Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΤΥΣΙΜΟ...

irenedur

Recommended Posts

καλημερα σας,

αντιμετωπιζω εδω και περιπου 2 εβδομαδες προβλημα με το ντυσιμο της

μικρης μου και ιδιαιτερα στο φερμουαρ.

Ξεκινησε με το να αντιδρα σε κλαμματα οταν της εκλεινες το φερμουαρ,

ειτε πανω της ειτε σε αλλους και μονο που το κοιταγε.

Απλα ξεσπαγε σε κλαμματα και εκανε οτιδηποτε ωστε να το αποφυγει.

Στην πορεια πηγαμε και στο γενικοτερο ντυσιμο ,δλδ να αντιδρα με κλαμματα

και να μην επιθυμει να την ντυνουν κατι που στο παρελθον

το απολαμβανε και κανενα προβλημα δεν ειχε παρατηρηθει.

Δεν εχει ποτε τραυματιστει με φερμουαρ,δεν το εχει κλεισει ποτε μονη της,

δεν την εχει ποτε κανενας μας πιεσει στα ρουχα,δλδ να εχει πονεσει με καποιο ρουχο που να μην της κανει κλπ.

Την αντιδραση αυτη την εχει και με ενα ζευγαρι παντοφλακια που

ειναι ελαστικα και καλυπτουν το ποδαρακι της μεχρι και τον αστραγαλο,

δεν μπορω να φανταστω γιατι κανει ετσι.

Εχει καμια σας ποτε αντιμετωπισει κατι παρομοιο????

ΥΓ Απλα καταληξαμε στο οτι το φερμουαρ μαλλον την ανατριχιαζει και

κανει ετσι,αλλα τα αλλα????

..sine qua non..

Διαφημίσεις

Ποσο ειναι η μικρη σου?Εμενα δεν εχει προβλημα με το φερμουαρ συγκεκριμενα αλλα εδω και 2-3 βδομαδες που δροσισε λιγο και αρχισα να του φοραω κανενα ρουχο (γιατι το καλοκαιρι τη βγαλαμε με φανελακι μονο) εχω κι εγω το ιδιο προβλημα!!! :twisted::twisted:

Σε καθε αλλαγη ρουχου (και αλλαγη πανας) παλευουμε!!!Οταν ειναι και ο αντρας μου σπιτι ο ενας τον κραταει κι ο αλλος τον ντυνει αλλιως κοντευει να πεσει κατω απο το κρεβατι που τον ντυνουμε!!Στιφογυριζει και τσιριζει,προσπαθει να φυγει.Εχω απογοητευτει,δεν ξερω τι να κανω....Καθε φορα που πρεπει να τον ντυσω ή να τον αλλαξω και ειδικα οταν ειμαι μονη μου στο σπιτι σφιγγεται η ψυχη μου.....

bxBwp2.png EgDTp2.png

Ρένα μου ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε μένα κάθε μέρα δίνουμε μάχη για να την ντύσουμε ή να τις αλλάξουμε πάνα, είναι μάλλον γιατί συνηθίσανε το καλοκαίρι με τα ελαφριά ρούχα ή τα καθολου ρούχα και τώρα νιώθουν περιέργα πιστεύω όμως ότι είναι λογικό.

την στιγμή που πάτε να τα ντύσετε

φροντίστε ή να έχουν φάει και να είναι σε φάση χαλάρωσης ή πάλι ανάλογα το χαρακτήρα να βάλετε κάποια μουσική ή μηχάνημα για να τους τραβήξετε την προσοχή.

(μην προσπαθήσετε να τα ξεγελάσετε απλώς κάντε ίσως τα ρούχα να είναι δευτερεύον θέμα με το να έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε κάτι εντελώς διαφορετικό)

ίσως πρίν ένα μασάζ να κάνει καλό ή κάποιο παιχνίδι με τις αισθήσεις και το σώμα τους -

΄σε αυτή την φάση έχουν περισσότερο την αίσθηση του σώματός τους και θέλουν να έχουν τον έλεγχο.

ίσως αλλάξτε το ρυθμό με τον οποίο τους αλλάζετε ρούχα δηλ την χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

για το φερμουάρ, αποφύγετε τα ρούχα με το φερμουάρ :) εαν κάτι δεν τους αρέσει, βρείτε κάτι άλλο να φορέσουν.

πάντα έχουν κάποιο λόγο που δεν θέλουν κάτι, και απο τη στιγμή που δεν μπορούν να το πούν και δεν μπορούν να το εξηγήσουν καλό θα είναι να δοκιμάσετε να βρείτε αυτό που τους αρέσει. είτε άλλο χρώμα είτε άλλη υφή.

φαντάσου να πάει να σου βάλει κάποιος ας πούμε μάλλινο που σε τσιμπάει παρά τη θέλησή σου! ε θα παλαίψεις μέχρι εκεί που δεν πάει :)

τώρα εκτός απο το θέμα του καλοκαιριού που σίγουρα και αυτό ισχύει,

απλά ακόμα δεν ξέρουν ακόμα και τι θέλουν οπότε λένε όχι σε όλα, τώρα που έμαθαν ότι μπορούν :)

θυμηθείτε ότι πρίν απο λίγο καιρό μόνο να κλάψουν και να γκρινιάξουν μπορούσαν εάν δεν ήθελαν κάτι, οπότε τώρα αντιδρούν έτσι.

το καλύτερο είναι να μην πανικοβάλλεστε και απλώς να το βλέπετε σαν έκφραση δυσαρέσκειας γενική (που δεν μπορούν να εξηγήσουν κιόλας τι είναι αυτό που θέλουν).

αναγκαστικά πας ψάχνοντας εκεί, τι είναι αυτό που θα τα ικανοποιήσει. μπορεί να είναι και κάτι εντελώς αναπάντεχο και διαφορετικό απο ότι νομίζετε οπότε έχετε ανοιχτές τις κεραίες για έμπνευση :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Εμενα εκανε ετσι και το καλοκαιρι.. Το κανει ομως και οταν τον γδυνω.. Δεχεται να γδυθει ευχαριστως μονο αφου με δει να γενιζω την μπανιερα του και ξερειοτιθα μπει για μπανιο. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι δεν θελει να του χαλαω την ησυχια του.., να τον κοβω από αυτο που κανει. Ειναι ενα πολύ ενεργητικο παιδι και από την ωρα που ξυπναει βρισκει να ασχοληθει με κατι, δεν εχει στιγμες χουζουρεματος σαν αλλα παιδακια. Για να κατσει ησυχος πρεπει να του δωσω κατι να κραταει ωστε να απασχολειται.

O5Lop2.png

kIP3p2.png