Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θάνατος παιδιού από διφθερίτιδα.


Rea_1971

Recommended Posts

http://www.talcmag.gr/ston-giatro/diftheritis-death/

 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΞΑΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Ένα εξάχρονο αγόρι πέθανε το Σάββατο στην Ισπανία από διφθερίτιδα, η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση της ασθένειας από το 1987.

 

Το παιδί δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς οι γονείς του ήταν συνειδητά κατά των εμβολίων, και νοσηλευόταν από τις αρχές Ιουνίου στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Vall dʼHebrone στη Βαρκελώνη, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Η θεραπεία του είχε καθυστερήσει, λόγω της δυσκολίας εύρεσης του κατάλληλου φαρμάκου, που τελικά έφτασε από τη Ρωσία, όπου η νόσος είναι ακόμα ενεργή.

 

Μάλιστα, στον ιό εκτέθηκαν εννέα ακόμα παιδιά, αλλά και ένας ενήλικας, που ευτυχώς δεν νόσησαν, καθώς ήταν όλοι εμβολιασμένοι. Η απόφαση των γονιών του αγοριού, που σήμερα δηλώνουν εξαπατημένοι από τις αντι-εμβολιαστικές κινήσεις έτερων γονέων, να μη θωρακίσουν το παιδί τους έχει ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση στην Ισπανία για τους κινδύνους του μη εμβολιασμού των παιδιών από άποψη και οι ιατρικοί φορείς απευθύνουν έκκληση στους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους

 

Η διφθερίτιδα είναι μια λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας. Η σοβαρή αυτή ασθένεια σήμερα έχει εξαφανιστεί από τις αναπτυγμένες χώρες, λόγω του αποτελεσματικού και σωστού εμβολιασμού, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι ότου εξαφανισθεί από ολόκληρο τον κόσμο. Απαραίτητο είναι να μην παραμελούνται οι επαναληπτικές δόσεις του εμβολίου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κριμα για το παιδακι αλλα και για τους γονεις που θα τους φανε οι τυψεις για ολη τους τη ζωη... Η επιλογη του μη εμβολιασμου θετει σε ρισκο τη ζωη του παιδιου οσο και των γυρω του, ας ειναι αυτο το τελευταιο παιδακι που παει ετσι αδικα χαμενο.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Και πολύ φοβάμαι πως θα συμβούν κι άλλα, χειρότερα, με το μεταναστευτικό κύμα. Το εξοργιστικό είναι πως δεν τα μαθαίνουμε καν...το περιστατικό αυτό συνέβη τον Ιούνιο του 2015. Το βρήκα δημοσιευμένο κι εδώ http://gr.euronews.com/2015/06/04/russia-to-the-rescue-moscow-flies-antidote-to-spain-s-diphtheria-patient/

 

Ας ελπίσουμε η τραγική αυτή απώλεια να αλλάξει το σκεπτικό των αντιεμβολιαστών και να καταλάβουν επιτέλους το μέγεθος της ευθύνης που έχουν και απέναντι στα ίδια τους τα παιδιά και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο...πριν φτάσουν να "δηλώνουν εξαπατημένοι από τις αντι-εμβολιαστικές κινήσεις έτερων γονέων". :(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω παλι δεν καταλαβα ποια υποτίθεται ότι είναι η εξαπατηση την οποια αναφερουν οι γονεις?Δλδ ενας γονιος ο οποιος δεν εμβολιαζει το παιδι του τι φανταζεται ότι θα συμβει αν το παιδι του νοσησει?Η φανταζεται ότι απλα δε θα νοσησει?

Link to comment
Share on other sites

Αφού την ξέρεις Νίκη μου την παραφιλολογία που διαδίδουν...οι ασθένειες εξαλείφθηκαν λόγω της βελτίωσης της υγιεινής και της καλύτερης τροφής, αν θωρακίζεις τον οργανισμό με τα τάδε τρόφιμα και τα τάδε ματζούνια του μέρκολα και των όμοιών του, δεν αρρωσταίνεις και σε κάθε περίπτωση, οι αρρώστιες αντιμετωπίζονται με ομοιοπαθητικά και πρακτικά τύπου κομπρέσσες μουστάρδας...:roll: κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

Εμας σκεψου επειδή το εμβολιο ητς διφθεριτιδας...κοκκυτης-διφθεριτης-τετανος...είναι αυτό που μας δημιουργησε πρόβλημα και την τελευταια δοση δεν την εχουμε κανει...τρεμω να του κανω το εμβολιο ...αλλα τρεμω και που δεν το εχουμε ολοκληρωσει.Και καλα η διφθεριτης να δεχτω ότι είναι σπανια αρρωστια.Ο τέτανος που βρίσκεται παντου δεν απασχολει?

Link to comment
Share on other sites

Το λογικο και επομενο ειναι ολες αυτες οι αρρωστιες να επανελθουν με αυτο το κινημα. Οποτε και η διφθεριτιδα μη νομιζεις, σε λιγο θα ακουστει και παλι αν δεν αλλαξει κατι.

 

Επισης για τον τετανο εχεις απολυτο δικιο, ειναι παντου και ειναι ακρως επικινδυνος. Με μια βελονα, ενα τραυμα στο ποδι οταν εισαι σε χωματα, μπορει να παθεις τετανο και δεν υπαρχει καποιο φαρμακο για να σε θεραπευσει, μονο το εμβολιο. Γνωριζα ατομο στη Ν Μακρη που πεθανε, αφου τρυπηθηκε με ενα απλο αγκαθι απο τριανταφυλλια γιατι ειχε κοπρια ο κηπος του. Και να φανταστεις οτι οι γιατροι μου ειπαν οτι ειναι το μονο εμβολιο (το σκετο του τετανου) χωρις παρενεργειες.

 

Χρειαζεται περισσοτερη ευαισθητοποιηση των γονεων, ορθη ενημερωση και κυριως να αποκτησουν και παλι εμπιστοσυνη στο γιατρο τους, αντι να ακουνε το ενα και τον αλλο ανειδικευτο. Σκοπος ειναι να πηγαινουμε μπροστα, οχι πισω.

Link to comment
Share on other sites

Εμας σκεψου επειδή το εμβολιο ητς διφθεριτιδας...κοκκυτης-διφθεριτης-τετανος...είναι αυτό που μας δημιουργησε πρόβλημα και την τελευταια δοση δεν την εχουμε κανει...τρεμω να του κανω το εμβολιο ...αλλα τρεμω και που δεν το εχουμε ολοκληρωσει.Και καλα η διφθεριτης να δεχτω ότι είναι σπανια αρρωστια.Ο τέτανος που βρίσκεται παντου δεν απασχολει?

 

Kαλά δε μιλάμε επ' ουδενί για περιπτώσεις σαν τη δική σας, εννοείται!

 

Κάπου διάβασα και το βρήκα πολύ σωστό, πως ο εμβολιασμός έπεσε θύμα της ίδιας της επιτυχίας του. Ασθένειες που δημιουργούσαν επιδημίες και θέριζαν, κυριολεκτικά, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και ανάπηρους, σωματικά ή/και νοητικά, εξαφανίστηκαν από τον αναπτυγμένο κόσμο κι όμως, προλάβαμε ήδη, μέσα σε μία μόνο γενιά, να ξεχάσουμε. Κι όπως λέει και το ρητό, ότι ξεχνάμε, το ξαναζούμε. Ο Θεός να φυλάει τα παιδιά μας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...