Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μηπως εχει παραπανω βαρος?

Recommended Posts

η μικρουλαα μου ειναι 3 χρονων και τεσσερα μηνων,ειναι 1,03 σε υψος και 18 κιλα.δεμενο ειναι το σωμα της δεν τη λες στρουμπουλη αλλα σα να της εχει ανοιξει η ορεξη και καμια φορα το σκεφτομαι.τι λετε εσεις γιαυτο?

7Ggjp2.png

Διαφημίσεις

η μικρουλαα μου ειναι 3 χρονων και τεσσερα μηνων,ειναι 1,03 σε υψος και 18 κιλα.δεμενο ειναι το σωμα της δεν τη λες στρουμπουλη αλλα σα να της εχει ανοιξει η ορεξη και καμια φορα το σκεφτομαι.τι λετε εσεις γιαυτο?

Μια χαρα κοριτσαρος ειναι!!😄. Στο φαγητο βαλε της ενα προγραμμα κι αν οπως λες θελει κατι παραπανω ξεγελασε την με κανενα φρουτο ή ρυζογκοφρετα που δεν εχουν ζαχαρη..

το μεσημερι τρωει στη μανα μου λογω δουλειας και εκει το φαγητο ειναι νοστιμο δηλαδη με το λαδι του το αλατι του κτλ.αυτο μου αρεσει και μενα να πω την αληθεια.αυτο που εχω καταφερει εινα να μην τις πολυδινουν γλυκακια μετα απο πολυ κοπο η αληθεια ειναι,κι αυτη πεθαινει για σοκολατα....

7Ggjp2.png

το μεσημερι τρωει στη μανα μου λογω δουλειας και εκει το φαγητο ειναι νοστιμο δηλαδη με το λαδι του το αλατι του κτλ.αυτο μου αρεσει και μενα να πω την αληθεια.αυτο που εχω καταφερει εινα να μην τις πολυδινουν γλυκακια μετα απο πολυ κοπο η αληθεια ειναι,κι αυτη πεθαινει για σοκολατα....

Αυτο με τα γλυκα πρεπει να προσεξεις. Αντι για σοκολατα να της δινετε φρουτα ή κανενα γιαουρτακι. Αυτα τα παιδικα ειναι γλυκουτσικα...αχ, αυτες οι γιαγιαδες τα καταστρεφουν τα παιδια! Πες της δεν ειναι θεμα κιλων ειναι θεμα υγειας. Οταν μεγαλωσει θα τρωει οσες θελει!!

Aν το παιδάκι εχει φυσικη δραστηριοτητα λογικο είναι να πειναει...ας αποφεύγετε τα πολλα γλυκα και γενικα τα άχρηστα σνακ αλλά προσωπικα είμαι κατά της "διαιτας" στα παιδάκια... εννοείται ότι θα φαει φαγακι με λαδι..τι είναι το παιδί?? Μοντελο να μετρατε θερμίδες?? Αν δεις ότι ξεφευγει αργοτερα γραψτην σε κανενα άθλημα...;)

Διαφημίσεις

φαντασου οτι δε μου λενε τιποτα και μου το λεει η μικρη και μετα λενε ελα μωρε ενα μικρο μπισκοτακι η να το ειδε και το ζητησε..τα νευρα μου.και οπου παμε δωσε γλυκα ενα γλυκακι δεν πειραζει λενε.ενα ο καθενας.....

7Ggjp2.png

Aν το παιδάκι εχει φυσικη δραστηριοτητα λογικο είναι να πειναει...ας αποφεύγετε τα πολλα γλυκα και γενικα τα άχρηστα σνακ αλλά προσωπικα είμαι κατά της "διαιτας" στα παιδάκια... εννοείται ότι θα φαει φαγακι με λαδι..τι είναι το παιδί?? Μοντελο να μετρατε θερμίδες?? Αν δεις ότι ξεφευγει αργοτερα γραψτην σε κανενα άθλημα...;)

δεν εννοω να φαει φαγητο διαιτης αλλα οχι να βουταμε ολο το λαδακι με ψωμακι και να τρωει τηγανιτα

7Ggjp2.png

αχρηστα σνακ του στυλ πατατακια γαριδακια δεν εχει φαει ποτε,ουτε καν φετες με μερεντα η μαρμελαδες τρωει,αυτες δεν τις θελει.μαζι μου γενικα τρωει σωστα και οχι πολυ εκει ομως που βρισκει μια χαρα τα γευεται

7Ggjp2.png

Προσωπικα σε βρισκω υπερβολικη...παιδακι ειναι...και ψωμακι θα βουτηξει στο λαδακι και τηγανητες πατατες θα φαει.Και καμια σοκολατα θα φαει.Εμενα παντως ο παιδιατρος μου εχει πει οτι για τα κιλα στα παιδακια πιο πολυ προσοχη θελει το αλατι παρα η ζαχαρη γιατι το αλατι λεει σου ανοιγει την ορεξη και τρως μεγαλυτερες ποσοτητες απο οσο χρειαζεσαι.

Θα συμφωνήσω για τα γλυκά και να προσεχτε και τα άσπρα ψωμιά( προτημισε ολικής χωρις ζαχαρι). Και μακριά απο τηλεόραση και υπολογιστή αυτα ειναι πολυ περισσοτερο παχυντικά απο λίγη σοκολάτα η μπισκότο και δεν κόβονται εύκολα οσο μεγαλώνει...πρόσεξε το!!

Διαφημίσεις

Προσωπικα σε βρισκω υπερβολικη...παιδακι ειναι...και ψωμακι θα βουτηξει στο λαδακι και τηγανητες πατατες θα φαει.Και καμια σοκολατα θα φαει.Εμενα παντως ο παιδιατρος μου εχει πει οτι για τα κιλα στα παιδακια πιο πολυ προσοχη θελει το αλατι παρα η ζαχαρη γιατι το αλατι λεει σου ανοιγει την ορεξη και τρως μεγαλυτερες ποσοτητες απο οσο χρειαζεσαι.

Η ζαχαρι να δεις τι κανει!!! Ανεβάζει την ινσουλίνη στα ύψη και την ρίχνει σε χαμηλότερα επίπεδα απ΄οτι πρην φας και σε λίγη ωρα θες να την ανεβάσεις πάλι και παει λέγοντας...φαβλος κύκλος δηλαδη...τρως συνεχεια χωρις να τκαλαταβεις".

Στις καμπύλες ανάπτυξης του Π.Ο.Υ. βλέπω ότι όντως είναι κάπως πολύ το βάρος σε σχέση με το ύψος, αν και εντός των φυσιολογικών ορίων.

Εδώ οι καμπύλες ανάπτυξης: http://www.cdc.gov/growthcharts/data/who/GrChrt_Girls_24LW_9210.pdf

http://www.cdc.gov/growthcharts/data/who/GrChrt_Girls_24HdCirc-L4W_9210.pdf

http://www.cdc.gov/growthcharts/who_charts.htm#The WHO Growth Charts

Εγώ θα έκοβα πρώτα τα γλυκά για τους γνωστούς λόγους: πολλές θερμίδες χωρίς θρεπτικά συστατικά, η ζάχαρη χαλάει τα δόντια εκτός αν τα βουρτσίζουμε αφού φάμε γλυκό, επίσης ακόμα κι αν δεν τρώει κανείς γλυκά όλο και κάποια γιορτή θα υπάρχει και θα φάει "για το καλό" και τέλος είναι ένα περιττό έξοδο. Ένας βασικός λόγος για να είναι ένα παιδάκι αδύνατο είναι ότι κανείς δε θέλει να κοροϊδεύουν το παιδάκι του όταν θα πάει σχολείο-ξέρουμε ότι τα παιδάκια μπορεί να γίνουν πολύ σκληρά το ένα με το άλλο...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...