Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Eξωσωματικη και χρωμοσωματικες ανωμαλιες?

Recommended Posts

Καλησπερα σας,καλη χρονια σε ολους σας.Ευχομαι πραγματικα,οσες δεν εχετε αποκτησει παιδακι,συντομα να σας ερθει με την νεα χρονια.Εγω σταθηκα τυχερη και εκανα την κορη μου με σπερματεγχυση.Ηθελα και εγω με την σειρα μου να ρωτησω,αν καποια απο εδω γνωριζει η εχει ακουσει.Εκανα την πρωτη μου εξωσωματικη πριν 3 μηνες.Ειχα κατεβασει 2 ωαρια,απο τα οποια μονο το ενα γονιμοποιηθηκε.Ηταν μου ειπαν πολυ καλο εμβρυο 9 κυταρων.Ολα πηγαιναν καλα,εμεινα εγκυος,αντιμετωπισα μια αποκολληση,την ξεπερασα με καποια φαρμακευτικη αγωγη.Ετσι λοιπον εφτασε η μερα της αυχαινικης και τελικα,δεν τα καταφερε το μικρουλι.Ειχε σταματησει η αναπτυξη του στις 10 εβδομαδες και μερικων ημερων.Αυτο εγινε στις 20 Δεκεμβριου.Στεναχωρηθηκαμε παρα πολυ!!!!Ογιατρος μας ειπε πως ηταν σιγουρα χρωμοσωματικη ανωμαλια.Δεν το περιμεναμε με τπτ,να ξεπεραστει η τοση μεγαλη αποκοληση και να σταματησουν ολα ξαφνικα.Και ερχομαι να ρωτησω,αν καποια γνωριζει,οταν καποιος κανει εξωσωματικη τιθεται θεμα χρωμοσωματικων ανωμαλιων?Αυτα δεν τα "φτιαχνουν"οι εμβρυολογοι?Η το μονο που κανουν ειναι η επεξεργασια σπερματος και η συληψη?Νομιζα πως ημουν σιγουρη απο αυτη την αποψη,πως επιλεγονται τα ακαλυτερα.Οποια γνωριζει,ας μου απαντησει..ευχαριστω πολυ!!!

:P

Διαφημίσεις

Καλησπερα σας,καλη χρονια σε ολους σας.Ευχομαι πραγματικα,οσες δεν εχετε αποκτησει παιδακι,συντομα να σας ερθει με την νεα χρονια.Εγω σταθηκα τυχερη και εκανα την κορη μου με σπερματεγχυση.Ηθελα και εγω με την σειρα μου να ρωτησω,αν καποια απο εδω γνωριζει η εχει ακουσει.Εκανα την πρωτη μου εξωσωματικη πριν 3 μηνες.Ειχα κατεβασει 2 ωαρια,απο τα οποια μονο το ενα γονιμοποιηθηκε.Ηταν μου ειπαν πολυ καλο εμβρυο 9 κυταρων.Ολα πηγαιναν καλα,εμεινα εγκυος,αντιμετωπισα μια αποκολληση,την ξεπερασα με καποια φαρμακευτικη αγωγη.Ετσι λοιπον εφτασε η μερα της αυχαινικης και τελικα,δεν τα καταφερε το μικρουλι.Ειχε σταματησει η αναπτυξη του στις 10 εβδομαδες και μερικων ημερων.Αυτο εγινε στις 20 Δεκεμβριου.Στεναχωρηθηκαμε παρα πολυ!!!!Ογιατρος μας ειπε πως ηταν σιγουρα χρωμοσωματικη ανωμαλια.Δεν το περιμεναμε με τπτ,να ξεπεραστει η τοση μεγαλη αποκοληση και να σταματησουν ολα ξαφνικα.Και ερχομαι να ρωτησω,αν καποια γνωριζει,οταν καποιος κανει εξωσωματικη τιθεται θεμα χρωμοσωματικων ανωμαλιων?Αυτα δεν τα "φτιαχνουν"οι εμβρυολογοι?Η το μονο που κανουν ειναι η επεξεργασια σπερματος και η συληψη?Νομιζα πως ημουν σιγουρη απο αυτη την αποψη,πως επιλεγονται τα ακαλυτερα.Οποια γνωριζει,ας μου απαντησει..ευχαριστω πολυ!!!

Όχι δεν έχει σχέση η εξωσωματική με τις χρωμόσωμα τιμές ανωμαλίες. Κ γω έχασα ένα μετα απο εξωσωματικη όπως κ αλλες πολλές κοπέλες. Ο οργανισμός αναλαμβάνει να το αποβάλλει μόνος του αν δεν ειναι καλο κ ευτυχώς δηλαδή. Ποσό χρόνων εισαι;

t39rp2.png

Χωρίς κάρυοτυπο εμβρύου δεν μπορεί ο γιατρός να σου λέει για χρωμμοσωματικες ανωμαλίες. Με την ίδια λογική μπορεί να είχε κάποιο σύνδρομο, που σίγουρα μόνο το 25 τοις εκατό ειναι ταυτοποιημενα.

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνετε έναν χρωμοσωμικο έλεγχο εσύ και ο σύζυγος σου στο χωραιμιο.

Λυπάμαι για την απώλεια σας, αλλα ενδεχομένως κάτι δεν πήγαινε καλά απο την αρχή της εγκυμοσύνης, γι αυτό και η αποκόλληση.

Εύχομαι η επόμενη φορά σας να ειναι και ητυχερη!

Καλή χρονιά σε όλες!

Mary και βέβαια μπορεί να υπάρχουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες στα έμβρυα που προκύπτουν από εξωσωματική και αυτό μπορεί να συμβεί είτε γιατί τα ωάρια είναι χαμηλής ποιότητας (πχ λόγω της ηλικίας της γυναίκας) είτε το σπέρμα έχει πρόβλημα (πχ υψηλό κατακερματισμό). Ο μόνος τρόπος για να ελέγξει ο εμβρυολόγος εάν τα έμβρυα έχουν ή δεν έχουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι κάνοντας προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο (το λεγόμενο PGS). Αυτό μπορεί να γίνει παίρνοντας και αναλύοντας ένα κύτταρο την 3η ημέρα μετά τη γονιμοποίηση ή περισσότερα κύτταρα την 5η ημέρα (εξαρτάται από το κέντρο που κάνετε την εξωσωματική).

Νομίζω όμως ότι επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά σοβαρό, καλό θα ήταν να συζητήσετε και τις ανησυχίες σας και τις πιθανές λύσεις με τον γιατρό σας και τον εμβρυολόγο.

Διαφημίσεις

Όχι δεν έχει σχέση η εξωσωματική με τις χρωμόσωμα τιμές ανωμαλίες. Κ γω έχασα ένα μετα απο εξωσωματικη όπως κ αλλες πολλές κοπέλες. Ο οργανισμός αναλαμβάνει να το αποβάλλει μόνος του αν δεν ειναι καλο κ ευτυχώς δηλαδή. Ποσό χρόνων εισαι;
Τι να πω ειμαι λιγακι μπερδεμενη!!Ειμαι 34.Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,να εισαι καλα!!

Καλή χρονιά σε όλες!

Mary και βέβαια μπορεί να υπάρχουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες στα έμβρυα που προκύπτουν από εξωσωματική και αυτό μπορεί να συμβεί είτε γιατί τα ωάρια είναι χαμηλής ποιότητας (πχ λόγω της ηλικίας της γυναίκας) είτε το σπέρμα έχει πρόβλημα (πχ υψηλό κατακερματισμό). Ο μόνος τρόπος για να ελέγξει ο εμβρυολόγος εάν τα έμβρυα έχουν ή δεν έχουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι κάνοντας προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο (το λεγόμενο PGS). Αυτό μπορεί να γίνει παίρνοντας και αναλύοντας ένα κύτταρο την 3η ημέρα μετά τη γονιμοποίηση ή περισσότερα κύτταρα την 5η ημέρα (εξαρτάται από το κέντρο που κάνετε την εξωσωματική).

Νομίζω όμως ότι επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά σοβαρό, καλό θα ήταν να συζητήσετε και τις ανησυχίες σας και τις πιθανές λύσεις με τον γιατρό σας και τον εμβρυολόγο.

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας,ειναι αληθεια πως μετα απο αυτο χαθηκα λιγο.Την Παρασκευη εχω ραντεβου με τον γιατρο και θα ηθελα να τον ρωτησω αρκετα πραγματα.Ο συζηγος εχει ολιγοασθενοασπερμια,για αυτο τον λογο προχωρησαμε και στην σπερματεγχυση την πρωτη φορα και τωρα με την εξωσωματικη.Ειχαμε κανει καποιες εξετασεις ομως αυτην δεν την ειχα σκεφτει ποτε...Το λεγομενο (pgs}Θα πρεπει να ζητησω εγω για να γινει η το κανουν απο μονοι τους η απο μονος του ο γιατρος?Την εξωσωματικη την εκανα στο εμβρυογεννησης...Και παλι ευχαριστω πολυ.

Χωρίς κάρυοτυπο εμβρύου δεν μπορεί ο γιατρός να σου λέει για χρωμμοσωματικες ανωμαλίες. Με την ίδια λογική μπορεί να είχε κάποιο σύνδρομο, που σίγουρα μόνο το 25 τοις εκατό ειναι ταυτοποιημενα.

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνετε έναν χρωμοσωμικο έλεγχο εσύ και ο σύζυγος σου στο χωραιμιο.

Λυπάμαι για την απώλεια σας, αλλα ενδεχομένως κάτι δεν πήγαινε καλά απο την αρχή της εγκυμοσύνης, γι αυτό και η αποκόλληση.

Εύχομαι η επόμενη φορά σας να ειναι και ητυχερη!

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,την Παρασκευη που εχω ραντεβου με τον γιατρο ισως να ξεδιαλυνουν λιγακι τα πραγματα.Απλα δεν καταλαβαινω,πως απο την στιγμη που υπαρχει ανεξηγητη για εμας υπογονιμοτητα,και ζηταμε να μαθουμε το γιατι χωρις να ρωτησουμε για το κοστος η χωρις να ημαστε ξερολες οι αρνητικοι γιατι δεν μας ζητουν να εξαντλησουμε ολα τα περιθωρια των εξετασεων μεχρι να βρουμε τι μπορει να φταιει?Γιατι πρεπει να παρω φαρμακα και να μπω σε μια τετοια διαδηκασια οταν ισως(λεω ισως)θα μπορουσα να ειχα πιασει το πρωτο παιδακι μου φυσιολογικα.Μια φιλη μου ειπε και για καποιες αλλες εξετασεις οπως για ανεβασμενη προλακτινη...Ουτε καν τις εχω ακουσει...Οσο αφορα για την αποκοληση,μου ειπε γιατρος πως συνηθως αν υπαρχει στην πρωτη εγκυμοσυνη υπαρχει μαγαλο ποσοστο να το εχεις κ στην επομενη εγκυμοσυνη.Τι να πω,τα εχω χαμενα και εχω λιγακι κουραστει!!Ευχαριστω για ολα!!

Mary με μπέρδεψες λίγο, λες πως ο σύζυγός σου έχει διαγνωστεί με ολιγοασθενοσπερμία, άρα για ποια ανεξήγητη υπογονιμότητα μιλας?

Σχετικά με την παλινδρόμηση που είχες, συμβαίνει και σε γόνιμα ζευγάρια και σε πιο νεαρές ηλικίες ακόμα. Και δεν προδικάζει το αποτέλεσμα μιας επόμενης εγκυμοσύνης. Θέλω να πω ότι το γεγονός ότι είχατε μία παλίνδρομη, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρειαστείτε και προεμφυτευτικό έλεγχο. Ο γιατρός σου θα το κρίνει αυτό.

Και κάτι ακόμα που δεν κατάλαβα, τι αποκόλληση είχες αφού η εγκυμοσύνη σου δεν προχώρησε μετά τη 10η βδομάδα? Τόσο νωρίς δεν έχει σχηματιστεί ο πλακούντας ακόμα, άρα τι αποκολλήθηκε?

Dw9Ap2.pngUbgpp2.png

Mary με μπέρδεψες λίγο, λες πως ο σύζυγός σου έχει διαγνωστεί με ολιγοασθενοσπερμία, άρα για ποια ανεξήγητη υπογονιμότητα μιλας?

Σχετικά με την παλινδρόμηση που είχες, συμβαίνει και σε γόνιμα ζευγάρια και σε πιο νεαρές ηλικίες ακόμα. Και δεν προδικάζει το αποτέλεσμα μιας επόμενης εγκυμοσύνης. Θέλω να πω ότι το γεγονός ότι είχατε μία παλίνδρομη, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρειαστείτε και προεμφυτευτικό έλεγχο. Ο γιατρός σου θα το κρίνει αυτό.

Και κάτι ακόμα που δεν κατάλαβα, τι αποκόλληση είχες αφού η εγκυμοσύνη σου δεν προχώρησε μετά τη 10η βδομάδα? Τόσο νωρίς δεν έχει σχηματιστεί ο πλακούντας ακόμα, άρα τι αποκολλήθηκε?

Καλησπερα,εχει διαγνωστει με χαμηλη κινητικοτητα,που ομως δεν μας εμποδιζει για φυσιολογικη συληψη.Ισως ηταν λαθος που εγραψα ολιγοασθενοασπερμια.Οταν πηγα να κανω τον πρωτο υπερηχο υπηρχε ενα μεγαλο αιματωμα.Ειδαμε τον σακο και μας ειπε ο γιατρος κανουμε το σταυρο μας δινουμε θεραπεια και καθομαστε στο κρεβατι λογω αποκολησης βαριας μορφης.Εκεινη την ημερα ειδαμε μονο σακο,ειχε αποκοληθει ο σακος9περιφερικη αποκοληση σακου) και οχι ο πλακουντας.Πηγαινα εκτοτε καθε δυο εβδομαδες για παρακολουθηση.Τελευταια επισκεψη ηταν οταν ημουν 10 βδομαδων και 4 ημερων.Ολα πηγαιναν καλα,η αποκοληση,ειχε σχεδον κλεισει και ακουσαμε και καρδουλα.Δυο εβδομαδες αργοτερα που πηγα για την αυχαινικη ειδαμε οτι η αναπτυξη του εμβριου ειχε σταματησει λιγες ημερες μετα απο το τελευταιο ραντεβου μας.

Διαφημίσεις

Η ανάπτυξη του πλακούντα ξεκινά 12 μέρες μετά την σύλληψη και από την 6η εβδομάδα ο πλακούντας είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών από τη μητέρα στο έμβρυο. Την 10η εβδομάδα έχει πλέον ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του. Ο αμνιακός σάκος είναι μία μεμβράνη μέσα στην οποία βρίσκεται το αμνιακό υγρό όπου "κολυμπάει" το μωρό. Η ρήξη αυτής της μεμβράνης ("πρόωρη ρήξη υμένων") είναι το λεγόμενο "σπάσιμο" των νερών και αν συμβεί νωρίτερα συνήθως έχουμε πρόωρο τοκετό ή σοβαρή ενδομήτρια λοίμωξη. Οπότε φαντάζομαι Mary πως όντως αυτό που έπαθες ήταν αποκόλληση πλακούντα όπως αρχικά είπες.

Το λεγομενο (pgs}Θα πρεπει να ζητησω εγω για να γινει η το κανουν απο μονοι τους η απο μονος του ο γιατρος?Την εξωσωματικη την εκανα στο εμβρυογεννησης...Και παλι ευχαριστω πολυ.

Στο Εμβρυογένεσις κάνουν PGS οπότε μπορείτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας ο οποίος σε συνεννόηση με τον εμβρυολόγο θα σας πουν εάν ενδείκνυται στη δική σας περίπτωση.

Καλή επιτυχία!

ακριβως indyla.φυσικα κ υπαρχει πλακουντας.αλλιως πως θα τρεφοταν το εμβρυο?μονο που στην αρχη λεγεται φθαρτο. κ επειδη γινεται κουβεντα να σας πω κ κατι που οταν το εμαθα μου ειχε φανει πολυ περιεργο? τον πλακουντα τον φτιαχνει ο πατερας.στην αρχη ειναι το ωαριο το μεγαλο εργοστασιο κ μετα το σπερματοζωαριο αναλαμβανει σημαντικο εργο.