Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΑΡΟΥΣ (12 μηνών)

Recommended Posts

Εχω πρόβλημα με το βάρος της μικρης μου είναι 12 μηνων και 12.5 κιλα προσεχω πολυ το βαρος της αλλα της αρέσει το φαγητό κρέμες φαρινες και τέτοια δεν εχει φαει τρώει γιαουρτακια φρουτα δεν ξέρω τι αλλο να κάνω . Πως μπορω να την ελενξω οσο μεγαλώνη για να μην εχει πρόβλημα βάρους? Πηγαίνει σε παιδικο μια και εγω δουλεύω

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Διαφημίσεις

Με τον παιδιατρο σου το συζητησες?Δεν ξερω, γιατι ο δικος μου ειναι μικορς ακομη, αλλα δε μου φαινονται πολλα τα κιλα...Εμενα ειναι ηδη 8... :?:? Μηπως ειναι λιγο νωρις για..."διαιτες"?Μανουλες με μεγαλυτερα παιδια θα σου πουν ομως καλυτερα

bxBwp2.png EgDTp2.png

πρεπει να είναι λογικα πανω από το μεσο όρο στη καμπύλη βαρους γιατι και μενα που είναι 13 μηνων είναι 9.800 κιλα και ο δικός μου παιδιατρος μου είπε ότι είναι αρκετα ανεπτυγμενη.Ο δικός σου τί σου είπε???

Ρένια επειδή το παιδί είναι μικρό ακόμα δεν μπορείς να κάνεις δίαιτα απλά πρέπει να προσέχεις την διατροφή της, ίσως τα μικρά και συχνά γεύματα να είναι λύση αλλά καλύερα να ρωτήσεις τον παιδίατρο σου.

Το μόνο που ξέρω θεωρητικά είναι τό όταν κλείσει χρόνο, πρέπει να έχει 3 φορές το βάρος που γεννήθηκε.

Δηλ. εμένα που γέννήθηκε 3200 θα πρέπει στο χρόνο να είναι 9600 -που δεν θα είναι δηλ. :roll: - αλλά πάνω κάτω εκεί. Τώρα από κει και πέρα ο παιδίατρος που την παρακολουθεί κάθε μήνα σίγουρα θα σου είχε χτυπήσει το "καμπανάκι" αν υπήρχε πρόβλημα.... έτσι δεν είναι;

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Το μόνο που ξέρω θεωρητικά είναι τό όταν κλείσει χρόνο, πρέπει να έχει 3 φορές το βάρος που γεννήθηκε.

Δηλ. εμένα που γέννήθηκε 3200 θα πρέπει στο χρόνο να είναι 9600 -που δεν θα είναι δηλ. :roll: - αλλά πάνω κάτω εκεί. Τώρα από κει και πέρα ο παιδίατρος που την παρακολουθεί κάθε μήνα σίγουρα θα σου είχε χτυπήσει το "καμπανάκι" αν υπήρχε πρόβλημα.... έτσι δεν είναι;

Δεν ισχύει πάντα ο Ανδρέας-Μάριος γεννήθηκε 1740γρ και τώρα είναι 10 κιλά με 80 πόντους ύψος 8)

της ξαδέρφης μας είναι ένα μήνα μεγαλύτερη δηλ.14 μηνών και είναι 15.5 με ύψος 94 πόντων η ανάπτυξη της είναι μεγαλύτερη από το φυσιολογικό αλλά ο γιατρός είπε πως δεν χρειάζεται να μπει σε δίαιτα............................

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

και γω εχω την εντυπωση οτι εχει αρκετα κιλα.ο δικος μου ειναι 19 μηνων τωρα και ειναι 12.5 κιλα και θεωρειτε πολυ ανεπτυγμενος δηλ η γιατρος μας ειπε προσοχη να μην ξεφυγει...

γιαυτο τον πηγα και κολυμβητηριο και προσεχω πολυ...

παντως το θεμα με μας ειναι οτι δεν τρωει (μαλλον δεν του δινω)σχεδον καθολου ζαχαρη.ολα με μελι και πιο μικρος δεν ετρωγε ετοιμες κρεμες σκονη και τετοια..

παντως παιζει ρολο και ο σωματοτυπος των γονεων και η προδιαθεση για παχυσαρκια..

Παντως μεγαλη προσοχη με τα κιλα γιατι ειναι η ασθενεια του μελλοντος.οσο μπορουμε και στο μετρο του δυνατου προσοχη.

πραγμα που προσφατα ανακαλυψα οτι θα ειναι φρικτα δυσκολο με τοσους πειρασμους γυρω του...Παντως δεν θεωρειτε απαραδεκτο που οι παιδοτοποι εχουν απειρα γλυκα,ζαχαρωτα και ενα σωρο βλακειουλες?

χαθηκε να βαλουν παστελι ,μπισκοτα με μελι και τετοια?

Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας και θα ηθέλα να σας πω οτι η μικρη γεννηθηκε 8 μηνων και ηταν 3100 αρα ηταν μεγαλό μωρο το προβλημα των κιλων αρχισε στον 4 που ηταν 8 ,5 κιλα απο τοτε ξεκινησα να την προσεχω και εχει παρει μονο 4 απο τοτε δηλ. φυσιολογικα. Η παιδιατρος μου λεει οτι πρεπει να την προσέχω τιποτε αλλό δεν μπορω να κάνω προς το παρον. Η αλήθει ειναι οτι και ο γιος μου ηταν 12 κιλα 12 μηνών και τωρα που είναι 3 χρονων ειναι 15 αλλα δεν ηταν αγαπουσε τοσο το φαι. Το προβλημα μου είναι τι να κάνω για να την ελέγχο τωρα που μεγαλώνει

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

demi μου φαρινες μπισκοτοκρεμες και αλλα τέτοια ούτε που τα έχει δοκιμαση καθόλου . Με γιαουρτακια και φρουτα και φαι τιποτε αλλο . Μονο το απογευμα αν πειναει πολυ θα της δώσω κανενα μπισκοτακι τιποτε αλλο όμως

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Δεν θα παίρνει με τον ίδιο ρυθμό κιλά Ζαχαρένια.

Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και το ύψος της.

Πάνε αντίστοιχα το βάρος με το ύψος.

Δηλαδή απο μόνο του το βάρος δεν λέει κάτι, αλλά σε σχέση με το ύψος μπορεί να είναι πολύ καλό!!

Απο όταν αρχίσει να περπατάει θα χάσει τα μωρουδιακά κιλάκια και θα εξελιχθεί το σωματάκι της σε παιδικό.

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Διαφημίσεις

εκεί που πηγαίνει το πρωί, έχεις έλεγχο το τι της δίνουν?

κατά τα άλλα, κάθε παιδί έχει άλλο βάρος. εάν το βάρος ξεφεύγει πολύ απο τις καμπύλες βάρους που έχεις στο βιβλιάριο όπως έχουν περιγράψει εδώ στο φόρουμ και πάλι δεν σημαίνει κάτι εάν είναι στην οικογένειά σας να είσαστε μεγαλόσωμοι.

ξέρω παιδί φίλης το οποίο είναι τώρα δημοτικό και μοιάζει να πηγαίνει λύκειο και έτσι ήταν απο μωρό.

φοράει νούμερο 41 παπούτσι και είναι στην 2α δημοτικού.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Οσο μπορω τους πηγαινω το γιαουρτι για να μην της δώσουν ψωμια και μαρμελαδες το γαλα της φρεσκο και οχι απο κουτι . Μια γραμμη ειναι πανω απο το οριο και εχει παρει απο τον πατερα της που είναι ψηλος και γεματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Μην ανησυχείς δεν το βρίσκω και ττόσο πολύ το βάρος της.κατ΄αρχας όπως λένε και τα κορίτσια παίζει ρόλο και το ύψος και μετά να δεις που μόλις αρχίσει να περπατάει θα αδυνατήσει.

Ασε που μετά το χρόνο τα παιδιά δεν αναπτύσονται με τους ίδιους ρυθμούς.

κι εμένα μέχρι να χρονίσει έτρωγε μια χαρά τώρα τον κυνηγάω,η παιδίατρος μου είπε οτι οι θερμιδικές τους ανάγκες μειώνονται μετα το χρόνο.

.png.png.png

Απο την γιατρο μου , που εχω ρωτησει , παχυσαρκο ειναι ενα παιδι οταν κλεισει τα δυο ετη της ζωης του και ειναι παραπανω απο το κανονικο.

Σε αυτες τις ηλικιες μεχρι να περπατησουν ειναι τα περισσοτερα παχουλα.

Εγω τις δινω τα γευματα της κανονικα, τις κρεμες τις εκοψα οταν χρονισε.Τωρα που αρχισε να περπαταει εχει αδυνατησει.

Βεβαια θα εχεις ακουσει πολλα απο τα κλασικα του τυπου , καλεεε τι το ταιζεις το παιδι σκαστο ειναι ,μου ερχεται ν'απαντησω εκεινη την ωρα ΣΚΑ.. :twisted:

KeDzp2.png

CBqup3.png

Διαφημίσεις

Αχ πως σε καταλαβαινω zebelia μου πιο πολυ με εχουν αγχωσει ολοι αυτοι που λενε την χαζομαρα αυτη ''τι το ταιζεις η το τρωει ολο του φαγητο βλέπω η οταν λενε χοντρουλα ειναι η κορη σου'' ευχαριστος θα του ελεγα την απαντηση που σκεφτεσαι και εσυ αλλα δεν λεω τιποτα απλα αδιαφορω.

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Θα σας πω τη δικη μου εμπειρια , πριν γινω μαμα μπορει να παρεξηγουσα ενα παιδακι που π.χ. οταν εγω επεινα τον καφε μου στην καφετερια αυτο ουρλιαζε και μ'ενοχλουσε.Απο τοτε που εγινα μαμα βλεπω ολα τα παιδια σαν δικα μου , δεν μπορω να πω κακια κουβεντα για κανενα παιδι.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Εμενα ακομα με ενοχλουν... οχι βεβαια τα πολύ μικρα που δεν καταλαβαινουν.. Αλλα να βλέπεις ενα 5χρονο να τσιριζει χωρις λογο και αιτια η να χτυπιεται γιατι ας πουμε δεν του παιρνουν παγωτο ειναι ενοχλητικο. ελπιζω μονο τοπαιδιμου να μην γινει ετσι... (ανθρωπακι που φτυνεται... μιας και δεν εχουμε αναλογο το γραφω)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Θα σας πω τη δικη μου εμπειρια , πριν γινω μαμα μπορει να παρεξηγουσα ενα παιδακι που π.χ. οταν εγω επεινα τον καφε μου στην καφετερια αυτο ουρλιαζε και μ'ενοχλουσε.Απο τοτε που εγινα μαμα βλεπω ολα τα παιδια σαν δικα μου , δεν μπορω να πω κακια κουβεντα για κανενα παιδι.

Ακριβώς αυτό..... Εντάξει και τώρα αν σκούζει κάποιο σα δαιμονισμένο θα με ενοχλήσει.... αλλά το να δω ενα μωράκι στο δρόμο και να σχολιάσω το βάρος του ή την εμφάνισή του -άσχετα αν ούτως ή άλλως το δικό μου θεωρώ ομορφότερο και καλύτερο απ'όλα :) - ε, αυτό δε θα το κάνω σε καμία περίπτωση. Όλα τα παιδάκια, τα μωράκια να διευκρινίσω καλύτερα, τα θεωρώ χαριτωμένα....

sL7ap2.png

εγω το βλεπω απο την πλευρα , οτι για να ερθει στο κοσμο αυτο το παιδακι καποια γυναικα κουραστηκε λαχταρησε κτλ περιμενε 9 μηνες , εκανε τοσους κοπους για να το μεγαλωσει.και πανω απ'ολα ειναι ενα παιδι!

KeDzp2.png

CBqup3.png

Ζαχαρενια μου μην ανησυχεις ΚΑΘΟΛΟΥ!

Και τα δυο μου παιδιά ήταν και ειναι μεγαλόσωμα. Δηλ ο μικρός ειναι 18 μηνων και 15 κιλά. Συγφωνα με τις καμπύλες πάνω απο το νορμάλ αλλά στην αναπτυξη των παιδιών δεν υπάρχει συγκριση και νορμάλ.

Το ειχα τρομερο άγχος και με την κόρη μου αυτό που 6 μηνών ηταν 9800κιλά αλλά τωρα ειναι κανονική .

Η συμβουλη του γιατρου ήταν όχι κρεμες (ουτε μια κουταλια δεν έφαγαν), οχι σνακς , μπισκοτα , σοκολατες , καραμελες και γλυκά. ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΗ!

Εαν ενα παιδι τρωει σωσττά και όχι αηδιες αυτα τα κιλα θα τα ΄χασει καθως μεγαλώνει. Τα κιλά που μπαίνουν απο γλυκά δεν χάνονται ασε που δημιουργειται και η συνηθεια στο παιδι που δεν το κόβει μετά.

Και οχι σαντουιτσ κτλ. Φυσικά οπως λεει και η Demi τα έστειλα κολυμβηση απο 6 μηνών. Επισης όταν αρχισει να περπατάει και να τρέχει θα χάσει ή απλα δεν θα βάζει σε τετοιο ρυθμό.

g07Lp2.png

Είχε έρθει μια φορά, στο γραφείο που δουλεύω, μια πελάτισσα και ενώ περίμενε κάτι να πάρει, μιλούσε στο τηλέφωνο με μια γνωστή της. Σχολίαζε το μωρό μιας φίλης της ή συγγενή της που είχε γεννήσει μόλις.

Το τι έσυρε για το μωράκι.... δεν λέγεται. "Πως είναι έτσι άσχημο, τι αυτιά είναι αυτά που έχει τεράστια, σαν ελεφαντάκι είναι. Πως να πω στη μαμά του ότι είναι άσχημο, και πως γελάω όταν ακούω το μπαμπ΄΄α του που το φωνάζει κούκλα μου"....

Ε, με έβγαλε απ τα ρούχα μου!!! :x

Και μιλάμε και για μεγάλη γυναίκα -κοντά στα 50-, όχι κανένα ανώριμο κοριτσάκι. Απορώ, εμάς τις υπόλοιπες στο γραφείο δε μας ντράπηκε;

sL7ap2.png

Λια μου οπως εγραψα και πιο πανω κρεμα δεν εχει φαι καθολου μονο φρουτοκρεμα και αυτη που εκανα εγω χωρις πολυ μπανανα και μηλο γλυκα και τετοια δεν τρωει μονο κανα μπισκοτακι το απογευμα . Εχθες ηρθε η μανα μου και τι της κρατουσε λες μια σοκολατα και ολο χαρα πηγε να της την δωσει και την πεταξα απο το παραθυρο την σοκολατα οχι την μανα μου :lol::lol::lol::lol::lol: Τωρα ποσο ειναι η δικη σου?

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Είναι αλήθεια ότι τα μωράκια από έμβρυα ακόμη, στην κοιλιά της μαμάς τους, αρέσκονται στις γλυκιές γεύσεις. Όμως το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν -διατροφικό ΄΄περιβάλλον΄΄- στην συνέχεια παίζει σημαντικό ρόλο. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη? Αποφεύγουμε να προσφέρουμε στα αγγελάκια μας τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη και απλούς υδατάνθρακες (ζάχαρη), τρόφιμα δηλαδή με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο αλλά φτωχά σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Καλό είναι αν και όχι τόσο βολικό η παρασκευή κρεμών στο σπίτι και όχι η χρήση έτοιμων. Προσοχή σε χυμούς που έχουν πρόσθετη ζάχαρη. Προτιμάμε πάντα τους φρεσκοστυμένους. Επιπλέον γλυκά με μέτρο και σωστή επιλογή αυτών.Όχι γλυκά με κρέμες γάλακτος, σαντιγύ, κλπ. Στην αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών δεν λέμε όχι, αλλά και αυτή με μέτρο. Σοκολάτα λοιπόν δίνουμε σε μικρή ποσότητα - και όχι ολόκληρη την σοκολάτα - Προσοχή επίσης στις υποτιθέμενες σοκολάτες-έκπληξη για παιδιά! Έχουν περισσότερη ζάχαρη από τις κανονικές. Ενημερώνουμε επίσης το άμεσο συγγενικό μας περιβάλλον (παπούδες, γιαγιάδες) για την στάση που θέλουμε να ακολουθήσουμε σε σχέση με την διατροφή του παιδιού μας. Και μην ξεχνάμε τα παιδάκια μιμούνται τους μεγάλους. Ότι βλέπουν το αντιγράφουν. Αν εμείς οι μεγάλοι γονείς δεν έχουμε καλές διατροφικές συνήθειες δεν μπορούμε από τα μικρά παιδάκια μας να περιμένουμε κάτι διαφορετικό!