν οι ορμονες η lh σου χαλασε το "γλυκο".οταν ανεβαινει αποτομα "καιει το ωαριο" ,δεν το αφηνει δηλ να αναπτυχθει σωστα.συζητα με το γιατρο σου στον επομενο κυκλο,μηπως να σου δωσει ανταγωνιστη με μικρη δοση ορμονων.την lh τη δευτερη ημερα την μετρησες? αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει κανενα απολυτως ωοθυλακιο η απλως ειναι μικρα?

Ακριβώς αυτό που περιέγραψες με την lh συμβαινει σε μένα!

Ανεβαίνει πολύ γρηγορα τις τελευταίες μέρες και δεν αφηνει το ωάριο να ωριμάσει όσο πρέπει,σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού.

10η μέρα η lh ήταν πάνω από 30!!!

Επίσης,8ημέρα δεν έχει δει κανένα ωάριο και δυό μέρες μετά είδε ένα κανονικού μεγέθους!

user,οι ορμόνες μας 2-3η μέρα είναι ίδιες.

Σπάει δηλαδή οριακά το ωάριο περίπου στα 17χιλ.

Και αυτό ακριβώς που είπες μου προτεινε για τον επόμενο κύκλο.

Αν και πέφτει η ωορρηξία σε αυτό τον κύκλο αμέσως μετά το Πάσχα και πάλι βλέπω να μην μπορεσουμε να κάνουμε σωστή παρακολούθηση!!:(

ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑΣ, στον προηγουμενο κυκλο που ειχαμε παρει δυο ωαρια ήταν χωρις φαρμακα.. μονο ovitrelle εκανα. Ο κυκλος μου σπο 24-25 ημερων πήγε 30 ημερων λόγω της διπλης ωοληψιας με διαφορά 9 ημερων η μία από την αλλη. Την 2η μερα δεν μου εχει πει να μετρω lh, μονο fsh και οιστραδιολη.

Δηλαδη, παει αυτος ο μήνας, ε; να το παρω αποφαση;;;

Ακριβώς αυτό που περιέγραψες με την lh συμβαινει σε μένα!

Ανεβαίνει πολύ γρηγορα τις τελευταίες μέρες και δεν αφηνει το ωάριο να ωριμάσει όσο πρέπει,σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού.

10η μέρα η lh ήταν πάνω από 30!!!

Επίσης,8ημέρα δεν έχει δει κανένα ωάριο και δυό μέρες μετά είδε ένα κανονικού μεγέθους!

user,οι ορμόνες μας 2-3η μέρα είναι ίδιες.

Σπάει δηλαδή οριακά το ωάριο περίπου στα 17χιλ.

Και αυτό ακριβώς που είπες μου προτεινε για τον επόμενο κύκλο.

Αν και πέφτει η ωορρηξία σε αυτό τον κύκλο αμέσως μετά το Πάσχα και πάλι βλέπω να μην μπορεσουμε να κάνουμε σωστή παρακολούθηση!!:(

Miss sunshine εσενα σου συμβαινει πρωτη φορα αυτο;; δηλαδη, παρα το οτι ανεβηκε η lh , θα κανεις κανονικα ωορρηξια; μακαρι να ναι καλής ποιότητας γιατί πολυ γισ καψιμο ωαριου μιλατε...

Διαφημίσεις

κορίτσια να ρωτήσω κάτι; με συγχωρείτε που μπαίνω σφήνα αλλά βλέπω που εσείς ασχολείστε με τις ορμόνες. έχω ορμονολογικές 2ης μέρας δύο συνεχόμενων κύκλων. στον πρώτο lh 4,08 fsh 8,7 και ε2 43. η ωορρηξία μου έγινε 12η μέρα πράγμα περίεργο και πολύ νωρίς για μένα. δεν του έδωσα σημασία είπα α έτυχε.

στον δεύτερο κύκλο με lh 4,09 fsh 7,1 και ε2 30 έκανα τεστάκι την 11η μέρα και μου βγήκε θετικό για ωορρηξία. πήγα το ίδιο απόγευμα και είδαμε ένα ωάριο 14,9mm και μου είπε ότι σε δυό μέρες και μετά να περιμένω πράγμα που θα ήτανε συμβατό με την 13η 14η μέρα που συνήθως κάνω ωορρηξία. σε 12 ώρες ξεκίνησε η ωορρηξία. ξανά 12η μέρα. όταν της το ανέφερα ότι το είδαμε 15mm και αν πρόλαβε άραγε να μεγαλώσει μου είπε θα το ήθελα λίγο πιο μεγάλο αλλά οκ και 16-17 να έφτασε καλά είναι. και αναρωτιέμαι. όλοι λένε από 18 και πάνω. εσείς λέτε στα 17 είναι ''καμμένο'' ουσιαστικά. έχοντας δύο κύκλους συνεχόμενους με ωορρηξία πολύ νωρίς για τα δικά μου δεδομένα και μέγεθος στον ένα διόλου ικανοποιητικό να της πω να το ψάξουμε παραπάνω και να μη το αφήσουμε στο κουτουρού; να την πιέσω; ευχαριστώ!

Κράτα το

Κράτα το

κορίτσια να ρωτήσω κάτι; με συγχωρείτε που μπαίνω σφήνα αλλά βλέπω που εσείς ασχολείστε με τις ορμόνες. έχω ορμονολογικές 2ης μέρας δύο συνεχόμενων κύκλων. στον πρώτο lh 4,08 fsh 8,7 και ε2 43. η ωορρηξία μου έγινε 12η μέρα πράγμα περίεργο και πολύ νωρίς για μένα. δεν του έδωσα σημασία είπα α έτυχε.

στον δεύτερο κύκλο με lh 4,09 fsh 7,1 και ε2 30 έκανα τεστάκι την 11η μέρα και μου βγήκε θετικό για ωορρηξία. πήγα το ίδιο απόγευμα και είδαμε ένα ωάριο 14,9mm και μου είπε ότι σε δυό μέρες και μετά να περιμένω πράγμα που θα ήτανε συμβατό με την 13η 14η μέρα που συνήθως κάνω ωορρηξία. σε 12 ώρες ξεκίνησε η ωορρηξία. ξανά 12η μέρα. όταν της το ανέφερα ότι το είδαμε 15mm και αν πρόλαβε άραγε να μεγαλώσει μου είπε θα το ήθελα λίγο πιο μεγάλο αλλά οκ και 16-17 να έφτασε καλά είναι. και αναρωτιέμαι. όλοι λένε από 18 και πάνω. εσείς λέτε στα 17 είναι ''καμμένο'' ουσιαστικά. έχοντας δύο κύκλους συνεχόμενους με ωορρηξία πολύ νωρίς για τα δικά μου δεδομένα και μέγεθος στον ένα διόλου ικανοποιητικό να της πω να το ψάξουμε παραπάνω και να μη το αφήσουμε στο κουτουρού; να την πιέσω; ευχαριστώ!

Λουλουμαδακι, μην μπερδευεσαι.. Η sunshine ειπε οτι στα 17 χιλιοστα ειναι το λιγοτερο που λες ενα ωοθυλακιο οτι ειναι καλό να σκαει. Το κάψιμο παει σ εμας που στον κυκλο αυτο η lh ανεβηκε απο νωρις και δεν αφησε το ωοθυλακιο να ωριμασει καλά. Εγω τη μια φορα που εκανα ωοληψια το ωοθυλακιο ηταν στα 19,5 με 20 χιλιοστα και την αλλη στα 18,5 χιλιοστα.

Λουλουμαδακι, μην μπερδευεσαι.. Η sunshine ειπε οτι στα 17 χιλιοστα ειναι το λιγοτερο που λες ενα ωοθυλακιο οτι ειναι καλό να σκαει. Το κάψιμο παει σ εμας που στον κυκλο αυτο η lh ανεβηκε απο νωρις και δεν αφησε το ωοθυλακιο να ωριμασει καλά. Εγω τη μια φορα που εκανα ωοληψια το ωοθυλακιο ηταν στα 19,5 με 20 χιλιοστα και την αλλη στα 18,5 χιλιοστα.

α οκ. αλλά και πάλι από 15mm σε 12 ώρες να έφτασε κοντά στο 17 λίγο δύσκολο. είδα και που είπατε για απότομο της lh και είδα το τεστ θετικό (ενώ πριν λίγες ώρες ήταν αρνητικό) που και καλά προηγείται η άνοδος της lh 24 ώρες με 36 για την ωορρηξία και σε μένα σε 12 ώρες ξεκίνησε και λέω κάτσε να ρωτήσω μη παίζει αυτό το ''πολύ απότομο'' και ίσως πρέπει να το κοιτάξω. σε ευχαριστώ για την απάντηση! μου λύθηκε η απορία για τα mm τουλάχιστον! :-D

Κράτα το

Κράτα το

α οκ. αλλά και πάλι από 15mm σε 12 ώρες να έφτασε κοντά στο 17 λίγο δύσκολο. είδα και που είπατε για απότομο της lh και είδα το τεστ θετικό (ενώ πριν λίγες ώρες ήταν αρνητικό) που και καλά προηγείται η άνοδος της lh 24 ώρες με 36 για την ωορρηξία και σε μένα σε 12 ώρες ξεκίνησε και λέω κάτσε να ρωτήσω μη παίζει αυτό το ''πολύ απότομο'' και ίσως πρέπει να το κοιτάξω. σε ευχαριστώ για την απάντηση! μου λύθηκε η απορία για τα mm τουλάχιστον! :-D

Για παν ενδεχόμενο, ρωτα τον γιατρο σου. Για να εισαι σιγουρη

Λοιπον με αυτο το μαγιοπουλας πολυ γελαω.μαγιοπουλα ειμαι αλλα περαστηκα ετσι προφανως γιατι υπηρχε κ αλλη.

Πριν γραψω επι του θεματος να γραψω κατι ασχετο γιατι δεν θυμαμαι πως ανοιγω καινουργιο θεμα.Ο εοφ εβγαλε ανακοινωση οτι μεταξυ αλλων φαρμακων αποσυρει τις clexane κ τις ινσουλινες novorapid.το λεω γιατι πρεπει να ενημερωθουν κ εγκυμονουσες κυποψηφιες εγκυμονουσες καθοτι πολλοι γιατροι περα βρεχει ως γνωστον.

επιβτου θεματος τωρα.αν ανεβαινει αποτομα η lh ειναι θεμα.θελει ελεγχο.εισαι ομως σιγουρη οτι ο γιατρος σου το μετρησε σωστα?εχω τσεκαρει πολλες φορες οτι πολλοι γιατροι δεν το κανουν.κατι δαν τους οφθαλμιατρους που δεν μετρανε σωστα τη μυωπια.δεν ειναι καθολου σπανιο οπως μου λεγε ενας φιλος οπτικος.κ μετα τα γυαλια βγαινουν ο,τι να ναι.

λουκουμαδακι την καμπυλη που λεγαμε την εκανες τελικα?

Διαφημίσεις

Λοιπον με αυτο το μαγιοπουλας πολυ γελαω.μαγιοπουλα ειμαι αλλα περαστηκα ετσι προφανως γιατι υπηρχε κ αλλη.

Πριν γραψω επι του θεματος να γραψω κατι ασχετο γιατι δεν θυμαμαι πως ανοιγω καινουργιο θεμα.Ο εοφ εβγαλε ανακοινωση οτι μεταξυ αλλων φαρμακων αποσυρει τις clexane κ τις ινσουλινες novorapid.το λεω γιατι πρεπει να ενημερωθουν κ εγκυμονουσες κυποψηφιες εγκυμονουσες καθοτι πολλοι γιατροι περα βρεχει ως γνωστον.

επιβτου θεματος τωρα.αν ανεβαινει αποτομα η lh ειναι θεμα.θελει ελεγχο.εισαι ομως σιγουρη οτι ο γιατρος σου το μετρησε σωστα?εχω τσεκαρει πολλες φορες οτι πολλοι γιατροι δεν το κανουν.κατι δαν τους οφθαλμιατρους που δεν μετρανε σωστα τη μυωπια.δεν ειναι καθολου σπανιο οπως μου λεγε ενας φιλος οπτικος.κ μετα τα γυαλια βγαινουν ο,τι να ναι.

λουκουμαδακι την καμπυλη που λεγαμε την εκανες τελικα?

χαχα η γκαβή γυναικολόγος; έβλεπα και εγώ την οθόνη το έπιασε σε διάμετρο και έβγαλε τη μέτρηση πάνω στην οθόνη δίπλα οπότε δεν παίζει λάθος τουλάχιστον με μεγάλη απόκλιση! αλλά αν ξανακάνω ωορρηξία τόσο νωρίς θα πάω να το δω. έκανα που λες ινσουλίνη γλυκοζυλιωμένη και σακχαρο και χίλια ακόμα και επειδή βγήκαν εξαιρετικά μου λέει δε χρειάζεται αλλά επειδή σε βλέπω έλα αν θες άλλη στιγμή να την κάνουμε ή όταν με το καλό μείνεις έγκυος έλα να τα ξανακάνουμε έλεγχο τις πρώτες εβδομάδες όλα. οπότε την έβαλα στον δεύτερο κύκλο εξετάσεων,τώρα κάνω ένα διάλλειμα :-D

Κράτα το

Κράτα το

To 17 είναι το κατώτερο αποδεκτό όριο ωστόσο απ'ότι ξέρω το ωριμάζουν ελαφρα και στο εργαστήριο.

Εμενα πάντως με ωάριο σχεδόν 17 βασει της τιμής lh μου είπε ότι δεν προλαβαίνουμε την ωορρηξια,

Τωρα τί να πω βρε κορίτσια...η επομένη ήταν και Κυριακή....

To 17 είναι το κατώτερο αποδεκτό όριο ωστόσο απ'ότι ξέρω το οριμαζουν ελαφρα και στο εργαστήριο.

Εμενα πάντως με ωάριο σχεδόν 17 βασει της τιμής lh μου είπε ότι δεν προλαβαίνουμε την ωορρηξια,

Τωρα τί να πω βρε κορίτσια...η επομένη ήταν και Κυριακή....

Miss sunshine, εμενα καθε φορα που μου το βρισκει ειναι πανω απο 17 και παντα μου λεει να κανω την ιδια μερα ovitrelle και μετα απο 2 μερες να πάω και το παίρνουμε..Ο γιατρος σου με μπερδευει πολυ, χωρις να θελω να σε επηρεασω!

Αυτο ναι, απ οτι καταλαβα ετσι γινεται.. οποτε γι αυτον τον κυκλο, μας εκαψε η lh και τις δυο.

Στον επομενο κυκλο εσενα σου προτεινε ανταγωνιστη; εμενα θα μου πει τη Δευτερα , ειπε να με ξαναδει σε υπερηχο.

Διαφημίσεις

Κοριτσια, αυριο θα δω τον γιατρο μου να μου πει λεπτομερειες για την υψηλη lh και να δούμε μηπως προεκυψε τιποτα διαφορετικό στον υπερηχο. Μιλησα ομως χθες μ έναν γυνσικολογο ο οποιος μου ειπε τα εξης :" Ας δειτε πρωτιστως, πως θα παει ο τρέχων κυκλος (βασικό θερμοδιάγραμμα , ενδεχομενως παχος ενδομητριου και τυχον διαμετρος καποιου ωοθυλακιου στην 14-16η ημερα) και θα δει κανείς κατοπιν..."

Θα σας γραψω εξελίξεις ωστε αν τυχει και σε αλλη κοπελα, να κατανοησει κι αυτη καλυτερα τι γίνεται σε παρομοια περίπτωση σαν τη δικη μου.. οσο ζω , μαθαίνω...

Λοιπόν, οι εξελίξεις έχουν ως εξής.. Σήμερα 11η ημέρα του κύκλου είδαμε στην αριστερή ωοθήκη 2 ωοθυλάκια 13 χιλιοστών. Ο Σφακ (ο doc) μου είπε ότι αυτός ο κύκλος είναι αργός -μετριος.. Τον ρώτησα ότι αν δώσει κάτι τελικά, εννοώ ωάριο,αυτό αναμένεται να είναι κακής ποιότητας.. Μου απάντησε πώς δεν αποκλείουμε ποτέ να είναι καλό. Έδωσε πιο πολλή έμφαση στην fsh μου που ήταν εντάξει, κι όχι στην lh . Βέβαια, δεν του αρεσε η lh αλλά δεν μου είπε κάτι σχετικό με "καψιμο" ωαρίων που λέγαμε, ούτε μου καταδίκασε τον κύκλο αυτό. Ακόμη το ψάχνει.. Θέλει να με ξαναδει.. Θα δείξει.. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα μεγαλώσουν τα ωοθυλάκια κι είδομεν.. Ελπίζω να έχουμε καλή αύξηση την Τεταρτη.. Αλλά και να μην έχουμε, οκ, τον άλλο μήνα πάλι..!

Λοιπόν, οι εξελίξεις έχουν ως εξής.. Σήμερα 11η ημέρα του κύκλου είδαμε στην αριστερή ωοθήκη 2 ωοθυλάκια 13 χιλιοστών. Ο Σφακ (ο doc) μου είπε ότι αυτός ο κύκλος είναι αργός -μετριος.. Τον ρώτησα ότι αν δώσει κάτι τελικά, εννοώ ωάριο,αυτό αναμένεται να είναι κακής ποιότητας.. Μου απάντησε πώς δεν αποκλείουμε ποτέ να είναι καλό. Έδωσε πιο πολλή έμφαση στην fsh μου που ήταν εντάξει, κι όχι στην lh . Βέβαια, δεν του αρεσε η lh αλλά δεν μου είπε κάτι σχετικό με "καψιμο" ωαρίων που λέγαμε, ούτε μου καταδίκασε τον κύκλο αυτό. Ακόμη το ψάχνει.. Θέλει να με ξαναδει.. Θα δείξει.. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα μεγαλώσουν τα ωοθυλάκια κι είδομεν.. Ελπίζω να έχουμε καλή αύξηση την Τεταρτη.. Αλλά και να μην έχουμε, οκ, τον άλλο μήνα πάλι..!

τουλάχιστον από ανωρηκτικό που λέγαμε λίγες μέρες πριν έχουμε ανάπτυξη αργή μεν όχι απογοητευτική όμως δε! ενημέρωσε αν θα σου πει κάτι άλλο για την ποιότητα την τετάρτη! εύχομαι να έχουν πάρει τα πάνω τους στον επόμενο υπέρηχο!

Κράτα το

Κράτα το

hi!Πως γινεται να εχεις δυο ωοθηλάκια κ να αναπτύσσονται ταυτόχρονα;πας για διπλή ωορρηξία πάλι; παιρνεις καποιο φάρμακο;συνηθως ενα δεν έχουμε.

ποτε ξεκιναει ο σφακ την παρακολουθηση;από ποια μέρα; κανεις καθε φορα ορμόνες;μερα παρα μερα πας;συγνωμη για τις ερωτησεις αλλα για να ξερω τι με περιμενει.

hi!Πως γινεται να εχεις δυο ωοθηλάκια κ να αναπτύσσονται ταυτόχρονα;πας για διπλή ωορρηξία πάλι; παιρνεις καποιο φάρμακο;συνηθως ενα δεν έχουμε.

ποτε ξεκιναει ο σφακ την παρακολουθηση;από ποια μέρα; κανεις καθε φορα ορμόνες;μερα παρα μερα πας;συγνωμη για τις ερωτησεις αλλα για να ξερω τι με περιμενει.

Ο Σφακ ξεκινάει την παρακολούθηση την 6η ή 7η ημέρα του κύκλου με υπέρηχο. Οι ορμονολογικές γίνονται από την 2η-3η ημέρα και μετά κάθε φορά που πας για υπέρηχο, αν χρειαστεί βάσει του μεγέθους των ωοθυλακίων, θα σου πει αυτός. Ναι,πάω μέρα παρά μέρα για υπέρηχο.

Δεν παίρνω ορμόνες, είμαι σε φυσικό κύκλο! Ένα ωοθυλάκιο αναπτύσσεται στον φυσικό κύκλο, αλλά σε γυναίκες με χαμηλό απόθεμα ωοθηκών (ΑΜΗ=0,88) όπως εγώ , συμβαίνουν κάτι τέτοια. Λόγω ηλικίας μου όμως (33), τα ωοθυλάκια αυτά αναμένονται καλύτερης ποιότητας. Τώρα σου λέω ότι μου έχει πει ο Σφακ.

Συνήθως βλέπω ότι ξεκινάνε δύο, αλλά στην πορεία το ένα συνεχίζει να μεγαλώνει..

Τωρα τι να σου πω;;; Κι γώ τώρα μαθαίνω... Είδομεν..

Μακάρι για όλες μας κορίτσια να πάνε καλά τα πράγματα.. Ένα καλό ωάριο θέλουμε όλες! Αρκεί αυτό!

• 2 weeks later...

Κοριτσια γραφω τα νεοτερα.. Τελικα τα 2 ωοθυλακια που ειχα μεγαλωσαν μαζι και την 15η ημερα του κυκλου τα παρακεντησαμε, όπου προεκυψαν 2 ωαρια. Ειπαμε να τα κανουμε βλαστοκυστες κι ετσι σημερα μου ειπαν οτι το ενα απο τα δυο τα κατάφερε, εγινε βλαστοκυστη και μπηκε καταψυξη.

Τελικα , σε μενα η υψηλη lh στην αρχη του κυκλου, δεν μου εκαψε τον κυκλο. Ισως βέβαια, πσιζει ρολο το οτι ανεβηκε στην αρχη, μετα κατεβηκε κσι μετά ξανανεβηκε οπου εγινε κι η ωοληψια.

Να μη χανετε ποτε τις ελπιδες σας, γιατι ποτε δεν ξερεις!

Καλο Πασχα και καλή ανασταση σε ολες!