Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημοτικά κολυμβητήρια - γονείς μαζί με τα παιδιά

Recommended Posts

Θα ήθελα να μάθω αν έχετε ρωτήσει στους δήμους των περιοχών σας (δεν χρειάζεται να γραψετε εδώ δήμο που μένετε απαραιτήτως προφανώς αλλά ίσως απλώς , νομό? )

παρατήρησα ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις το μωρό σου ή το εώς 3-4 παιδί σου να πας να κολυμπήσεις μαζί του,

χωρίς απαραίτητα

είτε να το αφήσεις (αν ειναι από 3) ή το να συμμετέχει σε οργανωμένη ομαδική δραστηριότητα.

απλώς να χαρείτε μαζί το νερό, και την αισθηση, κάποια ώρα μέσα στην εβδομάδα.

στο εξωτερικό σε δημοτικά κολυμβητήρια είναι εντελώς φυσικολογικό να μπορείς με το παιδί σου και οποτε θες

ουτε καν σε συγκεκριμένη ώρα,

να πας να κολυμπήσεις και να παίξεις με το νερό

σκέφτομαι να κάνω κάποια αίτηση στον δήμο μου,

έτσι ώστε να δημιουργήσουν κάποιο χώρο (δηλαδή να αφήσουν μια λουρίδα για μεγάλους ανθρώπους κ οικογενειες με παιδιά κ χαλαρους κολυμβητες)

καθώς το βρίσκω εντελώς παράλογο,

παιδάκια κάτω των 4 ετών, να μπορούν να κολυμπήσουν στην Ελλάδα

μόνο εάν έχουν χρήματα να πηγαινοέρχονται το καλοκαίρι στην θάλασσα,

ή να έχουν χρήματα για ιδιωτικά και ακριβά (διπλάσιες τιμές) κολυμβητήρια.

εφόσον υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν τελικώς αυτή την αισθηση του παραλογου μήπως αλληλοβοηθιόμασταν και στέλναμε επιστολές

(αν δημιουργηθεί κάποιο κείμενο εδω)

, σε όποιον δήμο έχει κολυμβητήριο,

ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια ώρα ή κάποιος χώρος που να επιτρέπεται ο καθε γονέας,

να πάει με το παιδί του μαζί,

για παιχνίδι με νερο και κολύμπι.

α) τα παιδιά κάτω των 3 δεν εχουν ευκαιρία γνωριμιας με το νερό παρά μόνο το καλοκαίρι (!)

β) ο γονέας δεν μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα σαν δραστηριότητα ΜΑΖΙ με το παιδί του

εφόσον είναι δημοτικά τα κολυμβητήρια αυτοί οι κανόνες αλλάζουν εφόσον υπάρξει διαμαρτυρία.

επισης παρακαλώ αν τυχόν στο δημο σας επιτρέπεται όντως ή υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση για γονείς μικρών παιδιών ή γενικά γονείς παιδιών που θέλουν μαζί με το παιδί τους να πάν στο κολυμβητήριο

κ όχι απλώς να το πάνε εκεί για μάθημα δηλαδή,

να μου στείλετε ίσως με πμ, ή αν θέλετε ανώνυμα να καλέσετε τ τηλεφωνικά στο τηλ που θα βρείτε εδω http://parents.org.gr/contact

γιατί τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να τελέσουν ως παράδειγμα μίμησης σε μια τέτοια επιστολή

ευχαριστώ για την ανάγνωση !

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Αυτο που λες ισχυει και για γηπεδα του δημου τα οποια τα εχουν κλειδωμενα και τα χρησιμοποιουν μονο για οργανωμενα γκρουπακια.Και αυτο το θεωρω πιο άδικο γιατι στο κολυμβητηριο υπαρχει μεγαλυτερος κινδυνος.Αν μια στο εκατομμυριο γινει καποιο ατυχημα και πνιγει ενα πιτσιρικι τοτε ο γονιος θα αναλαβει την ευθυνη η θα λεμε πως ειναι δυνατον να επιτρεπουν σε παιδια να μπαινουν στην πισινα χωρις επιβλεψη.Η επιβλεψη του γονεα δεν αρκει πολλες φορες γιατι δεν ξερουν ολοι οι γονεις τελειο κολυμπι.Επισης οι πισινες στα δημοτικα κολυμβητηρια συνηθως ειναι μεγαλες αρα ειναι πιο δυσκολο να εχει ο γονιος τον ελεγχο ειδικα αν εχει μαζι τογ πανω απο ενα παιδια.Μη συγκρινουμε τη θαλασσα με την πισινα γιατι η πισινα ειναι πολυ πιο επικινδυνη.

Κι εγώ το είχα ψάξει όταν ήταν μικρά τα παιδιά. Αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα. Τελικά πήγα σε ιδιωτικό χώρο, σε γκρουπάκι για baby swimming. Από το ολότελα... καλό ήταν κι αυτό.

Τώρα όμως, που το βλέπω πιο ψύχραιμα, μάλλον δε θα έπρεπε να πάω (στο δημοτικό). Γιατί οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι και τόσο καλές. Ούτε τα αποδυτήρια, ούτε οι χώροι κατάλληλοι ή προσαρμοσμένοι.

Στο μεταξύ σε ιδιωτικά, τα πράγματα είναι ασύγκριτα καλύτερα. Οπότε αξίζει τον κόπο για μια μαμά με μικρό παιδί.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

απλώς να χαρείτε μαζί το νερό, και την αισθηση, κάποια ώρα μέσα στην εβδομάδα.

στο εξωτερικό σε δημοτικά κολυμβητήρια είναι εντελώς φυσικολογικό να μπορείς με το παιδί σου και οποτε θες

ουτε καν σε συγκεκριμένη ώρα,

Συμφωνώ με την ιδέα! Είναι υπέροχο!

Όμως, μήπως το ότι επιτρέπεται στο εξωτερικό, συμβαίνει γιατί υπάρχει full time ναυαγοσώστης;

Υποτίθεται ότι την ευθύνη των παιδιών, κατά την ώρα του οργανωμένου μαθήματος, την έχει ο δάσκαλος με τον γονιό (αν πρόκειται για baby swimming) ή μόνο ο δάσκαλος (αν πρόκειται για μεγαλύτερα παιδιά).

Το να υπάρχει ναυαγοσώστης όλες τις ώρες που είναι ανοικτό το κολυμβητήριο, το θεωρώ ανέφικτο στην Ελλάδα της κρίσης. Γιατί κάτι τέτοιο απαιτεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ισχύει ο κανόνας 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις. Δεδομένου ιδίως του ότι η κολύμβηση δεν αποτελεί προτεραιότητα, συγκρινόμενη με την πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των σχολικών κενών...

Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να θεωρείται μη επιθυμητή η ταυτόχρονη κολύμβηση ανηλίκων και ενηλίκων συσχετίζεται με παιδική πορνογραφία-παιδεραστία.

Ίσως το αίτημα θα μπορούσε να αφορά την παραχώρηση ορισμένης λωρίδας, συγκεκριμένες (λιγοστές ...) ώρες, αποκλειστικά για γονείς που συνοδεύουν μικρά παιδιά (έως 12 ετών;).

Στη Μεταμόρφωση το Δημοτικό κολυμβητήριο διαθέτει εκτός την 50μετρη πισίνα και παιδική πολύ μεγάλη (σε σχέση με τα ιδιωτικά που έχω δει).

ΑΛΛΑ η παιδική (όπου οι συνθήκες είναι απόλυτα ελεγχόμενες για να μπει ένα βρεφος με τον γονέα) είναι εκτός λειτουργίας

Η κόρη σου Μαρία αν θυμάμαι είναι 3 ετών, οπότε μπορεί να γραφτεί σε ένα τμήμα εκμάθησης αλλά χωρίς τη συμμετοχή σου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

όπως κάθε γονέας αναλαμβάνει μόνος του την ευθύνη να βάλει το παιδί του στην θαλασσα, και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τον ελέγχει και κανένας άλλος δεν έχει την ευθύνη... το ίδιο κ στην πισίνα.

κ ναυαγοσώστης να υπαρχει...

συγνώμη πάει καποιος στην θαλασσα με το μωρό του εάν δεν ξέρει να κολυμπήσει (τουλαχιστον πιο βαθια? δε λεω εκει που το νερο ειναι στο γονατο) ... εάν ναι τότε μιλάμε για εκθεση παιδιού σε κίνδυνο, όχι για χόμπι κ ελευθερους χρόνους!

πιστευω λοιπον όπως και στην θάλασσα οτι προφανως και ΔΕΝ θα παει στη πισινα μια υγειής ψυχικά μητερα ή πατέρας η οποια δεν αισθάνεται σίγουρη είτε για τον εαυτό της είτε για το πχ 3 ετών παιδί της που ήδη κολυμπάει για δεύτερη χρονιά με τα τουβλάκια του κλπ.

(ο ναυαγοσώστης στη θαλασσα δεν εχει ευθύνη, επιτηρεί,.....!,..ετσι αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον την έννοια αυτού του ρόλου!)

στο εξωτερικό υπαρχει απλώς ο bademeister δηλαδή ο "επιστάτης" της πισίνας. προσεχει να τηρούνται οι κανόνες.

δεν εχει την ευθυνη για το τι κανεις με το παιδί σου κ αν μπεις στη πισινα με το παιδι σου τη στιγμη που εσυ δε ξερεις να κολυμπας. δε σε ρωταει αν ξερεις να κολυμπας πριν μπεις στη πισινα...

εκεί απλώς υπαρχει μια λωρίδα για τους μεγαλους ανθρωπους ή όσους κολυμπουν αργα και εντελώς χαλαρα. εκει μπορείς να μπεις και με το μωρό/παιδί σου εφόσον ξερεις προφανώς να κολυμπας. οι γιαγιάδες γελούν κ οι παπούδες κάνουν νεύματα χαμογελώντας.

εγώ αναφέρομαι σε ανθρώπους που είναι και ξέρουν ότι είναι καλοί κολυμβητές και μπαινοντας σε μια πισίνα ξέρουν να κολυμπήσουν με το παιδί τους...-

εφόσον στο εξωτερικό οι φορείς δίνουν την ευθύνη στον γονέα και όχι σε κάποιον άλλο, δινοντας έτσι την ελευθερία στο να λειτουργεί /χρησιμοποιείται το σύστημα από όλους, δεν καταλαβαίνω γιατί μια χώρα που περιβάλλεται απο θάλασσα κ άρα έχει περισσοτερες πιθανότητες να υπαρχουν καλύτεροι κολυμβητές (λέμε τώρα!) να μην το κάνει και αυτή.

όπως κρίνει μια μητέρα ή πατέρας στο εξωτερικό έτσι θα μπορούν κ οι Έλληνες πολίτες... δεν πιστεύω ότι ειναι θεμα ναυαγοσώστη... θέμα εμπιστοσύνης σχετικά με το πόσο καλά ασκεί ο Έλληνας γονέας τον γονεικό του ρόλο είναι...

. ..

τελικά όπως και ΠΟΛΛΑ άλλα !!!! (πχ ,θέμα μονάδες ΜΕΝΝ, Ποτέ πια μόνα..) ! its a revelation!...

R.I.P. Michael Jackson.

η κορη μου παει παιδικό το πρωι κ το απογευμα θελω να κανω "κολύμπι " μαζι της μανα και κόρη!:-) !

κολυμβηση για τα δικα μου κριτηρια , θέλω να παει του χρονου μόνη της,

κ φετος ακόμα να παιξουμε με το νερό μαζί ως δραστηριότητα σωματική, χαλαρωτική. ..... (κ η μεση μου θα το χαρεί πολύ !!!!!!!!!)...

επισης ως πολύ καλή κολυμβήτρια (Ν.Ο.Χ. :-) εστω τα καλοκαιρια ) καταδύτρια κλπκλπ , θα ήθελα εγώ πχ να της μαθω τα πρωτα βήματα κ μετά να πάει μεγαλώνοντας σε ομάδα.

ενα αλλο θεμα που θα διευκολυνε για οσες δεν πανε τα παιδια τους παιδικο κ είναι πιο μικρά, ειναι πχ τις πρωινες ωρες που εχει πολυ πιο λίγο κόσμο,

εκεί να υπαρχει "happy baby/kid hour"

εάν ένα κολυμβητήριο είναι ΤΟΣΟ μικρό που να μη μπορεί να διαθέσει λωριδα αρχαριων κ αργων κλπ. όοολες τις άλλες ώρες.

τελος παντων δεν ειναι τόοοσο δυσκολο να θεσμοθετησουν κ ως αρχη να δωσουν το ελευθερο ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ έστω...

R.I.P. Michael Jackson.

Νικι,

δε πα να ειναι διαφορετικη...

εχει λιγοτερη πλευστότητα η πισίνα... .. οπότε?.... θα βουλιαξουν ολοι κ θα πνιγουν? !

ουτε υποχρεωτική ειναι η προσβαση στην πισίνα ούτε κάτι αλλο. αφορά αυτούς που θέλουν και ξέρουν.

οι υπολοιποι αν δεν ξέρουν, πρέπει να κανουν μαθημα αρχικά για τον εαυτό τους, και φυσικά μετά baby swimming οπως ειπωθηκε εαν το θέλουν.

εξαρχής θεωρώ αυτονόητο ότι κάποιος που δεν είναι σίγουρος αν ξέρει να κολυμπαει σε πισινα

(ε όλο και σε καποια πισινα ξενοδοχείου δεν θα το έχει δοκιμασει κ θα το ξερει ?)

δεν θα μπει και με το παιδί του μέσα..... χωρίς να έχει παραμάσχαλα ο ίδιος μια κουλούρα!!!!! τι να πω πια.

ειναι θεμα εκθεσης παιδιου σε κινδυνο όπως και το να οδηγήσεις αυτοκίνητο στον παγο με το παιδι σου μεσα χωρίς να εχεις προτερη εμπειρια οδηγησης σε παγο. δεν ξερεις, δεν το κανεις, μενεις σπιτι σου. αυτονόητα πράγματα.

την ευθύνη την εχει ο γονέας, είτε είναι πισίνα, γλυκου νερού, αλμυρού νερου, θάλασσα με κύμα ή ρεύμα, βραχάκια τσουχτρες κλπ κλπ κλπ κλπ .

άντε ειμαι περιεργη αν ειναι κ αλλοι που εχουν αναρρωτηθει το ίδιο....!!!!

και στο κατω κατω γιατι να μη μπορεις στο καταχείμωνο, να πας σε ενα κολυμβητήριο να παιξεις με το νερό

και με μεγαλύτερο παιδί πχ 5-6-7-8 ετών....??, αν στην εχει βαρεσει η κλεισουρα???..

τι πιο ωραίο παραδειγμα στο παιδί, για μια στιγμιαία εκτονωση, μια επιβράβευση των προσπαθειών του που κανει τις άλλες μέρες?

γιατι τι άλλο θα κανει οταν υπαρχει βροχερη μερα? σε κλειστο παιδοτοπο? κ εσυ να καθεσαι να κοιτας? δε μου αρεσει κ δεν ειναι δραστηριοτητα που κανεις μαζι.

ενα άλλο κολυμβητηριο που θυμαμαι, είναι ότι πάντα στις διακοπές, ειναι ανοιχτο όλη την ημερα για τα παιδια που κανονικά είναι τις άλλες ημερες (οταν λειτουργουν τα σχολεία) κλειστό για ελεύθερη χρήση απο οικογένειες.

δηλαδή, εισαι κλειστός στις καθημερινες ολο το χρονο για οικογενειες ? ανοιξε τις ημερες που τα παιδιά είναι στο σπιτι κ εχουν διακοπες - σε καθε διακοπες - δηλαδη χριστουγεννα πασχα καλοκαιρι κλπ.

αποκλειεται να μην ζήσατε το περσινο δράμα που ελαχιστοι ειχαν βενζινες για να πανε εστω μια φορα την εβδομαδα θαλασσα ειδικα αν δεν ζουσαν κοντα σε τραμ .... που χρονος να πας στη θαλασσα. ?

εαν τα κολυμβητηρια ειχαν τετοιες ρυθμισεις κ πιεζε ο κοσμος να λειτουργησουν σωστα , θα λυνοντουσαν πολλά προβλήματα κ τα παιδια θα κερδιζαν πολλα...

R.I.P. Michael Jackson.

Εμείς έχουμε κοντά μας δημοτικό κολυμβητήριο ανοικτό και θερμαινόμενο, στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα της χαλαρής χρήσης που αναφέρετε.

Τα πρωϊνά πάντα είναι άδεια όμως. Φαντάζομαι μία ιδιωτική επιχείριση δεν θα συντηρούσε θερμαινόμενη πισίνα χωρίς αρκετούς χρήστες. Αρα προφανως δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Τουλάχιστον στην δική μας περιοχή.

Αυτό που θα με προβλημάτιζε, είναι οι συνθήκες σε μια πισίνα. Δηλαδή το χλώριο και η καθαρότητα του νερού (για τα κορίτσια). Η παιδίατρος μας μου είχε συστήσει να το αποφύγω.

Γενικά δεν το βλέπω πολυ υγιεινό σπορ. :roll:

Διαφημίσεις

Αν και το παιδακι μου ξεπερασε αυτη την ηλικια θα μου αρεσε πολυ αυτη η δυνατοτητα για χαλαρο παιχνιδι και κολυμπι! Γενικα και εγω -αν και δεν το εχω ψαξει παρα πολυ- δεν ειχα βρει κοινες δραστηριοτητες για τετοιες ηλικιες. Ειτε θα αφορουσαν μωρα (baby yoga, babay swimming), ειτε ηταν μια φορα την εβδομαδα και πολυ ακριβα για αυτο που ηταν.

Μαρία, στη θέση σου θα ρώταγα σε ιδιωτικό κολυμβητήριο. Συνήθως εγκαταστάσεις παντός είδους που τις χειρίζεται ο δήμος, ταλανίζονται μόνιμα από το ίδιο πρόβλημα: μια μόνιμη δυσκινησία. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει να κάνει με κριτική στο γονεϊκό ρόλο όπως αναφέρεις. Δεν είμαστε εμείς οι γονείς το κέντρο του κόσμου και δεν ασχολούνται όλοι μαζί μας, παρόλο που αν είμαστε φρέσκοι στο "σπορ", αισθανόμαστε πως ανακαλύπτουμε τον τροχό ή πως σκεφτόμαστε πράγματα που οι άλλοι δε σκέφτηκαν ή πως εμείς έχουμε τα κότσια να διεκδικήσουμε πράγματα που οι άλλοι δεν τολμάνε. (Αλήθεια, πόσο υποτιμητικό από μέρους μας!!)

Αν πας σε ιδιωτικό κολυμβητήριο, σίγουρα θα υπάρχει ωράριο για ελεύθερη χρήση της πισίνας. Οπότε με μια συζήτηση στον υπεύθυνο, νομίζω πως δεν θα βρεις αντίδραση για να κάνεις αυτό που θέλεις. Ειδικά για πράγματα που δε χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός ή κόστος, νομίζω πως δε θα αρνηθούν. Επίσης, νομίζω πως είναι απόλυτα αναγκαίο και υπεύθυνο εκ μέρους των ιδιοκτητών, το να ρωτήσουν για το επίπεδο που βρίσκεται ο κάθε χρήστης της πισίνας ανεξάρτητα από την ηλικία. Το να υπερεκτιμήσει ο οποιοσδήποτε τις δυνάμεις του και να υπάρξει έστω και μικροατύχημα, νομίζω πως θα κηλιδώσει τη φήμη και τη δουλειά του ιδιοκτήτη. (Γιατί οι φήμες δεν κοιτάζουν ούτε ακρίβεια, ούτε αλήθεια). Επομένως δεν είναι κακό να τον σεβαστούμε και να αναφέρουμε το επίπεδο γνώσεών μας στο θέμα.

Από εκεί και πέρα, ως προς τα δημοτικά κολυμβητήρια, εν μέσω οικονομικής κρίσης, κακής διαχείρισης και πολύπλοκου μηχανισμού διαχείρισης, δε νομίζω να βγάλει κανείς άκρη ακόμα και για το πιο αυτονόητο! Και στην παρούσα φάση, αν θέλει κάποιος να παλέψει για το δημοτικό κολυμβητήριο, μάλλον θα πρέπει να απαιτήσει περισσότερη υγιεινή, καλύτερα αποδυτήρια, τουαλέτες, ειδικά δάπεδα, κτλ κτλ... πριν αποφασίσει να βάλει το δαχτυλάκι του μέσα.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Επίσης οι πισίνες κάποιων ξενοδοχείων προσφέρουν κάποιες στιγμές ώρες κοινού, αλλά το κόστος νομίζω πως είναι απαγορευτικό και ίσως και οι κανόνες να είναι κάπως "σφιχτοί" για τις ανάγκες μας. Αλλά κανένας δεν έχασε κάτι με το να ρωτήσει... Ως φοιτήτρια θυμάμαι υπήρχε ξενοδοχείο με τέτοια παροχή ελεύθερης χρήσης της πισίνας και το κόστος ήταν τότε η υποχρέωση να πάρεις κάτι από το μπαρ. Άρα ας πούμε πως ήταν κάτι σαν ελάχιστη κατανάλωση γύρω στα 3 ευρώ το άτομο. Η χρήση ήταν εντελώς χαλαρή και υπήρχε και χωριστή πισίνα για μικρά. Οπότε μπορούσε να καλύψει όλα τα γούστα.

όπως κάθε γονέας αναλαμβάνει μόνος του την ευθύνη να βάλει το παιδί του στην θαλασσα, και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τον ελέγχει και κανένας άλλος δεν έχει την ευθύνη... το ίδιο κ στην πισίνα.

κ ναυαγοσώστης να υπαρχει...

συγνώμη πάει καποιος στην θαλασσα με το μωρό του εάν δεν ξέρει να κολυμπήσει (τουλαχιστον πιο βαθια? δε λεω εκει που το νερο ειναι στο γονατο) ... εάν ναι τότε μιλάμε για εκθεση παιδιού σε κίνδυνο, όχι για χόμπι κ ελευθερους χρόνους!

πιστευω λοιπον όπως και στην θάλασσα οτι προφανως και ΔΕΝ θα παει στη πισινα μια υγειής ψυχικά μητερα ή πατέρας η οποια δεν αισθάνεται σίγουρη είτε για τον εαυτό της είτε για το πχ 3 ετών παιδί της που ήδη κολυμπάει για δεύτερη χρονιά με τα τουβλάκια του κλπ.

(ο ναυαγοσώστης στη θαλασσα δεν εχει ευθύνη, επιτηρεί,.....!,..ετσι αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον την έννοια αυτού του ρόλου!)

στο εξωτερικό υπαρχει απλώς ο bademeister δηλαδή ο "επιστάτης" της πισίνας. προσεχει να τηρούνται οι κανόνες.

δεν εχει την ευθυνη για το τι κανεις με το παιδί σου κ αν μπεις στη πισινα με το παιδι σου τη στιγμη που εσυ δε ξερεις να κολυμπας. δε σε ρωταει αν ξερεις να κολυμπας πριν μπεις στη πισινα...

εκεί απλώς υπαρχει μια λωρίδα για τους μεγαλους ανθρωπους ή όσους κολυμπουν αργα και εντελώς χαλαρα. εκει μπορείς να μπεις και με το μωρό/παιδί σου εφόσον ξερεις προφανώς να κολυμπας. οι γιαγιάδες γελούν κ οι παπούδες κάνουν νεύματα χαμογελώντας.

εγώ αναφέρομαι σε ανθρώπους που είναι και ξέρουν ότι είναι καλοί κολυμβητές και μπαινοντας σε μια πισίνα ξέρουν να κολυμπήσουν με το παιδί τους...-

εφόσον στο εξωτερικό οι φορείς δίνουν την ευθύνη στον γονέα και όχι σε κάποιον άλλο, δινοντας έτσι την ελευθερία στο να λειτουργεί /χρησιμοποιείται το σύστημα από όλους, δεν καταλαβαίνω γιατί μια χώρα που περιβάλλεται απο θάλασσα κ άρα έχει περισσοτερες πιθανότητες να υπαρχουν καλύτεροι κολυμβητές (λέμε τώρα!) να μην το κάνει και αυτή.

όπως κρίνει μια μητέρα ή πατέρας στο εξωτερικό έτσι θα μπορούν κ οι Έλληνες πολίτες... δεν πιστεύω ότι ειναι θεμα ναυαγοσώστη... θέμα εμπιστοσύνης σχετικά με το πόσο καλά ασκεί ο Έλληνας γονέας τον γονεικό του ρόλο είναι...

. ..

τελικά όπως και ΠΟΛΛΑ άλλα !!!! (πχ ,θέμα μονάδες ΜΕΝΝ, Ποτέ πια μόνα..) ! its a revelation!...

Δεν ξέρω τι εννοείς ως "εξωτερικό".

Ούτε πόσο πρόσφατη είναι η γνώση σου.

Γιατί, γενικά μιλώντας, υπάρχει η τάση αυστηροποίησης. Προφανώς, θα υπήρξαν λόγοι, δηλαδή τραγικά ατυχήματα. Το ότι κάποιος είναι γονιός δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι υπεύθυνος και αλάνθαστος. Σωστά;

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε το καλοκαίρι. Τα ξενοδοχεία όρισαν ωράριο πισίνας, βάσει ωραρίου ναυαγοσώστη. Πέρισυ τέθηκε σε ισχύ κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο σε όλες τις πισίνες βάθους πάνω από 50 εκ. (;) πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει ναυαγοσώστης, για να τεθεί σε λειτουργία. Αυτά όχι από ίδια γνώση αλλά όπως "κυκλοφόρησαν" στο μέρος που παραθερίζαμε.

Οπότε, αν υποχρεώνονται ακόμη και τα ξενοδοχεία, θα συμβαίνει το ίδιο και με τα δημοτικά κολυμβητήρια.

Στα ιδιωτικά δεν ισχύει τέτοιος κανόνας.

δεν εχει καμια απολυτως σχεση το τι κανει μια ιδιωτικη εταιρεια, κολυμβητήριο, ή ένα ξενοδοχείο κ ο δημος...

εφόσον σας ενδιαφέρει το θεμα γιατι δεν συνεισφέρετε και με λιγους νομους για να ξερουμε και τι λεμε? :-)

με ενδιαφερει η δυνατότητα να χρησιμοποιείται η ήδη υπαρχουσα υποδομή,

ως εχει , όπως και αν εχει,

απο τους γονείς με τα παιδιά τους, με ταυτόχρονη χρήση.

δηλαδή όχι

α) είτε το αφήνεις το παιδί του μόνο του

β)είτε δεν ερχεσαι στην πισινα ουτε εσυ ούτε το παιδί σου.

γ) είτε περιμενεις να ξαναγενησεις για να κανεις απλώς babyswimming σε ομαδα (αν εχει το δημοτικο κολυμβητηριο) μεχρι να γίνει 2-3 και μετά τελος η πισινα για τους δυο σας

ευχαριστώ xena , μήπως θα μπορούσες να μου αναφερεις σε πμ, το κολυμβητηριο ετσι ωστε να το χρησιμοποιησω σε σχετικό κείμενο?

εξαρχης το ερωτημα μου αφορά τις δημοτικες εγκαταστασεις.

ιδιωτικες επιχειρήσεις δε με ενδιαφέρουν

ειναι πολυ πιο ακριβες, αλλα ουτε και αυτες εχουν τετοια δυνατότητα (τουλαχιστον εδω στη περιοχή μου) .

γραφω πιο κατω γιατί.

το θεμα μου ξαναλεω, δεν αφορά

την ποιότητα της υποδομής,

την καθαριότητα της πισίνας,

το ωραριο ναυαγοσωστη ιδιωτικων ξενοδοχείων, ή άλλων ιδιωτικών επιχειρήσεων

αλλά καθαρά την δυνατότητα χρήσης

μιας ήδη εν λειτουργίας πισίνας, που ήδη λειτουργεί με κάποιο προσωπικό όπως πρεπει για ένα κολυμβητηριο,

από γονείς με τα παιδιά τους.

ευχαριστώ για τα σχολιά σας, θα εκτιμήσω σχολια από αναγνώστες που ενδιαφέρονται και αυτοί ίσως να ασχοληθούν με αυτή τη δυνατότητα και θεωρούν ότι θα έπρεπε κανονικά ο δήμος να προσφέρει αυτή την δυνατότητα, ειδικά από την στιγμή που ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ καμία άλλη αλλαγή

στις υποδομές, στο προσωπικό κλπ

όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλα κολυμβητήρια ήδη στην ελλαδα (όπως βλεπουμε απο μαρτυρία άλλου μέλους), και στο εξωτερικό,

απλώς ίσως επειδή έτυχε αυτός που τα διευθύνει να είναι λίγο πιο σχετικός με το αντικείμενο.

Οι δήμοι εάν γνωρίζουν ότι άλλος δημος όντως το κάνει, θα μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

αυτό που γράφω κ περιγράφω αφορά κάτι πολύ εύκολο, κάτι που δεν έχει καμία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας τους.

Ήδη φιλοξενούν παιδιά.

το θέμα είναι να υπαρχει δυνατότητα χρήσης απο γονέα και παιδί.

Δεν είμαστε εμείς οι γονείς το κέντρο του κόσμου και δεν ασχολούνται όλοι μαζί μας, παρόλο που αν είμαστε φρέσκοι στο "σπορ", αισθανόμαστε πως ανακαλύπτουμε τον τροχό ή πως σκεφτόμαστε πράγματα που οι άλλοι δε σκέφτηκαν ή πως εμείς έχουμε τα κότσια να διεκδικήσουμε πράγματα που οι άλλοι δεν τολμάνε. (Αλήθεια, πόσο υποτιμητικό από μέρους μας!!)

ένα κολύμπι σε μια πισίνα είναι και εγω θεωρώ ότι θα ωφελούσε πολλές μητέρες να έχουν αυτή τη δυνατότητα ελεύθερου χρόνου, περαν απο την παιδική χαρά , τον παιδοτοπο, ή παιχνιδι σε παιδιά/φίλους, ΦΤΗΝΑ,

ναι τόσο φτηνά όσο εχει το δημοτικο κολυμβητηριο.

εντελώς φυσιολικό είναι αυτο που θα ήθελα να υπαρχει ως δυνατότητα, και παλι καλά που κάποιοι δήμοι το βλέπουν.

ΜΑΚΑΡΙ να βοηθήσουν οι αναγνώστες με το να πουν ποιοι δήμοι κανουν ήδη το αυτονόητο,

για να ακολουθήσουν οι άλλοι προς μίμηση.

ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που χωράει η έκφραση "κότσια" σε κάτι τόσο απλό και αυτονόητο, σε μια συζητηση στο διαδίκτυο, κάτι που δε χρειάζεται καθολου κότσια.

για μια επιστολή μιλησα και για βοηθεια σχετικα με το ποιοι δήμοι έχουν τέτοια δυνατότητα.

το θεμα μου εχει να κανει γενικότερα με την φιλοσοφία μου ότι και ο δημος και το δημοσιο πρεπει να προσφέρουν αυτά που τους αρμόζει (με τα χρήματα που παιρνουν) και επειδή είναι δημόσια αγαθά καποια πράγματα και πρέπει να μπορούμε τα χρησιμοποιουμε,

δεν καταλαβαίνω με την καμία, το γιατί εγω πρεπει να πληρώσω ιδιωτικα 3 φορές περισσότερο, τη στιγμη που πληρώνω τον δημο να εχει κολυμβητηριο κ ως μητερα δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

ιδιωτικά ας παει καποιος που θελει την ΕΞΤΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ πχ ειδική καθαριότητα, ειδικό εκπαιδευτη, συγχρονισμενη κολυμβηση, κλπ κλπ ?.

εγω δεν ζητάω εξτρα υπηρεσια. στην καρέκλα του θα μείνει ο επιστάτης εκεί που ήταν.

η αλλαγή που ζητάω δεν αλλαζει κατι ουσιαστικό στο τροπο λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

στο εξωτερικό που ανεφερα, (που σε δημοτική πισινα μπορείς να πας με το παιδι σου οποτε θες)

υπαρχει πινακιδα "η χρήση γίνεται με δική σας ευθύνη".

απλα , πιο απλα δε γινεται.

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Στον Δήμο μας επίσης δεν είναι εφικτό και λογικότατο!

Εδω δεν είναι ανοιχτά για τους αθλητές , θα μας δώσουν τα δημοτικά κολυμβητήρια απλά για να κάνουμε μπάνιο?

Το κολυμβητήριο για να είναι ανοιχτό ξέρετε τι έξοδα έχει?Απο προσωπικό μόνο. Ειδικά χειμώνα για να είναι θερμαινόμενη. τι να πω!

Δεν θα συμμετείχα ποτέ στην διεκδίκηση ενός τόσο παράλογου αιτήματος αυτή την στιγμή στην χώρα μου.

Για τα περιττά σήμερα , υπάρχουν και ιδιωτικές πισίνες.

Δεν αντέχω δικαιώματα τρίχες.

Μια πισίνα και μάλιστα του δήμου ίδια με τη θάλασσα? Σοβαρά τώρα?

Σε εμάς, για ένα παιδί δεν έχει διαφορά στην τιμή το ιδιωτικό με το δημοτικό κολυμβητήριο. Χώρια οι κατά πολύ ανώτερες εγκαταστάσεις του ιδιωτικού, οι τακτικότεροι έλεγχοι και γενικά οι καλύτερες συνθήκες.

Αν έφτανα στο σημείο να διεκδικήσω κατι τέτοιο Μαρία, πραγματικά βρίσκω πιο χρήσιμο να διορθωθούν πρώτα αρκετά κακώς κείμενα στο δημοτικό κολυμβητήριο. Για να μην ξαναβρεθούν παιδιά στο νοσοκομείο......

Από την άλλη, νομίζω πως δεν απαγορεύεται να χρησιμοποιεί την πισίνα και ο γονιός και το παιδί στις ώρες κοινού. Αλλά δεν αφορά τα 3χρονα. Αυτά έτσι κι αλλιώς δεν τα παίρνουν ούτε στα παιδικά τμήματα.

Διαφωνω κυριως για το θεμα της ασφαλειας. Μονο ειδικα εκπαιδευμενα ατομα ειναι σε θεση να επιβλεπουν παιδια σε πισινες. Και ταμπελα να βαλει Δημος, αν γινει κανενα ατυχημα απο μητερα που ΝΟΜΙΖΕ οτι ξερει να κολυμπαει, δεν ειναι καθολου καλυμμενος. Και δεν ειναι ασφαλες να κολυμπανε μικρα παιδια αναμεσα σε διαφορους ενηλικες, ανεξελεγκτα, δεν ξερεις ποιος κολυμπαει διπλα σου και ποσο προσεκτικος ειναι.

Επισης συμφωνω με οσα ειπωθηκαν για τις αναγκες των δημοτικων κολυμβητηριων. Τα δημοτικα κολυμβητηρια υπαρχουν για αναγκες πιο σημαντικες απο την απλη διασκεδαση: Συνηθως τα δημοτικα κολυμβητηρια εχουν προγραμματα για προπονηση αθλητων, προγραμματα για αποκατασταση, προγραμματα εκπαιδευσης, προγραμματα εκγυμνασης. Εφοσον δεν εχουν καταφερει ακομα ουτε αυτα, που να δωσουν προτεραιοτητα σε κατι τετοιο και για ποιο λογο?

Πιστευω οτι σε παιδικα τμηματα, το παιδι και θα μαθει να κολυμπαει καλυτερα, απο τον εκπαιδευτη, και καλυτερα θα περασει, με συνομηλικους του. Μιλαω για ανω των 4 ετων. Για τα μωρα και νηπια που -φυσικα-θελουν ακομα τη μαμα τους, υπαρχει το baby swimming.

Εξαλλου, ειμαστε χωρα γεματη θαλασσα, αν θελουμε να κανουμε μπανιο, διαθεσιμη απο Μαιο εως Οκτωβρη ανετα. Ειναι ασφαλεστερη, καθαροτερη και δωρεαν. Επισης, υπαρχουν ιδιωτικες πισινες.

αυτό που λέτε ότι δεν είναι καλυμμένος ο δήμος το υποθέτετε ή το ξέρετε ?

αν γινεται αναλύστε το λιγο πιο συγκεκριμένα! (γνωρίζετε για τέτοια θέματα?)

Η πινακίδα που ανέφερα, αναγράφει αυτο το πράγμα ("χρηση με δικη σας ευθύνη" ) και στο εισιτηριο, δηλαδή

αναγράφεται με νομικό όρο ότι χρησιμοποιείς το κολυμβητήριο με δική σου ευθύνη. Δεν υπάρχει δηλαδή μόνο στην ορατή πινακίδα.

Παρέλειψα αυτό να το αναφέρω. Η ορατή πινακίδα με μεγάλα γράμματα (βρίσκεται ακριβώς εκεί που περνάς για να μπεις) είναι για να προλάβει όσους δεν το βλέπουν στα μικρά γράμματα.

επίσης, ποιό είναι το πρόβλημα τελικώς.? το πρόβλημά μας είναι η νομική ευθύνη του δήμου? το αν και ποσα θα πληρώσει? το αν ειναι "καλυμμένος"?

.. το εάν πρέπει να βρεί τρόπο να καλύπτεται και να εχει και ασφαλεια στους χώρους του?

Τα δημοτικα κολυμβητηρια υπαρχουν για αναγκες πιο σημαντικες απο την απλη διασκεδαση: Συνηθως τα δημοτικα κολυμβητηρια εχουν προγραμματα για προπονηση αθλητων, προγραμματα για αποκατασταση, προγραμματα εκπαιδευσης, προγραμματα εκγυμνασης. Εφοσον δεν εχουν καταφερει ακομα ουτε αυτα, που να δωσουν προτεραιοτητα σε κατι τετοιο και για ποιο λογο?

τι εννοείτε με "απλή διασκέδαση"... ?

οι δημόσιες εγκαταστασεις ειναι για ολους, όχι μονο για τους αθλουμενους, αλλα για όλες τις ηλικίες, και όλες τις ικανότητες.

ο δημος οφείλει αυτό να το σεβεται όπως και σε άλλες χωρες οπου υπαρχει ειδικη ρυθμιση [λωρίδα για σιγανους κολυμβητές, πχ γιαγιάδες παπούδες, τραυματισμένους, μαμάδες με παιδάκια κλπ].

κανεις δεν εχει την προτεραιοτητα έναντι του άλλου, παραλληλα πρεπει να ικανοποιουνται όλα, όχι σε κάποια συγκεκριμένη σειρά, πρωτου δευτερου κλπ.

ο 60 χρονος κ 70χρονη εχουν εξισου αναγκη να κινηθούν σε μια πισίνα όσο και μια μητέρα με το παιδί της και όσο ενας αθλουμενος.

ειναι δημότες... = ίσοι.

αν μια πισίνα έχει 5 λωριδες, η μια μπορεί να αφορά τις ομάδες αυτές (παράδειγμα δηλαδή).

και ας βρουμε και σχετικους νομους εφοσον αυτό είναι κάτι που απασχολεί

τι νοημα εχει να λεμε τις γνωμες μας εφοσον και εάν ειναι θεσμοθετημένοι αυτοί οι όροι χρήσης. ?/....

μπορεί κανείς να βοηθήσει ?

που να γνωρίζει κάποιος που να εχει σχεση με δημους κ το πως λειτουργούν σε νομικό θέμα σε σχεση με την χρήση τέτοιων εγκαταστασεων ? τι ορίζεται? ειναι διαφορετικό σε κάθε δήμο? όπως και, αν σε καποιο δημο ειναι απαρχαιομένο το πλαίσιο νόμου/όχι εκσυγχρονισμένο, πως αλλάζει? κλπ κλπ.

ξαναγράφω, το θέμα έχει να κάνει με την χρήση δημοτικών κολυμβητηρίων από μητέρες με τα παιδιά τους, σε συγκεκρμένα λωρίδα (πχ σε λωρίδα που προβλέπεται για σιγανούς κολυμβητές , πχ μεγαλύτερους σε ηλικία κολυμβητές) ή προυπαρχουσα πισίνα ειδική για αυτή τη χρήση,

χωρίς απαραίτητη συμμετοχή σε συγκεκριμένο μάθημα, συγκεριμένη ώρα με προπονητή.

αυτονόητη προυπόθεση η ψυχική υγεία και η ικανότητα να κολυμπά η ίδια η μάνα, δεν μιλάμε εδώ για μάθημα κολύμβησης της μητέρας. ....

επειδη πολλοι νομιζουν οτι το κανω για μένα προσωπικά, (.....) ας σκεφτούν λιγάκι ότι ευκολότατα θα έγραφα μόνη μου μια επιστολή να τη στείλω, για το δημο μου, (όπως και μου προτειναν στο κολυμβητηριο που ρώτησα) έτσι ώστε να κάνουν τέτοια ρύθμιση. και την στέλνω κ δε λέω και τίποτα.

δεν κερδίζω εγώ κάτι απο αυτή τη συζητηση. δεν θα αλλάξει κατι απο αυτό που μπορώ να κάνω ατομικά.

ουτε ψάχνω άλλα ατομα απο το δημο ΜΟΥ για να κανουμε μαζι επιστολή.

γραφω αυτά γιατί μπορεί και άλλοι να θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο στον δικό τους δημο και να μπορέσουν να κανουν χρήση όπως θα έπρεπε να μπορούν όπως πχ άλλες μητέρες στο εξωτερικό ή και σε δημους που ήδη έχουν τέτοια ρυθμιση.

Επισης μπορεί καποιος εδώ να εχει νομικες γνωσεις (στα των δήμων) και να προσφέρει έτσι στο να υπαρχει καλύτερη εικόνα

και καλύτερο κείμενο για όποιον τελικώς θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο στον δημο του, εάν και εφόσον δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

τέλος σε όσους φοβούνται ότι κάτι κακό γίνεται από αυτή την συζήτηση, θα πω ότι πάντα υπάρχει κάποιος που φοβάται την αλλαγή και το τι αυτή συνεπάγεται.

Εάν για κάτι τόσο απλό, που δεν είναι τίποτα το περίεργο ή καινοτομο, ούτε καν μιλαμε για νέα ιδέα ή νέα εφαρμογή, και εφαρμόζεται σε δεκάδες χώρες και πολεις και κολυμβητήρια, σιγά το πράγμα δηλαδή,

υπάρχουν τόσο εύκολα σκέψεις προς το χειρότερο πιθανό σενάριο αυτής της ιδέας (να συμβεί κάποιο ατύχημα κ να πνιγει ενα παιδί επειδή ο μη γένοιτο πηγε για μπάνιο με τη μαμά του !!!!) και άρα για αυτό δεν είναι καλή ή αναγκαία αλλαγή,

ειναι εντελώς όρατό πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει το οτιδήποτε προς το καλύτερο, σε κάθε τομέα γενικότερα :-S .

....φαντάσου δηλαδή να άνοιγα συζήτηση για underwater rugby που παιζουν στο εξωτερικό επισης,

σε πισίνες, με μάσκα και απλό αναπνευστηρα (όχι μπουκάλα) και καλάθι που βρίσκεται στα 5 μέτρα βάθος,

(κρατάς την αναπνοή σου κ προσπαθείς να βάλεις τη μπαλα στο καλάθι παιρνοντάς την απο καποιον άλλο, κάτω απο το νερό, ρίχνεις πασες κλπ κλπ)

θα μου λέγατε ότι απαπα, τέτοιο σπόρ, δε μπορεί να γίνεται χωρίς επιτήρηση από γιατρό μη τυχόν πάθει κανείς ανακοπή στο νερό από το κράτημα της αναπνοής... ! :wink:

που εάν στην Ελλάδα είχαμε κάποιον να το ξεκινήσει, θα βγαίναμε μονίμως πρωταθλητές... ...

R.I.P. Michael Jackson.

Συγγνωμη για το υφος τωρα, αλλα μου ηταν πολυ δυσκολο να διαβασω ολο αυτο το σεντονι...τα λιγα ομως που διαβασα, ηταν ακρως διασκεδαστικα. :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Σε καλο σου...

Ειλικρινα, να σαι καλα!

ΥΓ ΟΛΟΙ οι δημοτες μπορουν να χρησιμοποιουν τις πισινες!

Για να σοβαρευτουμε:

-Προτεραιοτητα εχει πιστευω για ολους η ασφαλεια των παιδιων, κι οχι το αν ειναι καλυμενος ενας δημος νομικα αν γινει ατυχημα.

-Και να ειναι καλυμενος, το πολιτικο κοστος αν γινει ατυχημα, αν γινει γνωστο οτι δεν υπηρχε επιβλεψη σε μια πισινα, ειναι πολυ σοβαροτερο για ενα δημαρχο. Γιατι δεν ειναι προτιμοτερο το να υπαρχει εκπαιδευτης?

-Οταν γραφετε μια επιστολη σε ενα φορεα, καλο ειναι να εχετε σοβαρα επιχειρηματα. Δηλ ποια αναγκη το επιτασσει, για ποιο σκοπο, τι αποτελεσματα θα εχει.

Αυτα. καλη συνεχεια.

Νομίζω πραγματικά ότι υποβιβάζετε το σοβαρό θέμα της ασφάλειας.

Η πινακίδα ότι ο Δήμος δεν φέρει ευθύνη, εκτός του ότι δεν είναι νομικά ορθή (ακόμα και σε ένα κατάστημα παπουτσιών αν παραπατήσεις και χτυπήσεις σε ένα στραβό πλακάκι, ευθύνη φέρει ο καταστηματάρχης) δεν λύνει την ουσία του θέματος.

Από τη στιγμή που ΔΕΝ θα εγκριθεί δαπάνη για ναυαγοσώστη για τις ώρες ή τις λωρίδες αυτές, η κίνηση μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Ό,τι κι αν κάνουν στο εξωτερικό!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Νομίζω πραγματικά ότι υποβιβάζετε το σοβαρό θέμα της ασφάλειας.

Η πινακίδα ότι ο Δήμος δεν φέρει ευθύνη, εκτός του ότι δεν είναι νομικά ορθή (ακόμα και σε ένα κατάστημα παπουτσιών αν παραπατήσεις και χτυπήσεις σε ένα στραβό πλακάκι, ευθύνη φέρει ο καταστηματάρχης) δεν λύνει την ουσία του θέματος.

Από τη στιγμή που ΔΕΝ θα εγκριθεί δαπάνη για ναυαγοσώστη για τις ώρες ή τις λωρίδες αυτές, η κίνηση μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Ό,τι κι αν κάνουν στο εξωτερικό!

Αυτο ακριβως.Αναφερεις παραπανω Μαρια οτι το να παει ενας γονιος που δεν ξερει καλο κολυμπι το παιδι του στην πισινα ειναι εκθεση ανηλικου σε κινδυνου αρα θεωρεις πως δε θα συμβει.Κοροιδευομαστε προφανως.Γιατι και να βαζεις το τριχρονο στο μηχανακι χωρις κρανος ειναι εκθεση ανηλικου σε κινδυνο αλλα εχω δει παρα πολλους γονεις να το κανουν.Δε χρειαζεται να ειναι ψυχικα αρρωστος ενας γονιος για να υπερεκτιμησει τις ικανοτητες του.Ωστοσο ακομα και στην ακραια περιπτωση που καποιος ψυχικα αρρωστος γονιος θα θελησει να παει το ανηλικο στην πισινα θα πρεπει τουλαχιστος να υπαρχει καποιος ψυχικα υγιης να επιβλεπει.Τι παει να πει ...παιρνει ο γονιος την ευθυνη? Το θεμα μας ειναι ποιον βαραινει η ευθυνη η να μη γινει το κακο? Το να βαλει πχ μια μαμα το μωρο της στην πισινα και να συμβει καποιο ατυχημα στη μαμα μεσα στο νερο δεν υπαρχει ως ενδεχομενο?

Μαρία,

Υπάρχουν και στην ελλάδα pool centers οπου πας με ή χωρίς το παιδί, να κολυμπήσεις, να πιεις καφέ κλπ. Όλα ιδιωτικά

Επειδή προσωπικά αθλούμαι και στη πισίνα και στον στοίβο, μπορώ να σου πω ότι οι δημόσιες εγκαταστάσεις δεν αρκούν ούτε για τους ερασιτέχνες αθλητές.

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της χαλαρής κολύμβησης που θέλει να κάνει κάποιος και της συστηματικής προπόνησης που κάνει κάποιος άλλος. Ακόμα και αν ο προπονούμενος είναι μωρό.

Οι δημοτικές ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ εγκαταστάσεις δεν προορίζονται για χρήση διασκέδασης. Άλλωστε η Ελλάδα παρέχει πρόσβαση σε άφθονες παραλίες.

Στις ελάχιστες ώρες που παραμένουν ανοικτές πρέπει να μην εμποδίζεται ο αθλητισμός.

Ομοίως λειτουργούν οι σχολικές αίθουσες

υγ Απαιτείται αλλαγή χρήσης για να κάνουμε το δημοτικό κολυμβητήριο πισίνα χαλάρωσης ή διασκέδασης.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα τα κείμενα, η εμπειρία με το κολυμβητήριο ήταν συνέχεια με ωτίτιδες τα παιδιά μου & με ουρολοίμωξη η ανηψιά μου...είτε σε ιδιωτικό είτε στου δήμου...δεν ξέρω...& βεβαίως τα σταματήσαμε..:confused: