Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Στίγμα αλλά όχι το επικίνδυνο....

Recommended Posts

Κάναμε όπως είπα ξανά εξετάσεις στα παιδιά και έχουν και οι 2 κάποιες τιμές χαμηλές, ανισοκκυτάρωση κ.α. Η παιδίατρος είπε ότι είναι κάποιο στίγμα... Εγώ και ο άντρας μου είχαμε κάνει εξετάσεις για μεσογειακή αναιμία πριν το γάμο και ήταν αρνητικές...Το ίδιο και τα παιδιά...

Αυτό είναι άλλο στίγμα μας είπε.. Δεν επηρεάζει το παιδί απλά πρέπει να ξέρει το παιδί αν το έχει γιατί επηρεάζει αυτές τις τιμές στο αίμα...

Θα τα παρακολουθήσουμε και τα δύο και αν συνεχίσει αυτό μας είπε να πάμε στο παίδων όλοι και να κάνουμε μια εξέταση ειδική dna. μόνο εκεί γίνεται λέει...

Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο ξανά???

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

Ευαγγελια και εμενα ο γιος μου 3,5 εχει το ιδιο αλλα μας συνεστησαν σιδηροθεραπεια για 2 μήνες για να δουν αν θα ανεβουν τα επιπεδα της φεριτινης και του σιδηρου και μετα να του ξανακάνουμε εξετασεις για να δουμε εαν οι μοναδες και των υπολοιπων εχουν ανεβει. Αυτα στο Παιδων πριν απο ενα μήνα περιπου. Η πρωτη εξεταση του Παυλου πριν απο 1 χρόνο δεν ειχε δειξει καποιο προβλημα και ο γιατρος τωρα μας ειπε οτι αυτο το στιγμα ανιχνευεται πολλες φορες μετα τα 3 χρόνια. Η φεριτίνη του πως ειναι? κανατε ηλεκροφορηση (νομιζω ετσι τι λένε)?

Popi

Η ηλεκτροφόρηση βγήκε αρνητική. Φεριττίνη έχει 20. Η παιδίατρος μας είπε να μην δώσουμε σίδηρο. Θα ξανακάνουμε εξετάσεις σε ένα εξάμηνο...

Εσύ εκεί στην Αθήνα θα έχεις καλύτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Απ'ότι κατάλαβα σου είπαν πως δεν είναι το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας;; Το στίγμα από μόνο του δεν είναι επικίνδυνο, μόνο αν δύο άτομα με στίγμα μεσογειακής αναιμίας κάνουν παιδί, αυτό έχει πιθανότητες 25% να πάσχει από μεσογειακή αναιμία.

Θα σου έλεγα να ρωτήσεις πάλι το γιατρό σου να σου πει πως ακριβώς λέγεται αυτό που υποψιάζεται και να το ψάξεις στο ιντερνετ να δεις.

Εμείς ηλεκτροφόρηση κάναμε στα 3 χρόνια γιατί χρειάζεται αρκετή ποσότητα αίματος για να γίνει και την αποφεύγουν στα μικρά. Ο μεγάλος μου γιος εμένα έχει στίγμα μεσογειακής αναιμίας (έχω κι εγώ) και η κόρη μου έχει έλλειψη σιδήρου και πειραγμένους δείκτες στο αίμα και η ηλεκτροφόρησή της βγήκε αρνητική αλλά με υπόδειξη να ξαναγίνει στο Παίδων. Φερριτίνη όμως είχε 15. Ο μικρός μου είναι ακόμα μικρός :wink:

ο γιατρος στο Παιδων μου ειπε πως ειναι μικρος ακομα για να ειμαστε σιγουροι για στιγμα , οποτε με φεριτινη 19 , του κανουμε σιδηροθεραπεια . ο γιατρος μου ειπε απλως να μην ανησυχουμε και οτι στην επομενη εξεταση μετα την θεραπεια θα ειναι πιο ευκολα να κανει διαγνωση.

παντως απο τοτε που ξεκινησε την θεραπεια εχει περισσοτερη ενεργεια και ο ιδιος μου λεει οτι αισθανεται πιο δυνατος?!

Popi

Διαφημίσεις