Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ολίγον έγκυος!

Recommended Posts

Καλημέρα,

μόλις πριν μια εβδομάδα έμαθα πως είμαι έγκυος στο πρώτο μου μωρό μετά από εξέταση χοριακής που έδειξε τιμή 60. Η επόμενη έγινε 2 ημέρες μετά και έδειξε 183 και η τρίτη 4 ημέρες μετά και έδειξε 1480. Ο γιατρός μου είπε πως δεν μπορώ ακόμη να πάω γιατι είναι νωρίς και δεν θα φανεί κάτι (η τελευταία μου περίοδος ήταν 20/10). Έχω όμως και ένα άλλο θέμα στο οποίο ζητώ την βοήθεια και συμπαράσταση σας. Δυστυχώς υπήρξα καπνίστρια αρκετά χρόνια κ μόλις έλαβα τα αποτελέσματα της πρώτης χοριακής ήταν σαν να μην υπάρχουν τα τσιγάρα στην τσάντα μου. Είναι όμως ακόμη εκεί, χωρίς να έχω καπνίσει ούτε ένα. Τα σύνδρομα στέρησης είναι πάρα πολύ έντονα και σκέφτομαι πως μπορώ να ηρεμήσω. Σκέφτομαι εκείνο το τελευταίο τσιγάρο που δεν έκανα και λέω "ένα ίσον κανένα, οπότε ας κάνω μόνο ένα", άσχετα αν δεν κάνω. Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Θα σκάσω. Ο σύζυγος μου είπε πως αν με δει με τσιγάρο θα με σκίσει (έχει απόλυτο δικιο έδώ που τα λέμε). Τι να κάνω; πως να το αντιμετωπίσω; Σκέφτομαι πόσο γρήγορα θα περάσουν οι μήνες για να ξανακαπνίσω κ νιώθω άρρωστη! Δεν νιώθω τίποτα ακόμη για το μωρό, δεν το έχω συνειδητοποιήσει καν. Μήπως είμαι τόσο ανάξια; Λογικά ναι...

Διαφημίσεις

Dora1982, με το καλό εύχομαι να έχεις μια υγιή & τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

Καλό θα είναι να κάνεις ένα τηλεφώνημα στον γιατρό σου & να το συζητήσεις μαζί του διότι επίσης & το στερητικό σύνδρομο από το τσιγάρο δεν κάνει καλό στον οργανισμό σου!! Οπότε θα σε κατευθύνει πως πρέπει να το χειριστείς!!

l1ITp3.png HDApp3.png

Πώς λέγεται αυτό το πράγμα μου λες;; Δεν λέγεται! Ντρέπομαι και που το νιώθω πόσο μάλλον να το πω. Απο την άλλη δεν ξέρω τι θα μου πει κ με την εγκυμοσύνη. Αλλοι μου λένε πως είναι χαμηλή, αλλοι πως είναι πολύ υψηλή αλλά ο γιατρός ακόμη δεν έχει μιλήσει. Θα περιμένουμε τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη από οτι βλέπω...

Dora, ημερολογιακά σήμερα είσαι στην 6η εβδομάδα (εξαρτάται από τον κύκλο σου & πότε έγινε η σύλληψη) & ο γιατρός σου σου είπε να πας σε μια βδομάδα από τώρα για να έχεις μπει στην 7η βδομάδα & έτσι το πιό σίγουρο είναι ότι θα δείτε το σποράκι & θα ακούσετε και την καρδούλα του!!

l1ITp3.png HDApp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα !

Dora ειναι μεγάλο λάθος να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου στην εγκυμοσύνη ανάξιο επειδή έχεις έναν εθισμό, ποσό μάλλον που είσαι συνειδητοποιημένη και το παραδέχεσαι!

Είμαι σίγουρη πως θα κανεις το καλύτερο δυνατό για την ζωούλα που υπάρχει ήδη στην κοιλιτσα σου γιατί μια ζωή δεν ξεκινάει με την γεννα αλλά με την σύλληψη! :wink:

Έχεις ένα μικρό μικρό μωράκι γεμάτο δύναμη και θέληση για ζωή που σε 8 μήνες και κάτι θα σε τρελάνει με την αγάπη του!!!

Συζήτησε με τον γιατρό σου κάθε απορία!

xdagp3.png

hwvMp3.png

Δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας!! Βοηθατε παρά πολύ! Μου είναι ακόμη αδιανόητο να σκεφτώ πως μέσα μου μεγαλώνει ένα μωρό. Αν κ 33 χρόνων δεν είχα σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο. Με το τσιγάρο θα το παλεψω μέχρι τέλους. Ελπίζω να μην ξεφυγω ούτε μια στιγμή. Ελπίζω να έχω νέα σίγουρα κ από τον γιατρό μου. Για την ώρα το μόνο που νιώθω είναι πολυυυυυ πρήξιμο κ πολύ σκληρή την κοιλιά μου. Έχω κάτι πινάκια κ πριν λίγο είδα κάποιες καφέ σταγόνες. Είναι ανησυχητικό;;;;

Καλησπερα.οσον αφορα το καπνισμα κ το στερητικο συνδρομο δ ειναι καλο που το περνας.οποτε καλο ειναι να μιλησεις με το γιατρο σου.αλλα κ για τις σταγονες.στην εβδομαδα που εισαι μπορεις να δεις το σακο.ισως πρεπει να πας να σε δει κ αν το κρινει απαραιτητο να παρεις προγεστερονη.ευχομαι ολα να πανε καλα

Δεν εχεις στερητικο συνδρομο, το στερητικό συνδρομο ειναι σωματικο (οργανικο) και αυτό έχει ήδη ξεπεραστεί, αφου λες ότι δεν εχεις καπνισει τόσες μερες. Οπότε δεν κάνεις κανενα κακό στην εγκυμοσυνη σου με το να μην καπνίζεις - αυτη ειναι η μεγαλύτερη μπουρδα που εχει ειπωθεί ποτέ σε σχεση με το τσιγαρο και την εγκυμοσυνη. Εδω υπάρχουν γυναικες που λογω διαβητη κυησης περνανε 6 και 8 μηνες στην απόλυτη τροφική στέρηση, η οποία δεν ειναι μονο στο μυαλο τους, αλλά στην ιδια τη διατροφή τους, οπότε καταλαβαίνεις ότι με το κόψιμο του τσιγάρου δεν τιθεται θεμα στερησης σε βαθμο επικινδυνοτητας της εγκυμοσυνης...

Το μόνο πρόβλημα ειναι οτι το σκεφτεσαι συνεχεια (απολύτως λογικό για μια καπνίστρια), το "κολλημα" στο μυαλο ειναι ολο το θεμα με το τσιγαρο και αυτο πρεπει απλά να το παλεψεις και καααααποια στιγμη θα ελαττωθει (δεν λεω "εξαφανιστει", αυτό ειναι πολύ αισιοδοξο, εκτός αν εχεις ανακατωσουρες) η επιθυμια σου, μπορεί να μην σου φυγει ποτέ, μέχρι να μπορεσεις να ξανακαπνισεις.

Παντως αν δεν εισαι αποφασισμένη και ψαχνεις διεξοδους και δικαιολογίες, θα βρεις γιατρούς που θα σου πουνε ότι μεχρι 5 την ημερα "δεν πειράζει".

Η επιλογή ειναι δική σου.

Καλοστέριωτη η εγκυμοσυνη σου και με το καλό να ακουσεις το σπόρι σου ;)

Σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν νιώθω οργανικά στέρηση αλλά νοητικά! Δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ πως το νιώθω αυτό. Έβλεπα εγκυμονούσες να καπνίζουν και ήθελα να πάρω εγώ η ίδια το τσιγάρο από τα χέρια τους και τώρα έχω φτάσει σε σημείο να μην απολαμβάνω τίποτα και κυρίως να μην αντιλαμβάνομαι πως μια νέα ζωή - η δική μου ζωή - γεννιέται ξανά μέσα μου...

Θα το παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου! Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω και μετά την εγκυμοσύνη αλλά για την ώρα δεν πρέπει και δεν θα υποκύψω. Μίλησα με το γιατρό μου χθες. Τη Δευτέρα θα πάμε για την πρώτη μας επίσκεψη. Λέτε να δούμε κάτι; Να ακούσουμε καρδούλα;

Διαφημίσεις

Ναι θα δείτε σάκο και καρδιά πιθανότατα!

40 μέρες απο την τελευταία περίοδο νομίζω θα είσαι στην 6-7 εβδομάδα... Όποτε ναι θα δείτε! Ας μας πει και κάποια άλλη για επιβεβαίωση!

:wink:

Να χαρείς κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης σου μην κανεις το λάθος να σκέφτεσαι διαφορά!

Θα είσαι εγκυουλα τα Χριστούγεννα!!!! Θα ειναι μια υπέροχη περίοδος στην ζωή σου!!!!!

Όταν θα μεγαλώνει και η κοιλιτσα σου αχ θα σε ξετρελάνει!

Τα έζησα πριν 3 μήνες και ήδη μου λείπουν και παρόλο την "κούραση" θα το ξανά έκανα σύντομα!

xdagp3.png

hwvMp3.png

Έγκυος τα Χριστούγεννα!!! Τώρα το συνειδητοποιώ. Ελπίζω να έχει μεγαλώσει λίγο η κοιλιά μου γιατί ακόμη δεν βλέπω τίποτα..

Μακάρι να ακούσουμε καρδιά!!!! Και να είναι όλα καλά!! Έχω ακούσει τόσες ιστορίες για καρδιές που σταμάτησαν ξαφνικά να χτυπούν ή που βρίσκονταν εκτός μήτρας και τόσα άλλα που μια αγωνία την έχω κ όχι μόνο.

Λογικά μόλις έφτασα στον κόσμο της αγωνίας και του άγχους!!!

έψαξα να βρώ ένα βίντεο που είχα δεί να στο στείλω...αν το έβλεπες δε θα το σκεφτόσουν κάν(έδειχνε τί παθαίνει το έμβρυο τη στιγμή που καπνίζεις έστω κ 1 τσιγάρο)δυστυχώς δε το βρήκα...βρήκα κάτι αντίστοιχο όμως

ρίξε μια ματιά...πιστεύω ότι βοηθάει γιατί δε το έχουμε δεί με τα μάτια μας τί συμβαίνει εκείνη την ώρα...

είμαι σίγουρη πώς θα τα καταφέρεις...κ σου εύχομαι να έχεις μια πολύ καλή εγκυμοσύνη!!

Δεν υπαρχει χειροτερο απο τον εθισμο! Ναρκομανεις ειμαστε. Λυπαμαι που εξακολουθω να το σκεφτομαι κ να το ζηταω! Ελπιζω να διορθωθω κ να γινω μια μανα αξια για το παιδι μου που θα το φροντιζω κ θα το προσεχω οσο τιποτα στον κοσμο.

Δεν υπαρχει χειροτερο απο τον εθισμο! Ναρκομανεις ειμαστε. Λυπαμαι που εξακολουθω να το σκεφτομαι κ να το ζηταω! Ελπιζω να διορθωθω κ να γινω μια μανα αξια για το παιδι μου που θα το φροντιζω κ θα το προσεχω οσο τιποτα στον κοσμο.

DORA!!!!Μην εισαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου.

Ναι, ειμαστε ναρκομανείς, αλλά όταν το παλευουμε ειμαστε αξιες για την προσπάθειά μας. Ειναι δυσκολο.

Εγω που καπνιζα 1,5 πακέτο, το 'κοψα μαχαιρι όταν εμαθα για την εγκυμοσυνη, αλλα με πονο ψυχης, γιατι ουτε αναγουλες ειχα ουτε με ενοχλούσε, ουτε τιποτα (για να μη σου πω ότι καθολου δεν με ενοχλούσε αν στην καφετερια καθοταν διπλα μου καποιος που κάπνιζε :mrgreen: ), απλά παλεψα να μου επιβληθω.

Και να σου πω και κατι? Μετά από 2,5 χρονια (εγκυμοσυνη+θηλασμος) χωρίς ούτε τζουρα, αρχισα δειλα-δειλα κι εκανα 5-6 την ημερα, αντι να πω ότι τωρα, παει, το'κοψα. Δεν κοβεται τελειως τοσο ευκολα. Ευτυχως το κρατησα στα 5-6 την ημερα, γιατι τωρα ξαναειμαι εγκυος και άντε ξανά-μανά στη στερηση :lol: .

Αν εισαι αποφασισμένη (και φοβισμένη - εγω φοβόμουν πολύ μην κάνω καμια βλακεία στην αναπτυξη και το αναπνευστικο του εμβρυου...), θα το καταφερεις. Θα ζοριστείς....αλλά θα το καταφερεις.

Αντε, να μας πεις νεα από την πρωτη επίσκεψη στον γιατρό.

(για τις εκκρισεις που εχεις, ξεκουραση και προσοχή μεχρι να πας στον γιατρό).

Διαφημίσεις

Καλημερα μην κρινεις τον εαυτο σου. Για μενα ηταν διεξοδος και παρεα το τσιγαρο για πολλα προβληματα που αντιμετωπιζω. Εμενα ηταν η αιτια το τσιγαρο που εμαθα και τις 2 εγκυμοσυνες μου. Μολις πηγαινα να αναψω μου ερχοταν εμετος. Και το πετουσα μονη μου. Οι γιατροι ξερεις τι λενε? Μεχρι 5 τσιγαρα την μερα. Αν αισθανεσαι ασχημα κανεις πολυ χειροτερο κακο στο μωρο απο το να κανεις μεχρι 5 τσιγαρα. Καλα ο γιατρος σου δεν σου μιλησε? Εγω που το εκοψα μαχαιρι με το τεστ στα χερια και με τις 2 εγκυμοσυνες για 11 μηνες στην καθε μια δεν το σκεφτομουνα καθολου. Μολις τελιωνε ο θυλασμος γιατι στους 2 μηνες μετα την γεννα κοβοταν το γαλα μου μονο του το ζητουσα ξανα γιατι ηταν διεξοδος και συντροφια γι μενα. Μην πιεζεις τον εαυτο σου αν δεν νιωθεις ετοιμη να το κανεις. Η νονα της κορης μου εκανε 2 παιδια και ολοκληρα πακετα βλακεια της για μενα αλλα δεν αντεχε να το κοψει. Μην κατηγορεις τον εαυτο σου λοιπον. Ουτε αυτο μας κανει καλητερες η χειροτερες μανες. Καλη εγκυμοσυνη σου ευχομαι και να πανε ολα καλα.

Δεν έχω πάει ακόμη στον γιατρό, την Δευτέρα θα πάω. Και που θα πάω όμως δεν μπορώ να του πω κάτι, καθώς θα πάω με τον σύζυγο μου ο οποίος μου έχει απαγορεύσει όχι απλά να το σκέφτομαι αλλά και να το αναφέρω. Φαντάσου πως όταν του είπα πως θέλω να το συζητήσω με τον γιατρό μου είπε πως αν το κάνω θα γίνει εκεί μέσα πανικός! Δεν τον κατηγορώ αφού θέλει το καλύτερο τόσο για μένα όσο και για το μωρό, αλλά πως μπορώ να του δείξω πως θέλω να το συζητήσω με τον γιατρό; Είμαι σίγουρη πως φοβάται ότι ο γιατρός ίσως μου επιτρέψει 2-3 την ημέρα και αυτό θα είναι καταστροφικό!!! Είμαστε μαζί συνεχώς, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι και την ώρα που φεύγει για εξωτερικές δουλειές κυριολεκτικά δαγκώνομαι για να μην καπνίσω ούτε μισή τζούρα. Θεέ μου που κατάντησα!!!!!!!!

Κοίταξε να δείς, φίλη καπνιστρια είχε το ίδιο πρόβλημα με εσένα.

Η γυναικολόγος της, της επέτρεπε μέχρι 3 τσιγάρα την ημέρα.

Το άγχος της στέρησης κάνει περισσότερο κακό στο έμβρυο; Μίλα με τον γιατρό σου.

Μην ξεχνάς, στην εγκυμοσύνη είσαι βασίλισσα (:P:p:p).

8HQvp2.png

Δεν έχω πάει ακόμη στον γιατρό, την Δευτέρα θα πάω. Και που θα πάω όμως δεν μπορώ να του πω κάτι, καθώς θα πάω με τον σύζυγο μου ο οποίος μου έχει απαγορεύσει όχι απλά να το σκέφτομαι αλλά και να το αναφέρω. Φαντάσου πως όταν του είπα πως θέλω να το συζητήσω με τον γιατρό μου είπε πως αν το κάνω θα γίνει εκεί μέσα πανικός! Δεν τον κατηγορώ αφού θέλει το καλύτερο τόσο για μένα όσο και για το μωρό, αλλά πως μπορώ να του δείξω πως θέλω να το συζητήσω με τον γιατρό; Είμαι σίγουρη πως φοβάται ότι ο γιατρός ίσως μου επιτρέψει 2-3 την ημέρα και αυτό θα είναι καταστροφικό!!! Είμαστε μαζί συνεχώς, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι και την ώρα που φεύγει για εξωτερικές δουλειές κυριολεκτικά δαγκώνομαι για να μην καπνίσω ούτε μισή τζούρα. Θεέ μου που κατάντησα!!!!!!!!

Τοτε το καλητερο που μπορεις να κανεις ειναι να εχεις παρει τον γιατρο τηλ πριν να ξερει και αστον εκεινος να μιλησει στον αντρα σου. και μενα ο αντρας μου ειναι φανατικος αντικαπνιστεις μεχρι αηδιας αλλα οταν με βλεπεις να περνω αναποδες παει μονος του και μου τα περνει αλλα εμεις εχουμε αλλου ειδους προβληματα. Μια συμβουλη που μπορω να σου δωσω και θα στο πει και ο γιατρος αυτο οπως το ειπε και σε μανα ειναι αν δεν εισαι εσυ καλα δεν ειναι ουτε το μωρο μεσα σου να το ξερεις. Γιαυτο κοιτα να εισαι οσο πιο ηρεμη γινετε γιατι οι 3 πρωτη μηνες ειναι πολυ δυσκολοι να το ξερεις. Ευχομαι ολα να πανε καλα και την Δευτερα να μας πεις ευχαριστα νεα.

Μακάρι να είναι όλα καλά Παναγία μου και να φτάσουμε ως το τέλος ανώδυνα!

Το αστείο είναι πως έχω φτάσει σε σημείο να θυμάμαι τα χρόνια μου μέχρι κ φοιτήτρια που κάπνιζα κρυφά από γονείς και έβαζα χίλιους δύο να φυλάνε τσίλιες για να κάνω ένα τσιγάρο. Προς το παρόν κρατιέμαι αλλά αν υποκύψω κάποια στιγμή; Κι αν αυτή η στιγμή σταθεί ικανή να κάνει κακό στο μωρό; Αν πάθω κάτι εκείνη τη στιγμή; Τόσο σύγχυση στο κεφάλι μου δεν την αντέχω. Ναι είμαι άρρωστη, χρειάζομαι τουλάχιστον κατανόηση αλλά όλοι θεωρούν δεδομένο πως το τσιγάρο κόβεται πανεύκολα ειδικά όταν μια γυναίκα μάθει πως εγκυμονεί. Θέλω να πιστεύω πως αν ακούσω καλά νέα την Δευτέρα ότι θα ξυπνήσω και θα καταλάβω. Μέχρι τότε....προσευχή για να αντέξω!!!!

Βρήκα αυτό-----> http://www.healthylivingblogspot.info/gr-quit_smoking_g2/index.php?cid=MTQwMDQ0NzI2NSMxMDAwMDAyNTI0IzIjR1JFRUNFI0F0aGVucyMjIyMjIyM=

ξέρει καμιά τι είναι, αν λειτουργεί κ αν επιτρέπεται στην κατάσταση μας;

Ντορακι, μην τα σκεφτεσαι αυτα, βασικα γιατι συνηθως ειναι απατεωνιες.

"Αγχος στερησης" δεν υπαρχει, που ειπωθηκε παραπανω.

Αγχη υπαρχουν πολλα στην εγκυμοσυνη, τα οποια απλα ΄ροσπαθεις να τα χαλαρωσεις και κυριως να ευχεσαι το ...αγχος της στερησης του τσιγαρου να ειναι το πρωτο και μοναδικο που θα αντιμετωπισεις.

Κι αν οι καπνιστριες "αγχωνομαστε" που στην εγκυμοσυνη δεν κανει να καπνιζουμε και μ'αυτο το "αγχος" κανουμε κακο στο μωρο μας, οπότε σκαμε εμα τσιγαρακι, τι να πουνε απο αγχος οι γυναικες που περνανε ολη την εγκυμοσυνη ξαπλα λογω συσπασεων και αποκολλησεων, τι αγχος τραβανε εκεινες που δεν μπορουν να το καταπολεμησουν, πόσο κακό κανουν στο μωρο τους και ποιο αραγε ειναι το φαρμακο για το αγχος τους αυτο;

Και κατι τελευταιο: αφού λες οτι ΘΕΣ να το κοψεις, σταματα να το συζητας, γιατι ετσι συντηρεις την ελπιδα οτι μπορει να σου επιτραπει με καποιον τροπο.

Και στο γιατρο σου γιατι να το πεις;

Για να σου δωσει το οκ των 3 και των 5 τσιγαρων; Αν σου πει οκ, εςυ θα καπνιςεις, ενω λες οτι εχεις καταλαβει οτι κανει τοςο κακο;

Εκτος αν κανεις ναζια και δεν το εχεις αποφασισει ακομα.

Προφανως κ δεν επιτρεπονται τα ναζια σε τετοιες περιπτωσεις. Εχεις δικιο σε οσα αναφερεις. Πολλες φορες χρειαζεται να σκεφτουμε το χειροτερο για να εκτιμησουμε το κακο. Ναι, υπαρχει μια συνεχόμενη σκέψη γύρω απο το καταραμένο. Δεν πρεπει ομως να επαναλαμβάνεται. Δεν κανει καλο σε κανεναν. Καλυτερα να μιλαμε για τα σπορακια μας!! Κ αν αναφερθουμε στο καταραμενο καποια στιγμη ας δειξετε κατανοηση. Αδυναμιες ειναι αυτες..

Προφανως κ δεν επιτρεπονται τα ναζια σε τετοιες περιπτωσεις. Εχεις δικιο σε οσα αναφερεις. Πολλες φορες χρειαζεται να σκεφτουμε το χειροτερο για να εκτιμησουμε το κακο. Ναι, υπαρχει μια συνεχόμενη σκέψη γύρω απο το καταραμένο. Δεν πρεπει ομως να επαναλαμβάνεται. Δεν κανει καλο σε κανεναν. Καλυτερα να μιλαμε για τα σπορακια μας!! Κ αν αναφερθουμε στο καταραμενο καποια στιγμη ας δειξετε κατανοηση. Αδυναμιες ειναι αυτες..

νομίζω πώς σου γίνεται εντονότερη η επιθυμία επειδή στο απαγορεύει ο άντρας σου...η εγκυμοσύνη....ο γιατρός κτλ."το απαγορευμένο είναι πιό γλυκό"όμως καταλαβαίνεις ότι αυτά όλα είναι λίγο παιδιάστικα...αν δείς φωτογραφίες στο youtube με παιδάκια που γεννήθηκαν με πρόβλημα αναπνευστικό απ'το τσιγάρο κ δε μπορεί ούτε να το πιάσει να το θηλάσει η μάνα γιατί είναι γεμάτο σωληνάκια...

ή γεννιούνται με λαγώχειλο λόγω ανώμαλης ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο...θα νιώσεις κάποιο φόβο πιστεύω..δε θέλω να σε κάνω να νοιώσεις τύψεις αλλά σκέφτομαι πώς αν καπνίζεις στην εγκυμοσύνη ίσως μετά να έχεις άλλους λόγους να κλαίς κ είναι κρίμα...στο λέω εγώ που καπνίζω αλλά αν μάθαινα ότι είμαι έγκυος πραγματικά θα το έκοβα μαχαίρι...το ξέρω ότι θα είναι δύσκολο αλλά καλύτερα να χτυπηθώ κάτω παρά αυτό...κι αυτά που λένε ότι αν νιώθεις στέρηση είναι χειρότερο για το μωρό δε νομίζω να έχει συμφωνήσει ποτέ γιατρός σε κάτι τέτοιο...αυτά τα λένε για να μη νιώθουν τύψεις οι ίδιες νομίζω...κ αν έχει πεί γιατρός μέχρι 5 τσιγάρα το λένε σε γυναίκες που όχι μόνο 5 κάνουν αλλά 10+ κ σου λέει απ'το να κάνεις τόοοσα τουλάχιστον ελάττωσέ το στα 5...αυτό δε σημαίνει ότι κ τα 2-3 ή 5 δε κάνουν κακό στο μωρό..

νομίζω πώς σου γίνεται εντονότερη η επιθυμία επειδή στο απαγορεύει ο άντρας σου...η εγκυμοσύνη....ο γιατρός κτλ...

Πλακα-πλακα η σταση του αντρα σου καλο δεν κανει!

Εμενα τουλαχιστον με εκνευριζε που ενω με εβλεπε οτι το ειχα αποφασισει καιβτο παλευα, με ειχε απο κοντα!

Του το ειπα ευθεως, εγω κοβω το τσιγαρο κι εσυ κοψε τις φοβέρες, γιατι και η ψυχολογια της εγκυου και ειδικα της εγκυου που προσπαθει να κοψει και το καπνισμα, ειναι ευθραυστη!

Οπότε πες του να μη σε ζοριζει και πολυ :mrgreen: