Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βάσανα του μυαλου


Admin234

Recommended Posts

Ουφ!δ ξέρω πως να αρχίσω όλα αυτά π θέλω να γραψω.έχω δυο αποβολές κ οι ανασφάλειες μου για το αν θα τα καταφέρω να γίνω μαμά είναι πολλές.βλέπω μωρακια κ τα χαίρομαι κ απο μέσα μου βγαίνει το ερώτημα εγώ γιατί δ τα κατάφερα ενω μου δόθηκε η ευκαιρία να φέρω στον κοσμο ενα πλασματακι.παρατηρώ τα χερακια τα ποδαρακια τα ματάκια τα αθώα κ αναρωτιέμαι αν ποτε θα δημιουργήσω κ γω ενα μωρακι.να βγει απο τα σπλάχνα μου.θα μου πείτε οτι είναι λογικό να σκέφτομαι έτσι κ οτι θα ρθει αυτή η στιγμη.κ οτι θαναι καλυτερα να είμαι μακρυά απο μωρά κτλ.αλλά πως να μαι μακρυά αφού παντού κυκλοφορούν μωρακια κ έγκυες κ τα παντα.αυτό π έζησα τίποτα δ θα το σβήσει.όσο κ να προσπαθώ να είμαι δυνατη

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


litsa25, καλημέρα

είναι πολύ δυσάρεστες οι αποβολές δυστυχώς, για όσες από εμάς το έχουμε περάσει, και ειδικά όταν αρχίζουν και αυξάνονται σε αριθμό, μαζί με αυτές, φαντάζομαι, έρχεται και περισσότερο άγχος.

Ωστόσο, ελπίζω να μην έχεις αρκεστεί στο να μεμψιμοιρείς, αλλά να έχεις αρχίσει να ψάχνεσαι, να κάνεις εξετάσεις.

Δεν έχει νόημα να παραιτείσαι και να νιώθεις παράπονο που δεν έχεις κατεφέρει έως τώρα να γίνεις μαμά, αλλά να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Να ψάξεις να βρεις κάποιο/α γυναικολόγο που να εξειδικεύεται σε τέτοια θέματα για να σε καθοδηγήσεις κατάλληλα, και θα τα καταφέρεις κι εσύ, όπως και τόσες άλλες γυναίκες!

Όλα καλά θα πάνε! Να είσαι δυνατή, και να μην παραιτείσαι! Μπορεί να έχει αργήσει λίγο, μπορεί να σε έχει ταλαιπωρήσει, αλλά θα έρθει το μωράκι που θες!

Link to comment
Share on other sites

Ναι!!σε λίγες μέρες θα κάνω καποιες εξετάσεις.. Σε όσους γυναικολόγους κ αν πήγα μου ειπαν πως δ έχω κάποια ένδειξη π να προκαλει την αποβολή. Κ μου ειπαν πως δ είναι απαραίτητες οι εξετάσεις. Εγώ επέμεναν πως πρέπει να κάνω έστω για να αποκλεισουμε τα πιο πιθανά.απλα ώρες ώρες νιώθω ενα πολυ περίεργο συναίσθημα με όλο το θέμα αυτό.ευχαριστώ για την απάντηση σου

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι για τις ατυχίες σου.

Σε ποια εβδομάδα τις έπαθες?

Ήταν αποβολές ή παλίνδρομες κυήσεις?

Χρειάστηκε να κάνεις αποξέσεις?

Γενικά ο κύκλος σου και τα γυναικολογικά σου ειναι οκ? Τα έχεις ελέγξει με υπερήχους? Εννοώ σε απλό, τακτικό υπερηχο στον γυναικολόγο (μήτρα, τυχόν πολύποδες, ενδομήτριο κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Ηταν προχωρημενες στις 23βδομαδες.Ναι όλα αυτά π μου γραφείς είναι εντάξει.ο τράχηλος είναι π δ αντέχει κ ανοίγει.αλλά κ σε όσους γιατρούς πήγα μου απάντησαν πως είναι αδύνατο χωρίς να μην έχω κανει κάποια επέμβαση στον τράχηλο η εκτρώσεις κτλ να είναι ανεπαρκεις ο τράχηλος.τώρα σε επόμενη εγκυμοσυνη (αφού κάνω τις εξετάσεις) θα κάνω περίδεση στην 12-14 βδομάδα.αλλά ο φόβος μου υπάρχει μήπως παλι δ τα καταφέρω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

litsa25, χωρις να εχω καμια προθεση να αμφισβητησω τους γιατρους, θεωρώ ότι μετά από δυο χαμενα μωρα πρεπει να κάνεις εξετάσεις. Δηλαδή πρέπει να τριτώσει το κακό για να αρχίσουν να σε ψάχνουν; (γιατί αυτό κάνουν συνήθως, μετά την τρίτη αποβολή σε στέλνουν για εξετάσεις). Τουλάχιστον πρέπει να κάνεις κάποιες βασικές (για μικρόβια, θρομβοφιλία, κλπ). Να πας και σε άλλο γυναικολόγο για άλλη γνώμη. Εγώ με μία αυτόματη αποβολή στην 6 εβδομάδα, και έκανα κάποιες πολύ βασικές εξετάσεις (καλλιέργεια, κ.α.) απλώς για να αποκλείσουμε κάποια πρώτα πράγματα. Απλά βγήκαν καθαρές, έμεινα πάλι έγκυος κι έτσι σταμάτησα το ψάξιμο (και θεωρήθηκε "τυχαίο" γεγονός).

Είναι πολύ σημαντικό κι αυτό που σου λέει η skountoufla, η εβδομάδα που απέβαλλες.

Η επιστήμη και η ιατρική έχουν προχωρήσει και είναι με το μέρος μας, δεν είναι ανάγκη να βιώνουμε τέτοια πράγματα εάν μπορούμε να τα προλάβουμε!

Να μη νιώθεις καθόλου άσχημα και καθόλου περίεργα με αυτό το θέμα, να το αντιμετωπίσεις κατα μέτωπο. Δεν είσαι η μόνη που σου έχει συμβεί αυτό!

Ψαξ' το λίγο, κι όλα καλά θα πάνε!

Link to comment
Share on other sites

Στην πρωτη αποβολή είχα κανει καλλιέργεια βγήκε αρνητικά σε όλα.τώρα θα κανω καρυότυπο ζεύγους θρομβοφιλιας κ σαλπιγγογραφια.θα ξεκινήσουμε απο αυτά κ βλέποντας τα αποτελεσματα προχωραμε σε επομενα βήματα.Απο μιας αρχής τον έλεγα τον γυναικολόγο να μου πει τι εξετάσεις να κάνω το μονο π έλεγε είναι τίποτα.δ χρειαζεται.κ στην δεύτερη αποβολή αυτό μ απάντησε.πήγα σε άλλον κ τον είπα οτι δ θέλω να το αφήσουμε έτσι να ξεκινήσουμε απο κάπου.κ μου είπε να κάνω τα παραπάνω π εγραψα

Link to comment
Share on other sites

litsa25, επομένως υπάρχουν κάποιες υπόνοιες και ενδείξεις για το τι μπορεί να φταίει, και έχεις πάρει και κάποιες απαντήσεις.

Λοιπόν, να μη φοβάσαι καθόλου! Τώρα που ξέρεις, την επόμενη φορά θα προσέξεις. Αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ υπάρχουν κοπέλες με το ίδιο ακριβώς θέμα με εσένα, που τα κατάφεραν. Ψάξε να τις βρεις, και σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Κι εννοείται ότι θα αλλάξεις γυναικολόγο! Με δύο αποβολές σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη και να μην κάνεις τίποτα, δεν παίζει!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Εγω δεν πιστεύω πως ο τραχηλος πρεπει να υποστεί αυτα που σου είπαν για να ειναι ανεπαρκής!

Οποιοσδήποτε μπορει να ειναι!

Εύχομαι να σου πανε ολα καλα στο μέλλον!

Και οπωσδήποτε περιδεση και ξεκούραση για να τα καταφέρεις!

Αφου πρώτα κανει και αλλες εξετασεις!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αχ βρε κοριτσι, τι λες τωρα;

Ενδομητριοι θανατοι δηλαδη, τι αποβολες...

Συμφωνω με osin και χριστινακι.

Ολα να σου πανε καλα απο 'δω και μπρος και γρηγορα μαμά :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Osin μονο υπονειες υπαρχουν οτι είναι ανεπαρκεις ο τράχηλος.κ οτι κάτι συμβαίνει στις 22βδομαδες κ προκαλει τον τοκετό.γιατί κ οι 2αποβολες έγιναν την ίδια ακριβως περίοδο.κ την δεύτερη φορά πριν φύγει το τραχηλικό πώμα πήγα σε γιατρό να με δει μήπως κάτι δ παει καλά κ όλα ηταν καλά απο κάτω.κ το βράδυ είχα διαστολή.ιατρικά όπως με έβλεπαν τίποτα δ φαινόταν οτι θα γεννησω.μόνο εγώ ένιωθα οτι κάτι δ παει καλά κ τους έλεγα κ με απαντούσαν όλα καλά είναι κ ηρέμησε.εγώ τι παραπανω να εκανα;xristinaki κ γω θέλω να πιστεύω οτι είναι ο τράχηλος μου ανεπαρκείς διαφορετικά με όλα αυτά π μου λενε δ υπάρχει καμια αιτία.θα δείξουν κ οι εξετασεις.έχω διαβάσει πολλές παρόμοιες ιστορίες π με περίδεση τα κατάφεραν.απλα εμένα με ανυσηχει λίγο το οτι μου λεν πρεπει να χεις κάτι στον τραχηλο για να ναι ανεπαρκείς.skontoufla δ ξέρω αν ονομαζονται ενδομητριοι θανατοι.τα μωρά δ πέθαναν μέσα.τα γέννησα κ δ ήταν βιωσιμα.έχω αλλάξει γυναικολόγο.μου έχει κανει κ πλάνο εγκυμοσύνης για την επόμενη φορά π θα μείνω έγκυος.κ δ θα μείνω μονο σε αυτόν.θα πάω σε αλλους 2π έχω κατα νου κ οποίος μου δειξει πιο πολύ εμποστοσυνη θα επιλεξω.κ εύχομαι πως μου ευχεστε κ σεις να πάνε όλα καλά.κ σε μένα κ σε οσες έχουν περάσει μια απωλεια

Link to comment
Share on other sites

skontoufla δ ξέρω αν ονομαζονται ενδομητριοι θανατοι.τα μωρά δ πέθαναν μέσα.τα γέννησα κ δ ήταν βιωσιμα.έχω αλλάξει γυναικολόγο.μου έχει κανει κ πλάνο εγκυμοσύνης για την επόμενη φορά π θα μείνω έγκυος.κ δ θα μείνω μονο σε αυτόν.θα πάω σε αλλους 2π έχω κατα νου κ οποίος μου δειξει πιο πολύ εμποστοσυνη θα επιλεξω.κ εύχομαι πως μου ευχεστε κ σεις να πάνε όλα καλά.κ σε μένα κ σε οσες έχουν περάσει μια απωλεια

 

Ναι, ναι, καταλαβα κι εγω δεν τα ξερω, δεν το ειπα ως "ορολογία", απλα οτι ηταν προχωρημενη εγκυμοσυνη...

Μπραβο που το παιρνεις πανω σου, καλο κουραγιο, καλη επιτυχια και ολα τα καλα σου ευχομαι και παλι!

Link to comment
Share on other sites

εγώ τι παραπανω να εκανα;

Εσύ, τίποτα! Τι θα μπορούσες να κάνεις δηλαδή! Δε φταις εσύ! Οι γιατροι έπρεπε να σε καθοδηγήσουν.

Να κάνεις αυτά που λες, να βρεις γιατρό που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη, να κάνεις και περίδεση, και φυσικά να είσαι ξάπλα, και αναλόγως με το πώς πηγαίνεις θα πράττεις.

Να είσαι συνατή και αισιόδοξη! Όλα καλά θα πάνε, δε μπορεί!!!

Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...