Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αυχενική διαφάνεια

Recommended Posts

Καλημέρα.

Έκανα μια εξέταση αυχενικης και Papp-A

.τιμη αυχενικής διαφάνειας 2,53.in

Οι τιμες τρισωμίες είναι:

21 1/137 κ η δική μου 1/2742, 18 1/342 κ η δικη μου 1/6845, 13 1/1072 κ η δική μου >1/20000.

Ελευθερη β- hcg 60,16 IU/I 1,763 MoM,papp-a 6,490 IU/I 1,472 MoM.

Κεφαλουριαιο 68.6

Είμαι 38 πρωτη κύηση και φυσιολογική σύλληψη...

Αν μπορούσατε να μου πειτε τη γνωμη σας ...

Ευχαριστώ προκαταβολικα

Διαφημίσεις

Βάσω, μονο από γιατρούς μπορείς να παρεις γνωμες γι' αυτο που ρωτάς.

Και λεω "γιατρούς", γιατί αφού ψαχνεσαι, μαλλον θα πας και για δευτερη και για τριτη γνωμη.

Το να σου πουν εδω άσχετες (επιστημονικά) κοπέλες πχ "εμένα ήταν τόσο και μια χαρά γεννηθηκε το μωρακι μου", δεν λεει τίποτα (και δεν θα επρεπε να σου λεει τιποτα).

Με το καλό το μωρό σου.

Φιλικά,

S.

Βασούλι γεια σου, πάω κι εγώ για αυχενική διαφάνεια τη Δευτέρα 18 και έχω κατααγχωθεί! Σε λίγες μέρες γίνομαι 39!

Ο δικός μου γιατρός μου είπε πως αν οι τιμές οι δικές μου είναι μικρότερες από τις ενδεδειγμένες (που σε σένα είναι), να μην ανησυχώ και να μην κάνω αμνιο.

Βέβαια υπάρχει και το αιματολογικό γενετικό τεστ πλέον που σου λέει με σιγουριά (99%) και είναι κ ένα απλό τεστ αίματος. Αλλά κι αυτό μου είπε ο γιατρός μου να μην το κάνω εκτός αν βγούνε οι τιμές μου πολύ κοντά στο όριο.

Αυτα, ελπίζω να βοήθησα!

Dw9Ap2.pngUbgpp2.png

Καλησπέρα σας!

Ο γιατρός μου χθες μου είπε όλα καλά!!!!!!!!

Ούφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ

Το φύλο δεν επικυρώθηκε μόνο είχε γυρισμένη πλάτη το χρυσό μουυυυυυυυυυυυυυυυυ....................................

:P:grin::-D:D:)

Διαφημίσεις

Κι εμένα ευτυχώς σήμερα την έκανα και όλα καλά! Ο υπέρηχος δηλαδή γιατί οι αιματολογικές δεν έχουν βγει ακόμα...για το φύλο μου είπε κορίτσι νομίζει, εντάξει εμείς αγόρι είχαμε φανταστεί ως τώρα αλλά και κορούλα θέλω, χάρηκα τόσο πολύ που τα είχε όλα άψογα το μωράκι μου! τον πίεσα λίγο γιατρέ είστε σίγουρος? αλλά ήτανε πολύ βαρύς ο τύπος, "σας είπα μαντάμ τι νομίζω αν είστε γιατρός πείτε μας εσείς". νο κόμεντς....

Dw9Ap2.pngUbgpp2.png

τον πίεσα λίγο γιατρέ είστε σίγουρος? αλλά ήτανε πολύ βαρύς ο τύπος, "σας είπα μαντάμ τι νομίζω αν είστε γιατρός πείτε μας εσείς". νο κόμεντς....

:lol::lol::lol::lol:

Ολα καλά λοιπόν!

Καλή συνέχεια!

καλησπέρα είμαι 19 χρόνων και είμαι έγκυος 13 εβδομάδα ή εγκυμοσύνη μου οσω περίεργο και να ακούγεται είναι πλήρως επιθυμητή την προηγούμενη εβδομάδα έκανα την αυχενική ρινικό οστό υπό πλαστικό μέτρηση υγρού 3.00 πιθανότητες για σύνδρομο ντάουν 1/25 βγαίνει ή αιματολογικές και με αποτελείωσε 1/17 δεν ξέρω τι να σκεφτώ φαινότανε υγιέστατο μ δυνατούς παλμούς έχω τρελαθεί κλαίω βλέπω εφιαλτες με ποσοστά οσω για αμνιοπαρακέντηση ούτε να το σκεφτώ φοβάμαι παρά πολλυ έστω και το 1% για αποβολή λόγω μικρής αποκολησης στον 2 μήνα τι λέτε έχει καμία παρόμοια εμπειρία ευχαριστω

Διαφημίσεις

καλησπέρα είμαι 19 χρόνων και είμαι έγκυος 13 εβδομάδα ή εγκυμοσύνη μου οσω περίεργο και να ακούγεται είναι πλήρως επιθυμητή την προηγούμενη εβδομάδα έκανα την αυχενική ρινικό οστό υπό πλαστικό μέτρηση υγρού 3.00 πιθανότητες για σύνδρομο ντάουν 1/25 βγαίνει ή αιματολογικές και με αποτελείωσε 1/17 δεν ξέρω τι να σκεφτώ φαινότανε υγιέστατο μ δυνατούς παλμούς έχω τρελαθεί κλαίω βλέπω εφιαλτες με ποσοστά οσω για αμνιοπαρακέντηση ούτε να το σκεφτώ φοβάμαι παρά πολλυ έστω και το 1% για αποβολή λόγω μικρής αποκολησης στον 2 μήνα τι λέτε έχει καμία παρόμοια εμπειρία ευχαριστω

Σε πρωτη φαση, θα μπορούσες να επαναλάβεις την αυχενική. Την πρωτη την εκανες σε πιστοποιημένο γιατρο?

Πάντως, με 1/17 στατιστικές πιθανότητες να φέρει το μωρό το σύνδρομο, θα πρέπει οπωσδήποτε να κανεις αμνιο (με τη συμβουλή και την καθοδήγηση του γιατρού σου), εκτός και αν εχεις σκοπό να κρατησεις το μωρό, ανεξαρτητως οποιουδήποτε αποτελέσματος.

Καλή τυχη ;)

ευχαριστω πολλυ για την απάντηση σου ναι σε πιστοποιημένο γιατρό την κύρια Μαριάννα θεωδωρα την παρασκευή έχω ραντεβού με το γιατρό μου για μια επανεξέταση και να μιλήσουμε προς τα που θα κινηθούμε ήταν όμως πολλυ ήρεμος μου είπε εγώ απλά θέλω να δω της εξετάσεις σου μην ανχονεσε εσύ τα χάπια σου και ήρεμα μικρή κοπέλα .... μπορώ να πω με ηρέμησε λίγο σκέφτομαι να επαναλαβω την αιματολογικη εσείς τι λέτε ??

Κορίτσι μου γλυκό, υπάρχουν και κάποιες αιμοτολογικές εξετάσεις που κοστίζουν βέβαια όσο η αμνιοπαρακέντηση αλλά δεν έχουν το ρίσκο της. Νομίζω όμως οτι είναι 98% σίγουρες ενώ η άμνιο 100%. Εγώ θα έλεγα οτι με τα ποσοστά αυτά να κάνεις άμνιοπαρακέντηση για να είσαι 100% σίγουρη για το τι θα αποφασίσεις. Έχω δουλέψει με παιδιά με ντάουν στα σπέσιαλ ολύμπικς είναι πολύ βαρύ φορτίο. Ότι απόφαση όμως και να πάρεις καλό ειναι να είσαι σίγουρη για το τι σε περιμένει.

bA9gp3.png

Τελικά αποτελέσματα για σύνδρομο ντάουν 1:7000 πολύ χαμηλό ρίσκο, δεν το πιστεύω πως βγήκε τόσο καλό παρά την ηλικία μου 39!

Πολύ καλό όντως. Εγώ στα 33 είχα 1 προς 4000 περίπου...παρόλα αυτά σε αυτή την ηλικία εγώ θα έκανα τις αιματολογικές εξετάσεις συμπηρωματικά.

bA9gp3.png

Καλημέρα.

Έκανα μια εξέταση αυχενικης και Papp-A

.τιμη αυχενικής διαφάνειας 2,53.in

Οι τιμες τρισωμίες είναι:

21 1/137 κ η δική μου 1/2742, 18 1/342 κ η δικη μου 1/6845, 13 1/1072 κ η δική μου >1/20000.

Ελευθερη β- hcg 60,16 IU/I 1,763 MoM,papp-a 6,490 IU/I 1,472 MoM.

Κεφαλουριαιο 68.6

Είμαι 38 πρωτη κύηση και φυσιολογική σύλληψη...

Αν μπορούσατε να μου πειτε τη γνωμη σας ...

Ευχαριστώ προκαταβολικα

Εγώ στα 33 μου είχα με 2,5 αυχενική 1 προς 4000, δεν έκανα τίποτα τότε...αλλά στην θέση σου και λόγω ηλικίας θα έκανα τις αιματολογικές αντί για αμνιοπαρακέντηση

bA9gp3.png

Διαφημίσεις