Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΙΑ

Recommended Posts

Κορίτσια, καλημέρα. Σε αυτη την ενότητα δεν έχω ξαναγράψει, αλλα διαβάζω τις ιστορίες σας σχεδόν καθημερινά. Μεκάποιες απο εσας έχω μιλήσει στην α΄λλη ενότητα « προσπαθώ να μείνω έγγυος»

Θέλω να σας ρωτήσω για κάτι που με απασχολεί.

Είμαι 22 εβδομάδες και 3 ημέρες και όπως καταλαβαίνετε έχω ήδη αρχίσει να αισθάνομαι το ζουζουνάκι μου ( είναι κοριτσάκι) .

Και εκεί που έλεγα οτι είναι και ένας ωραίος τρόπος να ξέρεις οτι το μωράκι σου είναι καλά, μου γύρισε μπούμερανγκ. Αν έχει ώρα να κλωτσήσει αγχώνομαι, δεν σηκώνομαι το πρωί για δουλειά αν το δεν το νιώσω, αν κλωτσάει πολύ λέω ¨και αν μπλεχτεί στον ομφάλιο λώρο?» .Δηλαδή δεν είμαι με τίποτα ευχαριστημένη. Το έχετε και εσείς αυτό το άγχος βρε κορίτσια ή μόνο εγώ είμαι για τα σίδερα? Συγνώμη αν σας κουρασα,.

Διαφημίσεις

Είναι φυσιολογικό το άγχος, να ανησυχήσεις μόνο αν έχει περάσει ένα 24ωρο και είσαι σίγουρη ότι δεν την κατάλαβες, σε αυτή την περίπτωση κάνεις έναν υπέρηχο και ησυχάζεις, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει συμβεί κάτι κακό.

Αλλά να θυμάσαι ότι το μωρό σου έχει τους δικούς της ρυθμούς, όταν είσαι όρθια και κάνεις δουλειές η μπεμπούλα ξεκουράζεται ενώ όταν καθίσεις και ησυχάσεις ή ξαπλώσεις τότε σίγουρα θα σου δώσει το παρόν.

Με το καλό!

Κορίτσια, καλημέρα. Σε αυτη την ενότητα δεν έχω ξαναγράψει, αλλα διαβάζω τις ιστορίες σας σχεδόν καθημερινά. Μεκάποιες απο εσας έχω μιλήσει στην α΄λλη ενότητα « προσπαθώ να μείνω έγγυος»

Είμαι 22 εβδομάδες και 3 ημέρες και όπως καταλαβαίνετε έχω ήδη αρχίσει να αισθάνομαι το ζουζουνάκι μου ( είναι κοριτσάκι) .

Και εκεί που έλεγα οτι είναι και ένας ωραίος τρόπος να ξέρεις οτι το μωράκι σου είναι καλά, μου γύρισε μπούμερανγκ. Αν έχει ώρα να κλωτσήσει αγχώνομαι, δεν σηκώνομαι το πρωί για δουλειά αν το δεν το νιώσω, αν κλωτσάει πολύ λέω ¨και αν μπλεχτεί στον ομφάλιο λώρο?» .Δηλαδή δεν είμαι με τίποτα ευχαριστημένη. Το έχετε και εσείς αυτό το άγχος βρε κορίτσια ή μόνο εγώ είμαι για τα σίδερα? Συγνώμη αν σας κουρασα,.

Λοιπον,ακριβως την ιδια αγωνια ειχα κι εγω ,οπως και πολλες αλλες κοπελες!Το μωρακι σου αυτη τη στιγμη ειναι πολυ μικρουλινι και ειναι πολυ σπανιο να το ακους καθε μερα!Εμενα περνουσαν μερες που δεν καταλαβαινα καθολου το μωρο,αλλα τελικα ειναι απολυτα φυσιολογικο γιατι ακομα ειναι πολυ μικρουλι!Το μονο που εχω να σου πω ειναι πως τωρα μονο,το ακουω καθημερινα και δες σε παρακαλω σε ποια εβδομαδα ειμαι....σκεψου,οτι σε λιγο καιρο παλι δεν θα το ακουω συχνα ,εφοσον θα στενεψει ο χωρος ,και δεν θα μπορει το κακομοιρο να κουνηθει.....Μην αγχωνεσαι ,γιατι προκαλεις αγχος και στο μπεμπε σου!Οσο περνα ο καιρος θα το νιωθεις και λιγο παραπανω ,απλα θελει υπομονη! :)

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

Και εγώ δεν το νιώθω συνέχεια, λίγες φορές μέσα στην μέρα.

Έχω ένα βιβλίο εγκυμοσύνης που λέει μετά την 28η εβδομάδα πρέπει να το νιώθεις 8-10 φορές μίνιμουμ την μέρα. Απλά χαλάρωσε, είναι μικρουλίνι ακόμη....

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επίσης μου έχει καρφωθεί σήμερα και κάτι άλλο( ξέρετε, ακούω μια περίπτωση και μετά έχω όοοοολα τα συμπτώματα).

Θα γίνω λιγο περιγραφική και ίσως λίγο αηδιαστική. Βλέπω ώρες ώρες στο εσώρουχο μου κάτι σαν υγρα αλλα διάφανο και σαν νερό. Λίγο, σαν ένα κύκλο. Και επιδή είχε τύχει σε μία γνωστή μου να γίνει κάτι με το σάκο και να αρχίσει να τρέχει το υγρό έκανα την εξής καταπληκτική σκέψη( μόνο εγώ μπορώ να τα σκεφτώ αυτα αλλα ειλικρινα έχω γίνει πολύ psycho τελευταία) Λες να μου έχει τύχει και μένα αυτό και όταν το μωρό κουνιέται πολύ( ή λίγο ανάλογα) να παθαίνει κάτι γιατι λιγοστεύει το αμνιακό υγρό? Αχ Θεέ μου, γιατί να μην είμαι μία αναίσθητη????????Πείτε μου βρε κορίτσια. Μπορεί να συμβεί συχνά αυτό?

Διαφημίσεις

τελικά όλες πάνω κάτω έχουμε τις ίδιες ανησυχίες! άμα κάνεις β επιπέδου βλέπει το αμνιακό υγρό και σου λέει αν είναι όλα καλά..βλέπει και τον τράχηλο, αν είναι κλειστός οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα..

εμένα όταν κουνιέται χαμηλά και έντονα, με κάνει να έχω μερικά υγρά παραπάνω, είχα τρομάξει κι εγώ αλλά φυσιολογικά είναι όλα :wink:

επίσης, τώρα μπορεί δυο μέρες να κάνει πάρτι :lol: ,αλλά τις προηγούμενες 4 ήταν πολύ ήσυχη, ούτε που την καταλάβαινα, τι γλυκά έτρωγα, τι σοκολάτες τίποτα αυτή..έχε εμπιστοσύνη στο μωράκι σου, όλα καλά θα πάνε :D

Βρε κορίτσια, να σας ρωτήσω και κάτι αλλό?Μου έτυχε εχθές αλλα και την Κυριακή.

Ξαφνικά, μετα απο μία ενταση ένιωσα την κοιλιά μου να τρέμει, σαν να σπαρταράει.

Τώρα το μωράκι μου ήτανε και φοβήθηκε( φώναξα αρκετα έντονα) ή απλα επιφανειακό? Και εχθές πάλι το έπαθα αλλα σε μικρότερο βαθμο. Εχω τρομοκρατηθεί ειλικρινα. Ολο κανω μαυες σκεψεις πλέον, και θέλω να κλαίω συνέχεια. Τη μία νομιζω οτι εχω κάποιο μικρόβιο και το μωρό δυσανασχετεί γιατι δεν του έχω φτιάξει σωστό περιβάλλον( εχω κάτι περίεργα κιτρινα υγρα, ο γιατρός μου είπε να μην ανυσηχώ), την άλλη οτι εχω ρήξη αμνιακού υγρού και γενικά οτι διαβαζω επηρρεάζομαι.Δεν αντέχω αλλο!

Βρε κορίτσια, να σας ρωτήσω και κάτι αλλό?Μου έτυχε εχθές αλλα και την Κυριακή.

Ξαφνικά, μετα απο μία ενταση ένιωσα την κοιλιά μου να τρέμει, σαν να σπαρταράει.

Τώρα το μωράκι μου ήτανε και φοβήθηκε( φώναξα αρκετα έντονα) ή απλα επιφανειακό? Και εχθές πάλι το έπαθα αλλα σε μικρότερο βαθμο. Εχω τρομοκρατηθεί ειλικρινα. Ολο κανω μαυες σκεψεις πλέον, και θέλω να κλαίω συνέχεια. Τη μία νομιζω οτι εχω κάποιο μικρόβιο και το μωρό δυσανασχετεί γιατι δεν του έχω φτιάξει σωστό περιβάλλον( εχω κάτι περίεργα κιτρινα υγρα, ο γιατρός μου είπε να μην ανυσηχώ), την άλλη οτι εχω ρήξη αμνιακού υγρού και γενικά οτι διαβαζω επηρρεάζομαι.Δεν αντέχω αλλο!

Βρε Αδαμαντία βάλε λίγο τη λογική σου μπροστά και σκέψου ότι όλα αυτά που σκέφτεσαι δεν έχουν βάση και άδικα βασανίζεσαι, αν κάτσουμε να σκεφτούμε όλα τα αρνητικά πιθανά και απίθανα σενάρια που μπορούν να συμβούν πάει θα τρελλαθούμε....το αποτέλεσμα είναι ότι θα περάσει η εγκυμοσύνη σου κι εσύ δε θα την έχεις χαρεί καθόλου και μετά θα λες τι βλάκας ήμουν και ανησυχούσα με σαχλαμάρες....να συμβουλεύεσαι για όλα το γιατρό σου και άμα αυτός δεν ανησυχεί ηρέμησε...γιατί ντε και καλά πρέπει πάντα να υπάρχει πρόβλημα;; Όλα θα πάνε καλά .... :wink::wink:

Και εχθές πάλι το έπαθα αλλα σε μικρότερο βαθμο.

αυτο με το τρεμουλο εχει τυχει να το αιστανθω και εγω (οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο βεβαια αλλα...)

μου κανει εντυπωση τι μπορει να ειναι??!! :shock::roll:

παντως γενικα μην αγχωνεσαι τοσο.... :):wink:

...υπομονη :)

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Κορίτσια, είμαι πλέον 27w+4d. Την Δευτέρα είχα πάει στο γιατρό και μου είπε οτι όλα είναι μια χαρα. Απο την Τρίτη όμως παρατήρησα κάποιες αλλαγές στις κινήσεις του μωρού. Εκεί που ή κλωτσιά πήγαινε σύννεφο, τώρα έχει σταματήσει τις συχνές κλωτσιές και το μόνο που αισθάνομαι είναι κάποιες νωχελικές κινήσεις( σαν να σέρνεται ένα φιδάκι απο την μία άκρη στην άλλη, ελπίζω να καταλαβαίνετε). Δηλαδή καμμία σχέση, με την έντονη δραστηριότητα των προηγούμενων ημερών. Αυτό γινεται απο την Τρίτη. Δεν ξέρω αν πρέπει να ανυσηχήσω. Πέιτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας

Κι εμένα΄είναι με τις μέρες του. Άλλοτε είναι ζωηρό κ άλλοτε νιώθω ένα χτύπημα μετά από ώρες κ χωρίς κίνηση. Αν πάντως αργεί το επόμενο ραντεβού δεν είναι κακό να ενημερώσεις το γιατρό. Λένε ΄να τους ενημερώνουμε αν παρατηρούμε αλλαγή στο πώς το έχουμε συνηθίσει να κινείται.

Iwz1p2.png 

Όσο μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολο θα είναι να κινηθούν τα μωρά αλλά οι κλωτσιές εξακολουθούν να είναι έντονες παρόλο που αλλάζει η συχνότητα. Συμφωνώ με τη Νίτα να ενημέρωσεις τον γιατρό σου.

Καλα εμενα ειναι με τις ωρες τις δε κλωτσαει πλεον τοσο πολυ οσο το οτι την εχει τρελανει ο λοξυγκας και γυριζει αποτομα οταν ενοχλειται!!!...Δε θυμαμαι υπαρχει και σε αλλο θεμα αυτης της ενοτητας αυτο για τον λοξυγκα!!! Χαλαρωσε και θα καταλαβεις οτι πλεον οι κινησεις τους ειναι πιο συντονισμενες...Οχι οτι δε θα σε κλωτσαει. απλα μην ανησυχεις... Εχεις μια γυναικα εξυπνη μεσα σου που μεγαλωνει και ξερει ποτε πρεπει να κουνηθει και ποτε οχι :wink:

Θέλω για μια φορα κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης, να είμαι αισιοδοξη και να μην βάζω με το ου μου όλο το κακό.

Η αλήθεια είναι οτι κλωτσάει απλά όχι τόσο συχνά όσο παλιά. Την Δευτέρα, ήταν όλα καλά απλά μου έκανε εντύπωση που πλέον αισθάνομαι πιο λίγες κλωτσίτσες και περισσότερα κουνήματα και κινήσεις ξυστα στην κοιλιά μου.

Διαφημίσεις

Θέλω για μια φορα κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης, να είμαι αισιοδοξη και να μην βάζω με το ου μου όλο το κακό.

Η αλήθεια είναι οτι κλωτσάει απλά όχι τόσο συχνά όσο παλιά. Την Δευτέρα, ήταν όλα καλά απλά μου έκανε εντύπωση που πλέον αισθάνομαι πιο λίγες κλωτσίτσες και περισσότερα κουνήματα και κινήσεις ξυστα στην κοιλιά μου.

Μη φοβασαι.... ολες ανησυχουμε!!! Φαντασου που εγω μετα την β επιπεδου δεν εχω κανει αλλο υπερηχο και δεν προβλεπεται να ξανακανω μεχρι την 30h βδομαδα που θα κανω το doppler! Παραμενω ψυχραιμη για να ναι καλα και η μπεμπα μου... Και με καθησυχαζει που μεγαλωνει μερα με τη μερα η κοιλια μου!!! :)

Είχες κάποια προηγούμενη άσχημη εμπειρία σχετική με εγκυμοσύνη ή γενικά είσαι αγχωτική σε όλα ? η μόνη λύση για να είσαι ήρεμη είναι οι συχνοί υπέρηχοι και ίσως η yoga :wink:

Τι μου θυμιζεις , τι μου θυμιζεις. Τι παγωτο να τρωω , τι παγακια στην κοιλια, τι σοκολατες (α ρε γι αυτο εγινα βοδι :lol: )

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

elenik,κι εγω το ιδιο, εχθες τσάκισα μία ολόκληρη snickers για να την καλοπιάσω. Και κάτι έκανε, μου έδωσε κανα δυό. Εντωμεταξ'υ, αργά το βράδυ ξυπνώντας για να πάω την καθιερωμένη μου βόλτα στην τουαλέτα, με το που ξάπλωσα ξανά κι έβαλα το χέρι στην κοιλιά μου έδωσε 2-3 καλές, Τι να΄πώ, τα μωράκια είναι μία έτσι μία αλλιώς. Αφου κουνιέται και μου δίνει σήμα θα προσπαθήσω ναείμαι θετική(λέμε τώρα). Ας είναι καλά τα μωράκια μας και ας μας κάνουν τέτοια νάζια, τι να κάνουμε?

Εμένα η μπέμπα είναι πότε στα πάνω της της και πότε στα κάτω της. Πριν λίγο καιρό είχαν περάσει περίπου 10 μέρες που δεν την ένιωθα, άντε μία φορά στις 2 μέρες..Είχα ανησυχήσει μέχρι που έλεγα να πάρω τον γιατρό μου τηλ. αλλά μία φορά στις 2 μέρες την ενιωθά. Τώρα για παράδειγμα είναι 2 εβδομάδες περίπου που δεν λέει να σταματήσει. Κάθε 2 λεπτά με κλωτσάει. Και κάτι γερές, αφού φαίνεται που κουνιέται η κοιλιά μου!!!Τί να πω??Πότε έτσι και πότε αλλιώς...Αλλά όταν θα φάω γλυκό, γίνεται χαμός από τούμπες...Δοκιμάστε σοκολάτες κορίτσια ή κανά σιροπιαστό!!Έχουν προσωπικότητα από τώρα, σου λέει -θα κουνηθώ όποτε και ΑΝ θέλω εγώ, όχι όποτε θέλει η μαμά...Αχ, κορίτσια τρελαίνομαι..