Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Recommended Posts

Καλημέρα.

 

Γνωρίζει κάποιος τί ακριβώς θα σημαίνει, αν περάσει, το νομοσχέδιο που προτείνεται εκ νέου για την παιδεία? Αναφέρομαι ειδικότερα στις ρυθμίσεις που προτείνονται για τα ιδιωτικά σχολεία, δηλαδή κατάργηση απογευματινών δραστηριοτήτων, ενισχυτικής διδασκαλίας, πολιτιστικών ομίλων κλπ.

 

Υπάρχει κάποιος που δουλεύει στον κλάδο και μπορεί να μας πει?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


δυστυχώς αντί να ασχοληθούν με τα δημόσια σχολεία και να προσπαθήσουν να τα βελτιώσουν/αναπτύξουν/ανεβάσουν επίπεδο βάζουν χέρι στα ιδιωτικά για πολιτικούς λόγους από ότι φαίνεται και μόνο. το άκουσα και εγώ, ας ελπίσουμε ότι είναι ένα σχέδιο που θα μείνει στα χαρτιά όπως όλα.

Κράτα το

Κράτα το

Link to comment
Share on other sites

Και μένα με ανησυχεί (και) αυτό το νομοσχέδιο. Αν δεν είναι αυτό ιδεοληψία και εμμονή κατά της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας, τότε δεν ξέρω τι είναι. Να πω εδώ ότι αναφέρομαι στα κομμάτια όπου εστιάζει η Deena κι εγώ, και όχι στις διατάξεις για το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά, διότι δεν έχω άποψη (περίπου) για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Γνωρίζει κάποιος τί ακριβώς θα σημαίνει, αν περάσει, το νομοσχέδιο που προτείνεται εκ νέου για την παιδεία? Αναφέρομαι ειδικότερα στις ρυθμίσεις που προτείνονται για τα ιδιωτικά σχολεία, δηλαδή κατάργηση απογευματινών δραστηριοτήτων, ενισχυτικής διδασκαλίας, πολιτιστικών ομίλων κλπ.

 

Υπάρχει κάποιος που δουλεύει στον κλάδο και μπορεί να μας πει?

 

Βρήκα αυτό, δεν νομίζω να έχει κατατεθεί κάτι άλλο... μέσα στο Link μπορείς να διαβάσεις όλο το νομοσχέδιο http://www.tovima.gr/society/article/?aid=695149

 

στην σελίδα 45 γράφει ότι στα ιδιωτικά σχολεία απαγορεύεται η λειτουργία εσωτερικών φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εγώ διάβασα ότι οι προτεινόμενες διατάξεις είναι εντελώς αντίθετες με τις τελευταίες μνημονιακές προβλέψεις και ότι αποκλείεται, για τον λόγο αυτό, να περάσουν, για αυτό ρωτάω αν υπάρχουν κάποια μέλη που δουλεύουν στον κλάδο και έχουν αποκομίσει κάποια αίσθηση εκ των έσω σχετικά με το τί μέλλει γενέσθαι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Επειδή κι εγώ διάβασα ότι οι προτεινόμενες διατάξεις είναι εντελώς αντίθετες με τις τελευταίες μνημονιακές προβλέψεις και ότι αποκλείεται, για τον λόγο αυτό, να περάσουν, για αυτό ρωτάω αν υπάρχουν κάποια μέλη που δουλεύουν στον κλάδο και έχουν αποκομίσει κάποια αίσθηση εκ των έσω σχετικά με το τί μέλλει γενέσθαι.

 

Κοίταξε να δεις αν δεν κατατεθεί κάτι και ψηφιστεί ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, οπότε ότι αίσθηση και να έχει αποκομίσει κάποιος σίγουρα θα είναι υποκειμενική... προσωπική μου εκτίμηση το νομοσχέδιο Μπαλτά δεν θα είναι για καλό, εάν κρίνω από τις τοποθετήσεις του γενικά σε διάφορα θέματα :rolleyes::rolleyes:

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα αυτό, δεν νομίζω να έχει κατατεθεί κάτι άλλο... μέσα στο Link μπορείς να διαβάσεις όλο το νομοσχέδιο http://www.tovima.gr/society/article/?aid=695149

 

στην σελίδα 45 γράφει ότι στα ιδιωτικά σχολεία απαγορεύεται η λειτουργία εσωτερικών φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια...

 

Ευχαριστώ για το link, αυτό το αρχικό σχέδιο του νομοσχεδίου το έχω δει κι εγώ, απλά πρόσφατα διάβασα δημοσιεύματα ότι ο Φίλης θέλει να το επαναφέρει με διάφορες αλλαγές, σύμφωνα δε, με τα δημοσιεύματα αυτά, οι νέες ρυθμίσεις θα περιορίζουν/απαγορεύουν όχι μόνο τα φροντιστηριακά μαθήματα ξένων γλωσσών, αλλά και διάφορες άλλες έξτρα δραστηριότητες που κάνουν τα ιδιωτικά σχολεία πέραν του κανονικού ωραρίου (π.χ. απογευματινοί όμιλοι) και πέραν του υποχρεωτικού προγράμματος σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.

 

Πήρα τελικά την απόφαση και έγραψα τον γιο μου σε ιδιωτικό προνήπιο από Σεπτέμβριο, σε σχολείο που έχει μετά όλες τις βαθμίδες, στο ίδιο σχολείο θα ακολουθήσει όταν έρθει η ώρα και η κόρη μου. Από τους βασικότερους λόγους της επιλογής μας ήταν ότι το ωράριο του συγκεκριμένου σχολείου είναι διευρυμένο, γιατί κάνει πολλά μαθήματα/δραστηριότητες πέραν του υποχρεωτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, δεν έχει δηλαδή την δομή,- μάθημα μέχρι τις 13.30 και μετά φύλαξη-μελέτη, όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δομημένο στην βάση διευρυμένου ωραρίου (έως τις 16.00).

 

Ελπίζω αυτά που ακούω να είναι φήμες ή να μην προχωρήσουν...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που διάβαζα είναι ότι ναι μεν θα επιτρέπονται οι δραστηριότητες, αλλά μόνο μετά από έγκριση του Υπουργείου (τρέχα γύρευε δηλαδή). Οι απόψεις διίστανται Ανάλογα με το τι διαβάσεις ( πχ http://www.esos.gr/arthra/43036/i-apopsi-tis-oiele-epi-ton-rythmiseon-gia-tin-idiotiki-ekpaideysi-poy-etoimazei-yp που παρουσιάζει την άποψη της ΟΙΕΛΕ ή πχ το liberal.gr http://www.liberal.gr/arthro/38519/forum/2016/kratismos-enantion-idiotikis-ekpaideusis-muthoi-kai-pragmatikotita.html).

 

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους έχω επιλέξει κι εγώ ιδιωτικό σχολείο, όπως και οι περισσότεροι γονείς που ξέρω.

 

Εγώ βλέπω ότι μέσα σε όλα τα άλλα, τα βάλανε πάλι με τα ιδιωτικά, λες και είναι η πηγή όλων των κακών της μοίρας μας. Τι να πω.

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρον η ενημέρωση που έχουμε από την ΟΙΕΛΕ είναι ότι θα ισχύει η απόφαση Κουράκη που ισχύει έως τωρα με μικρες αλλαγές. Τα φροντιστηρια ξενων γλωσσων και μεσης εκπαιδευσης δεν επιτρεποταν να λειτουργουν στα σχολεια έτσι και αλλιως. Οι μετασχολικές δραστηριότητες θα γίνονται όπως τώρα. Οι μελέτες είναι ενισχυτικες διδασκαλιες. Οι παραδοσιακοι χοροί και οι ρυθμικες κ.λ.π. δηλωνονται φυσικη αγωγη, η πληροφορική κανονικά, η μουσικη και τα όργανα δηλωνονται ως μουσικη κ.λ.π. Ολα αυτα γινονται με αποφαση του συλλογου διδασκοντων και οχι με αποφαση του ιδιοκτητη όπως παλια και αποτελουν ώρες διοριστηριων. Η διαφοροποιηση αναμεσα στην οιελε και τους ιδιοκτητες είναι το πως θα εγκρινονται και το πως θα δηλωνονται. Κατα τα αλλα δεν αλλαζει κατι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ο υπουργός Παιδείας, σε αγαστή σύμπνοια και σύμπλευση με τη συντεχνιακή ηγεσία της ΟΙΕΛΕ – που έχει ως καταστατικό σκοπό της την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων, θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμπυκνώνεται στην πρόταση «η ιδιωτική εκπαίδευση είναι παθογενένεια, που πρέπει να εξαλειφθεί». Όχι, βέβαια, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, που θα ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με τη συνταγματική κατοχύρωσή της ήδη από το 1827 (Σύνταγμα της Τροιζήνας), αλλά με έμμεσους τρόπους, δόλιες διοικητικές ρυθμίσεις ή τροπολογίες που πλήττουν τον πυρήνα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.

Εν προκειμένω, ο κ. υπουργός καλεί τα ιδιωτικά σχολεία να καταθέσουν τις απόψεις τους προσπαθώντας έτσι να στήσει έναν προσχηματικό διάλογο για προαποφασισμένες θέσεις, που προωθεί προς ψήφιση. Το άρθρο 40 που θέλει να εισαγάγει για ψήφιση σε κάποιο άγνωστο μέχρις στιγμής νομοσχέδιο ως τροπολογία:

1. Απαγορεύει στα ιδιωτικά σχολεία να αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις τους με οποιαδήποτε απογευματινή δραστηριότητα σχετική με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου

2. Απαγορεύει οποιοδήποτε μάθημα πέραν του υποχρεωτικού κρατικού προγράμματος,

3. Απαγορεύει τη λειτουργία τμημάτων ξένων γλωσσών και φροντιστηριακών μαθημάτων μετά το επίσημο κρατικό πρόγραμμα

4. Απαγορεύει την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού τους και την αντικατάσταση όσων κρίνονται ανεπαρκείς

5. Αντικαθιστά τους δικαστές με συνδικαλιστές

6. Μεταφέρει δολίως τη διοίκηση και διαχείριση των ιδιωτικών σχολείων στη φιλικά προσκείμενη σε αυτόν ηγετική συντεχνία της ΟΙΕΛΕ.

Στις 26-10-2015 σε συνέντευξή του στο Realfm, κ. υπουργός ευθαρσώς δήλωνε: «Το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση». Στη διαδρομή, όμως, φαίνεται ότι ξέχασε τον καθʼ όλα επιτακτικό αυτόν στόχο, τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου, και αποφάσισε να διαλύσει τα ιδιωτικά σχολεία, προκειμένου να ικανοποιήσει τους όψιμους πολιτικούς φίλους του, την ηγετική συντεχνία της ΟΙΕΛΕ.

Ο κ. Φίλης, βέβαια, ουδόλως ενδιαφέρεται για τις απόψεις του Συνδέσμου μας, που εκπροσωπεί όλα τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ενδιαφέρεται μόνο να ισχυριστεί ότι προηγήθηκε «δημοκρατικός διάλογος», του είδους όμως που θα χαρακτηριζόταν ως το πιο σύντομο σοβιετικό ανέκδοτο (στα οποία από ό,τι φαίνεται αρέσκεται ο κ. υπουργός). Όμως, δυστυχώς, συνιστά μια μεθόδευση, η οποία αναδεικνύει το είδος της δημοκρατίας και της παιδείας που ονειρεύεται ο κ. υπουργός για την χώρα μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

8HQvp2.png
Link to comment
Share on other sites

Επειδη ειδα και αλλες απαντησεις, αυτο που ισχυει ειναι οτι ολα τα αιτηματα θα γινονται μεσω της κάθε πρωτοβαθμιας και δευτεροβαθμιας δηλαδη για διευρυμενο ωραριο, παρεκκλισεις , επιπλεον αντικειμενα. Δεν τα απαγορευει κανεις και γινονται πιο ελεγχομενα. Εσεις ως γονεις θα πρεπει να επιθυμειτε να υπάρχει έλεγχος στις μετασχολικες δραστηριοτητες ως προς το ποιοι τις κανουν γιατι ειναι σημαντικο να έχουν τα απαραιτητα απο το νομο προσοντα .

Εξαλλου εσεις τις πληρωνεται κανονικα. Γιατι να τις κανουν άσχετες ειδικοτητες που μπορει να μην πληρωνονται ή να τα παιρνουν μαυρα; Ετσι πεφτει το επιπεδο της δραστηριοτητας και το σχολειο λειτουργει με ανεξελεγκτα προγραμματα.

Ολα επιτρεπονται αρκει να δηλωνονται.

Οσον αφορα τα φροντιστηρια ξενων γλωσσων και μεσης εκπαιδευσης που απαγορευονται, οι μαθητες μπορουν να κανουν τα εξτρα τους με τη μορφη ενισχυτικης διδασκαλιας π.χ. διπλώματα στα Αγγλικά ή προγραμματα μελετης κ.λ.π.

Link to comment
Share on other sites

Η εγκυκλιος Κουρακη του 2015 που ισχυει τωρα και θα παγιωθει είναι η εξής:

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

(Απόσπασμα από ΦΕΚ 688/2015)

 

Αριθμ. Φ8/53470/Δ2

Ρύθμιση θεμάτων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ. Θ, υποπαράγραφος Θ.2., περίπτωση 5 του Ν. 4152/2013 (ΦΕΚ Α΄ 107).

2. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α΄ 98).

3. Την αριθμ. ΥΑ Γ2/78244/20−6−2013 (ΦΕΚ 1518/τ. Β΄) «Ρύθμιση θεμάτων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης».

4. Το Π.Δ. 24/2015 (ΦΕΚ 20 τ. Α΄) με το οποίο έγινε η σύσταση και μετονομασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

5. Την αριθμ. Υ 100/20−02−2015 (ΦΕΚ 299 τ. Β΄) απόφαση του Πρωθυπουργού, με την οποία ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στον Αναστάσιο Κουράκη Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

6. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

1. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο που προβλέπεται στην υποπαράγραφο Θ.2 του Ν. 4152/2013 (ΦΕΚ Α΄ 107) και με άλλες σχολικές δράσεις, όπως αυτές καθορίζονται κατωτέρω:

 

α) Κάθε είδους ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενίσχυση της γλωσσομάθειας ή άλλη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων, μη προβλεπόμενη από το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

 

β) Διδασκαλία στο πλαίσιο διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος των διδασκόμενων γνωστικών αντικειμένων, πέραν των οριζόμενων από το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και μέχρι 40 ώρες την εβδομάδα.

 

γ) Διδασκαλία σε τμήματα μαθητών που προκύπτουν μετά από κατάτμηση τάξεων ή τμημάτων (και όχι σε περισσότερα από τρία επιμέρους τμήματα) για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών στα μαθήματα κατευθύνσεων και γενικής παιδείας των τάξεων Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Προϋπόθεση για την κατάτμηση αυτή αποτελεί η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων.

 

δ) Διδασκαλία σε τμήματα μαθητών που προκύπτουν μετά από κατάτμηση τάξεων ή τμημάτων κατά επίπεδο γνώσης όλων των διδασκομένων ξένων γλωσσών και της πληροφορικής στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Προϋπόθεση για την κατάτμηση αυτή αποτελεί η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων.

 

ε) Ανάθεση έργου συντονισμού των εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα και μέχρι δέκα (10) ώρες την εβδομάδα.

 

στ) Ανάθεση σαφώς συγκεκριμένου έργου προετοιμασίας αθλητικών ομάδων, προετοιμασίας και υλοποίησης πολιτιστικών, καλλιτεχνικών κ.λπ. δραστηριοτήτων του σχολείου, ανάθεση σαφώς συγκεκριμένου έργου παραγωγής διαδραστικού−ψηφιακού υλικού για τις ανάγκες του σχολείου (και μέχρι τέσσερις (4) ώρες εβδομαδιαίως), ανάθεση έργου υπευθύνου ψηφιακής τάξης εφόσον καλύπτονται διαδραστικά τα δύο τρίτα των λειτουργούντων τμημάτων στο σχολείο (και μέχρι τέσσερις (4) ώρες εβδομαδιαίως), ανάθεση έργου από τους συντονιστές στο πλαίσιο συντονισμού των εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου (και μέχρι δύο (2) ώρες εβδομαδιαίως), καθώς και ανάθεση έργου στο πλαίσιο λειτουργίας ομίλων μελέτης όπως: μαθηματικών, φυσικών επιστημών, φιλολογικών μαθημάτων, θεάτρου, μουσικής κ.λπ. που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί ή σε άλλο σχολείο του ίδιου ιδιοκτήτη που λειτουργεί στην ίδια πόλη.

 

ζ) Ανάθεση έργου υπευθύνου ομίλου ή ομίλων και μέχρι έξι (6) ώρες την εβδομάδα.

 

2. α. Οι ώρες απασχόλησης στις ως άνω δράσεις, εφόσον ανατεθούν, αποτελούν ώρες τακτικής απασχόλησης που υπολογίζονται ως ώρες κανονικής εβδομαδιαίας διδασκαλίας υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση.

 

β. Οι συνολικές ώρες παρουσίας του εκπαιδευτικού στο σχολείο, με συνυπολογισμό των ωρών απασχόλησης στις ως άνω δράσεις και με κυλιόμενο ωράριο, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τις τριάντα (30) εβδομαδιαίως για εκπαιδευτικούς με πλήρες ωράριο και ανάλογο κλάσμα επί των τριάντα (30), εάν ο εκπαιδευτικός έχει μειωμένο ωράριο.

 

3. α. Όλες οι παραπάνω, εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προϋποθέτουν τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, εντάσσονται στο διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και γνωστοποιούνται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης το αργότερο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

 

β. Όλες οι ανωτέρω αναθέσεις γίνονται με βάση τις σχετικές διατάξεις του Ν. 1566/1985 για ένα σχολικό έτος και δύνανται να ανανεώνονται σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται από τα προηγούμενα εδάφια.

 

Από της δημοσιεύσεως της παρούσης καταργείται η Γ2/78244/20−6−2013 υπουργική απόφαση του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

 

Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από το σχολικό έτος 2015−2016.

 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Μαρούσι, 1 Απριλίου 2015

 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Link to comment
Share on other sites

Οπως καταλαβαινετε η μονη διαφορα που θα υπάρξει είναι ότι όλα αυτά θα είναι ελεγχόμενα. Κατ'εμε αυτο ειναι θετικό στοιχειο. Δυστυχως ο έλεγχος για τους ιδιοκτητες σχολειων είναι μη επιθυμητος. Από τη στιγμη που επιτρεπονται οι δραστηριοτητες επειδη μιλάμε για το μορφωτικο αγαθό πρέπει να υπάρχει ελεγχος. Δεν θα ηταν παραλογισμός π.χ. να έκαναν πάνω σας ιατρικες πράξεις γιατροί χωρις αδεια ασκησεως επαγγελματος;

Ετσι λοιπον πρεπει να ελεγχεται ποιοι κανουν μαθημα στα παιδια σας οποιαδηποτε ωρα σε ενα σχολειο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι κατάλαβα, ευχαριστώ...

 

Δεν βρίσκω γενικά αρνητικό τον έλεγχο, θα προτιμούσα να μου ενέπνεε λιιιιίγο περισσότερη εμπιστοσύνη ο ελεγκτικός μηχανισμός, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα;););)

 

Πάντως, στο ραντεβού που είχαμε κάνει με την ιδιοκτήτρια του σχολείου στο οποίο καταλήξαμε, μας είχε πει ότι ως σχολείο έχουν κάνει την επιλογή να αυξήσουν το κόστος λειτουργίας τους απασχολώντας κανονικά αδειοδοτημένους εκπαιδευτικούς για όλες τις δραστηριότητες (και τις "εξωσχολικές") με κανονικό ωράριο και πλήρεις αποδοχές, για να εξασφαλίσουν την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών.

 

Από τα λεγόμενά της κατάλαβα ότι ίσως δεν είναι παντού ο κανόνας...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οπως καταλαβαινετε η μονη διαφορα που θα υπάρξει είναι ότι όλα αυτά θα είναι ελεγχόμενα. Κατ'εμε αυτο ειναι θετικό στοιχειο. Δυστυχως ο έλεγχος για τους ιδιοκτητες σχολειων είναι μη επιθυμητος. Από τη στιγμη που επιτρεπονται οι δραστηριοτητες επειδη μιλάμε για το μορφωτικο αγαθό πρέπει να υπάρχει ελεγχος. Δεν θα ηταν παραλογισμός π.χ. να έκαναν πάνω σας ιατρικες πράξεις γιατροί χωρις αδεια ασκησεως επαγγελματος;

Ετσι λοιπον πρεπει να ελεγχεται ποιοι κανουν μαθημα στα παιδια σας οποιαδηποτε ωρα σε ενα σχολειο.

 

 

Αυτό εννοείται!

Τα σοβαρά επομένως σχολεία θα πρέπει να το επιθυμούν.

8HQvp2.png
Link to comment
Share on other sites

Η KEL τα είπε ακριβώς οπώς είναι.

 

Το δικό μας σχολείο σχολάει επίσημα στις 1 ή 3 ανάλογα την τάξη. Τα υπόλοιπα είναι μεν στο χώρο του σχολείου ΑΛΛΑ όχι σαν παροχή βασικού προγράμματος του σχολείου.

Ολες, αθλητικές -μουσικές δραστηριότητες, είναι πολύ ξεκάθαρες, με άλλη απόδειξη , με άλλη άδεια. Κανονικά δηλαδή σαν μια άλλη επιχείρηση ιδιωτικη.

Εμένα αυτό με ικανοποιεί διοτι αισθάνομαι οτι κάτι καλό γίνεται απο σωστούς ανθρώπους οχι απλά ολοήμερο παρκινγκ μεσα στο σχολείο.

Φαντάζομαι οτι όλα τα σχολεία θα έπρεπε να είναι έτσι.

 

Σε μας δηλαδή δεν αλλάζει κατι ως προς αυτό με τα εως τώρα πάντα δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

Η KEL τα είπε ακριβώς οπώς είναι.

 

Το δικό μας σχολείο σχολάει επίσημα στις 1 ή 3 ανάλογα την τάξη. Τα υπόλοιπα είναι μεν στο χώρο του σχολείου ΑΛΛΑ όχι σαν παροχή βασικού προγράμματος του σχολείου.

Ολες, αθλητικές -μουσικές δραστηριότητες, είναι πολύ ξεκάθαρες, με άλλη απόδειξη , με άλλη άδεια. Κανονικά δηλαδή σαν μια άλλη επιχείρηση ιδιωτικη.

Εμένα αυτό με ικανοποιεί διοτι αισθάνομαι οτι κάτι καλό γίνεται απο σωστούς ανθρώπους οχι απλά ολοήμερο παρκινγκ μεσα στο σχολείο.

Φαντάζομαι οτι όλα τα σχολεία θα έπρεπε να είναι έτσι.

 

Σε μας δηλαδή δεν αλλάζει κατι ως προς αυτό με τα εως τώρα πάντα δεδομένα.

 

Το δικό μας πάλι λειτουργεί διαφορετικά. Όλα τα παιδιά φεύγουν στις 16.00, δεν υπάρχουν δηλαδή διαφορετικές ζώνες αποχώρησης ανάλογα με την τάξη. Όλες οι τάξεις (προνήπιο, νηπιαγωγείο, δημοτικό) αρχίζουν στις 8.30 και σχολάνε στις 16.00. Έτσι, δεν υπάρχει η δομή μαθήματα, μετά όμιλοι ή μελέτη κ.λπ., η μελέτη π.χ. γίνεται κάποια στιγμή το πρωί, κάποιοι όμιλοι επίσης, είναι επομένως όλα ενταγμένα στο ενιαίο ωράριο και τιμολογούνται όλα από το σχολείο. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι καθηγητές είναι κανονικά αδειοδοτημένοι και εργάζονται υπό το ειδικό καθεστώς των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, κατάλαβα,,,, δεν ξέρω πως είναι έτσι η δομή.

 

Ξαναδιαβάζοντας το ποστ μου επειδή γράφω σαν όλοι να ξέρουν για τι μιλάω :mrgreen: να διευκρινίσω οτι όταν λεω μουσική δεν εννοω το μάθημα μουσικής βασικού προγράμματος , εννοώ ατομικό όργανο πχ πιάνο (δηλ ωδείο) , όμοια για τα αθλητικά , δραστηριότητες, κλπ. Μιλάω για τα πρόσθετα ενος ιδιωτικού σχολείου πέρα απο αυτά που προσφέρει μέσα στο βασικο που ο καθένας επιλέγει αν και τι θέλει να κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι κατάλαβα, ευχαριστώ...

 

Δεν βρίσκω γενικά αρνητικό τον έλεγχο, θα προτιμούσα να μου ενέπνεε λιιιιίγο περισσότερη εμπιστοσύνη ο ελεγκτικός μηχανισμός, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα;););)

 

Πάντως, στο ραντεβού που είχαμε κάνει με την ιδιοκτήτρια του σχολείου στο οποίο καταλήξαμε, μας είχε πει ότι ως σχολείο έχουν κάνει την επιλογή να αυξήσουν το κόστος λειτουργίας τους απασχολώντας κανονικά αδειοδοτημένους εκπαιδευτικούς για όλες τις δραστηριότητες (και τις "εξωσχολικές") με κανονικό ωράριο και πλήρεις αποδοχές, για να εξασφαλίσουν την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών.

 

Από τα λεγόμενά της κατάλαβα ότι ίσως δεν είναι παντού ο κανόνας...

 

Δεν υπάρχει θέμα αξιόπιστου ή μη ελεγκτικού μηχανισμού. Η διαδικασία είναι η εξής:

Περνάς όλες τις ώρες που θελεις στο ωρολόγιο πρόγραμμα (βασικό, ενισχυτικές, επιπεδα ξενων γλωσσων, αθληματα, δραστηριότοτητες ολα) τη μερα και ωρα που γίνονται και από ποιον)

Τα δίνεις στο σχολικό σύμβουλο. Αυτος θα απορρίψει μονο κάποια παρανομία π.χ. αν δεν αναθεσεις στη σωστή ειδικότητα το σωστό μαθημα κ.λ.π.)

Μετά στον αντίστοιχο υπάλληλο της πρωτο βαθμιας ή της δευτεροβάθμιας που ασχολειται με τα ιδιωτικα της περιοχης τους ο διευθυντης παραπέμπει τα επίσημα έγγραφα όπως κάνει σε κάθε περίπτωση π.χ. νεα πρόσληψη (πτυχία, άδειες , επετηρίδα , πιστοποιητικό υγείας κ.λ.π) αν είναι παλαιός εκπαιδευτικός απλα τις ωρες, τις μερες και το τι διδασκει.

Δεν μπορει να υπάρχει παράτυπη παρέμβαση σε ολα αυτα.

 

Τι δηλαδή να μην αδειοδοτήσει; Είναι συγκεκριμένα τα πραγματα που γίνονται σε ένα σχολειο. Και ντεκουπαζ να κανουν τα παιδια σε ομιλους σε εικαστικό ΠΕ08 θα τα αναθεσουν χαχαχα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει θέμα αξιόπιστου ή μη ελεγκτικού μηχανισμού. Η διαδικασία είναι η εξής:

Περνάς όλες τις ώρες που θελεις στο ωρολόγιο πρόγραμμα (βασικό, ενισχυτικές, επιπεδα ξενων γλωσσων, αθληματα, δραστηριότοτητες ολα) τη μερα και ωρα που γίνονται και από ποιον)

Τα δίνεις στο σχολικό σύμβουλο. Αυτος θα απορρίψει μονο κάποια παρανομία π.χ. αν δεν αναθεσεις στη σωστή ειδικότητα το σωστό μαθημα κ.λ.π.)

Μετά στον αντίστοιχο υπάλληλο της πρωτο βαθμιας ή της δευτεροβάθμιας που ασχολειται με τα ιδιωτικα της περιοχης τους ο διευθυντης παραπέμπει τα επίσημα έγγραφα όπως κάνει σε κάθε περίπτωση π.χ. νεα πρόσληψη (πτυχία, άδειες , επετηρίδα , πιστοποιητικό υγείας κ.λ.π) αν είναι παλαιός εκπαιδευτικός απλα τις ωρες, τις μερες και το τι διδασκει.

Δεν μπορει να υπάρχει παράτυπη παρέμβαση σε ολα αυτα.

 

Τι δηλαδή να μην αδειοδοτήσει; Είναι συγκεκριμένα τα πραγματα που γίνονται σε ένα σχολειο. Και ντεκουπαζ να κανουν τα παιδια σε ομιλους σε εικαστικό ΠΕ08 θα τα αναθεσουν χαχαχα!!!!

 

Σ' ευχαριστώ πραγματικά, κατάλαβα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εγώ διάβασα ότι οι προτεινόμενες διατάξεις είναι εντελώς αντίθετες με τις τελευταίες μνημονιακές προβλέψεις και ότι αποκλείεται, για τον λόγο αυτό, να περάσουν, για αυτό ρωτάω αν υπάρχουν κάποια μέλη που δουλεύουν στον κλάδο και έχουν αποκομίσει κάποια αίσθηση εκ των έσω σχετικά με το τί μέλλει γενέσθαι.

 

ποιές είναι αυτές οι μνημονιακές υποχρεώσεις, που, όπως κι εγώ διάβασα, ήταν σε αντίθεση με το νομοσχέδιο του Μπαλτά? έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων?

Link to comment
Share on other sites

ποιές είναι αυτές οι μνημονιακές υποχρεώσεις, που, όπως κι εγώ διάβασα, ήταν σε αντίθεση με το νομοσχέδιο του Μπαλτά? έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων?

 

Εικάζω ότι τίθεται ζήτημα με την αύξηση της κρατικής παρέμβασης στην λειτουργία των σχολείων, αλλά και με την αυστηροποίηση της διαδικασίας απολύσεων, κι αυτό γιατί τα μνημόνια διαχρονικά αυτά τα χρόνια κινούνται στην κατεύθυνση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και θέτουν ως αρχή "λιγότερο κράτος".

 

Νομίζω επίσης ότι παρόμοιες διατάξεις υπήρχαν και σε παλαιότερα νομοθετήματα, τα οποία όντως καταργήθηκαν από νόμους της εποχής των μνημονίων.

Link to comment
Share on other sites

To διάβασα το σχόλιο.

 

Αυτό που μου άφησε είναι η γνωστή βαρετή γευση... του τι θα ήθελαν να σημαίνουν όλα αυτά και να κάνουν βέβαια , οι Κ Φιλής και υπόλοιποι, αλλα που φυσικά δεν θα γίνουν και απλά ανοίγει και πάλι ένας νέος κύκλος ''χαβαλές'' απόψεων ανάμεσα στην Ιδιωτική - Δημόσια παιδεία.

 

Μα κάθε και τρεις και λίγο να μας ξεγελούν με τέτοια θέματα για να μην κοιτάμε τα υπόλοιπα χάλια μας!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...