Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεύτερη εξωσωματική και βλαστοκύστες


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

 

θα τα πω λίγο σύντομα, μήπως έχει και κάποια άλλη κοπέλα παρόμοιο πρόβλημα.

 

Στη πρώτη εξωσωματική, στην ωοληψία πήραμε 12 ωάρια, γονιμοποιήθηκαν τα 8 κάναμε τρίτη μέρα εμβρυομεταφορά 2 έμβρυα grade 1 και 5-7 κυττάρων. Από τα υπόλοιπα έμβρυα δεν καταφέραμε να καταψύξουμε κανένα γιατί δεν μεγάλωσαν. Η χοριακή μου βγήκε θετική μετά από 3 φορές που έκανα ανέβαινε κανονικά αλλά μια μέρα πριν πάω να κάνω τον υπέρηχο για καρδούλα είχα αιμοραγία, είδαμε μόνο έναν σάκο χαμηλά που τελικά έφυγε από μόνος του.

 

Ξεκινάμε λοιπόν δεύτερη εξωσωματική, με αλλαγή πρωτοκόλλου ώστε να καταφέρουμε να έχουμε καλύτερα ωάρια μιας και την πρώτη φορά δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν όπως θα ήθελαν. Στην ωοληψία πέρνουμε 24 ωάρια, από τα οποία τα 8 γονιμοποιούνται με μικρογονιμοποίηση, τα 10 γονιμοποιήθηκαν από μόνα τους. Σύνολο 18 γονιποιημένα... Λες δεν μπορεί.... Κάτι θα γίνει αυτή τη φορά!!!! Είναι πολλάααααααα τα ωάρια!

Και σήμερα με πέρνουν τηλέφωνο από το κέντρο, και μου λένε ότι και πάλι δεν έχουν μεγαλώσει όσο θα ήθελαν, τα 4 έχουν σχεδόν ικανοποιητικό μέγεθος(τα υπόλοιπα 14 είναι λίγο μικρότερα) οπότε θα περιμένουμε να φτάσουν σε βλαστοκύστες... Οπότε βλέπουμε το Σάββατο τι θα γίνει που θα είναι η πέμπτη ημέρα από την ωοληψία.

 

Έχει τύχει σε καμία σας να έχει τόσα πολλά ωάρια και τελικά να μην καταφέρνει κανένα να μεγαλώσει?

Ρώτησα τι μπορεί να φταίει και μου λένε θα τα δούμε όλα στην πορεία :-(

Να συμπληρώσω ότι είμαι 33 χρονών και το πρόβλημα εντοπίζεται στην λίγο χαμηλή κινητικότητα του σπέρματος.

 

Συγνώμη για το μεγάλο post...

YRJgp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα! Είμαι κ εγω στην αναμονη για το αποτέλεσμα της δεύτερης εξωσωματικής. Απο 11 ωαρια που μου πήραν γονιμοποιήθηκαν τα 8 κ καταλήξαμε με δυο καλες βλαστοκυστες. Τοποθετήσαμε μετα απο κοινή απόφαση με το γιατρο μονο τη μια για να αποφύγουμε την πιθανότητα δίδυμης κύησης. Την πρώτη φορα με την ιδια ακριβώς διαδικασία κ ποσοστά είχαμε βάλει δυο βλαστοκυστες, προχώρησε η μια αλλα χάσαμε δυςτυχως το κοριτσάκι μας 21-η εβδομαδα απο αποτυχημένη περιδεση τραχηλου.

 

Μου κανει εντύπωση πως αυξήθηκε τόσο πολυ ο αριθμός των ωαρίων που έκανες απο τη μια προσπάθεια στην άλλη...ο δικός μου ειναι ικανοποιημένος με τα 11 που έκανα κ τις δυο φορές. Φοβάται την υπερδιεγερση κ εχω την εντύπωση πως παρα πολλα ωαρια στον αριθμό δεν συνεπάγονται απαραίτητα και καλής ποιότητας έμβρυα...τι σου λεει για αυτο;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εγω μόλις σήμερα πήρα το αποτελεσμα της χοριακης 0. Έκανα την πρώτη μου εξωσωματική στην οποια μου πηραν 8 ωαρια γονιμοποιηθηκαν τα 6 και προχωρησαμε για βλαστοκυστες και απέμειναν τα 2. Βάλαμε αυτες τις 2 βλαστοκυστες αλλα οπως ειπα και στη αρχη 0 αποτέλεσμα. Δεν θα τα βαλω κατω ομως θα συνεχισω στην επόμενη.

Link to comment
Share on other sites

Jo, εννοείται πως δεν θα το βάλεις κάτω! Κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα είχα για δεύτερη φορά βιοχημική μετά από μεταφορά βλαστοκύστεων. Στεναχώρια, τι να λέμε...αλλά θα το ξεπεράσουμε και θα προχωρήσουμε!

Διάβασα σε άλλο σου μήνυμα ότι είσαι από την Κύπρο και ήθελα να σου πω ότι έχω ακούσει καλά λόγια για μία κλινική στη Λευκωσία που στελεχώνεται από γιατρούς που εκπαιδεύτηκαν στην Αγγλία (δεν λέω το όνομα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση). Αναρωτιέμαι, δεν έμεινες ευχαριστημένη από εκεί και σκέφτεσαι την Αθήνα;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...