Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αφυδάτωση?

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Εχω ενα αγοράκι 6.5 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά απο τη στιγμή που γεννήθηκε. Μεχρι τωρα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, βάζουμε βάρος, ύψος φυσιολογικά, κλπ. αλλα τις τελευταίες εβδομάδες, πέρα του ότι οι πάνες του δεν ειναι πια τόσο γεμάτες όσο στην αρχή, εχει μερικές φορές κόκκινα σημαδάκια στην πάνα. Η παιδίατρος μου είπε ότι ειναι κρύσταλλοι και μου συνέστησε να αυξησω τα υγρά, να αρχίσω να δίνω και νερό.

Αρχίσαμε και τις στέρεες εδώ και 10 περίπου ημέρες.

Να σημειώσω ότι ιδρώνει υπερβολικά πολυ, δυστυχώς δεν έχουμε κλιματισμό και έχουμε μόνιμα 30 βαθμούς στο σπίτι. Τον εχω μόνο με την πάνα, τον βρέχω συχνά να δροσίζεται, αλλα φυσικά δεν βοηθάει και πολυ.

Νερό δεν πίνει πολυ, ίσως 20-30 ml, δοκίμασα να του δώσω και με μπιμπερό και με ποτηράκι. Τα κόκκινα σημάδια όμως συνεχίζονται. Καμία φορά ειναι στην πρωινή πάνα, άλλες φορές στην βραδινή, άλλες φορές και στις υπόλοιπες μες την ημέρα. Χθες είχε πιο βαριές πάνες σε σχέση με τις άλλες ημέρες, αλλα σήμερα είμαι σε απελπισία. Ενώ έκανε 5-7 λίγο βαριές πάνες τόσο καιρό, σήμερα έχουμε αλλάξει απο το πρωί μόνο 3, η μια μάλιστα με κόκκινα σημάδια και σκουρόχρωμα ουρά.

Τον θηλάζω κατ'απαιτηση, όσο και όποτε θέλει, τον τελευταίο καιρό προσφέρω και πιο συχνά, ακομα και αν δεν ζητάει. Επίσης παιδεύεται με τα δοντάκια του, δεν εχει βγάλει ακομα κανένα, αλλα πονάει.

Τι μπορώ να κάνω? υπάρχει περίπτωση να μην φτάνει το γάλα μου? ειναι λόγω ζέστης?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλα εχω απελπιστει... :(

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Είναι πιθανότατο να οφείλεται στη ζέστη. Το μωρό είναι ζωηρό, κατά τα άλλα; Ευδιάθετο;

Θήλαζέ το όσο πιο συχνά μπορείς και πρόσφερέ του συνέχεια νεράκι.

Υπάρχει δυνατότητα να πάρετε ανεμιστήρα; Μην ανησυχείς ότι "θα αρρωστήσει το μωρό" αν δουλεύει ο ανεμιστήρας κοντά του!

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Ανεμιστήρα έχουμε, τον δουλεύω συνεχώς, βοηθάει λιγάκι, απλά ειναι φορές που βγάζει μόνο ζεστό αέρα.

Το μωρο ειναι ευδιάθετο, παίζει, γελάει, γκρινιάζει μόνο για τα δοντάκια.

Απλά με ανησυχεί που εχει τόσες λίγες πάνες σήμερα και σκουρόχρωμα ουρά. Θηλάζει σχεδόν κάθε 1-2 ώρες απο λίγα λεπτά, πίνει και νερό, δεν θα έπρεπε να έχουμε γεμίσει περισσότερες?

Την ώρα που έκανε τα σκουρόχρωμα, έκανε σαν να ανατρίχιασε, σαν να ένιωσε ρίγος, υπάρχει περίπτωση να τον πονάει?

Απο τη στιγμη που αρχισατε τωρα το νερο θα του παρει καποιο καιρο να φτασει να πινει αρκετο νερακι.Η λυση για μενα ειναι να το θηλαζεις πιο συχνα...εχει αναγκη απο υγρα.Ετσι κι αλλιως ειναι μικρουλι...μονο καλο θα του κανεις.

Και θα συμφωνησω οτι πρεπει να κανεις κατι με τη ζεστη...εστω και ανεμιστηρα οπως ειπε και η κοπελα παραπανω.

Αφού είναι ζωηρός, όλα καλά! Τα πυκνά ούρα είναι ο μηχανισμός που έχει το σώμα μας (τα νεφρά μας) να προλάβει την αφυδάτωση (χάνω πολλά υγρά με τον ιδρώτα, μη χάσω και άλλα με τα ούρα!)

Το πολύ-πολύ, για να σου φύγει η ιδέα, να τον πας στον παιδίατρο, για να βεβαιωθείς ότι είναι υγιής!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολυ, με καθησυχάσετε αρκετά. Ελπίζω να φταίει η ζέστη. Φυσικά θα πάω στον παιδίατρο αν συνεχιστεί η κατάσταση.

Για την ώρα συχνός θηλασμός και νερό, και ευχές να δροσίσει σύντομα.

Και φυσικά του χρόνου κλιματιστικό...