Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγγυος!Help!!!Χρειαζομαι της αποψεις σας

Nymeria

Recommended Posts

Κοριτσια δεν το πιστευω!!!μολις εκανα τεστ ετσι κυριως για να ξεαγχωθω μπας και μου ερθει περιοδος και βγηκε θετικο!!!!

Ακουστε το ιστορικο

31 χρονων πολυκυστικες ωοθηκες, ορμονες πανω κατω tsh ανεβοκατεβαινει, προλακτινη στα υψη κλπ

Παντα ειχα το φοβο οτι δεν ειμαι γονιμη....λογω οικονομικων με το συντροφο δεν το αποφασιζαμε οποτε ειπαμε πριν ενα μηνα, ας ξεκινησουμε χαλαρα καμια φορα ελευθερα και βλεπουμε οποτε κατσει...

Ηρθαμε σε επαφη ελευθερα την 12η, 13η (δυστυχως εκεινη την ημερα βγηκαμε ως το πρωι μιας και ημασταν σε διακοπες και ηπιαμε πολλεεες μπυρες) και 23η μερα. Εγω κυρια μιας και ο κυκλος μου ειναι αστα να πανε, τουλαχιστον 30 ημερων δεν το περιμενα με τιποτα, ουτε ελπιζα...

Συνεχιζω ανεμελα διακοπες, με καφεδες, βαρη να σηκωνω κρασακια μπυριτσες οποτε βγαιναμε με αποκορυφωμα προχτες που βγηκαμε γυναικοπαρεα ως το πρωι και ξαναηπια πολλεεες μπυρες....

Σημερα εκανα το τεστ γιατι ηθελα να μου φυγει η ιδεα και τελικα...θετικο.....

οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

υπαρχει πιθανοτητα με τις βλακειες τις μπυρες να εκανα κακο στο σπορακι?Εχω τρελλαθει και μεσολαβει σ/κ και την τριτη πρεπει να λειψω για 1 εβδομαδα για δουλεια (ψιλοεθελοντικα παω αλλα αποβλεπω σε συνεργασια)...τι θα κανω?να παω?να μην παω?

να σκεφτειτε οτι στον συντροφο μου δεν το εχω πει ακομα, σε κανεναν πουθενα...εχω παγωσει απο το αγχος και τις ενοχες...

μια τοσο αρχικη εγγυμοσυνη τι χρειαζεται για να συνεχισει? φοβαμαι

Κοριτσια plz τις αποψεις σας

Διαφημίσεις

Nymeria συγχαρητήρια! Έτσι ήμουν κι εγώ και πολλές άλλες κοπέλες στην πρώτη εγκυμοσύνη. Όχι μόνο μπύρες, ξενύχτι, τσιγάρο.. δεν μαζεύεται. Ο γυναικολόγος μου είπε ότι σε τόσο αρχικό στάδιο, αν κάτι πειράξει το έμβρυο είναι ολοκληρωτικό, δλδ αποβολή, δεν υπάρχει «κουσούρι» ας πούμε, ή ζει ή πεθαίνει.

Εσένα τα κατάφερε και από εδώ και μπρος να το φροντίσεις όσο καλύτερα μπορείς! Ξεκινώντας από εξετάσεις θυροειδή αύριο κι όλας. Εγώ έχω Χασιμότο και σε κάθε κύηση ο ενδοκρινολόγος ζητάει TSH, fT3, fT4, Anti-Tg και Anti-Tpo. Ρώτησε τον δικό σου τηλεφωνικά.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Πρώτα απ'όλα μην αγχώνεσαι γιατι αυτό σου κάνει περισσοτερο κακό. είναι λογικό να σκέφτεσαι κάποιες απροσεξίες που έκανες αλλα σκέψου πριν κάποια χρονια οι γιαγιάδες μας δουλευαν με την κοιλια στο στόμα... όπως και να έχει όμως πήγαινε στο γυναικολόγο σου πρώτα, επιβεβαιώστε την εγκυμοσύνη και οτι όλα είναι καλα και μετά ξεκίνα να το ανακοινώνεις...να δεις που δεν θα γίνει τίποτα, και το σποράκι σου ειναι μια χαρά...όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα γίνεις μανούλα....

ουφ...πηρα και τον γιατρο τηλεφωνο και μου ειπε οτι μεχρι την 14η μερα αν κατι δεν παει καλα τοτε η καταστροφη οπως ειπες busy bee ειναι ολοκληρωτικο...αλλα το θεμα ειναι οτι την αλλη βλακεια την εκανα προχτες ουφφφφ μακαρι Παναγιτσα μου να πανε ολα καλα...εν τω μεταξυ διαβασα οτι και το σεξ στην αρχη απαγορευεται...εμεις του δωσαμε και καταλαβε...

και τωρα δεν ξερω τι να κανω...η χοριακη στο ιδιο εργαστηριο πρεπει να γινεται ε?

Διαφημίσεις

φρόντισε αυτές τις μέρες να προσέχεις και να κανονίσεις πότε θα σε δει ο γιατρός απο κοντά για να δείτε και το σποράκι σου, ξέρω πως αυτές οι μέρες θα σου φανούνε αιώνας και είναι λογικό. Να κάνεις μια χοριακή να δεις οτι η τιμή είναι εντάξει για να ηρεμήσεις...

Δεν το απαγορεύουν όλοι οι γιατροί το σεξ. Υποτίθεται ότι μπορεί να προκαλέσει αποκόλληση, αλλά αφού την γλίτωσες, είσαι οκ!

Μην το σκέφτεσαι έτσι τώρα. Οι περισσότερες έτσι ήμαστε πριν το μάθουμε, τουλάχιστον ο φχαριστηθηκες γιατί ποτάκι δεν θα δεις για πολυυυ καιρό ακόμη!

xhHtp2.pngkSQIp3.png

αχ busy bee καθολου δε με νοιαζει...ποσο το εχω μετανιωσει δε λεγεται...και νοιωθω και κατι ενοχλησεις χαμηλα δεξια στην κοιλια και φοβαμαιαιαιιαι...εξετασεις αιματος και ορμονικες εκανα πριν 10 μερες...να παω στο ταξιδι η οχι?να κατσω εδω και να κανω τις χοριακες μου?

Οι ενοχλήσεις είναι νορμάλ, θα έχεις κι άλλες τον επόμενο καιρό. Είναι η μήτρα που μεγαλώνει.

Τώρα για το ταξίδι, δεν ξέρω, ανάλογα το πόσο σημαντικό είναι για εσένα επαγγελματικά, τι θα σου αποδώσει.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Διαφημίσεις

...να παω στο ταξιδι η οχι?να κατσω εδω και να κανω τις χοριακες μου?

Εγώ αυθόρμητα θα σου έλεγα να πας, θα σε βοηθήσει να ξεαγχωθεις και θα περασουν πιο ευκολα οι πρωτες μερες που ουτε υπερηχο μπορεις να κανεις, ουτε τιποτα και απλά καθεσαι και τρως τα νυχια σου περιμένοντας :-D,

Έτσι κι αλλιώς θα εισαι προσεκτική και ολα μια χαρα θα πάνε.

Πού θα εισαι? Μήπως μπορείς να τις κανεις κι εκει που θα εισαι τις χοριακές?

Από προσωπική μου εμπειρία (μπόλικη) σου λέω ότι την χοριακή και να μην την κανεις δεν πειραζει. Γιατί ναι μεν ειναι μια πρώτη ένδειξη για το πώς ξεκινάει η εγκυμοσυνη και μπορεί να σε ξεαγχωσει, αλλά αν τυχον -χτυπα ξυλο- δεν ειναι και σουπερ ουαου πρωτον ο γιατρός δεν μπορεί να σου κάνει ΤΙΠΟΤΑ σε τοσο πρωιμη φαση και δευτερον καθεσαι και στενοχωριεσαι περιμενοντας την επόμενη χοριακή που πάλι μπορεί να ειναι αμφισημη. Δεν λέω σώνει και καλά να μην κάνεις, αλλά ότι και να μην κάνεις δεν ειναι κατι πολύ σημαντικό για την πορεία της κυησης.

Εκ πειρας μονο θα σου πω, ως πολυκυστικοπαθουσα, ότι πιο σημαντική κι απ' τις χοριακές ειναι μια εξεταση (αίματος) προγεστερόνης, να δεις σε τι επιπεδα ειναι, μηπως χρειαστείς συμπλήρωμα, γιατί σ' αυτην την ορμονη ψιλοπασχουμε εμεις.

Καλοστέριωτη :-D

skoydoufla προγεστερονη εκανα πριν 10 μερες και βγηκε 14,78, ειναι καλη?

επισης θα ηθελα λιγο βοηθεια με τις χοριακες, δηλαδη αν υποθεσουμε οτι την Δευτερα θα ειμαι 5 εβδομαδων ποσο πρεπει να ειναι την τεταρτη που θα την επαναλαβω?διπλασια τριπλασια?κι αν δεν ειναι δεν σημαινει οτι δεν εξελισσεται σωστα η κυηση?

Καταρχήν συγχαρητήρια! Είσαι πολύ τυχερή, να το ξέρεις! Εγώ θα σου πρότεινα να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου κ εκείνος θα σε κατευθύνει για όλα( χοριακή, υπέρηχο, εξετάςεις κλπ) καθώς επίσης θα σου λύσει κ όλες σου τις απορίες. Τώρα, όσο αφορά το ταξίδι κάνε αυτό που νιώθεις. Κομμένα τα τσιγάρα, τα ποτά κ τα ξενύχτια, εννοείται! Επίσης, θα πρότεινα να τυλίξεις το τεστ κ να το κάνεις δωράκι στο σύντροφό σου! Όλα να σας πάνε καλά! Με το καλό κ Welcome to the club!!!

jTRQp2.png KPxIp3.png

skoydoufla προγεστερονη εκανα πριν 10 μερες και βγηκε 14,78, ειναι καλη?

επισης θα ηθελα λιγο βοηθεια με τις χοριακες, δηλαδη αν υποθεσουμε οτι την Δευτερα θα ειμαι 5 εβδομαδων ποσο πρεπει να ειναι την τεταρτη που θα την επαναλαβω?διπλασια τριπλασια?κι αν δεν ειναι δεν σημαινει οτι δεν εξελισσεται σωστα η κυηση?

Για όλα αυτά θα ρωτάς τον γιατρό σου. Δεν του έδειξες την προγεστερονη? Τι σου ειπε? Οι τιμές αναφοράς του μικροβιολογικού τι λένε? Αν και δεν ειναι ιδιαίτερα αξιοπιστες. Αν θυμαμαι καλά από τιμές, η προγεστερόνη σου ειναι χαμηλή, αλλά στο λέω με κάθε επιφύλαξη.

Οι χοριακές ειναι μεγααααάλο θέμα, και λιγο λιγοτερο από διπλάσια να ειναι δεν σημαινει απαραίτητα κάτι κακό. Και μια καλή τιμη χοριακής δνε σημαίνει σωνει και καλά ότι η κυηση θα παει καλά. Δυστυχως τις 10 πρωτες εβδομαδες πατάμε στις μυτες των ποδιών!

Τελοσπάντων, για μενα η χοριακή αξίζει μονο για α δεις αν εισαι εγκυος, δηλ αντι για τεστ φαρμακειου, κανεις χοριακη κατευθειαν. Από 'κει και περα, δεν θα σου πω τιποτα αλλο. :wink:

κοριτσια την προγεστερονη την εκανα μεταξυ αλλων στον ετησιο ελεγχο ρουτινας πριν 10 μερες, οταν ημουν 3 εβδομαδων ...τωρα πηρα χτες βραδυ τηλ τον γιατρο (τον οποιο ουτε καν γνωριζω προσωπικα-δεν εχω καποιον) και μου ειπε να κανω την χοριακη δευτερα και τετατρη και να του τηλ για τα αποτελεσματα. Οχι κουραση οχι τσιγαρα-αλκοολ και 1 ελαφρυ καφεδακι...

Εγω να πιω καφε?υπο κανονικες συνθηκες δεν θελω με τιποτα αλλα φοβαμαι μην με πιασει ημικρανια (υποφερω χρονια) και μετα δεν ξερω τι να κανω αφου δεν επιτρεπονται παυσιπονα...

ακομα δεν εχω πει τπτ σε κανεναν...το τεστ το πεταξα πανω στον πανικο...θελω πρωτα να δω οτι ολα ειναι καλα και μετα να χαρω και να το ανακοινωσω...

Μα τοσο ευκολα βρε κοριτσια?και ημουν σιγουρη, θα στοιχηματιζα οτι θα ταλαιπωρηθω μεχρι να μεινω εγγυος. Το ελεγα και στον συντροφο και μου ελεγε μην αγχωνεσαι, οπως παει...

με την πρωτη 12η 13η μερα? πως εγινε?

υπαρχει περιπτωση να εμεινα την 23η? αφου απο κυκλο δεν ειμαι σταθερη?

Διαφημίσεις

Ο ένας καφές δεν πειράζει, ίσα ίσα αν σε πιάσει το κεφάλι από την έλλειψη καφεΐνης θα μαρτυρήσεις! Μιλάω εκ πείρας!

Η προγεστερόνη, αν έγινε 7-8 μέρες μετά την ωορρηξία σημαίνει ότι έκανες «καλή» ωορρηξία (που πλέον το ξέρουμε!) και τίποτα παραπάνω. ίσως και από αυτό μπορέσεις τελικά να εντοπίσεις την ωορρηξία.

Θα σου πει και ο γιατρός αν χρειάζεται επανάληψη, λόγω πολυκυστικών ίσως, αν τελικά δώσεις αίμα για χοριακή, θα μπορούσες να τους ζητήσεις και την προγεστερόνη (εγώ έτσι το είχα κάνει).

Ξέρεις, αυτό που είπες «πρωτα να δω οτι ολα ειναι καλα και μετα να χαρω», μπορεί να τραβήξει πολύ! Για κάθε κοπέλα είναι διαφορετικό, άλλες περιμένουν την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό, άλλες να περάσει το πρώτο τρίμηνο, εξαρτάται..

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Αυριο πρωι παω για χοριακη και θα ζητησω και προγεστερονη, οπως ειπες. Πρεπει να τις γραψω η ειναι φθηνες?επισης επιρρεαζει αν εχω φαει?

επισης busy bee μιας και φαινεσαι εμπειρη (αληθεια ποσα παιδακια εχεις?εισαι εγκυουλα?) αν παθω ημικρανια τι μπορω να κανω?επιτρεπεται χαπι?

Σημερα ειμαι λιγο πιο ηρεμη...χθες και προχθες ετρεμα απο το αγχος και ειχα ταχυκαρδια, και δεν μπορουσα να την ελεγξω...

Λογικό να αγχώνεσαι, είναι πολύ μεγάλο πράγμα!

Έχω ένα γιο 2 χρονών και είμαι έγκυος τώρα διανύω την 6η εβδομάδα. Έχω ραντεβού αυτή την εβδομάδα για καρδούλα και η αγωνία μου είναι μεγάλη.

Δεν παίζει ρόλο αν έχεις φάει, όχι. Η χοριακή δεν γράφεται (γράφεται δλδ αλλά εμένα σε μεγάλη αλυσίδα μικροβιολογικών δεν την δεχτήκανε), είναι περίπου ένα δεκάρικο η κάθε εξέταση, το ίδιο και η προγεστερόνη (περίπου όπως τα θυμάμαι τα λέω τώρα). Βέβαια εξαρτάται και το τιμολόγιο εκεί που θα πας.

Ντεπόν επιτρέπεται, αλλά για το πρώτο τρίμηνο δεν ξέρω, εγώ δεν είχε χρειαστεί να πάρω.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Λυπάμαι που παρεμβαίνω στην κουβέντα σας για άσχετο λόγο, αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί η ορθογραφία του θέματος, μπορεί κάποιος να το κάνει; Μπαίνω στη θεματική "Θέλω να γίνω μαμά/μπαμπάς" και βλέπω συνέχεια αυτό το "έγγυος" και "της απόψεις" μπροστά μου και υποφέρω γιατί αγαπώ πολύ την υπέροχη γλώσσα μας και θεωρώ ότι στην εποχή του intermet και του google τέτοια λάθη δεν δικαιολογούνται.

Ευχαριστώ!

Λυπάμαι που παρεμβαίνω στην κουβέντα σας για άσχετο λόγο, αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί η ορθογραφία του θέματος, μπορεί κάποιος να το κάνει; Μπαίνω στη θεματική "Θέλω να γίνω μαμά/μπαμπάς" και βλέπω συνέχεια αυτό το "έγγυος" και "της απόψεις" μπροστά μου και υποφέρω γιατί αγαπώ πολύ την υπέροχη γλώσσα μας και θεωρώ ότι στην εποχή του intermet και του google τέτοια λάθη δεν δικαιολογούνται.

Ευχαριστώ!

Και άλλοι μπορεί να παρατήρησαν αυτό που παρατήρησες και εσύ. Μόνο που εδώ μέσα η μία κοπέλα βοηθάει και στηρίζει την άλλη. Δεν προσβάλει η μία την άλλη! :shock: :shock:

κοριτσια λυπαμαι για τα ορθογραφικα αλλα λιγο η βιασυνη λιγο ο πανικος, λιγο ο κορρεκτορας...εγινε το κακο χαχχαχα

λοιπον στο θεμα μας τωρα...πηγα για την χοριακη και αναμενω αποτελεσματα. Το θεμα ειναι οτι εχω μερες τωρα κατι πονακια και μικροενοχλησεις εστιασμενα στη δεξια πλευρα χαμηλα στην κοιλια και εχω τρομαξει για εξωμητριο....εχει τετοια συμπτωματα ετσι δεν ειναι?

Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω οτι είναι καλά...Αυτό βεβαια θα το δει και ο γιατρός όταν θα πας στο ραντεβού σου. Τα πονάκια τύπου περιόδου είναι φυσιολογικά. Γιατί σκέφτεσαι εξωμήτριο? Δεν υπάρχει κάτι λάθος κάπου για να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα, εγώ τα βλέπω όλα μια χαρά να προχωράνε και να πηγαίνουν καλά. Θα ηρεμήσεις βέβαια όταν δεις το σποράκι στον υπέρηχο αλλά μέχρι τότε δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι χιλια δυο και πολύ περισσότερο να διαβάζεις και πολλά πολλά γιατί στο τέλος τρελαινεσαι...

Είναι πολύ καλή, υψηλή, μια χαρά. Με τέτοια χοριακή θα σε εξετάσει ο γιατρός και θα δεις τον σάκο για να σου φύγει και η αγωνία για το εξωμήτριο. Δες και σε σαιτ σαν και αυτό για πληροφορίες:

https://sites.google.com/a/konstantinanousia.com/en/enkymosyne/hcg1

(Να το υπολογίζεις από την ωορρηξία καλύτερα)

xhHtp2.pngkSQIp3.png

busy bee σε ευχαριστω πολυ για το site αλλη μηπως ειναι υψηλη η χοριακη μου?

vickaki30 σε ευχαριστωωω....φοβαμαι γιατι 1) γενικα φοβαμαι δεν το περιμενα και τα παντα μου ειναι αγνωστα 2)εχω κατι πονακια μερες τωρα στην κοιλια χαμηλα δεξια οπου υποθετω πως ειναι οι σαλπιγγες....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...