Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πυρετός κ έπειτα κόκκινα.ματάκια κ εξανθήματα στο σωμα

Recommended Posts

Το.μωρό μ 9μηνων έκανε πυρετό έως 38.4.το Σάββατο Κ κράτησε έως κ δευτέρα ..μια Ν ανεβαίνει μια να κατεβαίνει..δεν έδωσα αντιπυρετικό. .χτες τον έκανα ένα μπανάκι κ έπεσε.. σήμερα κοκκινισαν τ ματάκια του κ έβγαλε κάτι μικρές.κοκκινιλες κ έχει κ υποθερμια.. 34.5 ..έχω τρομαξει απιστευτα..πηρα τη παιδίατρο θα μας δει το απόγευμα..δεν έχει όρεξη Κ φαίνεται ότι κάτι τον ενοχλει..ευχαριστω

Διαφημίσεις

Πιθανως προκειται γιααιφνιδιο εξανθημα, θα σιυ εξηγησει η γιατρος σου ειναι μια παιδικη ασθενεια. Ιογενους αιτιιλογιας. Θα περασει!

Εμπειρικά καθαρά θα σου πω, ότι είναι πολύ σύνηθες μετά τον πυρετό να προκληθεί αιφνίδιο εξάνθημα, όπως είπε η συμφορουμίτισα κι επίσης επιπευκίτιδα. Λογικά για το εξάνθημα δε θα σου δώσει τίποτα, θα περάσει σε 2 - 3 μέρες και για τα ματάκια, αν άχουν και τσιμπλίτσες, θα σου δώσει tobradex 2 σταγόνες σε κάθε μάτι πρωί - μεσημέρι - βράδυ για 2 - 3 μέρες, καλό ξέπλυμα με καθαρό κρύο νεράκι και ΟΧΙ χαμομήλι!!!!!!!!!!

Και η μπεμπα μου 9 μηνων απο το σαββατο ηταν με πυρετο μεχρι και χτες.σημερα απυρετη αλλα γεμισαμε κοκκινιλες σε ολο το σωμα.εγω την πηγα και στο παιδων να τη δουν γιατι τη προηγουμενη βδομαδα ο μεγαλος μου ειχε στρεπτοκοκκο και φοβηθηκα μην ειναι οστρακια αλλα τελικα αιφνιδιο εξανθημα μου ειπαν ειναι.παντως και ο γιος μου σε ηλικια 8 μηνων περιπου το ειχε περασει.τρεις μερες πυρετο 39.3 και την τεταρτη μερα απυρετος εβγαλε τις κοκκινιλες.αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι και στα δυο μου παιδια μαζι με το αιφνιδιο εξανθημα σκανε και τα δοντακια..:o

επισης και η μπουμπου μου ειχε υποθερμια χτες το βραδυ.36 αλλα ηταν πολυ κρυο το σωμα της.το ρωτησα και αυτο και μου ειπαν οτι συμβαινει μετα τους πυρετους και ειναι φυσιολογικο..

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πραγματικα ολες για τις απαντησεις σας... πηγαμε κ μας ειπε οτι ειναι λογικο μετα το πυρετο.. αν κ δεν εκανε πολυ.38.4.ουτε αντιπυρετικο δεν εδωσα.. οπως κ να εχει του περναει σιγα σιγα!!!!τι αγχος πια κ αυτο με τις αρρωστιες...

• 3 months later...

Καλό απόγευμα! Εδώ και λίγες ημέρες ο μικρός μου 22 μηνών έβγαλε ψιλό κόκκινο εξάνθημα πρώτα στο στήθος, μετά στην πλάτη και στα χεράκια. Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε μια ίωση που την περάσαμε με αντιπυρετικά. Πήρα τον γιατρό μήπως είναι ερυθρά ή κάτι τέτοιο και μου είπε ότι ερυθρά δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα και ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Χτες όμως η μητέρα μου μού είπε ότι τα παιδιά της ξαδέρφης μου έχουν ιλαρά!!! Επίσης γνωστοί μου λένε ότι κυκλοφορεί κάποια ίωση με εξάνθημα. Μήπως ο μικρός περνάει ήπια την ιλαρά λόγω του εμβολίου που έχει κάνει; Α, και τα ματάκια του είναι κόκκινα από χτες και νόμιζα ότι είναι επιπεφυκιτίδα αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ, νομίζω ότι μιλάμε για αιφνίδιο εξάνθημα...

Καλό απόγευμα! Εδώ και λίγες ημέρες ο μικρός μου 22 μηνών έβγαλε ψιλό κόκκινο εξάνθημα πρώτα στο στήθος, μετά στην πλάτη και στα χεράκια. Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε μια ίωση που την περάσαμε με αντιπυρετικά. Πήρα τον γιατρό μήπως είναι ερυθρά ή κάτι τέτοιο και μου είπε ότι ερυθρά δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα και ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Χτες όμως η μητέρα μου μού είπε ότι τα παιδιά της ξαδέρφης μου έχουν ιλαρά!!! Επίσης γνωστοί μου λένε ότι κυκλοφορεί κάποια ίωση με εξάνθημα. Μήπως ο μικρός περνάει ήπια την ιλαρά λόγω του εμβολίου που έχει κάνει; Α, και τα ματάκια του είναι κόκκινα από χτες και νόμιζα ότι είναι επιπεφυκιτίδα αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ, νομίζω ότι μιλάμε για αιφνίδιο εξάνθημα...

Ωχ λες να ειναι ιλαρα; Τον πηγές γιατρό; Τι ειπε; MMR εχει κανει;

BabyCute, στο γιατρό δεν τον πήγα, τηλεφώνησα μόνο και μου είπε ότι δεν ανησυχούμε. Κοίταξα στο βιβλιάριό του και βλέπω ότι έχει κάνει μόνο μια δόση του εμβολίου, το Priorix. Ψάχνοντας στο ίντερνετ, είδα ότι η πρώτη δόση γίνεται στους 12-15 μήνες, η δεύτερη στα 4 με 6 χρόνια, οπότε είμαστε οκ. Παρά το εξάνθημα, είναι ευδιάθετος, τρώει καλά, οπότε δεν ανησύχησα. Αν όμως επεκταθεί στο πρόσωπο ή αν το εξάνθημα επιμείνει, θα τον πάω στο νοσοκομείο να τον δουν. Αλλά από την άλλη απορώ. Υπάρχει κόσμος που δεν έχει κάνει το εμβόλιο αυτό στα παιδιά του και επανήλθε η ιλαρά;

Το.μωρό μ 9μηνων έκανε πυρετό έως 38.4.το Σάββατο Κ κράτησε έως κ δευτέρα ..μια Ν ανεβαίνει μια να κατεβαίνει..δεν έδωσα αντιπυρετικό. .χτες τον έκανα ένα μπανάκι κ έπεσε.. σήμερα κοκκινισαν τ ματάκια του κ έβγαλε κάτι μικρές.κοκκινιλες κ έχει κ υποθερμια.. 34.5 ..έχω τρομαξει απιστευτα..πηρα τη παιδίατρο θα μας δει το απόγευμα..δεν έχει όρεξη Κ φαίνεται ότι κάτι τον ενοχλει..ευχαριστω

Το έχουν περάσει και οι δικοί μου γιοι, αιφνίδιο εξάνθημα λέγεται, προφανώς γιαυτό πρόκειται.

Διαφημίσεις

Το εξανθημα βγαινει μετά τον πυρετο, και σε εμας ξεκινησε απο το στηθος και την πλατούλα και μετα επεκτάθηκε στα ακρα. Αφου κάνατε MMR μη φοβάσαι. Παιδίατρος σας εϊδε;

Και εμενα μετα απο πυρετο εκανε αιφνιδιο εξανθημα τετοια εποχή περυσι.Εγω στην αρχη νομιζα οτι ειναι ιδρωτηρια αλλα η γιατρος που τον πηγα ηταν απολυτως σιγουρη.Μ ειπε οτι ο οργανισμος μετα απο πυρετο κανει να συνελθει 3εβδομαδες.Εκ τοτε ενω εκανε πυρετους δεν το ξαναεπαθε.Καλου κακου παρακολουθησε τον κ πηγαινε τον να τον δει γιατι κ καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη

Το εξανθημα βγαινει μετά τον πυρετο, και σε εμας ξεκινησε απο το στηθος και την πλατούλα και μετα επεκτάθηκε στα ακρα. Αφου κάνατε MMR μη φοβάσαι. Παιδίατρος σας εϊδε;

Α για αυτο το εξάνθημα μιλάμε;; Ναι και εμείς το περάσαμε και μάλιστα τον πηγα κατευθείαν νοσοκομειο μια φορα φοβήθηκα για μυνηγγιτιδα :roll: και γελαγε ο γιατρος!!

Α για αυτο το εξάνθημα μιλάμε;; Ναι και εμείς το περάσαμε και μάλιστα τον πηγα κατευθείαν νοσοκομειο μια φορα φοβήθηκα για μυνηγγιτιδα :roll: και γελαγε ο γιατρος!!

Ναι από ότι κατάλαβα σε αυτό αναφερονατια και τα κορίτσια, ειναι αυτό που βγαινει τετοια εποχή εμεις το παθαμέ μια φορα ιουλιο καιια αυγουστο.

Καλα έκανες και το πηγες, που να ξέρες αν δε το ειχες ξανασυναντήσει;

Διαφημίσεις

Καλημέρα, απλώς να σημειώσω ότι σήμερα τον πήγα στο νοσοκομείο να δουν το εξάνθημα. Η παιδίατρος είπε ότι δεν είναι αιφνίδιο εξάνθημα γιατί το εξάνθημα δεν προέκυψε μετά τον πυρετό, αλλά αρκετές μέρες μετά και δεν έχει και την μορφή του αιφνίδιου εξανθήματος. Επίσης έκανε test για στρεπτόκοκκο και ήταν αρνητικό. Άρα δεν ξέρουμε τι είναι, είπε ότι ίσως είναι κάποια ίωση που προκάλεσε το εξάνθημα.

Ρώτησα επίσης για την ιλαρά και μου είπε ότι 15 χρόνια δεν έχει δει ιλαρά. Άρα οι πληροφορίες που διέδωσε η ξαδέρφη είναι αναληθείς....