Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο μύθος του Άγιου Βασίλη και η απομυθοποίηση του!!

Recommended Posts

Αγαπητοί γονείς θα ήθελα πολύ να μάθω τι λέτε στα παιδάκια σας για τον Άγιο Βασίλη; Φυσικά μιλάω για τα μικρούλια γιατί τα μεγαλύτερα παιδάκια μπορούν να καταλάβουν ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει.

a94dd1bc2e.png

Διαφημίσεις

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κι εγώ δεν είμαι βέβαιη αν με το γιο μου που θα είναι διόμισι ετών, πρέπει να γράψουμε γράμμα στο Άγιο βασίλη ή αν πρέπει απλά να του πω ότι μας φέρνει τα δώρα! Μήπως είναι υπερβολή να αρχίσουμε τόσο χοντρό παραμύθιασμα? Και μπισκοτάκια και γαλατάκι το βράδυ της παραμονής για να κεράσουμε τον Άγιο..... Να τα κάνω όλα αυτά?

Οπως εχω δηλωσει και σε αλλα ποστ εγω ειμαι ο καλικαντζαρος των χριστουγεννων(κρυβομαι μεχρι να περασει στους υπολοιπους η εορτοφρενιτιδα) και παντρευτηκα το πρωτο στην ταξη ξωτικο του Αη Βασιλη(μεχρι και χαρτι υγειας με ελατακια παει και αγοραζει!).

Το οτι καθε πρωτοχρονια ο αντρας μου ντυνεται με την κοκκινη στολη και μοιραζει δωρα(ακομα και πριν αποκτησουμε παιδια) ηταν κατι τοσο δεδομενο για αυτον που δεν υπηρχε χωρος συζητησης, ποσο μαλλον αντιρρησης!

Τελικα μετα απο 6 χρονια και 2 παιδια καθε φορα λιγο πριν την αλλαγη του χρονου ο αντρας μου κρυβεται, ντυνεται και ξεπεταγεται απο καπου λεγοντας "χο χο χο" και μοιραζει δωρα.Τα παιδια μου λοιπον ξερουν τον santa claus της coca cola και οχι τον αυθεντικο λιτο και ταπεινο δικο μας αγιο απο την Κασαρεια.Εχω σπουδασει και θεολογια και ολα αυτα μου τη δινουν χειροτερα και απο τον γκρινιαρη στα στρουμφακια!

Υποθετω πως ολο αυτο το μπερδεμα το εχουμε γιατι στην Ελλαδα δεν υπαρχει μακροχρονη παραδοση στο θεμα των δωρων και του ποιος τα φερνει και ποτε.Η τουλαχιστον εγω δεν εχω δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη οσο το εψαξα.Παρακαλω να μας διαφωτησει καποιος περι παραδοσης αν γνωριζει ( να εχουμε να λεμε και εμεις οι αντισαντακλαουσικοι) θα του ειμαι υποχρεη.

Περα ομως απο τις δικες μου σκεψεις και αναζητησεις(εχω και αυτο το προβληματακι με τις γιορτες) δεν αλλαζω με τιποτα το βλεμμα της μικρης μου οταν βλεπει τον "αγιο Βασιλη" να ξεπηδα απο το παραμυθι και να ερχεται στο σπιτι μας, ουτε το πονηρο πια βλεμμα της μεγαλης μου που τον ψιλουποπτευεται αλλα θελει και να πιστεψει.Για την ωρα τα αφηνω να ξερουν αυτη την εκδοχη και οταν ερθει η ωρα που πια μονα τους θα το καταλαβουν(ελπιζω στο δημοτικο) θα κανουμε μια ωραια συζητηση για την αυθεντικη ιστορια και θα συζητησουμε και το νοημα των ημερων εκεινων και γενικοτερα θα παρω το αιμα μου πισω(θα τα ξενερωσω λεει ο καλος μου).Απλα οχι ακομα.

Παραθέτω το κείμενο της Αντζελας από παλαιότερο τόπικ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1676&highlight=%B6%E3%E9%EF%F2+%C2%E1%F3%DF%EB%E7%F2

Ελα εδώ να σου εξηγήσω τι είναι τα Χριστούγεννα! Ερχεται αγκαλίτσα και με κοιτάει στα μάτια,

και εκεί αρχίζει η δύσκολη προσπάθεια και η αχαλίνωτη φαντασία μου...

Πριν πολύ καιρό οταν ακόμη η μαμά και ο μπαμπάς ήταν μικρα παιδάκια,

(έτσι ορίζουμε εμείς το πολύ καιρό πριν χρόνια πριν),

γεννήθηκε ένα μικρό μωράκι πολύ φτωχό που όμως ήταν πολύ όμορφο και πολύ γνωστό με πάρα πολούς φίλους

(όπως έχεις εσύ τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο) και το αγαπούσαν πολύ,

(εξακολουθεί να με κοιτάει στα μάτια που σημαίνει ότι κάτι καταλαβαίνει και μάλιστα έχει και ενδιαφέρον),

κάθε χρόνο όπως και εσύ έχει και εκείνο γενέθλια και κάνει μεγάλο πάρτυ, γιορτή .

Αλλά επειδή είναι πολλοί οι φίλοι του παντού (έχει μεγάλο funclub σκέφτηκα από μέσα μου και γέλασα)

και επειδή τώρα είναι πολύ μακρια για να του πάμε τα δώρα του

,έτσι τα δίνει ο Άγιος Βασίλης (του τον έδειξα πολλές φορές και τον ξέρει ήδη από πέρισυ)αλλά και ο Χριστούλης δίνει τα δικά του δώρα

σε όλα τα παιδάκια που είναι φίλοι του και αυτά τα δώρα μας τα φέρνει ο

Αγιος Βασίλης τα Χριστουγεννα και τα βάζει κάτω από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχουν όλα τα σπίτια!!! Κατάλαβες;

Κι ένα ακόμη ενδιαφέρον τόπικ για τις γιορτές βρίσκεται εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2073&highlight=%B6%E3%E9%EF%F2+%C2%E1%F3%DF%EB%E7%F2

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Θα μου άρεσε η ιδέα να αφηγηθω στον μικρό μου παραμυθάκια καθώς του αρέσει πάρα πόλυ.

Προτείνω λοιπόν μερικά και πιστεύω πως είναι και μια καλή αφορμή να τους μιλήσουμε για τον ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ μέσω των παραμυθιών, βάζωντας και λίγα προσωπίκα στοιχεία- λόγια (μου άρεσε η τοποθέτηση της sam).

ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

IT'S SANTA

Η Πρωτοχρονιά σχεδόν έφτασε! Τα ξωτικά τρέχουν να προλάβουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα κάθε παιδιού! Διαβάστε αυτό το υπέροχο βιβλίο και ανακαλύψτε την όμορφη τρισδιάστατη έκπληξη που κρύβει.

Τιμή Πώλησης 7,70 €

Ημ. Έκδοσης 10/2005

Ηλικιακή Ομάδα ΠΑΙΔΙΑ 3+

Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 09/2006

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ

DEAR FATHER CHRISTMAS

ΑΛΑΝ ΝΤΙΡΑΝ

"Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη, πώς πετούν οι τάρανδοι σου αφού δεν έχουν φτερά;" Με πολλή αγάπη, Χριστίνα. Ένα βιβλίο με αληθινά γράμματα και δώρα από τον Αϊ-Βασίλη!

Τιμή Πώλησης 11,00 €

Ημ. Έκδοσης 10/2006

Ηλικιακή Ομάδα ΠΑΙΔΙΑ 4+

Η ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ

SANTA'S SUIT

Η παλιά στολή του Αϊ-Βασίλη είναι γεμάτη τρύπες και η Πρωτοχρονιά πλησιάζει. Θα βρει άραγε ο Αϊ-Βασίλης κάτι να φορέσει για να πάει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά; Διαβάστε τη χαριτωμένη ιστορία και αγγίξτε τα διάφορα υλικά στις όμορφες εικόνες. Έτσι θα νιώσετε τη μαγεία των γιορτών.

Τιμή Πώλησης 7,90 €

Ημ. Έκδοσης 10/2007

Ηλικιακή Ομάδα ΠΑΙΔΙΑ 3+

ΠΕΝΤΕ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ

FIVE GIFTS FOR FATHER CHRISTMAS

ΛΙΤΣΑ ΨΑΡΑΥΤΗ

Πέντε αδέρφια αποφασίζουν να πάνε στο σπίτι του Αϊ-Βασίλη και να του χαρίσουν από ένα δώρο. Το ταξίδι τους θα είναι δύσκολο μέσα στο σκοτεινό δάσος με τους κινδύνους που παραμονεύουν. Ποια είναι, όμως, τα πέντε δώρα και πώς θα καταφέρουν τα παιδιά να φτάσουν στο χωριό του Αϊ-Βασίλη; Ένα πρωτότυπο βιβλίο για την αξία της αγάπης και της προσφοράς.

Τιμή Πώλησης 6,00 €

Ημ. Έκδοσης 10/2006

Ηλικιακή Ομάδα ΠΑΙΔΙΑ 4+

Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 10/2008

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ

THE CHRISTMAS BEAR

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Το μικρό αρκουδάκι περιπλανιέται στους πάγους ώσπου ξαφνικά πέφτει σε μια τρύπα και βρίσκεται στο… εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη. Εκεί τον περιμένουν ένα σωρό εκπλήξεις! Μια γιορτινή ιστορία με όμορφες εικόνες, ένα περίεργο αρκουδάκι κι έναν Αϊ-Βασίλη όλο γλύκα κι όλο χάρη!

Τιμή Πώλησης 9,90 €

Ημ. Έκδοσης 10/2007

Ηλικιακή Ομάδα ΠΑΙΔΙΑ 3+

ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ

SANTA AND THE SNOWMAN

Ο Αϊ-Βασίλης έχει πολλή δουλειά φέτος. Ευτυχώς που ο χιονάνθρωπος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει. Έλα, όμως που οι καμινάδες κρύβουν κινδύνους για τους φίλους από... πάγο. Βρείτε πως οι δυο φίλοι έλυσαν το πρόβλημα και ετοιμαστείτε για την καλύτερη πρωτοχρονιά της ζωής σας!

Τιμή Πώλησης 7,70 €

Ημ. Έκδοσης 10/2006

Ηλικιακή Ομάδα ΠΑΙΔΙΑ 3+

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ

SANTA'S PRESENT

Ένα βιβλίο με αληθινά γράμματα και δώρα από τον Αϊ-Βασίλη, όπως αυτό παρακάτω! Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη, Χιονίζει στο Βόρειο Πόλο; Μπορείς να μου εξηγήσεις, σε παρακαλώ, πώς κάνεις το γύρο του κόσμου μέσα σε μία μόνο νύχτα; Πώς πετούν οι τάρανδοί σου αφού δεν έχουν φτερά; Με πολλή αγάπη, Χριστίνα

Τιμή Πώλησης 9,00 €

Ημ. Έκδοσης 10/2006

Ηλικιακή Ομάδα ΠΑΙΔΙΑ 3+

Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 09/2008

(για ευνόητους λόγους, δεν αναφέρω βιβλιοπωλείο)

Εμενα ξερει τον Αη - Βασιλη και τα Χριστουγεννα απο κατι dvd πουτα βλεπει απο τον Ιουνιο, και κατι μου λεει οτι τα Χριστουγεννα θα ειναι η αγαπημενη του εποχη του χρονου.. Τιποτα δεν τον εντυπωσιαζει οσο αυτα.. Μπορει να τα βλεπει ατελειωτες φορες και καθε φορα λεει..."Χριστνα...""Βασιλης.."

ξερει οτι ο Αη- Βασιλης θα του φερει δωρο.."

Τι θελει ομως δεν μας λεει (ευτυχως).. Ξερει μονο οτι θελει δωρο.. :lol:

Και γω τρελενομαι για τα Χριστουγεννα και οτιδηποτε τα συνοδευει.. Ο Αη- Βασιλης, το δεντρο, τα στολιδια τα δωρα..

Δυστυχως ο αντρας μου δεν συμμεριζετε την δικη μου αγαπη για τα χριστουγεννα (μαλλον αυτος ειναι ο καλλικατζαρος πολιτισσα) και πολυ φοβαμαι οτι καποια στιγμη θα κανει κατι που θα χαλασει τα Χριστουγεννα του παιδιου μια για παντα.. (μια ασχημη αναμνηση σε αυτες τις τρυφερες ηλικιες μπορει να σε συνοδευει για παντα)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΧΑΡΑ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ "ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ" ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ. ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΩΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!!!!!!!!

και γω πιστευω στον Αγιο Βασιλη.. μπορει πλεον να μεγαλωσα και να μην μου φερνει δωρο, (αν και εκτιμω αφανταστα αν το κανει εκ μερους του καποιος αλλος) ..

Απλα πιστευω οτι ακομα και ο Αη Βασιλης πρεπει να κανει την επιλογη του και να παει δωρο σε καποια παιδακια που οι γονεις τους δεν μπορουν να τον αντικαταστησουν.. :cry:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΧΑΡΑ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ "ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ" ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ. ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΩΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!!!!!!!!

:wink:

Διαφημίσεις

Αγαπητοί γονείς θα ήθελα πολύ να μάθω τι λέτε στα παιδάκια σας για τον Άγιο Βασίλη; Φυσικά μιλάω για τα μικρούλια γιατί τα μεγαλύτερα παιδάκια μπορούν να καταλάβουν ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει.

Ο γιος μου είναι 8 ετών και ακόμη πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. Τον περιμένει, του γράφει γράμμα κάθε χρόνο και όλα καλά μέχρι εδώ. Πριν δύο χρόνια ο άντρας μου έβαλε στολή (του μικρού του είπαμε ότι είναι στη δουλειά) και ήρθε στο σπίτι για να φέρει το δώρο του. Εγώ φοβόμουν ότι θα τον αναγνωρίσει γιατί ήταν αρκετά μεγάλο παιδάκι αλλά όχι μόνο δεν τον κατάλαβε αλλά όταν τον ρώτησα πώς του φάνηκε, μου απάντησε "Τεράστιος, δεν νομίζω ότι θα χωρούσε στο ασανσέρ!" :shock::shock::shock: Έτσι φάνταξε στα ματάκια του! Ακόμη το λέει!

Το θέμα για μένα είναι πλέον πώς θα μάθει την "αλήθεια". Τρέμω τη στιγμή που κάποιο παιδάκι θα τον κοροϊδέψει γιατί πιστεύει σε κάτι που δεν υπάρχει και είμαι σίγουρη πως θα υπερασπιστεί την πεποίθησή του με νύχια και με δόντια. Πέρσι ένα 12χρονο παιδί του είπε "καλά πιστεύεις στον Άι Βασίλη;" "Μα τον έχω δει" του απάντησε "ήρθε σπίτι μου". Αμέσως έκανα νόημα στο παιδάκι και το θέμα δεν συνεχίστηκε, δεν με ρώτησε τίποτα. Φέτος τί κάνω; Συνεχίζω το "παραμυθάκι" και του αφήνω κρυφά το δώρο του κάτω από το δέντρο; Τι θα του απαντήσω αν κάποτε με ρωτήσει "Καλά με παραμύθιαζες τόσα χρόνια και με άφησες να γίνω ρεζίλι;" :?

Ελπίζω πως όλα θα κυλίσουν ομαλά και πως δεν θα πάθει κανένα σοκ ξαφνικά, γιατί εγώ τον άφησα να πιστεύει ακόμα, σ' αυτή την ηλικία!

waitingSanta.gif

Κάθε χρόνο τα παιδιά μου γράφουν γράμμα στον ΄Αγιο Βασίλη αναλύοντας τα κατορθώματα και τις σκανταλίες όλου του χρόνου.

Όσες φορές έχουν συναντήσει Άγιο Βασίλη σε γιορτές καταλαβαίνουν αμέσως ότι κάποιος έχει ντυθεί.

Το μυστήριο του Αγίου που έρχεται ακριβώς τα μεσάνυχτα για να φέρει τα δώρα τους, ασκει έντονη γοητεια όχι τόσο στην κόρη μου πια που είναι 11 όπως στον γιο μου που είναι 7.

Εμείς τους ενισχύουμε όσο μπορούμε το μυστήριο τουλάχιστον για όσα χρόνια μπορούμε και το απολαμβάνουμε

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Φυσικά και υπάρχει καλός ο χοντρός παππούς με τα κόκκινα!

Εμείς, υιοθετήσαμε και μία συνήθεια από την φίλη Νιννέτα και αφήνουμε την παραμονή των Χριστουγέννων κάτω από το δέντρο μας, 1 ποτήρι γάλα & ένα μπισκότο για να τα φάει ο καημένος ο Άγιος Βασίλης, που θα περάσει κουρασμένος να αφήσει το δώρο μας.... :lol::lol:

Ο Ανδρέας μου, ξυπνάει από τα μαύρα χαράματα να δει με τα ματάκια του πως το ποτήρι έχει σχεδόν αδειάσει και το μπισκότο έχει φαγωθεί... !!! :wink:

Ο γιός μου είναι 6 χρονών και ακόμα λέμε για τον Αη Βασίλη!!!

Εγώ είχα απογοητευθεί όταν ανακαλυψα μικρή ότι δεν υπάρχει. Δεν μου το είχαν πεί οι γονείς μου,από κάπου αλλού το έμαθα!(θα τον θυμηθώ....δεν θα τον θυμηθώ..... :evil::evil: )

Είναι μια υπέροχη αίσθηση που δημιουργείται στα παιδιά. Γιατί να τους τη στερήσουμε;

Φέτος λέω κι εγώ να γράψω ένα γράμμα για τον εαυτό μου!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Αν μου φέρει αυτά που θέλω, ένα ταψί με κατσίκι θα του βάλω κάτω από το δέντρο!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Χτες την ωρα που πηγα και τον ξυπνησα ειχαμε τον εξης διαλογο..(με τον χαρουλη)

"Μαμα.. ηθες?"

"Ναι αγαπη μου ηρθε η μανουλα.. γυρισα.."

"Αη-Βαχιλη δωρο???"

Μαλλον εβλεπε τον αη Βασιλη στον υπνο του... :lol::lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 4 weeks later...

Η κόρη μου έχει κάτι λούτρινους και φουσκωτούς αγ. βασίληδες και δεν ασχολείται με τίποτε άλλο όλη μέρα. Σχεδόν έχει παρατήσει εμένα για να μιλάει μαζί τους. Είναι το κάτι άλλο. Αν βλέπατε το ύφος της και τον τόνο της φωνής της θα παθαίνατε πλάκα. Μου ρχετε να κλάψω κάθε φορά που τη βλέπω, μαγεμένη, σα να μιλάει στον καλύτερό της φίλο ή κάτι τέτοιο.

Γράψαμε και γράμμα όπου ζητήσαμε ένα πιάνο, γιατί μας χάλασε το παλιό, ένα βιβλίο, μία αγάπη, μια να είναι καλά και μια γατούλα για όλα τα υπόλοιπα παιδάκια του κόσμου (κατά λέξη τι μου είπε..).

Ο μπαμπάς θα ντυθεί και θα τη σηκώσω να τον δει κρυφά "γιατί είναι μαγικός και δε θέλει να τον βλέπουν τα παιδάκια να χάνεται η μαγεία" ή κάτι τέτοιο κι έτσι σκέφτομαι να το τραβήξω για όσα χρόνια πάει.

Όταν πια μεγαλώσει θα προσπαθήσω να της εξηγήσω ότι ο Άγιος υπάρχει για όσους πιστεύουν, ως πνεύμα και φέρνει πάντα δώρα, στην καρδιά μας! Ποτέ δε θα της πω ότι δεν υπάρχει, δεν το πιστεύω ούτε εγώ άλλωστε.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

• 10 months later...

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και θα΄θελα να μάθω τη γνώμη σας για τον μύθο του ΄Αι Βασίλη, ή καλύτερα του Santa Claus, γιατί ουδεμία σχέση υπάρχει φυσικά με τον Αγιο Βασίλειο!

Ποιος φέρνει λοιπόν τα δώρα στο σπίτι σας? Ο ΄Αι Βασίλης?

Εμείς πέρσι αυτό είπαμε στον γιο μας, έτυχε και "εμφανίστηκε" κιόλας στο ρεβεγιόν που είχαμε πάει, φέτος δεν ξέρω αν πρέπει να το συνεχίσω ή όχι... Ποια η άποψή σας?

Εγώ πάντως όσο περνάει από το χέρι μου θα τον αφήσω να ζεί το όνειρο του SANTA CLAUS...

όπως για εμένα μεχρι κοτζάμ γαιδούρα το καταευχαριστιόμουν το ίδιο θα προσπαθήσω και με τον μικρό...

Πέρυσι κάτω από το δέντρο αφήσαμε καρότα έξω στην αυλή για να φάνε οι τάρανδοι..όταν βρήκαμε τα δώρα βρήκαμε και μασημένα καρότα...

Και άλλα πολλά...

Να φανταστείς λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά τον είδε κιόλας κάπου κοντά στο φεγγαράκι που έφευγε....η χαρά του ήταν απερίγραπτη που το είδε... το ίδιο και η δική μου...

rQGhp3.png

Εμένα ήδη ο σύζυγος μου έχει πει πως θέλει να ντυθεί Αγιος Βασίλης για να φέρει τα δώρα στον μικρό....αλλά εγώ σκέφτομαι πως είναι μικρούλης (τα Χριστούγεννα θα είναι 16 μηνών..) θα καταλάβει τπτ;

ειναι παρα πολύ ωραία να πιστεύουν στα παιδιά στον άγιο βασίλη; γιατί να τους το χαλάμε; κάποια στιγμή...δυστυχως... από καποιον "καλο" συμμαθητή τους, θα μάθουν την αληθεια. θα πληγωθούν πολύ, είναι σίγουρο.

προσωπικά δεν μου αρέσει οι γονείς να μην συνεχίζουν ολο αυτό τον μύθο για τον άγιο βασίλη, από την καισαρέια, που φερνει τα δώρα. γιατί το κανουν αυτό; στο κάτω κατω είναι μέρος της παράδοσής μας είναι τα ηθη και τα έθιμα της χώρας μας.

είναι μονο 3 χρονών TARA μου... μέχρι τα 7-8 που κάποιος θα του το σφυρίξει, καλό είανι να υπάρχει στο μυαλό του.

αυτό που δεν συμφωνώ είναι: δώρο από τον άγιο βασίλη, δώρο από τη μαμά, δώρο από το μπαμπά. γιατί; γιατί τέτοια υπερβολή;

age.png

Εμένα ήδη ο σύζυγος μου έχει πει πως θέλει να ντυθεί Αγιος Βασίλης για να φέρει τα δώρα στον μικρό....αλλά εγώ σκέφτομαι πως είναι μικρούλης (τα Χριστούγεννα θα είναι 16 μηνών..) θα καταλάβει τπτ;

εμένα περυσι ήταν 14 μηνων και χάρηκε τόοοοοοσο πολύ!

age.png

μπορεί και να φοβηθεί:P

εμένα ας πούμε αυτό δεν μου αρέσει, δηλ. κάποιος να ντυθεί...μου αρέσει αυτή η "μαγεία", το μυστήριο να βρούμε όταν κοιμόμαστε τα δώρα κάτω από το δέντρο...

ismeni μου το συγκεκριμένο έθιμο δε νομίζω να είναι η παράδοση μας, "κλεμμένο" είναι:wink:

rQGhp3.png

μπορεί και να φοβηθεί:P

εμένα ας πούμε αυτό δεν μου αρέσει, δηλ. κάποιος να ντυθεί...μου αρέσει αυτή η "μαγεία", το μυστήριο να βρούμε όταν κοιμόμαστε τα δώρα κάτω από το δέντρο...

ismeni μου το συγκεκριμένο έθιμο δε νομίζω να είναι η παράδοση μας, "κλεμμένο" είναι:wink:

και εμενα ετσι μου αρεσει να ερθουν μαγικα τα δωρα.ετσι μας εκαναν και οι γονεις μου τα βρισκαμε σε ενα τσουβαλι διπλα στο δεντρο και εμεις αφηναμε σε ενα πιατακι ενα μελομακαρονο και ενα κουραμπιε και παντα ελειπε μια δαγκωνια τι καλα που ηταν...;)

Κάθε χρόνο, από τότε που ο μικρός μου ήταν 1 έτους και αργότερα και με τα 2 παιδιά, κάποιος ντύνεται Αγ. Βασίλης και μας φέρνει δώρα. Μία ο άντρας μου, μία ο ένας μου αδελφός, μία ο άλλος, όλοι τους το κάνουν υπέροχα. Τα ματάκια των παιδιών λάμπουν τόσο πολύ από χαρά που δε θα΄θελα να τους την "κόψω" , θα την κρατήσω όσο μπορώ. Και στο σχολείο να τους το πει κάποιος θα βρω δικαιολογία να τον βγάλω ψευτη. Για πόσο ακόμα τα παιδιά θα είναι παιδιά; Ας το χαρούνε τα παιδικά τους χρόνια όσο μπορούν. Ο μεγάλος από πέρσυ υποψιάζεται ότι ο Αγ. Βασίλης δεν είναι αληθινός αλλά από την άλλη περιμένει να τον πείσω ότι είναι γιατί και αυτός θέλει να το πιστέψει. Φέτος ήδη έγραψε γράμμα για το δώρο του και περιμένει πως και πως!