Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.Ο μικρος μου 2χρ 3μην μετα απο μια συντομη ιωση μας το γυρισε σε βρογχοπνευμονια κ ηταν κατι που δεν το περιμεναμε γιατι εχει αρρωστησει αλλες 2-3 φορες κ την περασε ελαφρια την ιωση.Η γιατρος δεν μου εξηγησε καθαρα η βρογχοπνευμονια ειναι αλλη ονομασια της πνευμονιας('οπως διαβασα στα sites)ή η ελαφρια της μορφη;Εντωμεταξυ δεν πολυτρωει κ δεν πινει νερο εδω κ 4 μερες κ φοβαμαι μην αφυδατωθει.Έχει τυχει κατι παπομοιο σε καμια σας;

Διαφημίσεις

το περάσαμε Ιούλιο μήνα..πρώτα εγώ και η κόρη μου στο καπάκι.για να μη νοσηλευτείτε είναι ελαφριά η μορφή..θέλει ξεκούραση, αντιβίωση και φαγητό καλό..δλδ εμείς μείναμε μέσα πολλές μέρες για να αναρρώσουμε.περαστικά. θα πας να τον ακροαστούν για να δεις αν έφυγαν τα ακροαστικά

Καλημέρα!

Συνήθως, η βρογχοπνευμονία είναι από ιό και όχι από μικρόβιο, δηλαδή περνάει μόνη της, χωρίς αντιβίωση!

Πες στην παιδίατρο ότι δεν τρώει και δεν πίνει. Μπορεί να χρειαστεί εξέταση αίματος για να δείτε αν είναι αφυδατωμένος!

Περαστικά!

Καλημέρα! Κυκλοφορεί μια από μικρόβιο. Κόλλησε η μικρή στον παιδικό και είναι σπίτι από την προηγούμενη Παρασκευή. Από την Δευτέρα παίρνει και αντιβίωση. Έφτασε μέχρι 39.7 πυρετό. Τις πρώτες μέρες δεν έτρωγε ούτε έπινε τίποτα. Τις δώσαμε depon και μετά από λίγο ζεστό γάλα και έτσι άρχισε σιγά σιγά να πίνει γάλα και νερό. Τώρα είναι καλύτερα

Επειδή κόλλησε ο άντρας μου, μου είπε ότι πονάει πολύ η τραχεία και ο λαιμός. Ίσως για αυτό δεν μπορούν να φάνε.

περαστικά!

csdRp2.png

SpIfp2.png

Όταν κάτι είναι τόσο μεταδοτικό, είναι πιθανότερο να οφείλεται σε ιό. Επίσης, όταν βλεπεις πολλά μαζί, δηλαδή και λίγο βήχα και λίγο πονολαιμο και λιγο αυτί κτλ, πάλι το μυαλό πάει σε ίωση.

Φυσικά, εσύ θα ακολουθήσεις την αγωγή του γιατρού σας. Εδώ γενικά μιλάμε!

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Χτες βραδυ ενω απο νωρις ηταν πολυ καλυτερα τον επιασε μια κριση βηχα τα μεσανυχτα κ τον πηγαμε νοσοκομειο.Δεν καθισε ησυχα να του κανουν μασκα κ μας εδωσαν κατι σταγονες κορτιζονης.Το θεμα ειναι πως του βρηκαν κ λαρυγγιτιδα απ΄οπου προηλθε ο βηχας.Για να δουμε..εκει που λεμε οτι βελτιωνεται το ενα μας βρισκουν αλλα.

Κορίτσια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Χτες βραδυ ενω απο νωρις ηταν πολυ καλυτερα τον επιασε μια κριση βηχα τα μεσανυχτα κ τον πηγαμε νοσοκομειο.Δεν καθισε ησυχα να του κανουν μασκα κ μας εδωσαν κατι σταγονες κορτιζονης.Το θεμα ειναι πως του βρηκαν κ λαρυγγιτιδα απ΄οπου προηλθε ο βηχας.Για να δουμε..εκει που λεμε οτι βελτιωνεται το ενα μας βρισκουν αλλα.

Ωχ ειναι ο βήχας που ακούγεται σαν γαβγισμα;

Δυο φορές ήρθε ασθενοφόρο στην μέση της νύχτας απο αυτο και του έδωσαν κορτιζονη του δικού μου !

Μην ανησυχεις δεν κρατάει πολυ σε δυο μερες θα ειναι περδικι!

είναι λαρυγγίτιδα..? θέλει τις σταγόνες soldesanil νομίζω..περαστικά σας

Αυτο δεν ειναι dexamethisone? αυτο μας δώσανε και εμάς αλλα μονο μια δοση και μαλιςτα ο γιατρός, δεν επιτρεπόταν να το δώσει άλλος, ειναι αρκετα βαρύ!!!

Hope77 συνηθως μετα το γυρνάει σε μικρόβιο στους βρογχους η στα πνευμονία οπότε πρόσεξε το:-)

αυτό έχει κορτιζόνη ναι. το δίνουν σε λαρυγγίτιδες που κινδυνεύει να μη μπορεί να αναπνεύσει..το πήρε και η μεγάλη μου σε κρίση δύσπνοιας πρόπερσι όταν ήρθε σε επαφή με πολλές τρίχες γάτας και δεν ξέραμε ότι έχει αλλεργία. το έχει πάρει και η μικρη μου σε λαρυγγίτιδα. δεν είναι πάντως κάτι που δεν δίνουν οι παιδίατροι δρα άμεσα.

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστω για τις πληροφοριες.Τις soldesanil μας εδωσε η γιατρος κ μας ειπε να παίρνει 25 το πρωι κ 25 το βράδυ μόνο για 4 μερες .Το θέμα ειναι οτι ο μικρος κουραστηκε μαλλον απο τα φάρμακα κ δεν ειναι συνεργασιμος ενω του τις δινω με συριγγα αραιωμενες με λιγο νερο δεν καθεται.Εσεις πώς τις παιρνατε;Τώρα για αποτελεσματα δεν ειδα ακομη γιατι τις πηρε μια φορά;Εσεις μετα απο πόσες φορες ειδατε αποτελασμα;Σας ειπε κατι αλλο για λαρυγγιτιδα;

Κορίτσια ευχαριστω για τις πληροφοριες.Τις soldesanil μας εδωσε η γιατρος κ μας ειπε να παίρνει 25 το πρωι κ 25 το βράδυ μόνο για 4 μερες .Το θέμα ειναι οτι ο μικρος κουραστηκε μαλλον απο τα φάρμακα κ δεν ειναι συνεργασιμος ενω του τις δινω με συριγγα αραιωμενες με λιγο νερο δεν καθεται.Εσεις πώς τις παιρνατε;Τώρα για αποτελεσματα δεν ειδα ακομη γιατι τις πηρε μια φορά;Εσεις μετα απο πόσες φορες ειδατε αποτελασμα;Σας ειπε κατι αλλο για λαρυγγιτιδα;

Εμάς μας το εδωςε μια φορά ο γιατρός (δεν επιτρεπόταν ο γονιός να το δώσει) και αυτο ηταν αρκετό .. Μας είπαν ειναι πολυ βαρύ και μονο σε ασθενοφόρο η νοσοκομείο δίνεται αλλα προφανώς η ελλαδιτσα ειναι πιο cool με τα φάρμακα :-)

Μας είπα να του κάνουμε για μερικές μερες άτμο στο μπάνιο (μην μπει μεςα στο μπάνιο :-) ) πολυ φυσικό όρο γιατι σιγουρα θα γυριςει σε κρυωμα και παρα πολυ καθαρό αέρα

Αν ξυπνήσει νύχτα με βήχα άνοιξε παράθυρο η πήγαινε τον στο μπαλκόνι

Εγω γενικά για φάρμακα που θελω να πάρει οπωσδήποτε του υπόσχομαι μπισκότο :-)

η παιδίατρος μου εχει πει αυτό για τη λαρυγγίτιδα..αλλά σε παιδί με πνευμονία το βγάζεις στο κρυο? οι σταγόνες αυτές δε νομίζω ότι δίνονται μόνο από γιατρό δλδ είναι κάτι πολύ κοινό από συζητήσεις που έχω κάνει…και αν ψάξεις στο γκουγκλ είναι η πρώτη αγωγή για τη λαρυγγίτιδα τι να σου πω.

η παιδίατρος μου εχει πει αυτό για τη λαρυγγίτιδα..αλλά σε παιδί με πνευμονία το βγάζεις στο κρυο? οι σταγόνες αυτές δε νομίζω ότι δίνονται μόνο από γιατρό δλδ είναι κάτι πολύ κοινό από συζητήσεις που έχω κάνει…και αν ψάξεις στο γκουγκλ είναι η πρώτη αγωγή για τη λαρυγγίτιδα τι να σου πω.

Διαφορετική πρακτική τι να σου πω - εμενα η κορτηζονη μου φαίνεται πολυ βαριά για να την δίνει ο γονιός που εννοείται μπορει να κανει και λάθος

Τεσπα ναι αν εχει πνευμονια το παιδι μαλλον μην το βγάλει έξω - αλλα αν εχει επίμονο βήχα που δεν το αφήνει να πάρει ανάσα εγω θα τον έβγαζα μπαλκόνι

Hope κάνατε ακτινογραφία και ξέρετε για την πνευμονια; Σου εδωςε τιποτα για αυτο;

BabyCute, εδώ δίνει τις σταγόνες και ο γονιός, όταν το παιδί του έχει ξαναπάθει λαρυγγιτιδα, οπότε αναγνωρίζει αμέσως το χαρακτηριστικό βήχα. Πολύ σωστά σας έδωσαν μόνο μια φορά. Η δοσολογία 2 ή 3 φορές τη μέρα είναι ξεπερασμένη. Κανονικά, η αγωγή είναι εφάπαξ. Αν την άλλη μέρα το παιδί ξαναβήχει, επαναλαμβάνεται η δόση.

Όπως τα λες: αποφεύγουμε υδρατμούς-υγρασία, προτιμούμε ξηρό και κρύο αέρα. Αλλά δεν το "γυρνάει σε μικρόβιο" βρε, πού το άκουσες αυτό;

Διαφημίσεις

BabyCute' date=' εδώ δίνει τις σταγόνες και ο γονιός, όταν το παιδί του έχει ξαναπάθει λαρυγγιτιδα, οπότε αναγνωρίζει αμέσως το χαρακτηριστικό βήχα. Πολύ σωστά σας έδωσαν μόνο μια φορά. Η δοσολογία 2 ή 3 φορές τη μέρα είναι ξεπερασμένη. Κανονικά, η αγωγή είναι εφάπαξ. Αν την άλλη μέρα το παιδί ξαναβήχει, επαναλαμβάνεται η δόση.

Όπως τα λες: αποφεύγουμε υδρατμούς-υγρασία, προτιμούμε ξηρό και κρύο αέρα. Αλλά δεν το "γυρνάει σε μικρόβιο" βρε, πού το άκουσες αυτό;[/quote']

Αυτο για την δοσολογίας μας το είπανε και εμάς ετςι

Παντως δυο φορές που το πάθαμε σοβαρά και το παιδι δεν μπορούσε να πάθει ανάσα και τις δυο ατο ασθενοφόρο του το δώσανε, ποτε δεν μου είπαν να το δωσω σπίτι, και βλέπω οτι και άλλες χώρες ειναι ετςι

Το παρακάτω ειναι απο αυστραλεζικη σελίδα:

Mild to Moderate Croup

Prednisolone 1mg/kg, AND prescribe a second dose for the next evening.

OR

a single dose of Oral Dexamethasone 0.15mg/kg.

(NB. Oral dexamethasone suspension ONLY available in hospitals, NOT available at commercial pharmacies)

Για το μικρόβιο μου είπαν και τις δυο φορές οτι απλα θα εκδηλωθεί μετα σε έντονο κρυωμα που παρα πολυ πιθανόν να το γύρισε σε μικρόβιο - την πρώτη φορά εγινε όντως ετςι

Και μας είπαν πολλούς υδρατμούς και κρύο αέρα μονο σε περιπτωση κρίσης :-)

Την βρογχοπνευμονια τη διαγνωσε η δικη μας γιατρος κ μας εδωσε αντιβιωση προληπτικα,μου ειπε οτι ειναι επιπλοκη της ιωσης./για λαρυγγιτιδα τοτε δε μας ειπε κατι ,την ειδε στο νοσοκομειο η γιατρος.Τώρα για τις σταΓόνες απο οτι ειδα τις δινουν οι γιατροι εδω.Βέβαια εμας μας ειπε αν καταλαβα καλα οτι θα του τις εκανε αυτη μαζι με μασκα αλλα επειδη δεν καθισε μας εδωσε να τις παρουμε εμεις.Πάντως κ τωρα το βραδυ που του τις εδωσα για δευτερη φορα δεν ειδα καμια βελτιωση.Δεν ξερω κ αν τις παιρνει όλες γιατι δεν καθεται κ ησυχα

(NB. Oral dexamethasone suspension ONLY available in hospitals, NOT available at commercial pharmacies)

Να λες πάλι καλά που σας το έδωσαν στο ασθενοφόρο, γιατί μέχρι πρόσφατα έπρεπε να πας στο νοσοκομείο. Δύο φορές που έτυχε σε φίλη μου στην Αγγλία έτρεχε μες τη μαύρη νύχτα να πάει το μικρό σε νοσοκομείο για να του δώσουν 20 σταγονίτσες :rolleyes:

Εμάς μια φορά που μας έτυχε ευτυχώς είμασταν Ελλάδα, πήρα τον παιδίατρο τηλέφωνο, μου είπε τι να πάρω και τη δοσολογία, τηλεφώνησα στο διανυκτερεύον φαρμακείο και με περίμεναν με το φάρμακο έτοιμο. Μέσα σε 20 λεπτά είχε ηρεμήσει το μωρό κι εμείς μαζί.

Να λες πάλι καλά που σας το έδωσαν στο ασθενοφόρο, γιατί μέχρι πρόσφατα έπρεπε να πας στο νοσοκομείο. Δύο φορές που έτυχε σε φίλη μου στην Αγγλία έτρεχε μες τη μαύρη νύχτα να πάει το μικρό σε νοσοκομείο για να του δώσουν 20 σταγονίτσες :rolleyes:

Εμάς μια φορά που μας έτυχε ευτυχώς είμασταν Ελλάδα, πήρα τον παιδίατρο τηλέφωνο, μου είπε τι να πάρω και τη δοσολογία, τηλεφώνησα στο διανυκτερεύον φαρμακείο και με περίμεναν με το φάρμακο έτοιμο. Μέσα σε 20 λεπτά είχε ηρεμήσει το μωρό κι εμείς μαζί.

Τι παλι καλα που τέτοια τρομάρα δεν εχω ξαναπάρει!! Καθε Οκτώβρη τα ίδια! Δεν μπορούσε να ανασάνει καθόλου

Και σενα σου έτυχε; Μπράβο μας!!

Αν ακούσεις μία φορά λαρυγγιτιδα, δεν την ξεχνάς!

Αληθινή ιστορία: στην πρώτη εφημερία ενός ειδικευόμενου παιδιατρικής, που τώρα είναι καθηγητής παιδοπνευμονολογίας, έρχεται, μέσα στη μαύρη νύχτα, παιδάκι με βήχα. Ο ειδικευόμενος δεν είχε ιδέα τι είχε το πιτσιρίκι, αλλά το'βαλε να κάνει μια μάσκα, για να κερδίσει χρόνο. Οπότε, 5 λεπτά μετά, περνάει η καθαρίστρια, που ήθελε να σφουγγαρισει, και του λέει: "γιατρέ, το παιδάκι με τη λαρυγγιτιδα θα μείνει πολύ ακόμα;"!!!

Little Monkey, welcome back!

Τι παλι καλα που τέτοια τρομάρα δεν εχω ξαναπάρει!!

Γι' αυτό σου είπα 20 λεπτά όλη η διαδικασία, δόξα τω Θεώ. Εγώ μόλις είχα γυρίσει σπίτι από τη δουλειά, ήταν περασμένα μεσάνυχτα, ξυπνάει το παιδί και έβηχε σαν σκυλί. Με έζωσαν τα φίδια γιατί ήξερα ότι τέτοιος βήχας σημαίνει πως είναι κλειστός ο λαιμός του. Ευτυχώς ο παιδίατρος απάντησε αμέσως στο τηλέφωνο, είχα διανυκτερεύον φαρμακείο σχεδόν δίπλα και όλα καλά. Τώρα έχω πάντα στο σπίτι τις σταγόνες.

Ο ειδικευόμενος δεν είχε ιδέα τι είχε το πιτσιρίκι, αλλά το'βαλε να κάνει μια μάσκα, για να κερδίσει χρόνο. Οπότε, 5 λεπτά μετά, περνάει η καθαρίστρια, που ήθελε να σφουγγαρισει, και του λέει: "γιατρέ, το παιδάκι με τη λαρυγγιτιδα θα μείνει πολύ ακόμα;"!!!

Χαχαχαχα θεϊκό!!

Thank you ;)

Γι' αυτό σου είπα 20 λεπτά όλη η διαδικασία, δόξα τω Θεώ. Εγώ μόλις είχα γυρίσει σπίτι από τη δουλειά, ήταν περασμένα μεσάνυχτα, ξυπνάει το παιδί και έβηχε σαν σκυλί. Με έζωσαν τα φίδια γιατί ήξερα ότι τέτοιος βήχας σημαίνει πως είναι κλειστός ο λαιμός του. Ευτυχώς ο παιδίατρος απάντησε αμέσως στο τηλέφωνο, είχα διανυκτερεύον φαρμακείο σχεδόν δίπλα και όλα καλά. Τώρα έχω πάντα στο σπίτι τις σταγόνες

Τι λες τις εχεις πάρει απο ελλαδα; Μωρε καη εγω θα το εκανα για οτιδήποτε άλλο αλλα για αυτο προτιμώ να τις δώσει γιατρός μην γίνει καμμια στραβή.... Ευτυχώς ασθενοφόρα παντως ερχονται σε 3 λεπτά και το δίνουνε

Ρε κοριτσια μακάρι να μην ξανάρθει η ρημαδιασμενη αρρώστια

Αν ακούσεις μία φορά λαρυγγιτιδα' date=' δεν την ξεχνάς!

Αληθινή ιστορία: στην πρώτη εφημερία ενός ειδικευόμενου παιδιατρικής, που τώρα είναι καθηγητής παιδοπνευμονολογίας, έρχεται, μέσα στη μαύρη νύχτα, παιδάκι με βήχα. Ο ειδικευόμενος δεν είχε ιδέα τι είχε το πιτσιρίκι, αλλά το'βαλε να κάνει μια μάσκα, για να κερδίσει χρόνο. Οπότε, 5 λεπτά μετά, περνάει η καθαρίστρια, που ήθελε να σφουγγαρισει, και του λέει: "γιατρέ, το παιδάκι με τη λαρυγγιτιδα θα μείνει πολύ ακομα;[/quote']

Παλι καλα που δεν του έδωσε αντιβιωση :-)