Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λαιμαργία

mvass

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους & όλες!

Είμαι πολύ καινούργια στην πάρεα σας (δεν έχουν περάσει 15 λεπτά από την ώρα εγγραφής μου).

Έχω δύο αγοράκια δίδυμα - 22 μηνών (Σπύρος & Κωνσταντίνος)..

Είναι από τα παιδιά που ποτέ δεν μας προβλημάτισαν στο φαγητό.. Τρώγανε ότι είχε το πρόγραμμα τους και πολύ εύκολα.

Μεχρί και τώρα η διατροφή τους είναι διαφορετική από την δική μας. Μας συμβούλευσε η παιδίατρος, μέχρι να κλείσουν τα 2 τους χρόνια, να μην τους δώσουμε αλάτι και ζάχαρη.. Καλώς ή κακώς με τον άντρα μου αποφασίσαμε να το τηρήσουμε.

Αυτό που έχουμε παρατήρησει όμως, είναι ότι τα παιδιά μας είναι πολύ λαίμαργα. Προσπαθούμε να μην τρώμε μπροστά τους και αν φάμε, θα πρέπει με την κουβέντα να τους εξηγήσουμε ότι αυτό είναι το φαγητό της μαμάς και του μπαμπά (που δεν σας κρύβω ότι τις περισσότερες φορές θα έχουμε κλάματα) ή σε περίπτωση που θα πρέπει να φάνε μαζί μας ένω έχουν τελείωσει το φαγητό τους, θα πρέπει να τους δώσουμε ψωμί ή φρυγανίες.

Μήπως κάποια μανούλα έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο??? Πραγματικά δεν ξέρω πως να φερθώ.. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να συμβουλευτώ κάποια παιδοψυχολόγο.

Όλες οι απαντήσεις είναι δεκτές.. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια!!!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Να σου ζήσουν τα αγοράκια σου. Εχω κι εγώ διδυμάκια ενα κορίτσι κι ενα αγόρι 14 μηνών. Μια απο τα ίδια. Ζηλεύουν πολυ οταν τρώμε και πάντα τους δίνουμε συνήθως λίγο απο τη σαλάτα μας αλλα και ψωμάκι κάποιες φορές. Μπορεί να κρατήσω κανένα δικό τους καροτσάκι ή κολοκυθάκι επίσης το κόβω κομματάκια και το αφήνω μπροστά τους να το φάνε μόνα τους. Δεν το θεωρούσα παράλογο να σου πω την αλήθεια. Βέβαια είναι φαγανά παιδάκια και το τρώνε όλο τους το φαΐ! Κι εμάς ο παιδιατρος μας εχει πει να αποφεύγουμε αλάτι και ζάχαρη και όντως δεν τους δίνω αλλα κι αν καμία φορά τύχει δεν τρελαίνομαι κιόλας. Γιατί λες για λαιμαργία όμως; Δεν είναι φυσιολογικό να ζηλεύουν; Εμένα νομίζω το χουν δει κυρίως ως παιχνίδι. Πόσα κιλά είναι;

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Εγω δεν καταλαβα...τα παιδια τρωνε οτι τρωτε κι εσεις αλλα χωρις αλατι η τρωνε ακομα χορτοσουπες, κρεατοσουπες και βραστα? Γενικα μου καθεται στραβα να απαγορευεις σε ενα παιδι το φαγητο...να τρως εσυ και σε αυτο να μη δινεις.Δεν ξερω ...μου κανει καπως.

Σορρυ αλλά το να μη φάνε τα παιδιά ζάχαρη ή αλάτι ως τα 2 είναι απο τα πιο παράλογα πράγματα που έχω ακούσει,για μένα μεγάλη υπερβολή....παρ'όλα αυτά σεβαστή,

για να είμαι ειλικρινής όμως τη θεωρώ το λόγο της λαιμαργίας τους,

ο γιός μου είναι ακριβώς 22 μηνών,τρώει ότι κι εμείς,

δεν είναι χαζά τα παιδιά ξέρουν τι γίνεται,όσο και να κρυφτείς καταλαβαίνουν οτι εσείς τρώτε κατι διαφορετικό και είναι λογικό να ζητούν και η άρνηση αυτή για μένα φέρνει τη λαιμαργία,

Κάτσε να δεις τι θα γίνει την πρώτη φορά που θα δοκιμάσουν γαριδάκια ή κάτι γλυκό,δεν πρόκειται να ξανακουμπησουν φαγητό...

Διαφημίσεις

Σορρυ αλλά το να μη φάνε τα παιδιά ζάχαρη ή αλάτι ως τα 2 είναι απο τα πιο παράλογα πράγματα που έχω ακούσει,για μένα μεγάλη υπερβολή....παρ'όλα αυτά σεβαστή,

για να είμαι ειλικρινής όμως τη θεωρώ το λόγο της λαιμαργίας τους,

ο γιός μου είναι ακριβώς 22 μηνών,τρώει ότι κι εμείς,

δεν είναι χαζά τα παιδιά ξέρουν τι γίνεται,όσο και να κρυφτείς καταλαβαίνουν οτι εσείς τρώτε κατι διαφορετικό και είναι λογικό να ζητούν και η άρνηση αυτή για μένα φέρνει τη λαιμαργία,

Κάτσε να δεις τι θα γίνει την πρώτη φορά που θα δοκιμάσουν γαριδάκια ή κάτι γλυκό,δεν πρόκειται να ξανακουμπησουν φαγητό...

μα γιαυτο και γω ηθελα να μαθω το λογο της απαγορευσης και οχι της μετριοτητας....γιατι εμενα η παιδιατρος μου μετα το χρονο μας ειχε πει απλα με προσοχη το αλατι και τη ζαχαρη.....δεν μας το ειχε απαγορεψει....

Εγω στον πρωτο μου δεν εδωσα ζαχαρη μεχρι 15 μηνων...ελεγα πως ετσι δε θα μαθει τη γευση και δε θα την αναζηταει...ειναι ο μεγαλυτερος γλυκατζης του κοσμου.Ο μικρος που δοκιμασε απο μικρος τρωει πολυ λιγα γλυκα.

μα γιαυτο και γω ηθελα να μαθω το λογο της απαγορευσης και οχι της μετριοτητας....γιατι εμενα η παιδιατρος μου μετα το χρονο μας ειχε πει απλα με προσοχη το αλατι και τη ζαχαρη.....δεν μας το ειχε απαγορεψει....

Έλα ντε...θα έβγαζε νόημα μόνο αν υπάρχει κάποιο θέμα με την υγεία τους (εύχομαι να μην υπάρχει),

διαφορετικά γιατί;

όπως λες κι εσύ με μέτρο..

Εγω στον πρωτο μου δεν εδωσα ζαχαρη μεχρι 15 μηνων...ελεγα πως ετσι δε θα μαθει τη γευση και δε θα την αναζηταει...ειναι ο μεγαλυτερος γλυκατζης του κοσμου.Ο μικρος που δοκιμασε απο μικρος τρωει πολυ λιγα γλυκα.

Λογικό δεν είναι;;;

Όταν κάτι το κρύβεις συνεχώς ή το απαγορεύεις μετά πως να μην πέσει με τα μούτρα;;;

Εγω δεν εχω γνωρίσει ποτε παιδάκι που να μην ζηλεύει φαγητο.Ειναι απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά για την ηλικία τους! Πάλι καλα να λες που τρώνε και δεν σας ταλαιπωρούν στο φαγητο!! Μεγάλη υπόθεση!!! Οσο για την ζαχαρι και το αλάτι οκ να μην δινεις αλλα να μην τρως κι εσυ μπροςτα τους γιατι ειναι πολυ βάρβαρο να σε βλέπουν με κάτι που δεν έχουν ξαναδοκιμασει π.χ. Μπισκότο η τοστ και να μην τους δινεις καθολου...Παν μέτρον άριστον κατα την γνώμη μου...ναι δεν θα φάει καθε μερα αλλα δεν θα παθει κάτι αν δαγκώσει απο σένα λιγο κεικ...Τα παιδάκια ΟΛΑ ζηλεύουν φαγητο ακομα και τα κακοφαγα καμια φορα και πρεπει να του δινεις γιατι οσο αρνείσαι τοσο πιο λαιμαργα θα γίνονται γιατι τους γινεται εμμονή ιδέα και ειναι φυσιολογικό...

Διαφημίσεις

απλα να πω οτι και εγω αντιμετωπιζα και αντιμετωπιζω το ιδιο θεμα με την δικια μου που ειναι τωρα 4,5 χρονων και απο μωρο ολο θελει να τρωει....ειχα ανοιξει και εγω ενα τετοιο θεμαπριν δυο περιπου χρονια που ελεγα ποσο φαγανο παιδι ειναι και οτι θελει να τρωει συνεχεια..και εννοειτε οτι εχει δοκιμασει τα παντα και απο μωρο μεχρι και τωρα που μιλαμε....ηταν και ειναι πολυ καλη σε κιλα ειμαστε 4,5 ετων και ειμαστε 1.16 και 18,5 κιλα.αλλα οληηηηη την ωρα απλα πειναει.....λιγουρευεται.....παω να εγω μια φετα ψωμι στο ασχετο τι τρως?με ρωταει? ψωμι της λεω......θελω και εγω .....και εννοειτε πριν μιση ωρα σταματησε να τρωει......αυτο το κανει ανεκαθεν.....παιχνιδια μπορει να μοιραστει.....φαγητο οχι......της λεμε δωσε στο μπαμπα ενα κουλουρακι(απο το πιατο της)οχι λεει ειναι δικα μου.....δεν τα τρωει λαιμαργα απλα τα τρωει χαλαρα....γενικως το στομα της μενει αδειο μονο οταν παει τουαλετα ή οταν την κανω μπανιο.....τολμω να πω και θα φανω αχαριστη αλλα μερικες φορες εχω πει ελεος πια δεν αντεχω....τι αλλο να σου δωσω?γιατι εννοειτε οτι δεν θελει δευτερη φορα την ιδια γευση στην διαρκεια της ημερας....εφαγε πριν 1ωρα μπαγκετουλα με γαλοπουλα και μουσταρδα και τωρα παλι που πηγα να την βαλω για υπνο παλι πειναω.....της εκανα δημητριακα.....εχω στερεψει απο ιδεες.εξετασεις ολες φυσιολογικες κανενα θεμα απλα της αρεσει το φαι....θελω να πω στην κοπελα δηλαδη οτι αν δεν υπαρχει αλλο προβλημα(κιλων-υγειας κτλ) εγω λεω να τους δινετε κανονικα απο το φαγητο σας και οτι αλλο θελετε εσεις αλλα με μετρο.και γλυκακι δηλαδη (λιγο κεικ ενα κουλουρακι)και ενα μπαστουνακι κιντερ δεν κανει κακο.....παντα μιλαω απο προσωπικη πειρα χωρις να αντικαταστω καποιο γιατρο φυσικα αλλα αν ολα ειναι καλα μην τρελενεστε....μπορει απλα να ειναι σαν την δικια μου που απλα ολο πειναει

Μου αρεσει βρε κοριτσι μου που θελεις να πας και σε παιδοψυχολογο.Το ολο θεμα το εχετε δημιουργησει εσεις...που δεν ειναι θεμα δλδ...ειναι απλη ανθρωπινη αντιδραση.Κι εσυ ετσι ακριβως θα εκανες αν σου εδιναν να φας μονο βραστα και αναλατα...αν ζηταγες φαγητο και σου επιτρεπαν φρυγανια.Δε ζηλευουν τη φρυγανια...φαγητο θελουν τα παιδακια να δοκιμασουν.Οπως πολυ σωστα ειπε και καποια κοπελα παραπανω παν μετρον αριστον.Τι θα παθει δλδ αν δοκιμασει λιγο μπιφτεκι, λιγο κεικ?Δλδ αν πατε σε καμια γιορτη, γεννεθλια κλπ ολα τα παιδακια τρωνε κι εσυ στα δικα σου λες οχι? Θεωρω πως μεγαλυτερη ζημια τουςωκανεις ετσι παρα αν τους αφηνες να δοκιμασουν.Οσο για τον παιδιατρο θα πρεπει αν εχεις στο μυαλο σου οτι ο παιδιατρος δεν ειναι ουτε ο Θεος ουτε γονιος των παιδιων σου.Αλλα τα ιατρικα θεματα αλλο η διατροφη.Τα παιδια εσυ τα μεγαλωνεις μαθε να ψιχανεμιζεσαι τις αναγκες τους και να αντιδρας αναλογα με το καθε παιδι οχι να κανειςμοτι σου λεει καποιος αλλος.Εμενα ο παιδιατρος αρχικα μου ειχε πει μεχρι 18 μηνων να παω τον πρωτο μου γιο μεμβραστα και αναλατα.Εγω απο το χρονο αρχισα σιγα σιγα να του δινω κανονικο φαγητο...13 μηνων μου ειπε και ο παιδιατρος δινε του απ ολα πλεον δεν υπαρχει λογος να τον κραταμε πλεον αφου τα τρωει.Προσοχη στο αλατι μονο.Ο μικρος που ειχαμε θεμα απο 6 μηνων και δεν ετρωγε καθολου και εχανε συνεχως βαρος απο 8 μηνων μου ειπε δινε του οτι θελει.

βασικα δεν καταλαβαίνω γιατί σε αυτή την ηλικία κάνεις διαφορετικό φαγητό. Κάνε κανονικά το δικό σας και απλά βάλε ελάχιστο αλάτι και γενικά ελάχιστα μπαχαρικά και φάτε όλοι μαζί. Αν θέλεις να αποφύγεις τη ζάχαρη μην τρώτε ούτε κι εσείς μπροστά τους και αν βρεθείτε κάπου και τύχει να δοκιμάσουν δε χάθηκε κι ο κόσμος. Αυτά!

Διαφημίσεις

Μας είπε οτι θα βοηθήσει στην σωστή λειτουργία των νεφρών τους. Πιο πολύ στο βαθύ μέλλον

Ουτε εγω δίνω αλάτι,μαγειρεύω οτι τρώμε κι εμεις και απλα βάζω στο πιάτο μας στο τελος και αφού εχει φάει το δικό του και να έρθει να δοκιμάσει απο το δικό μου( που πάντα μα πάντα έρχεται) άντε να φάει 2 κουταλιές γιατι ειναι χορτασμένος και δεν θελει αλλο..Ασε που τρωει αλάτι παντού στο ψωμί,στο τυρί,στα ψάρια,στα λαχανικα,παντού υπαρχει αλάτι.Οσο για την ζαχαρι ειναι πιο εύκολο να μην φάνε.. απλα δεν το εμφανίζεις μπροςτα τους αλλα αν τύχει και ζηλέψει απο αλλο παιδάκι και του δώσουν ενα μπισκοτακι ε δεν έγινε και τιποτα!!!Αν το περιοριζεις υπερβολικά θα σας γυρίσει μπούμερανγκ και θα φάνε οτι τζανγκ υπαρχει μόλις μπορέσουν!!

Καλησπέρα σε όλες σας και ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις :D:D (είναι η 1η φορά που ασχολούμαι με κάποιο forum και εντυπωσιάστηκα με τις πολλές απαντήσεις που μόλις διάβασα).

Θεωρώ ότι τα κιλά τους είναι σχετικά καλά - και με βάση τις καμπύλες είμαστε στο 50-70% στο βάρος και στο 40-50% του ύψους. Ο ένας είναι 86 εκ και 13 κιλά και ο άλλος 82 εκ με 12 κιλά.

Θα πρέπει να το σκεφτώ πιο σοβαρά και να το ξανασυζητήσω με τον άντρα μου για την κοινή διατροφή όλης της οικογένειας.

Στα παιδιά ετοιμάζω διαφορετικό φαγητό από το δικό μας. Είτε είναι βραστό κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι) είτε είναι όσπρια ή άλλο οποιοδήποτε φαγητό.

Ένα άλλο θέμα που έχουν τα παιδιά μου, και μάλλον αυτός είναι και ο ανασταλτικός παράγοντας, είναι ότι γενικά στο φαγητό δεν έχουν μέτρο. Για να είμαι ειλικρινής στα καθημερινά τους γεύματα τρώνε οτι τους βάζω στα πιατάκια τους. Αλλά σε περίπτωση που φάνε κάτι ενδοιάμεσο δεν σταματάνε εύκολα π.χ. στην 1 φρυγανιά. Θα θέλουν συνέχεια και σύνεχεια. Ή αν πάμε σε κάποιο παιδικό πάρτι θα φάνε ψωμάκια, αγγουράκια ή καροτάκια. Και πάλι δεν θα σταματήσουν. Θα θέλουν συνέχεια να τρώνε. Δεν είναι από τα παιδιά που θα φάνε κάτι λίγο και μετά θα πάνε να παίξουν. Δεν ξέρω μπορεί έτσι να είναι συνέχεια τα παιδιά και όταν ξεκινήσουν να τα τρώνε όλα μπορεί να αλλάξουν και όλο αυτό να έχει δημιουργηθεί από εμένα.

Καλησπέρα σε όλες σας και ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις :D:D (είναι η 1η φορά που ασχολούμαι με κάποιο forum και εντυπωσιάστηκα με τις πολλές απαντήσεις που μόλις διάβασα).

Θεωρώ ότι τα κιλά τους είναι σχετικά καλά - και με βάση τις καμπύλες είμαστε στο 50-70% στο βάρος και στο 40-50% του ύψους. Ο ένας είναι 86 εκ και 13 κιλά και ο άλλος 82 εκ με 12 κιλά.

Θα πρέπει να το σκεφτώ πιο σοβαρά και να το ξανασυζητήσω με τον άντρα μου για την κοινή διατροφή όλης της οικογένειας.

Στα παιδιά ετοιμάζω διαφορετικό φαγητό από το δικό μας. Είτε είναι βραστό κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι) είτε είναι όσπρια ή άλλο οποιοδήποτε φαγητό.

Ένα άλλο θέμα που έχουν τα παιδιά μου, και μάλλον αυτός είναι και ο ανασταλτικός παράγοντας, είναι ότι γενικά στο φαγητό δεν έχουν μέτρο. Για να είμαι ειλικρινής στα καθημερινά τους γεύματα τρώνε οτι τους βάζω στα πιατάκια τους. Αλλά σε περίπτωση που φάνε κάτι ενδοιάμεσο δεν σταματάνε εύκολα π.χ. στην 1 φρυγανιά. Θα θέλουν συνέχεια και σύνεχεια. Ή αν πάμε σε κάποιο παιδικό πάρτι θα φάνε ψωμάκια, αγγουράκια ή καροτάκια. Και πάλι δεν θα σταματήσουν. Θα θέλουν συνέχεια να τρώνε. Δεν είναι από τα παιδιά που θα φάνε κάτι λίγο και μετά θα πάνε να παίξουν. Δεν ξέρω μπορεί έτσι να είναι συνέχεια τα παιδιά και όταν ξεκινήσουν να τα τρώνε όλα μπορεί να αλλάξουν και όλο αυτό να έχει δημιουργηθεί από εμένα.

δεν θα επρεπε να αγχωνεσε τοσο πολυ απο την στιγμη που δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα!θα επρεπε ηδη να τα τρωνε ολα μα ολα τα φαγητα απο τη στιγμη που δειχνουν τοσο ενδιαφερον γιαυτα!!οτι μπορεις να φανταστεις:Pμαγειρεψε ενα φαι για ολη την οικογενεια με λιγο αλατακι μεσα και αν εσεις θελετε περισσοτερο βαλτε στην μεριδα σας.απο σνακς εγω θα εδινα οτι θελανε και οποτε το θελανε απλα επειδη ειναι φαγανα(πολυ τυχερη σε αυτο εισαι)θα τους εδινα υγιεινα πραγματακια οπως δινεις τωρα εσυ....δεν πειραζει αν φανε και 3 φρυγανιες και 1 καροτο ολοκληρο....απλα κεικ θα εδινα 1 κομματι και αν ηθελαν και αλλο θα εδινα κατι διαφορετικο πχ ενα κριτσινι....και σοκολατα θα εδινα 1 μικρο κομματακι 1 φορα την εβδομαδα.οπως ειπε και μια κοπελα παρακατω μην τους τα στερεις γιατι το πιο πιθανο ειναι να πεσουν με τα μουτρα αργοτερα.....απλα απεφευγε τα πολυ βαρια φαγητα(σε καθημερινη βαση)δηλαδη και κοκκινιστο να φανε τα παιδια με τα μπαχαρικα(ελαφρως)δεν παθαινουν απολυτως τιποτα...δεν ξερω εγω τα εχω δωσει ολα οπως σου ειπα παρακατω και τα υγιεινα και τα ανθυγιεινα.αλλα τα εδινα(με προσοχη)επειδη δεν ειχα προβλημα με το θεμα του φαγητου.....ετρωγε απο νεροβραστο μεχρι σνιτσελ...εγω δεν αλλαξα ποτε το μενου...οτι ειχε η κατσαρολα....τωρα που ειναι 4,5 χρονων απο τα 30 φαγητα που τρωμε μου εχει αποριψει τα φασολακια(δεν με νοιαζει τρωει αρακα)και τις φακες που θα μου τις φαει μονο αν εχουν και κριθαρακι μεσα....αλλιως με τιποτα!

Οι κορυφαίοι παιδιατροι της χώρας και εξωτερικού συστήνουν κοινή υγειηνη διατροφη όλης της οικογένειας μετα απο το έτος αλλα αναλατα,δηλαδη προσθέτεις στο τελος αφού τους βάλεις στα πιάτα τους.Φυσικα οχι αλεσμενα.Επισης ειναι καλο να τους αφήσεις να φάνε μόνα τους και ακομα καλυτερα να τρώτε όλοι μαζι για να νιώθουν κι αυτα μέρος της οικογένειας με κοινά δικαιώματα.Αργουν να φάνε και χορταίνουν με λιγότερο φαγητο...Τωρα εξω φυσικο ειναι να θελουν να φάνε τον κόσμο όλο αφού μονο τότε έχουν μια ελευθερία και τρέχουν να την εκμεταλλευτούν..Αν δεν στερούνται τιποτα στο σπιτι δεν θα το κανουν πιστευω..Μπες λιγο στη θέση τους και θα καταλάβεις πολλα..

Οι κορυφαίοι παιδιατροι της χώρας και εξωτερικού συστήνουν κοινή υγειηνη διατροφη όλης της οικογένειας μετα απο το έτος αλλα αναλατα,δηλαδη προσθέτεις στο τελος αφού τους βάλεις στα πιάτα τους.Φυσικα οχι αλεσμενα.Επισης ειναι καλο να τους αφήσεις να φάνε μόνα τους και ακομα καλυτερα να τρώτε όλοι μαζι για να νιώθουν κι αυτα μέρος της οικογένειας με κοινά δικαιώματα.Αργουν να φάνε και χορταίνουν με λιγότερο φαγητο...Τωρα εξω φυσικο ειναι να θελουν να φάνε τον κόσμο όλο αφού μονο τότε έχουν μια ελευθερία και τρέχουν να την εκμεταλλευτούν..Αν δεν στερούνται τιποτα στο σπιτι δεν θα το κανουν πιστευω..Μπες λιγο στη θέση τους και θα καταλάβεις πολλα..

Εννοείτε ότι δεν τα τρώνε αλεσμένα. Και μάλιστα εδώ και πολλούς μήνες τρώνε τα φρούτα μόνοι τους - και σιγά σιγά βλέπω ότι θέλουν να τρώνε και το φαγητό μόνοι τους - πράγμα το οποίο δεν τους το στερώ.

δεν θα επρεπε να αγχωνεσε τοσο πολυ απο την στιγμη που δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα!θα επρεπε ηδη να τα τρωνε ολα μα ολα τα φαγητα απο τη στιγμη που δειχνουν τοσο ενδιαφερον γιαυτα!!οτι μπορεις να φανταστεις:Pμαγειρεψε ενα φαι για ολη την οικογενεια με λιγο αλατακι μεσα και αν εσεις θελετε περισσοτερο βαλτε στην μεριδα σας.απο σνακς εγω θα εδινα οτι θελανε και οποτε το θελανε απλα επειδη ειναι φαγανα(πολυ τυχερη σε αυτο εισαι)θα τους εδινα υγιεινα πραγματακια οπως δινεις τωρα εσυ....δεν πειραζει αν φανε και 3 φρυγανιες και 1 καροτο ολοκληρο....απλα κεικ θα εδινα 1 κομματι και αν ηθελαν και αλλο θα εδινα κατι διαφορετικο πχ ενα κριτσινι....και σοκολατα θα εδινα 1 μικρο κομματακι 1 φορα την εβδομαδα.οπως ειπε και μια κοπελα παρακατω μην τους τα στερεις γιατι το πιο πιθανο ειναι να πεσουν με τα μουτρα αργοτερα.....απλα απεφευγε τα πολυ βαρια φαγητα(σε καθημερινη βαση)δηλαδη και κοκκινιστο να φανε τα παιδια με τα μπαχαρικα(ελαφρως)δεν παθαινουν απολυτως τιποτα...δεν ξερω εγω τα εχω δωσει ολα οπως σου ειπα παρακατω και τα υγιεινα και τα ανθυγιεινα.αλλα τα εδινα(με προσοχη)επειδη δεν ειχα προβλημα με το θεμα του φαγητου.....ετρωγε απο νεροβραστο μεχρι σνιτσελ...εγω δεν αλλαξα ποτε το μενου...οτι ειχε η κατσαρολα....τωρα που ειναι 4,5 χρονων απο τα 30 φαγητα που τρωμε μου εχει αποριψει τα φασολακια(δεν με νοιαζει τρωει αρακα)και τις φακες που θα μου τις φαει μονο αν εχουν και κριθαρακι μεσα....αλλιως με τιποτα!

Παρόλο που μαγειρεύω 2 φαγητά την ημέρα, τα παιδιά μου δεν έχουν στερηθεί σε τίποτα κανένα φαγητό. Από μαγειρευτά, μέχρι και όσπρια.. Απλώς βάζω πάντα 2 κατσαρόλες.. Και έγω πιστεύω ότι η απαγόρευση δεν έχει σωστά αποτελέσματα. Αλλά όπως είπα και πρίν, τους τα εξηγούσαμε όλα με ώραίο τρόπο. Αυτό που μου προτείνετε όλες θα το κάνω πράξη και μάλιστα πολύ σύντομα και σε λίγο καιρό, να είμαστε καλά, θα σας πω και τα αποτελέσματα!!!;)

Υπάρχουν παιδια που δεν ζηλεύουν οταν τρώμε...τα δικά μου!!!! Τρομερά κακόφαγα, δεν τρώνε ουτε γλυκά. Τα κυνηγάω από πίσω κ πίστεψε με ειναι εξίσου κουραστικό.

Κ τί δεν θα δινα, να έτρωγαν!!!! Σε ζηλεύω...μην αγχωνεσαι άμα δεν υπαρχει θέμα υγείας.

Υπάρχουν παιδια που δεν ζηλεύουν οταν τρώμε...τα δικά μου!!!! Τρομερά κακόφαγα, δεν τρώνε ουτε γλυκά. Τα κυνηγάω από πίσω κ πίστεψε με ειναι εξίσου κουραστικό.

Κ τί δεν θα δινα, να έτρωγαν!!!! Σε ζηλεύω...μην αγχωνεσαι άμα δεν υπαρχει θέμα υγείας.

Το πιστεύω ότι και αυτό είναι πολύ δύσκολο (εάν κρίνω από τον ανηψιό μου)... Ο καθένας αυτό που αντιμετωπίζει με τα παιδιά του του φαίνεται σαν το μεγαλύτερο "βουνο".... ;););););););)