Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βρασιμο νερου αλλατα?

Recommended Posts

Γεια σας! Ξεκινήσανε ρυζαλερο! Βράζω το νερό 10 λεπτά και περιμένω να καθίσουν τα αλλά τα μόνο που έχω την εντύπωση ότι δε κάθονται όλα.αχνό φαίνονται μερικά στην επιφάνεια. Κάνω πειράματα με το βράσιμο του νερού να δω πόση ώρα θέλει.χεχε. εσείς πόση ώρα το βραζετε?

Διαφημίσεις

Γεια σας! Ξεκινήσανε ρυζαλερο! Βράζω το νερό 10 λεπτά και περιμένω να καθίσουν τα αλλά τα μόνο που έχω την εντύπωση ότι δε κάθονται όλα.αχνό φαίνονται μερικά στην επιφάνεια. Κάνω πειράματα με το βράσιμο του νερού να δω πόση ώρα θέλει.χεχε. εσείς πόση ώρα το βραζετε?

καλησπερα εμεις το βραζουμε 10 λεπτα εως οτου βγαλει φυσαλιδες!για τα αλατα βαζω στην υποδοχη του θερμου γαζα κ αδιαζω το νερακι!

Εμείς απ' τους 4 μήνες και μετά σταματήσαμε την αποστείρωση, το νεράκι για τις κρέμες αλλά και για να πιούν απλά το βράζαμε λίγο - έπαιρνε δυο βράσεις, όχι τίποτε ιδιαίτερο. Απλό νερό από τη βρύση, πόσα άλατα να έχει; και ορατά μαλιστα;;;

Μήπως μιλάτε για εμφιαλωμένο; αυτό έχει αρκετά νιτρικά αν δεν κάνω λάθος και θα βλέπετε να αιωρούνται λευκά σωματίδια.

Ο βρασμός πάντως δεν κάνει τα άλατα να φαίνονται, ούτε τα εξαλείφει, απλα σκοτώνει μικροοργανισμούς.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, το αφήνω για δέκα λεπτά με το ρολόι για να είμαι σίγουρη και για την αποστείρωση. Στη δική μου περίπτωση, η μεγάλη περιπέτεια ήταν όταν πήγαμε διακοπές στην Εύβοια, όπου το νερό έχει πολύ περισσότερα άλατα συγκριτικά με της Αθήνας και ανησυχούσα διαρκώς για το μπέμπη! Τα άλατα ήταν τόσα, που τα μπιμπερό του μετά το πλύσιμο και την αποστείρωση φαίνονταν άσπρα αντί για διαφανή!!! :o Δε ρίσκαρα να βάλω και εμφυαλωμένο γιατί δεν το θεωρώ κατάλληλο για το μωρό. Ευτυχώς ο μπέμπης δεν παρουσίασε κανένα αρνητικό σύμπτωμα. Πάντως, η σύσταση του νερού έχει μεγάλη σημασία!

H95Hp3.png

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, το αφήνω για δέκα λεπτά με το ρολόι για να είμαι σίγουρη και για την αποστείρωση. Στη δική μου περίπτωση, η μεγάλη περιπέτεια ήταν όταν πήγαμε διακοπές στην Εύβοια, όπου το νερό έχει πολύ περισσότερα άλατα συγκριτικά με της Αθήνας και ανησυχούσα διαρκώς για το μπέμπη! Τα άλατα ήταν τόσα, που τα μπιμπερό του μετά το πλύσιμο και την αποστείρωση φαίνονταν άσπρα αντί για διαφανή!!! :o Δε ρίσκαρα να βάλω και εμφυαλωμένο γιατί δεν το θεωρώ κατάλληλο για το μωρό. Ευτυχώς ο μπέμπης δεν παρουσίασε κανένα αρνητικό σύμπτωμα. Πάντως, η σύσταση του νερού έχει μεγάλη σημασία!

Καλησπερα!εμεις στον μπεμπη μας απο την αρχη εμφιαλομενο δινουμε με συσταση του παιδιατρου,το βραζουμε κ μετα βαζω γαζα κ στο θερμο!γιατι πιστευεις οτι το εμφιαλομενο δεν συνιστατε??

Διαφημίσεις

Εμάς ο παιδίατρος συνέστησε να βράζουμε νερό της βρύσης καλύτερα γιατί είναι πιο ωφέλιμο λόγο του χλωρίου που περιέχει - αν κατάλαβα σωστά! Είπε μάλιστα καλύτερα όχι εμφιαλωμένο! Επειδή όμως "μου μυρίζει" λίγο το νερό της βρύσης και δεν μπορώ να το πιω, βράζω εμφιαλωμένο για το μωρό, από αυτό δηλαδή που πίνουμε κι εμείς.

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Αν το νερό της περιοχής μας είναι πόσιμο, το προτιμούμε έναντι των εμφιαλωμένων. Τα εμφιαλωμένα έχουν πολλά άλατα, που επιβαρύνουν τη νεφρική λειτουργία του μωρού.

Καλησπερα!εμεις στον μπεμπη μας απο την αρχη εμφιαλομενο δινουμε με συσταση του παιδιατρου,το βραζουμε κ μετα βαζω γαζα κ στο θερμο!γιατι πιστευεις οτι το εμφιαλομενο δεν συνιστατε??
Η αλήθεια είναι ότι έχω μια μικρή ανασφάλεια σε ότι αφορά τα εμφυαλωμένα λόγω του ότι κατά τη μεραφορά τους πολλές φορές αφήνονται για ώρες κάτω από τον ήλιο και το πλαστικό μπουκάλι απελευθερώνει διάφορες ουσίες οι οποίες δεν ξέρω κατά πόσο εξουδετερώνονται με το βρασμό! Ο παιδίατρος βέβαια σαν ειδικός θα γνωρίζει καλύτερα τί να συστήσει! Π.χ. σε κάποιες πόλεις όπως στο Ηράκλειο της Κρήτης που το νερό δεν είναι πόσιμο και όλοι ανεξαιρέτως πίνουν εμφυαλωμένο νερό, φαντάζομαι ότι χρησιμοποιούν επίσης εμφυαλωμένο και για τα μωρά! Από αρκετούς θεωρείται ασφαλέστερο. Εδώ που τα λέμε και το νερό της βρύσης περιέχει ένα σωρό επικίνδυνες και καρκινογόνες ουσίες! :(
H95Hp3.png

Athena σε πολλά σημεία στην Εύβοια το νερό είναι από αφαλάτωση, δεν το πολυπίνουν οι ντόπιοι, περνά από αρκετή χημική επεξεργασία, εδώ ίσως έπρεπε να αγοράσετε πόσιμο εμφιαλωμένο.

Συμφωνώ πάντως για αυτό που λες για το εμφιαλωμένο και την συσκευασία του: τα πλαστικά υπό προϋποθέσεις απελευθερώνουν πολύ βλαβερές ουσίες, πέρα απ' αυτό που λέει η Scratee.

Κι εγώ σκέφτηκα να του δώσω στην ανάγκη εμφυαλωμένο όταν ήμασταν στην Εύβοια (γιατί είχα τρομάξει όταν πρωτοείδα τόσα άλατα στα μπιμπερό) αλλά ρώτησα και την παιδίατρό του και μου είπε να του δώσω νερό από τη βρύση εφόσον είναι πόσιμο και να τον παρακολουθώ στην αρχή για τυχόν συμπτώματα λόγω της αλλαγής! Όντως υπήρξε επίδραση στα κακά τα οποία έγιναν πιο ρευστά. Πήρα τηλέφωνο την παιδίατρο να τη ρωτήσω τί να κάνω, αλλά δε φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχη. Μου επιβεβαίωσε ότι οφείλεται στο νερό, όμως δε μου είπε να κάνω κάτι άλλο. Μέσα στις πρώτες μέρες το συνήθισε και τα κακά βελιώθηκαν. Πάντως, από κει που στην Αθήνα έκανε κακά του μέρα παρά μέρα, στην Εύβοια άρχισε να κάνει κάθε μέρα και από τότε που γυρίσαμε στην Αθήνα εξακολουθεί να τα κάνει καθημερινά!

H95Hp3.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....δεν έχεις άδικο! Κι εμένα με επηρεάζει το νερό της Εύβοιας στο συγκεκριμένο θέμα!!! Ο άντρας μου πάλι, δε θέλει ούτε να το βλέπει! Αυτές τις μέρες που ξαναπήγαμε, έβραζα στο μπέμπη εμφυαλωμένο και δε μου παρουσίασε κανένα σύμπτωμα!

H95Hp3.png