Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλαγη περιοδου

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Ειμαι 22 ετων και εχω σταθερο κυκλο 30 ημερων. Ωστοσο τους τελευταιους 2 μηνες εχω μεγαλη αιμοραγια τις πρωτες μερες του κυκλου, σε σημειο που λερωνω συνεχως τα ρουχα μου και τα σεντονια μου.

Σε 2 μηνες (το 3ημερο της 25ης Μαρτιου) κανονιζω ενα μεγαλο ταξιδι και υπολογιζω οτι θα εχω περιοδο. Δεν νιωθω καθολου ανετα ουτε να ταξιδεψω ουτε να κοιμηθω σε δωματιο ξενοδοχειου με περιοδο.

Γι αυτο το λογο θελω να αλλαξω τον κυκλο μου. Παλαιοτερα φιλες μου ειχαν παρει χαπια χωρις συνταγη γιατρου. Επειδη εγω φοβαμαι σκεφτομαι να επισκεφτω το γιατρο μου να το συζητησουμε (αν κ ντρεπομαι λιγακι). Η μαμα μου μου λεει οτι δεν γινεται.

Θα ηθελα και μια γνωμη απο εσας, αν γινεται, με τι χαπια (πχ αντισυλλιπτικα) και ποσο επικινδυνο ειναι.

Θα παω και στο γιατρο μου αλλα επειδη δεν εχω κανενα να μιλησω και αγχωνομαι πολυ, θα ηθελα να το συζητησω και με καποιον αλλον.

Διαφημίσεις

Καλησπερα σας.

Ειμαι 22 ετων και εχω σταθερο κυκλο 30 ημερων. Ωστοσο τους τελευταιους 2 μηνες εχω μεγαλη αιμοραγια τις πρωτες μερες του κυκλου, σε σημειο που λερωνω συνεχως τα ρουχα μου και τα σεντονια μου.

Σε 2 μηνες (το 3ημερο της 25ης Μαρτιου) κανονιζω ενα μεγαλο ταξιδι και υπολογιζω οτι θα εχω περιοδο. Δεν νιωθω καθολου ανετα ουτε να ταξιδεψω ουτε να κοιμηθω σε δωματιο ξενοδοχειου με περιοδο.

Γι αυτο το λογο θελω να αλλαξω τον κυκλο μου. Παλαιοτερα φιλες μου ειχαν παρει χαπια χωρις συνταγη γιατρου. Επειδη εγω φοβαμαι σκεφτομαι να επισκεφτω το γιατρο μου να το συζητησουμε (αν κ ντρεπομαι λιγακι). Η μαμα μου μου λεει οτι δεν γινεται.

Θα ηθελα και μια γνωμη απο εσας, αν γινεται, με τι χαπια (πχ αντισυλλιπτικα) και ποσο επικινδυνο ειναι.

Θα παω και στο γιατρο μου αλλα επειδη δεν εχω κανενα να μιλησω και αγχωνομαι πολυ, θα ηθελα να το συζητησω και με καποιον αλλον.

Υπαρχει τρόπος,αλλά να ξέρεις οτι θα σου αλλάξει εντελώς τον κύκλο σου. Τα χάπια είναι τα primolut αλλα θα πρέπει να σε κατευθύνει ο γιατρός σου, σε ποια ημέρα του κύκλου πρέπει να τα ξεκινήσεις, σε τι ποσότητα κ για πόσες ημερες. Οπότε, συνεννοήσου μαζί του κ μην κάνεις τιποτα από μόνη σου. Επίσης, θα σου έλεγα να κλείσεις ένα ρβ μαζί του να σου ρίξει επί τη ευκαιρία κ μια ματιά. Καλό ταξίδι κ καλά να περάσεις!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Τα εχεις παρει εσυ αυτα τα χαπια? Οταν λες οτι αλλαζει εντελως τον κυκλο μετα δηλαδη δεν επανερχεται στα φυσιολογικα?

Επισης υπαρχει περιπτωση να μην μου τα δωσει ο γιατρος? Να μην με αφησει να τα παρω δηλαδη?

Αρχικα θα πρεπει ετσι κι αλλιως να πας να σε δει και να του πεις οτι τις πρωτες μερες εχεις τοσο αιμα.Να ελεγξει οτι ολα ειναι οκ.Τα χαπια δε νομιζω να μη στα δωσει.Παντως σε καταλαβαινω...κι εγω το εχω μετα τις γεννες μου.

Τα εχεις παρει εσυ αυτα τα χαπια? Οταν λες οτι αλλαζει εντελως τον κυκλο μετα δηλαδη δεν επανερχεται στα φυσιολογικα?

Επισης υπαρχει περιπτωση να μην μου τα δωσει ο γιατρος? Να μην με αφησει να τα παρω δηλαδη?

Μπα δε νομίζω. Τα πήρα γιατί θα ήμουν αδιάθετη στο γάμο μου κ ήθελα να είμαι χαλαρή κ άνετη εκείνη την ημέρα. Πάντα με την καθοδήγηση του γυναικολόγου μου όμως. Δε χρειάζονται συνταγή αλλα όπως σου είπα θα πρέπει να συνεννοηθείς με το γιατρό σου. Επί τη ευκαιρία κάνε κ έναν υπέρηχο.

jTRQp2.png KPxIp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Ημουν πολυ αγχωμενη γιατι και η μαμα μου ηταν εντελως αντιθετη σε αυτο αλλα τωρα νιωθω πιο ηρεμη.

Θα παρω αυριο να κλεισω ραντεβου.

Μια τελευταια ερωτηση μονο: η "θεραπεια" πρεπει να αρχισει καιρο πριν η λιγες μερες? Μπορει να χρειαστει να αλλαξω και την περιοδο του επομενου μηνα (Φεβρουαριου) για να εχω τα επιθυμητα αποτελεσματα? Η λαμβανονται μονο το μηνα που επιθυμη την αλλαγη?

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Ημουν πολυ αγχωμενη γιατι και η μαμα μου ηταν εντελως αντιθετη σε αυτο αλλα τωρα νιωθω πιο ηρεμη.

Θα παρω αυριο να κλεισω ραντεβου.

Μια τελευταια ερωτηση μονο: η "θεραπεια" πρεπει να αρχισει καιρο πριν η λιγες μερες? Μπορει να χρειαστει να αλλαξω και την περιοδο του επομενου μηνα (Φεβρουαριου) για να εχω τα επιθυμητα αποτελεσματα? Η λαμβανονται μονο το μηνα που επιθυμη την αλλαγη?

Ζητώ συγνώμη, ΔΕΝ είναι τα πριμολούτ(αυτά είναι για να σου έρθει η περίοδος)!!! Μόλις κοίταξα στο φαρμακείο μου(τις σημειωςεις του γιατρού που πάντα τις κρατάω) για να σιγουρευτώ!

Συνήθως τα ξεκινάς τη δεύτερη ημέρα της περιόδου του προηγούμενου μήνα. Όποτε ναι, αλλάζει κ αυτός ο κύκλος κ θα κρατήσει παραπάνω απο οτι συνήθως. Αντισυλληπτικά θα σου συςτήςει να πάρεις όπως πχ. τα Yasmin. Αν έχεις πάρει στο παρελθόν αντισυλληπτικά σου προτείνω να του υπενθυμιςεις ποια πήρες γιατί έχουν αρκετές παρενέργειες κ μπορεί να αλλάξεις 2-3 μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

jTRQp2.png KPxIp3.png

Ενταξει δεν πειραζει για το λαθος!! :)

Δεν εχω ξαναπαρει ουτε αντισυλλιπτικα ουτε αλλου ειδους φαρμακα σχετικα με την περιοδο.

Ηθελα μονο να επιβεβαιωσω οτι προλαβαινω να αλλαξω τον κυκλο αν παω αυτη τη βδομαδα στο γιατρο, για ν μην αγχωνομαι τσαμπα!!! :P

Ενταξει δεν πειραζει για το λαθος!! :)

Δεν εχω ξαναπαρει ουτε αντισυλλιπτικα ουτε αλλου ειδους φαρμακα σχετικα με την περιοδο.

Ηθελα μονο να επιβεβαιωσω οτι προλαβαινω να αλλαξω τον κυκλο αν παω αυτη τη βδομαδα στο γιατρο, για ν μην αγχωνομαι τσαμπα!!! :P

Μια χαρά προλαβαίνεις. Κοιτά να δεις πως λειτουργεί. Το κουτί έχει 21 χαπάκια. Συνήθως τα ξεκινάς τη δεύτερη μέρα της περιόδου του προηγούμενου κύκλου όπως σου είπα κ πριν.Μόλις τελειώσουν, μέσα σε 1 εβδομάδα αδιαθετεις. Με αυτή τη λογική λοιπόν συνεχίζεις κ δεύτερο πακετάκι προκειμένου να καθυστερήσεις την περίοδο. Μην ανησυχείς, θα στα εξηγήσει όλα ο γυναικολόγος σου κ δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Απλά επειδή όπως λες έχεις μεγάλη αιμορραγία τις 2 πρώτες μέρες ενώ μέχρι πριν απο λίγο καιρό δεν είχες, κάνε ένα τσεκ καλού κακού να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

υγ: αν επιτρέπεται που θα πας ταξιδάκι;

jTRQp2.png KPxIp3.png

Βενετια θα παω και ειναι η πρωτη φορα που πηγαινω εξωτερικο. Γι αυτο οπως καταλαβαινεις δεν θελω να εχω το νου μου σε σερβιετες, ταμπον κι αν λερωθω τι θα κανω κτλ.

Ναι θα αναφερω και για την μεγαλη ροη..

Σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για την βοηθεια σου, ελπιζω ολα να πανε καλα!! :)

Διαφημίσεις

Πριν πάρουμε αντισυλληπτικά κάνουμε ένα αιματολογικό έλεγχο για να μην πάθουμε θρόμβωση και δεν καπνίζουμε!!! Απαγορεύεται. Να πας στον γυναικολόγο μην εχεις κανέναν πολύποδα και σου κανει την αιμορραγία.

4vrkp2.png]qRG5p2.png

Βενετια θα παω και ειναι η πρωτη φορα που πηγαινω εξωτερικο. Γι αυτο οπως καταλαβαινεις δεν θελω να εχω το νου μου σε σερβιετες, ταμπον κι αν λερωθω τι θα κανω κτλ.

Ναι θα αναφερω και για την μεγαλη ροη..

Σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για την βοηθεια σου, ελπιζω ολα να πανε καλα!! :)

Τέλειααα, ελπίζω να σας κανει καλό καιρό. Καλα πάντως το σκέφτεσαι κ εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα. Άλλο να έκανες ένα ταξίδι στο εσωτερικό κ άλλο να πας εξωτερικό. Άσε που σε διακοπές δε λέει κ πολύ να εισαι αδιάθετη...

υγ: Κάντι, μην τρομοκρατείς το κορίτσι. Θα τα συζητήσει όλα με το γιατρό της κ δε θα χει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε για 1-2 κύκλους δεν πρόκειται να πάθει τιποτα. Κ πάλι όμως γιατροί δεν είμαστε. Οτι πει ο γυναικολόγος σου!!! Καλά να περάσετε!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Μιλησα με το γιατρο μου. Μου εδωσε τα yasmin. Θα παρω ενα κουτι ωστε να εχω περιοδο μια βδομαδα νωριτερα και οταν φυγω να μου εχει ηδη τελειωσει.

Θα κανω και εξετασεις αν και οπως μου ειπε δεν πιστευει οτι θα εχω καποιο προβλημα.

Ευχαριστω πολυ κοριτσια για την βοηθεια και τις συμβουλες.

Μιλησα με το γιατρο μου. Μου εδωσε τα yasmin. Θα παρω ενα κουτι ωστε να εχω περιοδο μια βδομαδα νωριτερα και οταν φυγω να μου εχει ηδη τελειωσει.

Θα κανω και εξετασεις αν και οπως μου ειπε δεν πιστευει οτι θα εχω καποιο προβλημα.

Ευχαριστω πολυ κοριτσια για την βοηθεια και τις συμβουλες.

Τέλεια!:wink:

jTRQp2.png KPxIp3.png

Μπράβο κοριτσάκι καλό ταξίδι!

Επίσης να σου πω οτι εγω είμαι πολυ φαν των αντισυλληπτικών, 5 χρόνια τα έπαιρνα. Εχεις απόλυτα ρυθμισμένο κύκλο, όχι πολυ αίμα , εμποδίζουν των σχηματισμό κύστεων. κ.α.

4vrkp2.png]qRG5p2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κοριτσια καλησπερα

Θελω την βοηθεια σας σε 2 θεματακια.

Μου ηρθε περιοδος την προηγουμενη Κυριακη 21/02 και την ιδια μερα ξεκινησα τα yiasmin.

1ον Χτες Σαββατο αντι να παρω του Σαββατου που ηταν η σειρα του πηρα το Σαββατο πριν την Κυριακη που πηρα το πρωτο. Υπαρχει καποιο προβλημα η οι μερες ειναι απλα βοηθητικες?

2ον Με καλυπτουν ηδη και για αντισυλληψη η οχι ακομα?

• 3 weeks later...

Καλησπερα και παλι. Για τις προηγουμενες ερωτησεις ρωτησα μια φιλη μου και διαβασα και το φυλλο οδηγιων για την αντισυλληψη.

Τωρα λοιπον ειμαι στην φαση που σταματησα τα χαπια το Σαββατο και περιμενω περιοδο.

Μετα απο ποσες μερες συνηθως ερχεται?

Εχει πρηστει το στηθος μου αλλα η κοιλια μου δεν με ποναει. Αναμενεται να εχω κανονικα τα συμπτωματα?

Συγνωμη για τις ερωτησεις αλλα οπως σας ειπα εχω αγχος γιατι θελω να μου ρθει περιοδος μεσα σε αυτη τη βδομαδα.

Δεν ειμαιστε γιατροι απλα θελω μια γνωμη απο καποια που επαιρνε τα χαπια και γνωριζεο την λειτουργια τους. Πριν παρω το γιατρο μου και αναφερω το προβλημα.

Ευχαριστβ παντως εκ των προτερων.