Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κυτταίτιδα SOS


Recommended Posts

Κορίτσια έχω πρόβλημα.... ενώ είμαι λεπτή (ύψος 1.60 και 52- 52.5 κιλά) έχω λίγη κυτταρίτιδα στους γλουτούς... δεν με πειράζει τόσο πολύ αυτό αφού οι περισσότερες έχουν (και δεν έχω κανένα τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή εκείνη)... Έχω όμως λίγη κυτταρίτιδα στις γάμπες!!!!!! :(:cry: Στην ηλικία που είμαι (15 χρονών) και με το βάρος που έχω πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό? Δεν τρώω και τόσο ανθυγειηνά, σχεδόν ποτέ απ' έξω και αραιά και που καμιά σοκοφρέτα) Και καλά, πες ότι δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου τώρα, εγώ το συνηδητοποίησα γιατί ή λόγω ηλικίας ή λόγω χαρακτήρα ψάχνομαι... όταν μεγαλώσω όμως τι θα γίνει?? Αν έχω κυτταρίτιδα στην γάμπα από τώρα πώς θα είμαι όταν μεγαλώσω?? Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω γυμναστική, γιατί λόγω προβλημάτων έχω πάρει απαλλαγή εδώ και ένα χρόνο και δεν πάω φροντηστήριο κάνω ιδιαίτερα στο σπίτι, άρα δεν κινούμαι πολύ... τι μπορώ να κάνω για να μειωθεί η κυτταρίτιδα ή έστω να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα??

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα κορίτσι!

Καταρχήν μην αγχωνεσαι και μην πανικοβάλλεσαι, το ότι έχεις κάτι τώρα δεν σημαίνει ότι θα το έχεις μια ζωή. Στο χέρι σου είναι να το αλλάξεις και τίποτα δεν είναι μόνιμο :)

Πράγματι για τα κιλά σου είναι λίγο περίεργο να έχεις κυτταρίτιδα και στις γάμπες (στους μηρούς και στους γλουτούς δεν είναι περίεργο, εχουν ακομα και οι πολυ αδύνατες). Ησουν πάντα τοσα κιλά ή μηπως εκανες σχετικά πρόσφατα δίαιτα και έχασες κάποια κιλά με αποτέλεσμα να εχει μείνει χαλάρωση?

Απ ό,τι καταλαβαίνω απ αυτα που γράφεις, έχεις κάποιο θεμα υγείας, λόγω του οποίου κάνεις μαθήματα στο σπίτι και δεν πολυκινείσαι. Ισως -λέω ίσως- αυτο που παρατήρησες στις γάμπες να έχει να κάνει με αυτό το θέμα. Δηλαδή να εμφανίστηκε είτε λόγω του θεματος υγείας που έχεις είτε λόγω της ακινησίας και έλλειψης άσκησης. Οπότε κατα τη γνώμη μου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον γιατρό ή τους γιατρούς που σε παρακολουθούν, να τους δείξεις τι ακριβώς έχεις και αυτοί αναλόγως θα σε κατευθύνουν και θα σου δώσουν τις σωστές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις. Ρώτησε επίσης αν μπορείς σιγα σιγά να αρχίσεις να γυμνάζεσαι, έστω κάποιες ήπιες ασκησούλες που γυμνάζουν τα κάτω άκρα. (δεν μιλάμε να κάνεις δύσκολες ασκήσεις απο τη στιγμή που δεν μπορείς ή δεν σου το επιτρέπουν ακόμα).

Μην σε παίρνει απο κατω και μην απελπίζεσαι. Είσαι μικρούλα και όλα διορθώνονται. Είχα περάσει κι εγώ επειτα απο μια επέμβαση ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου ήμουν σχεδον στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να γυμναστώ αλλά δεν ειχα παρατηρησει κατι σχετικο. Αν θελεις να μου μιλήσεις πιο άνετα μπορεις ανα πασα στιγμη να μου στείλεις μήνυμα :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!! :) Πάντως δεν εκφράστηκα καλά, δεν έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας, πάω κανονικά σχολείο, απλά έχω πάρει απαλλαγή από το μάθημα της Γυμναστικής, το οποίο αρκετά σύντομα θα ξανά- αρχίσω!! :) Κάνω ιδιαίτερα στο σπίτι και δεν πάω φροντηστήριο λόγω του ότι το σπίτι μου είναι αρκετά μακριά από τα φροντηστήρια της περιοχής και δεν θέλω να χάνω περισσότερο χρόνο από το διάβασμα για το σχολείο

 

 

Άσχετα με αυτό, όντως δεν είμουν πάντα τόσο λεπτή!! Στο δημοτικό είχα 1-2 παραπανίσια κιλάκια τα οποία έχασα στην πρώτη γυμνασίου... ίσως ευθύνεται αυτό όπως είπες και εσύ. Αν κάνω γυμναστική στις γάμπες για να "σφίξουν" λίγο, θα βοηθήσει?? <3

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...