Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Ο γιος μου είναι 5 χρονών παρακολουθείται από 2 χρονών από επιστημονική ομάδα του Αγία Σοφία στην Αθήνα. Παράλληλα παρακολουθεί ιδιωτικώς Λογοθεραπευτή και Εργοθεραπευτή.

 

Το προηγούμενο μήνα έγινε επαναξιολόγηση στο Αγία Σοφία και η γνωμάτευση που πήραμε για σχολική χρήση έχει ως παρακάτω:

 

Από την αξιολόγηση προκύπτει ότι το παιδί παρουσιάζει δυσκολία:

 

1. Στην φωνολογική, σημασιολογική, μορφολογική, συντακτική και πραγματολογική πλευρά του λόγου

2. Στην κατανόηση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των προθέσεων των άλλων η οποία δυσκολεύει την επικοινωνία του παιδιού, ειδικά με τους συνομηλίκους του.

 

Η πρόσφατη επανεξέταση έδειξε μεγάλη βελτίωση στο λόγο και στην επικοινωνία που έχει το παιδί με ευρύτερο και στενό περιβάλλον του.

 

Προτείνεται η συνέχιση:

· Της φοίτησης του παιδιού στο Νηπιαγωγείο

· Της παρακολούθησης του θεραπευτικού προγράμματος που περιλαμβάνει την Λογοθεραπεία, την Εργοθεραπεία καθώς και την Συμβουλευτική γονέων.

 

Ο γιος μου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο χωρίς κανένα πρόβλημα. Λόγω όμως των οικονομικών μας ρωτήσαμε τους ειδικούς αν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε μια αλλαγή περιβάλλοντος και αποφασίστηκε να πάει σε δημόσιο νηπιαγωγείο (της γειτονιάς). Επειδή το ολοήμερο είχε μόνο 10 παιδιά και δύο παιδαγωγούς, μας επιτρέψανε να πάει εκεί και φεύγει στις 13.00

 

Περιμέναμε πως θα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες όσο αφορά τις ομάδες που θα είχαν κάνει εκεί τα παιδία αλλά αυτό που αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε ήταν από την πλευρά των παιδαγωγών από τον πρώτο μήνα λέγοντας πως το παιδί μας έχει πρόβλημα και δεν το παραδεχόμαστε! Παρόλο που του έχουμε εξηγήσει πως το παιδί παρακολουθείται από 2 χρονών επιμένουν πως πρέπει να πάει σε άλλο σχολείο και να περάσει ΚΕΔΔΥ αγνοώντας τις επιστολές των καθηγητών από το Αγία Σοφία που προτείνουν πως το παιδί πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο περιβάλλον.

 

Μας μιλούν για αυτισμό και Σύνδρομο Άσπεργκερ και όταν τους ρωτάω αν γνωρίζουν τι είναι αυτά ή αν έχουν δει κάποιο παιδί ποτέ τους (γιατί προσωπικά έχουμε ενημερωθεί αρκετά) μας απαντούν πως εκφράζονται από γενικές γνώσεις που έχουν.

 

Όταν ο γιος μας τσακώνεται στο σχολείο μου λένε πως το παιδί μου είναι επιθετικό. Όταν κάποιο παιδάκι τον χτυπάει, μου λένε πως ο γιος μου το έφερε στα όριά του. Χαρακτηριστικά μια φορά είχε φτάσει στο σημείο να μας πει μια δασκάλα πως «τα δικά μας παιδιά είναι καλά» λες και το παιδί μου δεν αποτελούσε μέρος της τάξης! Και όλα αυτά μετά από δύο μήνες!

 

οι ειδικοί που παρακολουθούν το παιδί είναι εξοργισμένοι με αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν.

 

Εμείς με την σειρά μας θέλουμε να μάθουμε τα δικαιώματά μας καθώς θεωρούμε πως οι άνθρωποι που στελεχώνουν το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δεν είναι ανεπαρκείς ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως άνθρωποι.

Edited by YAN-DAD
γραμματική
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ξεκινήστε με ένα ρ/β αξιολόγησης από το ΚΕΔΔΥ. Κακώς από το Αγ. Σοφία δε σας είπαν ότι η δική τους γνωμάτευση δεν αρκεί.

 

Αν το ΚΕΔΔΥ κρίνει ότι χρειάζεται θα σας δώσουν πρόταση για παράλληλη στήριξη ή τμήμα ένταξης, ανάλογα με την έκταση της δυσκολίας που αντιμετωπίζει το παιδί σας.

 

Κινηθείτε άμεσα (τηλεφωνήστε και σήμερα ακόμη αν προλαβαίνετε για ρ/β) για να βρει το παιδί την υποστήριξη που χρειάζεται.

 

Επίσης ζητήστε να δείτε τη σύμβουλο προσχολικής αγωγής της περιοχής σας και να δει κι εκείνη το παιδί, προσκομίζοντας εσείς βέβαια στο σχολείο τις γνωματεύσεις από το Αγ. Σοφία.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Ραντεβού εχω κλείσει ήδη στο ΚΕΔΔΥ και αν είμαστε τυχεροί θα γίνει τον Ιούνιο..

Το θέμα ειναι ομως η απαράδεκτη στάση των εκπαιδευτικών και η αντιμετώπιση που εχει το παιδι μου καθώς δεν πρόκειται για ένα καθημερινό προβλημα συμπεριφοράς στο σχολείο. Δεν μπορει κανένας να μας πει πως δεν παραδεχομαστε πως το παιδι μου εχει προβλημα. Απο 2 χρόνων κάνουμε τα πάντα συμπεριλαμβανομένων και κλινικών εξετάσεων που οπως μπορει να καταλάβει καποιος ειναι μεγάλη διαδικασια.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...