Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβληματισμοι..


giwta1

Recommended Posts

Καλησπερα σας...παρακουλουθω αρκετο καιρο το συγκεκριμενο φορουμ και βρηκα την ευκαιρια σημερα να σας πω τους προβληματισμους μου,οι οποιοι με κανουν να νοιωθω ασχημα και δεν μπορω να τους κρατω αλλο μεσα μου...καταρχας με λενε γιωτα και ειμαι 15,5 ετων..φετος ξεκινησα το λυκειο και ολα πανε τελεια,περιμενα τα χειροτερα για να λεμε την αληθεια,αλλα τελικα ολα πανε με το μερος μου στο σχολειο...οι καθηγητες καλοι,οι υποδομες καλες,οι συμμαθητες μου ας πουμε οτι ειναι καλοι εκτος μερικων εξαιρεσεων...ομως τον τελευταιο καιρο δεν νοιωθω καλα με τον εαυτο μου..νοιωθω οτι κατι δεν παει σωστα,κατι κανω λαθος...εχω φιλες να μιλησω,αλλα οχι να μοιραστω τους προβληματισμους μου μαζι τους γιατι δεν τους εχω εμπιστοσυνη καμια!θα με ρωτησετε γιατι,αλλα απλα απο μικρη δεν ειχε εμπιστοσυνη σε κανεναν,ειτε αυτο ειναι καλο ειτε κακο..νοιωθω εντελως αποκομμενη απο ολους και απο ολα,τουλαχιστον ετσι με εχουν κανει να νοιωθω..ολες μου οι φιλες εχουν σχεση,βγαινουν,πινουν πολυ,κατι που εμενα δεν μου αρεσει..εκεινες φυσικα θελουν να κανω το ιδιο,μονο που εγω δεν θελω...εκεινο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι οι σχεσεις..πολλες φορες με εχουν κανει να νοιωσω ασχημα για αυτο..(δηλαδη που δεν εχω κανει ποτε μου σχεση)..με εχουν κανει να νοιωθω οτι ποτε δεν θα βρω καποιον να κανω κατι οταν μεγαλωσω,με εχουν να πιστευω οτι το μελλον μου σε αυτον τον τομεα δεν θα ειναι καλο..επισης κατι αλλο που με προβληματιζει ειναι τα ξενυχτια,η υπερβολικη καταναλωση αλκοολ κτλ..ξερετε ποσες φορες μου λενε οτι επειδη δεν τα κανω αυτα,ειμαι ξενερωτη?αυτη η λεξη με ενοχλει πολυ,δεν ξερω γιατι...ξερω οτι αυτα τα πραγματα ειναι βλακειες,και οτι πρεπει να ασχοληθω με τα μαθηματα μου,αλλα δεν φευγουν απο το μυαλο μου...συγγνωμη αν σας ενοχλησα...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σου κοριτσακι μου!Χαρηκα με αυτα που διαβασα γιατι φαινεσαι ενα πολυ καλο παιδι και μην αλλαξεις για κανεναν!!Δεν χανεις τιποτα που δεν πινεις...επισης δεν χανεις τιποτα που δεν εχεις σχεση...ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ και μπραβο σου!Ολο το μελλον ειναι μπροστα σου γλυκια μου..και σχεσεις θα κανεις και ποτα θα πιεις οταν πρεπει κι οσο πρεπει για να εισαι καλα(γιατι το να σουρωνεις μονο κακα αποτελεσματα εχει)να εισαι σιγουρη!Να μην προσπαθησεις να αλλαξεις.. ουτε να μεγαλωσεις κανοντας πραγματα περα απο τη φυση σου!Η ηλικια σου προσταζει ανεμελα πραγματα..χαρα γελια μην στενοχωριεσαι αδικα!ααα και κατι αλλο ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΝΕΡΩΤΗ κοριτσι μου!!Εισαι ΜΙΑ ΧΑΡΑ κοριτσι με προσγειωμενα μυαλα και ΠΟΛΥ χαρηκα που ειδα πως υπαρχουν παιδια με τετοιες αξιες!Μπραβο σου!

Ο χρονος κυλα και παντα προσθετει...παμε παντα μπροστα και οχι πισω...κι επειδη μεγαλη θα εισαι για πολλα χρονια...να χαρεις τη ζωουλα σου τωρα που εισαι μικρη με ομορφα πραγματα και συνηθειες που σου δινουν μονο καλα πραγματα..να διαβαζεις να βαλεις στοχους και να προσπαθεις να τους υλοποιησεις...Σου ευχομαι τα καλυτερα...και να ξερεις πως αυτη η πορεια που διαλεγεις ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ για το μελλον σου!!

hIRop2.png
Link to comment
Share on other sites

dimitramagic ευχαριστω πολυ που απαντησατε εγκαιρα..υπαρχουν πολλες φορες που χαιρομαι μεχρι εδω που εχω φτασει(δηλαδη που ειμαι διαφορετικη) αλλα παντοτε κατι θα με κανει να νοιωσω ασχημα,ειτε οι φιλες,ειτε οι συγγενεις..δεν ξερω πως τα καταφερνω καθε φορα εκει που ειμαι χαρουμενη με τον εαυτο μου,στα ξαφνικα να νοιωθω οτι κατι δεν παει καλα...βασικα ενα πραγμα ειναι που δεν μου αρεσει καθολου και ειναι οτι ολοι πρεπει να ακολουθουμε ενα προτυπο συγκεκριμενο(βαμμενη,που ξενυχταει μεχρι 5.00,εχει αγορι,πινει ενα σωρο ποτα,ντυνεται προκλητικα,εχει 500 like στο φβ κτλ) και αν δεν πληροις τις "προυποθεσεις" εε τοτε δεν αξιζεις να εχεις φιλες,ή να σου μιλανε γενικοτερα..Δοξα σοι ο θεος,εγω εχω φιλες,με μερικες βεβαια διαφερουμε αρκετα,αλλα εχω κι αλλες οι οποιες ειναι εξισου διαφορετικες οπως κι εγω και ταιριαζουμε αρκετα...αλλα ποτε δεν θα καταλαβω γιατι να πρεπει να μοιασουμε σε κατι το οποιο δεν θεωρουμε σωστο?

Link to comment
Share on other sites

Aυτό που νιώθεις είναι απόλυτα αναμενόμενο και φυσιολογικό. Μεγαλώνεις!! Χωρίς ίσως να το αντιλαμβάνεσαι επαναπροσδιορίζεις τη θέση σου στον κόσμο, στους γύρω σου και κυρίως ως προς τον ίδιο σου τον εαυτό.

 

Οι επιλογές σου δείχνουν πως έχεις αρχές συγκροτημένου ανθρώπου. Αυτό μόνο σε καλό θα σου βγει.

 

Κι ενώ όλοι οι έφηβοι επαναπροσδιορίζουν τις θέσεις τους, δεν το κάνουν πάντα με την ίδια σειρά ή με το ίδιο σύστημα αξιών. Επομένως είναι λογικό να βλέπεις διαφοροποιήσεις με τους συμμαθητές και τους φίλους σου. Μερικές θα είναι μικρές και θα τις θεωρείτε ασήμαντες. Κάποιες άλλες όμως θα είναι μεγάλες. Ενδεχομένως να βασίζονται σε διαφορετικό κώδικα και σύστημα αξιών, οπότε εκεί θα αρχίσεις να βλέπεις πως "ξαφνικά" ανοίγει ένα χάσμα μεταξύ σας.

 

Όλες αυτές οι αλλαγές φυσικά θα σε κάνουν να νιώθεις προβληματισμένη, ανήσυχη και να φιλτράρεις πολλές φορές τις επιλογές σου. Θα σε κάνουν ενδεχομένως να αμφιβάλεις για τις δικές σου αποφάσεις και να αναρωτιέσαι για το "αν είσαι από τη σωστή μεριά". Όμως ενώ συνηθίζω να λέω πως σωστό και λάθος δεν υπάρχουν (δηλαδή δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα), εδώ θα πω πως... πρέπει να κρατάς κατά νου ότι οι επιλογές μας, μας χαρακτηρίζουν.

 

Αυτό σημαίνει ότι, μπορεί να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι με το να βγει κάποιος και να πιει ένα ποτήρι παραπάνω, αλλά σίγουρα όμως οι συνέπειες θα χαραχθούν στη μνήμη και την ψυχή μας. Ενδεχομένως μια παρορμητική κίνηση της στιγμής να εκθέσει έναν έφηβο σε σοβαρούς κινδύνους. Κινδύνους, που η άγνοια και η έλλειψη εμπειρίας, θα τον κάνουν να υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του.

 

 

Για να μη σου λέω πολλά και σε κουράζω...

Κράτα μόνο ένα:

 

Όσες σκέψεις και αποφάσεις τις λαμβάνεις μετά από προβληματισμό και ήρεμη/ψύχραιμη σκέψη, με συμφωνία του συστήματος αξιών (=ηθική) σου, αυτές θα σε κάνουν να νιώθεις σίγουρη και ήρεμη. Θα σε οδηγούν σε ωρίμανση και θα βελτιώνουν κάθε μέρα τις επιλογές σου, ελαχιστοποιώντας -όσο αυτό είναι δυνατόν- τους κινδύνους.

 

Όσες αποφάσεις τις λαμβάνεις βιαστικά, παρορμητικά και κάτω από την πίεση του "τι θα πουν" οι άλλοι και κλείνοντας τα αυτιά και τα μάτια στο εσωτερικό σύστημα αξιών σου... αυτές θα σε εκθέτουν σε κινδύνους ακόμα κι αν δεν τους αντιλαμβάνεσαι εσύ άμεσα στη δεδομένη χρονική στιγμή.

 

Εσύ ορίζεις τον εαυτό σου. Εσύ ονειρεύεσαι τι θες να γίνεις. Εσύ θα προβάλεις την εικόνα σου στο μέλλον. Εσύ αποφασίζεις! Η ζωή είναι μπροστά σου.... Απόλαυσέ τη με καρδιά και νου.

 

Καλή σου μέρα! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

alcyon ευχαριστω πολυ και εσας..αρχικα,πραγματι εχω παρατηρησει ενα μεγαλο χασμα μεταξυ μας,το οποιο εχει ξεκινησει σταδιακα απο περσι που τελειωνα το γυμνασιο..το γνωριζω οτι αυτη η ηλικια ειναι γεματη σκεψεις και ανησυχιες,αλλα τον τελευταιο καιρο οσο πανε και αυξανονται,και σε συνδυασμο με το λυκειο,ειναι αρκετα δυσκολο..ξερω οτι σας ακουγεται καπως γελοιο να δινω σημασια σε κατι τετοιο,αλλα με δυσκολευει αρκετα θα ελεγα..οπως ανεφερα και πριν,ενω ξερω οτι η επιλογη μου ειναι σωστη (τουλαχιστον ετσι τη θεωρω εγω) και παλι ειμαι πολυ επιφυλακτικη και την σκεφτομαι συνεχως και αντι να κανω αυτο που θελω εγω,καταληγω να κανω μερικες φορες αυτο που θελουν οι αλλοι..προσπαθω γενικοτερα να λαμβανω αποφασεις μετα απο πολυ σκεψη,γενικοτερα ειμαι πολυ σκεπτικος ανθρωπος,και πολλοι μου λενε οτι ειναι αρνητικο αυτο επειδη δεν ζω την ηλικια μου..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν ακούγεται γελοίο! Ίσα-ίσα ακούγεται ώριμο. Ο δρόμος προς την συναισθηματική ωρίμανση περνά από τέτοια μονοπάτια. Απόλαυσε τις σκέψεις σου. Ακόμα και τις ανησυχίες σου.

 

Ποιοι είναι αυτοί οι "πολλοί";

Είναι γονείς; Δάσκαλοι; Συμμαθητές; τι...;

 

Δεν έχουν όλες οι γνώμες την ίδια βαρύτητα. Το ότι ακούς κάτι με μεγάλη συχνότητα, δε σημαίνει πως είναι και σωστό ή κατάλληλο για σένα.

 

Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

alcyon σας ευχαριστω πολυ...αυτοι οι πολλοι ειναι κυριως συμμαθητες και συγγενεις...προσπαθω να απολαυσω οσο μπορω την ηλικια που βρισκομαι με οποιον τροπο μπορω και θελω εγω αλλα παντα κατι θα μου χαλασει αυτην την απολαυση(πχ πολλες φορες ερχονται και μου λενε:αμαν βρε γιωτα βαψου κι εσυ καμια φορα,πιες και κατι δεν θα παθεις τπτ κτλ...)

Link to comment
Share on other sites

Και φαντάζομαι πως απαντάς κάτι σαν:

Φυσικά δε θα πάθω τίποτα! Θα το κάνω όταν θελήσω... (και θα τους κλείνεις το μάτι γελαστά). ..... Κι άσ' τους να περιμένουν τις επιθυμίες σου... :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Alkyon συνηθως αυτο που λεω ειναι οτι δεν μου αρεσουν αυτα και με κοιτανε με ξυνισμεμο ματι και μου λενε 'και οταν μεγαλωσεις πως θα βρεις αγορι να κανεις σχεση μαζι του,αφου το βαψιμο τους αρεσει και αν δεν ασχοληθεις απο τωρα δεν θα μπορεισ να βρεις τιποτα οταν μεγαλωσεις" αυτα μου λενε κυριως,και αυτα μου χαλανε τη διαθεση

Link to comment
Share on other sites

Η πολυφωνία είναι δεδομένη σε μια κοινωνία ανθρώπων. Οποιοσδήποτε αγγίζει τον μικρόκοσμό μας, εν δυνάμει μπορεί να εκφέρει γνώμη. Από εκεί και πέρα οφείλουμε όλοι στον εαυτό μας να θωρακιστούμε έναντι αυτής της πολυφωνίας φιλτράροντας με συγκεκριμένα κριτήρια τις απόψεις. Τα φίλτρα θα τα αναζητήσει κανείς μόνος του για τον εαυτό του, έτσι ώστε να νιώθει καλά μέσα του.

 

Αν προσπαθήσεις να έχεις τους άλλους ευχαριστημένους, το μόνο σίγουρο είναι πως εσύ θα είσαι δυστυχισμένη και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άλλοι που δε θα ευχαριστηθούν ποτέ με τις επιλογές σου. Με λίγα λόγια: Θα είστε όλοι ανικανοποίητοι.

 

Αν μπουν φίλτρα, θα ισορροπίσει και η αίσθηση δυσαρέσκειας που αισθάνεσαι από τα σχόλια των άλλων.

 

Εχθρός όλης σου της προσπάθειας μπορεί να σταθεί μόνο η μοιρολατρία. Κι αυτό, γιατί δίνει την αίσθηση της ανεπάρκειας και του μη ελέγχου του εαυτού. Φυλάξου.

 

 

Νομίζω πως είπαμε ήδη αρκετά... Έχεις να σκεφτείς πολλά περισσότερα...

Και δε χρειάζεται να λυθούν όλα σε μια νύχτα. Θέλει ηρεμία, ψυχραιμία και όλα τα άλλα θα έρθουν με τη σειρά τους. Θα δεις...

 

Καλό σου βράδυ! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Alcyon προσπαθω να βαλω καποια φιλτρα αλλα δυστυχως ειναι πολυ δυσκολη διαδικασια...οπως ανεφερα πριν αυτη τη διαδικασια την δυσκολευουν οι συμμαθητες μου...νοιωθω μια συνεχης πιεση απο αυτους..και την νοιωθω καθημερινα...νοιωθω οτι ολοι ειναι εναντιον των αποψεων μου,ακομα και οι φιλες μου..ειδικα στον τομεα σχεσεισ με εχουν κανει να νοιωθω μειονεκτηκα και ασχημα.τι εννοειται με τη λεξη μοιρολατρια?

Link to comment
Share on other sites

Kανείς δεν είπε πως όλα αυτά είναι εύκολα. Ίσα ίσα... είναι δύσκολο -αλλά και γενναίο ταυτόχρονα- να αντισταθείς και να υποστηρίξεις τον εαυτό και τις επιλογές σου. Υπομονή και προσπάθεια.

 

Μοιρολατρία... εννοώ το να κλαψουρίζει κανείς για τη μοίρα του και να τη δέχεται γκρινιάζοντας μεν αλλά μη κάνοντας κάτι για να την πάρει στα χέρια του αφού τη θεωρεί προδιαγεγραμμένη.

 

(https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Καποια πραγματα κουκλα τα κανουμε με την καρδια μας.Στις αποφασεις σου λοιπον θα πρεπει να συνυπολογίζεις και τα θελω σου.Και τα θελω μας ξερεις αλλαζουν...δεν είναι κακο αυτό.Μεγαλωνεις κι οσο μεγαλωνεις τα θελω σου θα αλλαζουν.Αυτη τη στιγμη μπορει να μη θελεις να ασχολησαι με αγορια αλλα πολύ συντομα ...ειδικα αν καποιο αγορι σου εκφρασει το ενδιαφερον του θα δεις ότι θα αρχισει κι εσενα να σε απασχολει το θεμα αυτό...θα συμβει σιγουρα αυτό.Οταν αυτό λοιπον συμβει...δε σημαινει ότι θα πας εναντια στις αποψεις σου η ότι θα γινεις το κακο παιδι...ουτε θα χρειαστεί να απολογηθείς σε κανεναν ως προς το ότι τωρα δε θελεις ενώ τοτε θα θελεις.

 

Τωρα αυτό που αναφέρεις ότι φιλες σου σε πιεζουν η σε πειραζουν γιατι δεν ασχολησαι με αγορια η δε βαφεσαι...είναι κατι που παντα συμβαινει σε αυτές τις ηλικιες.Εγω ειλικρινα θα σου προτινα ολο αυτό να το αντιμετωπίζεις με ειλικρινια και χιουμορ.

 

Υποθετω ότι το ολο θεμα με τις σχεσεις προφανως σε αγχωνει και λιγο...αισθάνεσαι και λιγο αβολα...ακομα και να ηθελες να κανεις μια σχεση δεν ξερεις πως.Ολες περασαμε από αυτή τη φαση.Θα δεις πως καποια στιγμη καποιο αγορι θα σου τραβηξει την προσοχή η θα σε προσεγγισει και ολο αυτό θα γινει ομορφα όπως πρεπει.Το ποτε θα είναι αυτή η στιγμη εξαρτάται από το ποτε εσυ θα το θελήσεις...με το ζορι αυτά τα πραγματα δε γινονται.

 

Αν δεν κανω λαθος στο ειπε και η alcyon παραπανω...τα πραγματα στη ζωη δεν είναι παντα μαυρο η ασπρο.Αυτο που σημερα σου φαινεται ανουσιο αυριο μπορει να σου αρεσει.Ζησε το σημερα.Σκεψου τι θελεις σημερα...και ζησε το σημερα με τροπο ώστε να το απολαυσεις.Αυριο μπορει να θελεις κατι διαφορετικο...αλλα αυτό θα το δεις αυριο.

 

Και μια συμβουλη...διαλεξε φιλους που να σε αγαπανε...ακομα κι αν διαφερουν από εσενα..ακομα κι αν εουν διαφορετικες αποψεις.Να σε νοιαζονται και να σε αγαπανε μετραει.Μην απορριπτεις ανθρώπους γιατι επιλεγουν ένα διαφορετικο τροπο ζωης.

Link to comment
Share on other sites

Niki81 το γνωριζω οτι τα θελω μας αλλαζουν,και μπορει τα αγορια κτλ να με ενδιαφερουν σε μερικα χρονια αλλα τωρα,αυτην την περιοδο της ζωης μου,δεν νιωθω την αναγκη για αγορι..ξερω οτι σας ακουγεται παραλογο στις μερες μας μια 15χρονη να μην εχει σχεση,αλλα αυτη ειναι η αληθεια..πραγματι νιωθω πολυ αβολα για αυτο το θεμα,και καθε φορα που το αναφερουν οι φιλες μου νιωθω τρομερη αμηχανια..τελος,ηδη εχω φιλες οι οποιες ειναι πολυ διαφορετικες απο εμενα και αυτο δεν με ενοχλει,αυτο που με ενοχλει ειναι οτι με πιεζουν και με κανουν να νιωθω ψευτικη και μη φυσιολογικη..ισως και να υπερβαλλω,ισως και να ειμαι μυγιαγγιχτη,αλλα με ενοχλει οταν προσπαθουν με τα λεγομενα τους να με πεισουν οτι κατι παει λαθος με εμενα.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...