Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ


BABE

Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσια το ξερω οτι ειναι πολυ νωρις αλλα θελω να με ενημερωσετε σε ιδεες για φαγητα για βραδια παραμονησ πρωτορονιας φανταστειτε ειμαστε γυρω στα 10 άτομα.δωστε ιδεες κορίτσια........... :shock:

ff033a3307.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μια ιδέα είναι Μπούτι Χοιρινό (χωρίς κόκκαλο) με λιαστές ντομάτες και πιπιερές διαφόρων χρωμάτων. Αν σε ενδιαφέρει να σου δώσω την συνταγή, είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Μπορείς το σερβίρεις με ρύζι.

 

Μια άλλη ιδέα είναι τα σουντζουκάκια σμυρνέικα (μιαμ μιαμ)

 

Επίσης, μια πιτούλα θα ήταν καλή σκέψη.

 

Αμάν μου άνοιξε η όρεξη τώρα

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

 

cHmop2.png

Link to comment
Share on other sites

Εγω περυσι την παραμονη πρωτοχρονιας που ειχα τραπεζι ειχα κανει goulash για πρωτο πιατο μεζι με καποια ορεκτικα και σαν κυριως ψαρονεφρι γεμιστο με βερυκοκα και μυζηθρα συνοδευομενο με πατατες φουρνου!!!

iD56p3.pnglk6hp3.png
Link to comment
Share on other sites

Να σας πω τη πρόβλημα υπάρχει η κουμπαρα μου ειναι αλλεργικη στην πιπερια ετσι δεν μπορω να την βάλω πουθενα υπάρχει καπια αλλη παραλαγη?

ff033a3307.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

λοιπον ακου μια συνταγη που εκανα στα γενε8λια μου και 3ετρελα8ικαν ολοι

ειχα βαλει μεσα σε λαδοκολα μια φετα χοιρινο

μια φετα ντοματα

μια φετα πιπερια κερατο

φετα τυρι

επαναλαβ α 2 φορες και μετα εβαλα γραβιερα και παπρικα(αυτα τα ειχα ολα μαζι ανακατεμενα σε μια λεκανη ποποποποποπο και τριμενη φετα μιαμ μιαμ...

τα εκανα ατομικα πουγκακια τα εψησα και οταν τα ανοιγανε στο πιατο τους εβγαινε σαν σουπα...δε παει ο νους σου τι νοστιμια

P3Ko.jpgNDT5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, πολύ νόστιμη είναι και η παρακάτω πατατοσαλάτα

 

8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια

 

5 κούπες βρασμένες πατάτες σε κομματάκια

 

1/4 κούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη

 

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

 

1/4 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο

 

2 κουταλιές κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

 

2 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

 

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

αλάτι

 

πιπέρι φρεσκοκομμένο

 

4 κουταλιές λάδι

 

2 κουταλιές ξύδι

 

2 κουταλιές μαγιονέζα

 

4 κουταλιές χυμό λεμονιού

 

1 κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη

 

200 γρ. κριμ τσιζ μαλακό

 

 

Εκτέλεση

Βάλτε το μπέικον σ' ένα τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά και σωτάρετέ το, ώσπου να ροδίσει και να γίνει κριτσανιστό. Στραγγίστε το και πετάξτε το λίπος. Βάλτε το επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να φύγουν και τα τελευταία υπολείματα του λίπους. Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το σωταρισμένο μπέικον και τα επόμενα 8 υλικά. Βάλτε στο πολυμίξερ το λάδι, το ξύδι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το κριμ τσιζ. Χτυπήστε τα 1', να ενωθούν σε λείο μίγμα. Αδειάστε το μίγμα στο μπολ με τις πατάτες και ανακατέψτε καλά, να πάει παντού. Αδειάστε και στρώστε το μίγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο, που να χωράει 6 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπωσετε εύκολα τη σαλάτα, ντύστε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλετε μέσα το μίγμα. Βάλτε τη στο ψυγείο να σταθεί μία νύχτα. Αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα, αφαιρέστε με προσοχή την πλαστική μεμβράνη και στολίστε την πατατοσαλάτα με κόκκινη πιπεριά.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ψαρονεφρι γεμιστο με βερυκοκα και μυζηθρα συνοδευομενο με πατατες φουρνου!!!

 

Με ενδιαφερει αυτη η συνταγη.Πως το εκανες;;;

 

Τη συνταγη αυτη τη βρηκα στο περιοδικο gourmet δεν ειναι δυσκολο και αν σαρεσει ο συνδυασμος αλμυρου γλυκου ειναι φανταστικα.

Λοιπον υλικα:

 

- 4 κομματια φαρονεφρι των 250γρ(πες στο χασαπη να σου τα πατησει με το ειδικο εργαλειο ωστε να γινουν λεπτα φυλλα αλλα μην το παρακανει)

- 250γρ αποξηραμενα βερυκοκα

- 400γρ μυζηθρα

- δεντρολιβανο

- 1 ποτηρι λευκο κρασι

 

Αλατοπιπερωνεις τα ψαρονεφρια και τα τοποθετεις το καθενα σε ενα κομματι αλλουμινοχαρτου. Σε ενα μπωλ ψιλοκοβεις τα μισα βερυκοκα και τα ανακατευεις μαζι με τη μυζηθρα και λιγο αλατακι. Τοποθετεις γεμιση στο κεντρο απο καθε κομματι ψαρονεφρι και το τυλιγεις ρολο μαζι με το αλλουμινοχαρτο. Κανε μερικες τρυπιτσες στο αλλουμινοχαρτο με μια οδοντογλυφιδα να περνουν αερα. Τα τοποθετεις σε ταψι με λαδι, δεντρολιβανο και το κρασι. Ψηνεις στους 200 για μιση ωρα. Οταν τα βγαλεις πρεπει να εχουν ροδισει γυρω γυρω. Τ'αφηνεις οπως ειναι να κρυωσουν, μην τα ξετυλιξεις και μην τα κοψεις γιατι ζεστα δεν κοβωνται "ομορφα". Μεχρι να κρυωσουν φτιαχνεις τη σαλτσα απο το ζουμι που εχει μεινει στο ταψι μαζι με τα υπολοιπα βερυκοκα ψιλοκομμενα και λιγο αλατακι. Τα ζεσταινεις μεχρι να δεσει η σαλτσα. Οταν κρυωσουν τα ψαρονεφρια τα κοβεις σε φετες τα στρωνεις σε μια πιατελα και βαζεις απο πανω τη σαλτσα. Τις πατατες εγω τις ειχα βαλει σε ξεχωριστο ταψι να ψηθουν αλλα τις σερβορα σαν συνοδευτικο.

 

Καλη επιτυχια ευχομαι!!!

iD56p3.pnglk6hp3.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...