Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Recommended Posts

Πήραμε σβαρνα τους ειδικους τα τελευταια δυο χρονια και ακρη δεν βρηκαμε τελικα... Κανενας δεν μας εχει δωσει μια πληρη διαγνωση, ολοι λενε θα φτιαξει, ολοι μας απομακρυνουν απο το φασμα. Ωστοσο η σταση του γιου μου στο σχολειο ειναι πρωτογνωρη ακόμα και για τις νηπιαγωγους...

Εκλεισε τα 5 τελη Σεπτεμβρη. Μεχρι τον Ιούλιο ειχαμε ενα σοβαρο προβλημα στην αποκριση στο λογο, αλλα με τις λογοθεραπειες πολυ συντομα αυτο εφτιαξε...Στο σχολειο ομως τα πραγματα δεν πανε καλά. Δεν ειναι εκει, ειναι μονιμως αλλου, βραδυκινητος και δεν απανταει σε αυτα που τον ρωτανε...Απο την αλλη εχει πολυ καλη γνωστικη εξελιξη μεσα σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα που σημαινει πως αντιλαμβανεται...

Η λογοθεραπευτρια ειπε πιθανον φοβαται γιατι νιωθει ακομη μειονεκτικα ή επιλεκτικη αλαλια...

Η δασκαλα μου ειπε οτι εχει κανονικη εξελιξη στο γνωστικο τομεα αλλα δεν μπορει να κοινωνικοποιηθει σωστα, να ενσωματωθει στην ομαδα!!!

Να σημειωσω οτι θελει να παιζει με παιδακια, σε σπιτια φιλων παιζει με τα ενα η δυο παιδακια που εχουν οι φιλοι μας αλλα αποτραβιεται οταν ειναι πολλα. Τους θελει στο σπιτι λεει όλους τους συμμαθητες του.... Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου!

Σημερα ηρθε το αποκορυφωμα: με επιασε η νηπιαγωγος και μου ειπε να παω μια μερα στην ταξη να παρακολουθησω τη συμπεριφορα του για να δω ακριβως πως ειναι, ωστε να εχω πληρη εικονα πριν ενημερωσω τον ειδικο.

Παρατηρω παντως και στο σπιτι, οτι ποτε δε συμμετεχει σε συζητησεις. Παντα μιλαμε οταν αυτος ξεκινησει να πει κατι ή εγω τον ρωταω ευθεως... Παλια δεν μιλουσε ποτε σε αγνωστους... Τωρα αυτο το εχει ξεπερασει...

Αν και εχω καταντησει κουραστικη θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει εστω και μια μαμα εδω που το παιδι της εχει ή ειχε τετοια συμπεριφορα, μηπως και εκείνη εβγαλε καποια ακρη.:idea:

Διαφημίσεις

Ποιες ειδικότητες έχουν εξετάσει το παιδί; Είναι αρκετά μεγάλο κλείσε ρ/β στο ΚΕΔΔΥ της περιοχής σου (θα σας πάρει καιρό, αλλά κλείσε από τώρα).

Τι μήνα είναι γεννημένο;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ραντεβού σε ΚΕΔΔΥ ή Ιατροπαιδαγωγικό!

Είναι σε καλή ηλικία για να μπορέσει να γίνει διάγνωση.

Μην προσπαθείς να το συγκρίνεις με άλλα παιδιά. Ακόμα και παιδιά που παρουσίασαν ή παρουσιάζουν παρόμοια συμπεριφορά, δεν σημαίνει ότι είναι ίδια ή ότι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

To παιδι παρακολουθειται απο αναπτυξιολογο από τα τρια του περιπου... Επισης τον εχουν δει διαφοροι εργο και λογοθεραπευτες και κανει συνεδριες εδω και 5 μήνες.

Στο ιατροπαιδαγωγικο τον έχει δει ήδη παιδοψυχίατρος αλλα περιμενουμε να μας δουνε και οι άλλες ειδικότητες.

Στο ΚΕΔΔΥ ειχαμε ραντεβου τη προηγούμενη βδομάδα, πηγαμε πρωτα μόνο οι γονεις και μας ειπαν οτι αφου ήδη παρακολουθουν το παιδι στι ιατροπαιδαγωγικο εκει να συνεχισουμε αφενος για να μην το σερνουμε συνέχεια και αφετερου γιατι φετος ειναι υποστελεχωμενοι και δεν υπαρχει παιδοψυχίατρος...

Eχω κουραστει απο αυτη την κατασταση. Καθε τρεις και λιγο η νηπιαγωγος με πιανει στην ακρη, λεει"περιμενετε λιγο " και αρχιζει τον εξαψαλμο. Δεν λεω, πρεπει να ξερω, αλλα πλεον κοντευω να .πεσω απο το μπαλκονι. Αν εδω και καιρο ειχα μια συγκεκριμενη διαγνωση, θα ήξερα ήδη που βαδιζω και θα το ειχα παρει απόφαση...

Εδω και χρονια ειμαι μαστιγιο και καροτο... Παω στον ενα: τιποτα δεν εχει το παιδι, δεν ακουει... Παω στον αλλο προβλημα... Παω στον τριτο: θα φτιαξει, τιποτα σοβαρο, απλα μια αναπτυξιακη καθυστερηση λογω βαρηκοιας σε κρισιμο σημειο , θα φτιαξει... Στο πρωτο σχολειο.... καθε μερα να με κοιτανε και να μου μιλανε με υφος περιλυπο, στο δευτερο σχολειο να μου λενε ολα καλα, ενταξει ειναι λιγο πισω αλλα εχει τρομερή εξελιξη (εκει υπηρχε και ειδικη παιδαγωγος καθημερινα για ενα αλλο παιδακι που ελεγε αποκλειεται το φασμα). Παει τωρα στο νηπιο, σου λεει η νηπιαγωγος μεγαλη εξελιξη στο γνωστικο, αντιλαμβανεται αλλα δειχνει εκτος τοπου και χρονου!!!

Πριν το καλοκαιρι απαντουσε μονολεκτικα μονο σε απλες ερωτησεις και τωρα χθες στο αμαξι καναμε κανονικο διαλογο...Μου περιγραφει γεγονοτα μου αιτιολογει-οχι οπως τα παιδακια της ηλικιας του αλλα τελοσπαντων η προοδος ειναι εξαιρετικη...

Θα μου πειτε βεβαια και σεις. Διαγνωση δεν μπορουμε να βγαλουμε εδω... Φυσικα, δεν ζηταω διαγνωση απο το φορουμ... Τον πόνο μου θελω να πω κάπου....Τη διαγνωση τη βγαζουν οι ειδικοι...

Δυστυχως ομως εγω οπως και με το θεμα της αλλεργιας του, οπως και με τη βαρηκοια του που την καταλαβα ενα χρονο μετα δεν εμπιστευτηκα τους σωστους ειδικους ή σε αυτη την περιπτωση δεν το εκανα ακετα εγκαιρα... Θεωρησα οτι αφου αποκατασταθηκε το θεμα της ακοης, το υπολοιπο θα εφτιαχνε πολυ συντομα....

Διαφημίσεις

efi75 έτσι όπως τα περιγράφεις μου θυμίζουν πολύ το δικό μου παιδί. Και εμάς το φάσμα μας το έχουν αποκλίσει, αυτό στο οποίο έχουμε καταλήξει έιναι ότι τα κάνει όλα με το δικό του ρυθμό. Είναι γεννημένος τέλος Οκτώβρη του 2009, 6 χρονών πλέον και συμπεριφορικά είναι σαν νήπιο 5 ετών. Επαναλαμβάνουμε το νηπιαγωγείο, μικρά νήπια δεν είχε πάει, και νομίζω ότι αυτή η απόφαση μας του έκανε καλό. Πλέον η δασκάλα του είναι πολύ ευχαριστημένη μαζί του και μας έχει πει ότι δεν διαφέρει σε κάτι από τα άλλα νήπια (πέρσι όλη τη χρονιά στα 100 άσχημα σχόλια να άκουσα 1 καλό). Στην ομιλία δυτυχώς είναι αρκετά πίσω.Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου, όλα θα φτιάξουν, αισιοδοξία χρειάζεται!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μακάρι να ειναι απλα να χασει μια χρονια, και μενα ειναι 30 Σεπτεμβρη γεννημενος οπότε ειναι απο τα μικρα... Στο σπιτι πλεον δεν εχω κανενα θεμα απολυτως, ισως καποιες φορες ειναι λιγο αφηρημενος ή λιγο παραπάνω ζωηρος, ή μπορει να κανει μερικα συντακτικα λάθη κι αυτο ειναι ολο... Ετσι ειμαι πλεον ησυχη σε αυτο...

Στο σχολικο πλαισιο δυσκολευεται πολυ, λες και κλεινεται στο καβουκι του, λες και τρεχει να κρυφτει.

Ευχαριστω πολυ, μου δινεις κουραγιο

Απο τη στιγμή που το παιδί έχει εξέλιξη μη φοβάσαι τίποτα, αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι να ξεαγχωθείς εσύ, σου το λέω από τη δική μου εμπειρία, αν το παιδί σε δει πιο χαλαρή θα χαλαρώσει και θα ανοιχτεί και αυτό. Το καλοκαίρι που μας πέρασε για να βοηθηθώ εγώ πήγα σε ψυχολόγο και όταν της παρουσίασα τραγικά τα "υποτηθέμενα προβλήματα" με το παιδί, μου είπε "κάνεις λες και το παιδί σου έχει κάποια ανίατη και θανατηφόρα ασθένεια". Είχε απόλυτο δίκιο , με ταρακούνησε . Μην στεναχωριέσαι για αυτά, δεν αξίζει. Δοκίμασε ίσως να κάνετε και κάτι εξωσχολικό που του αρέσει, φέτος εμείς ξεκινήσαμε κολυμβητήριο, το λάτρεψε και του έχει κάνει πολύ καλό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι εννοεις; Γενικα ειχε απο μωρο παρα πολλες αλλεργιες (γαλα, αυγο, λαχανικα φρουτα- ξηροι καρποι) τα οποια τελευταια εχει ξεπερασει... Πλεον τρωει σχεδον τα παντα (τηρουμενων των αναλογιων).

Η αλλεργια στο γαλα εχει εξαφανιστει μετα απο πρωτοκολλο επαγωγης τον τελευταιο χρονο. Η αλλεργια στο αυγο υπαρχει ακομη σε μικροτερο ποσοστο, ειμαστε στη διαδικασια επαγωγης... Για φρουτα- λαχανικα -ξηρους καρπους-οσπρια ειναι σε υφεση πλεον γιατι κι εκει καναμε μια αντιστοιχη διαδικασια (προκειται για μια πρωτεινη που υπαρχει σχεδον σε ολα τα φυτικα τροφιμα -εκτος απο το πορτοκαλι). Οποτε και φρουτα-λαχανικα με ζορι λιγο τρωει πλεον (δηλαδη πρεπει να τον ταισω ενω αυτα που του αρεσουν τα τρωει μια χαρα μονος του...

ωστοσο υπηρξε μεγαλο διαστημα (απο τα 2 ως τα 4 περιπου ) που ετρωγε ΜΟΝΟ μακαρονια, ρυζι, πατατες, ψωμι, κοτοπουλο, κρες και ψαρι!!!

Διαφημίσεις