Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα!

δεν ξέρω αν κάπου έχει συζητηθεί το θέμα, όσον αφορά την πρόσληψη.

Παίρνω τηλ. στην επιθεώρηση εργασίας και δεν το σηκώνουν πουθενά! :mad:

Στην εταιρεία που είμαι εδώ και 5 χρόνια περίπου συνέβησαν διάφορα.

Για 4,5 χρόνια δούλευα κανονικά με ένσημα. Μετά διαλύθηκε η εταιρεία και οι 3 συνεργάτες γίναν 2 και καναν δική τους εταιρεία όπου και τώρα δουλεύω.

Είχαμε συμφωνήσει να γραφτώ στον ΟΑΕΔ να παίρνω το επίδομα ανεργίας και να συνεχίσω εδώ να δουλεύω με τον μισθό μου αλλά χωρίς ένσημα για 6 μήνες. (κάτι το οποίο συμφώνησα για πολλούς λόγους).

Σήμερα θα με προσλάβουν αλλά αυτό που θέλω να ξέρω είναι πόσα δικαιούμαι και αν θα δηλώσουν και την προυπηρεσία μου, εννοείται θα ρωτήσω την λογίστρια της εταιρείας αλλά δεν ξέρω αν μου πει άλλα και άλλα δηλώσει. Πώς μπορώ να την "τσεκάρω"? και από όσο ξέρω μπορεί να μην δηλώσουν την προυπηρεσία μου (έτσι δεν έιανι?ή από το κράτος δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, εννοώ να το κρύψουν?) Επίσης, στην κάρτα του ΟΑΕΔ που θα έχω μαζί μου για να κάνω την πρόσληψη έχει και έναν κωδικό του ανέργου(όπου έχουν καταχωρήσει στον ΟΑΕΔ την οικογενειακή σου κατάσταση, αν έχεις παιδιά, αν έχεις προυπηρεσία), όταν πάμε να κάνουμε την πρόσληψη άραγες μπαίνουν στην διαδικασία να τσεκάρουν αυτή σου την κατάσταση ώστε να "υποχρεώσουν" τον εργοδότη να σου δώσει αυτά που σου αναλογούν ή όχι?

Δεν ξέρω και τί μισθό δικαιούμαι τώρα πια, μπορεί να δικαιούμαι περισσότερα και αυτοί να συνεχίσουν να μου δίνουν τον μισθό που έπαιρνα μέχρι τώρα.

Επίσης, η άδεια ξέρετε πόση είναι? και απο όσο ξέρω, το δλωρο χριστουγέννων, στα χαρτιά και καλά, θα είναι μέρος του μισθού και όχι όλο, λογικά όμως και μεταξύ εμένα και του εργοδότη δεν μπορεί να γίνει η συζήτηση να πάρω όλο το δώρο από την στιγμή που συνέχισα να δουλεύω σε εκείνους μαύρα?

Sorry, πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν θέλω να βγω αδικημένη, και σε τυχών δικαιολογίες της λογίστριας να έχω αντίλογο.

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

καταρχην μην πεις σε καμια επιθεωρηση οτι δουλευες τοσο καιρο χωρις ενσημα κτλ.. θα σας "μπουζουριασουν" :P κι εσενα και τον εργοδοτη σου..

http://www.taxheaven.gr/sse/index.php

δοκιμασε εδω να βρεις την συλλογικη συμβαση που ανηκεις για να δεις εστω τον βασικο μισθο (εγγαμου, προϋπηρεσια, παιδια κτλ) που σου αναλογει.. ισως ειναι λιγο παλουκι γιατι θελει υπολογισμους αφου για καποιους κλαδους δεν εχουν αναρτηθει πινακες με τα ποσα που αναλογουν και πρεπει να βρεις παλιοτερες συμβασεις και να προσθετεις..

κανονικα πρεπει να σου περασει την προϋπηρεσια αλλα τονισε το κι εσυ οταν κανεις συζητηση μαζι του.

εφοσον δουλευες "μαυρα" η αδεια και το δωρο σου δεν πρεπει να επιρρεαστουν με την καινουρια προσληψη και να τα παρεις (παλι μαυρα) κανονικα απο τον εργοδοτη σου (δωρο + αδεια) ασχετο με το τι θα λενε τα χαρτια. με τον νεο χρονο, τοτε θα ανταποκρινονται τα γραπτα με τα πραγματικα. φυσικα τον εργοδοτη τον συμφερει να σε πληρωσει βαση προσληψης για να κερδισει φραγκακια αλλα κι αυτο σε συννενοηση θα το δεις..

υγ.:σε περιπτωση που ο οαεδ σου ζητησει δικαιολογητικα προϋπηρεσιας θα πρεπει να εχεις τ αναλογα ενσημα οτι δουλεψεις σε τετοια θεση.. υπαρχει κατι? δεν μπορουν να σου βαλουν προϋπηρεσια 5 χρονια πχ ενω εσυ θα εχεις ενσημα για 2!! (με επιφυλαξη αυτο, δεν ειμαι σιγουρη!)

ε καλά αυτό έλειπε να βάλω τα χεράκια μου να βγάλω τα ματάκια μου! :) εννοείτε ότι δεν θα το πω..

όσον αφορά με τα υπόλοιπα, συμφωνώ και αυτό σκοπεύω να κάνω,

και για τα χρόνια που μίλησα έχω ένσημα, πώς αλλιώς θα μπορούσα να τους το στηρίξω, σωστά.

Περιμένω τώρα να κάνω συζήτηση με την λογίστρια.

Είχα ακούσει ότι από τον ΟΑΕΔ σου δίνουν ένα χαρτί στο τέλος (για τους μήνες που είσαι άνεργη και δεν έχεις ένσημα) όπου το χρησιμοποιείς ως συντάξιμα ένσημα..ξέρεις κάτι για αυτό?

Thnx για την άμεση ανταπόκριση :)

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

...

Είχα ακούσει ότι από τον ΟΑΕΔ σου δίνουν ένα χαρτί στο τέλος (για τους μήνες που είσαι άνεργη και δεν έχεις ένσημα) όπου το χρησιμοποιείς ως συντάξιμα ένσημα..ξέρεις κάτι για αυτό?

οχι δυστυχως.. :(

καλά είμαι έξω φρενών!

μίλησα με την λογίστρια την ρώτησα ως τί θα με προσλάβει και μου είπε ως υπάλληλο γραφείου! :shock: ενώ τόοοοοοοοσα χρόνια νόμιζα και έτσι μου είχαν πει ότι ήμουν ως χειρίστρια η/υ - γραφίστρια! εν ολίγοις της είπα να με βάλουν ως χειρίστρια και ενώ στην αρχή μου πε ότι έχει τον ίδιο κωδικό με τον υπάλληλο γραφείου κλπ μετά μου πε θα το κοιτάξει και θα μου πει!

ξέρει κανείς αν μπορώ να δω τους κωδικούς συμβάσεων εργασίας από κάπου στο ιντερνετ?

δεν έχω πια καμία εμπιστοσύνη..ψιλιάζομαι ότι είναι λιγότερα τα λεφτά και πληρώνουν λιγότερα γα ένσημα ως υπάλληλο γραφείου αντί για χειριστή υπολογιστών!δεν ξέρω τι να κάνω και που να βρω το δίκιο μου, και αν τόσα χρόνια υποτιθέμενης προυπηρεσίας στον κλάδο μου πήγαν στράφι!

Πάντα βρίσκουν παραθυράκια οι λογιστές! :mad:

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις