Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

3η καισαρική ,ποσο επικίνδυνη είναι ;;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!!!! Το πρόβλημα μου έχει ως εξής!!!!! Το πρώτο μου παιδί το γέννησα το 2011 είχα μια δύσκολη εγκυμοσύνη ,όπως και γεννά, με αποτέλεσμα να πάω για καισαρική, το 2ο αν και μια ήρεμη εγκυμοσύνη θα έλεγα , είχα άσχημο τοκετό, γέννησα τον Σεπτέμβρη του 2014 πριν 4 μήνες δλδ , δεν το έχω ξεπεράσει ακομα αυτο το σοκ, και είχα πει οτι δεν θέλω να ξανά κάνω παιδί, λόγο τοκετών, αν και τρελένομαι για παιδια.... Έχω καθυστέρηση 5 ημέρες ,δεν έχω κανει τεστ, αλλά ούτε χοριακη γιατί φοβάμαι πολύ το αποτέλεσμα!!!! Μπορεί και να μην είμαι έγκυος και να είναι ορμονικές διαταραχές.... Αν 1 στο εκατομμύριο είμαι έγκυος, ποσό επικίνδυνο είναι μια Τρίτη κύηση και καισαρική σε τόσο λίγο διάστημα;;;; Έχει κάποια ανάλογη εμπειρία;;;;; Ευχαριστώ....

Διαφημίσεις

Οχι και το ιδανικό αλλά όχι και τραγικό. Θα σε παρακολουθούν πολύ στενά και συχνά και σίγουρα δεν θα επιτρέπεται να κουράζεσαι ή να πάρεις αρκετά κιλά.

Τα λέω επειδή είχα ρωτήσει τον γιατρό μου ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Καλησπέρα!!!!!! Το πρόβλημα μου έχει ως εξής!!!!! Το πρώτο μου παιδί το γέννησα το 2011 είχα μια δύσκολη εγκυμοσύνη ,όπως και γεννά, με αποτέλεσμα να πάω για καισαρική, το 2ο αν και μια ήρεμη εγκυμοσύνη θα έλεγα , είχα άσχημο τοκετό, γέννησα τον Σεπτέμβρη του 2014 πριν 4 μήνες δλδ , δεν το έχω ξεπεράσει ακομα αυτο το σοκ, και είχα πει οτι δεν θέλω να ξανά κάνω παιδί, λόγο τοκετών, αν και τρελένομαι για παιδια.... Έχω καθυστέρηση 5 ημέρες ,δεν έχω κανει τεστ, αλλά ούτε χοριακη γιατί φοβάμαι πολύ το αποτέλεσμα!!!! Μπορεί και να μην είμαι έγκυος και να είναι ορμονικές διαταραχές.... Αν 1 στο εκατομμύριο είμαι έγκυος, ποσό επικίνδυνο είναι μια Τρίτη κύηση και καισαρική σε τόσο λίγο διάστημα;;;; Έχει κάποια ανάλογη εμπειρία;;;;; Ευχαριστώ....

Καλο ειναι να αφηνεις ενα ευλογο διαστημα αναμεσα σε δυο εγκυμοσυνες ωστε να επανερχονται ολα εκει κατω στην προτεραια κατασταση (η σε κατι που θυμιζει αυτην!). Γνωριζω περιπτωση που η κοπελα εμεινε εγκυος στο τριμηνο απο προηγουμενη καισαρικη και ολα πηγαν καλα, αν και αντιμετωπιστηκε ως κυηση υψηλου κινδυνου.Παντως ο πιο αρμοδιος να σου απαντησει ειναι ο γυναικολογος σου. Γιατι δεν κανεις μια χοριακη να σου φυγει το αγχος?

Εμενα μου ειχε πει ο μαιευτήρας μου οτι θέλουν οι γυναίκες να αφήνουν δυο χρόνια και σιγουρα το λιγότερο ενα!!

Και εγω γέννησα Σεπτέμβρη 2014 και να σου πω δεν εχω χρονο ουτε διάθεση για φικι φικι .. Σε θαυμάζω:-)

Διαφημίσεις

εχω κανει 3 καισαρικες αλλα ανα 3 χρονια.

Λενε οχι πιο κοντα απο χρονο το ιδανικο 2.

Καθε περιπτωση ειναι ομως και διαφορετικη ρωτα το γυναικολογο για την περιπτωση σου.

....και προσεχε περισσοτερο ...προκειτε για την υγεια μας.

Ευχαριστω για τις απαντησεις!!!! Το φανταστηκα, οτι κατι τετοιο θα ηταν πολυ επικινδυνο!!!! Θα δειξει, θα παω την δευτερα να με δει!!!! Η αληθεια κοριτσια παντα περναμε προφυλαξεις, απλα σκεφτομαι μην τυχων και τρυπησε κανενα προφυλακτικο και δεν πηραμε χαμπαρι!!!! Και στον γιο μ που περναμε προφυλαξεις , μια μερα δεν εβαλε και εμεινα εγκυος με τα προσπερματικα υγρα!!!! Τι να κανω η κακομοιρα Ολα περνανε απο το μυαλο μου!!!!! Ειναι πολυ απιθανο να γινει κατι τετοιο, αλλα μπορει να συμβει!!!!

• 3 months later...

Είμαι έγκυος 9 εβδομάδων στο τρίτο παιδί.ΕΧΩ κάνει 2 προηγούμενες καισαρικές τομες όπου όλα πήγαν καλά,το θέμα είναι ότι φοβάμαι πολυ την επομενη και δε μπορώ να ησυχάσω.σκέφτομαι συνεχεια μήπως συμβεί ρήξη μήτρας και όλα τα τρομακτικα σενάρια.ζω με ένα φόβο όλη μέρα, μέχρι και να διακόψω την κύηση σε σκεφτόμουν από φόβο μήπως συμβεί κατι και αφήσω τα άλλα δύο παιδιά μου μόνα τους,είναι παράλογα όσα σκέφτομαι; δε μπορώ να χαρώ τίποτα.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Γιατι σε έχει πιασει πανικός;Έχω κανει τρεις καισαρικές τομές. Σε πληροφορω πως στην τριτη είχα την καλύτερη αναρωση παρα τις αντίθετες πληροφορίες. Σου εύχομαι ολόψυχα να εχεις μια καλη εγκυμοσύνη και γέννα.Απόλαυσε αυτό το δώρο θεού με την ανάλογη προσοχή χωρίς κακούς λογισμούς.

Διαφημίσεις

Φοβάμαι υπερβολικά είναι η αλήθεια,Γενικά η εγκυμοσύνη ήταν απρόσμενη και όλο το γεγονός με ξάφνιασε.Έτσι κάνω συνέχεια αρνητικές σκέψεις Και δε χαίρομαι τίποτα.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Κάνεις αρνητικές σκέψεις λόγω του ξαφνικού και απρογραμμάτιστου του πράγματος. Μόλις συνηθίσεις την ιδέα, θα σου περάσουν όλα και θα αρχίσεις να το χαίρεσαι. Η τρίτη καισαρική είναι πολύ συνηθισμένη, εγώ ξέρω γυναίκα που έκανε πέντε και το μικρότερό της είναι στο Γυμνάσιο τώρα. Φαντάσου, τόσα χρόνια πριν κι είναι μια χαρά κι εκείνη και τα παιδιά. Η δε παιδίατρός μου έχει κάνει τέσσερις και η μικρή της κόρη πάει στο Λύκειο. Με τρεις, ξέρω πάρα πολλές γυναίκες. Κι εγώ η ίδια αν ήθελα να κάνω τρίτο παιδί, το τελευταίο που θα σκεφτόμουν, θα ήταν η τρίτη καισαρική. Μια χαρά θα είσαι κι εσύ και το μωρό, μην ανησυχείς. Με το καλό!

elepet με το καλό το παιδάκι σου! Έχω κάνει 2 καισαρικές μέσα σε 21 μήνες. Όταν ρώτησα το γιατρό μετά την πρώτη πότε μπορώ να ξαναμείνω έγκυος μου είπε να περιμένω 3 μήνες. Τελικά έμεινα έγκυος στο χρόνο. Η αδερφή μου έκανε 3 μέσα σε 7 χρόνια. Είναι μια χαρά, ο γιατρός της είπε να πάει και για το τέταρτο!!! Δε νομίζω να έχεις κανένα θέμα, ο γιατρός σου τι λέει?

Ό γιατρος μου λέει ότι Δεν υπαρχει πρόβλημα και η μαία όταν της είπα ΑΝ μπορώ να πάω φυσιολογικά την Τρίτη φορά μου το απέκλεισε λόγω μεγάλου κινδυνου για ρήξη μήτρας μετά από 2 καισαρικές.Η μεγάλη μου κόρη θα είναι 9 όταν θα έρθει το μωρό και η μικρή 5.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Τότε μην ανησυχείς. Ο κάθε γιατρός ξέρει το σώμα της κάθε γυναίκας και τι δουλειά έχει κάνει ο ίδιος. Το άγχος σου το είχα κι εγώ. Πήγα στη δεύτερη τρέμοντας στο χειρουργείο γιατί σκεφτομουνα το πρώτο μου παιδί. Αλλα πιστεύω και για φτ να πήγαινα πάλι θα είχα το φόβο μη μου συμβεί κάτι. Και η δίκη μου ΜΑΙΑ το ίδιο μου είπε όταν ρώτησα για φτ μετά από δυο κτ

Διαφημίσεις

1. Στον υπέρηχο παρακολουθούν την επούλωση της τομής, οπότε αν σου λέει ο γιατρός ότι είναι εντάξει, τότε κάτι ξέρει.

2. Ρίσκο μπορεί να είναι υπό ορισμένες συνθήκες οι απανωτές καισαρικές. Τα δικά σου έχουν τέτοια διαφορά ηλικίας, που δεν θεωρούνται απανωτές οι καισαρικές σου.

3. Τρεις και πάνω καισαρικές είναι συνηθισμένες.

4. Φυσιολογικό τοκετό μετά από δύο καισαρικές κάνουν ελάχιστοι γιατροί. Η καισαρική είναι το στάνταρ. Δεν σημαίνει κάτι το ότι η μαία σου απέκλεισε το φυσιολογικό τοκετό.

5. Άντε και με το καλό!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ενθαρυντικες απαντήσεις, αν και νομίζω ότι πρέπει να δω καποιο ψυχολόγο γιατί πέραν του ότι φοβάμαι ιδιαίτερα αυτή τη φορά για όλα ότι αφορά την εγκυμοσύνη και το τοκετό,δε μπορώ να το συνειδητοποιήσω και σαν γεγονός. το βλέπω δηλαδή βουνο ότι θα κάνω κι άλλο παιδί και με έχει ρίξει ψυχολογικά πολύ,ήταν κάτι εντελώς ανάπαντεχο όπως σας είπα, δεν είναι ότι το επιδιώξαμε και ότι το θέλαμε.μάλιστα σκεφτόμουν την διακοπή αλλά δε μου πήγε η καρδιά να το κάνω για κανένα λογ ω.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

και εγω μεσα σε 5.5 χρονια 3 καισαρικες. την τριτη φορα λεγαμε για φυσιολογικο αλλα λογω καποιων θεματων πηγαμε παλι καισαρικη. Με το καλό το μωρο σου. Ολα θα πανε καλα.

Να πας σε ειδικό, αν χρειάζεσαι βοήθεια, μη διαστάσεις καθόλου. Όλες μας πιστεύω θα τρώγαμε ψυχρολουσία με μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη, πάνω που πιστέψαμε πως "ξεπαιδιάσαμε". Αλλά όχι και διακοπή το μωρό βρε elepet...αμαρτία. :(

Πιστεψτε με και γω αμαρτια το θεωρω και γι αυτο δεν προχωρησα στο να το ριξω..αν και εφτασα πολυ κοντα..και πολλες στιγμες ενιωσα την αναγκη να το κανω και να ξεμπερδευω αλλα κατι με κραταγε . Στην αρχη και ακομη και τωρα δηλαδη ολοι πεσανε πανω μου να το ριξω γιατι ειναι μεγαλη ευθυνη 3 παιδια..μεγαλωνουν δυσκολα...θα ζοριστουμε οικονομικα..και αλλα πολλα τετοια που μονο κακο μου εκαναν.Μονο ο αντρας μου με στηριξε σε ολο αυτο. Παρολα αυτα και εμενα η αποκτηση τριτου παιδιου με τρομοκρατει πολυ..νομιζω οτι θα μου παρει πολυ καιρο να συνηθισω την ιδεα και την νεα πραγματικοτητα..μου φενεται βουνο

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Αφού σε στηρίζει ο άντρας σου, κορίτσι μου, μη σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Το δύσκολο - εως ακατόρθωτο - θα ήταν να είχες ψυχολογική πίεση κι από εκεί. Θα τα καταφέρετε όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των τρίτεκνων και πολύτεκνων της Ελλάδας, που σαφώς και δεν είναι εκατομμυριούχοι. Τα παιδιά ο Θεός μας τα στέλνει για κάποιο λόγο, ειδικά αυτά που δεν τα επιδιώξαμε. Είναι αρχή ακόμα και γι' αυτό όλα σου φαίνονται βουνό. Και μην κάνεις αρνητικές σκέψεις για το μωρό, γιατί, αν, ω μη γένοιτο, κάτι πάει στραβά, θα σε τυρρανάνε οι τύψεις, ότι δεν το ήθελες, έχει συμβεί σε πολλές. Κάνε το σταυρό σου, ζήτα όποια βοήθεια πιστεύεις πως χρειάζεσαι κι όλα θα πάνε καλά.

Καλησπερα. Απο εμενα δυο παραδειγματα απο γνωστες μου. Το πρωτο αφορα γυναικα με δεκα παιδια, οπου τα δυο πρωτα γεννηθηκαν με καισαρικη. Απο το τριτο και μετα γεννουσε με φ.τ. Ο μεγαλος γιος ειναι ηδη 25 χρονων.

Το 2ο παραδειγμα ειναι απο την κουμπαρα μου η οποια ειχε 3 παιδια, τα δυο ειχαν προβλημα μεσογειακης αναιμιας και εμεινε εγκυος στο 4ο παιδι. Φαντασου πώς ενιωθε... Ομως τελικα, το 4ο παιδι ηταν 100% συμβατος δοτης μυελου των οστων στο ενα απο τα δυο μωρα της που ειχαν το προβλημα, οταν ηταν ο καταλληλος καιρος εκαναν τη μεταμοσχευση και το παιδι ειναι τωρα μια χαρα! Θελω να πω οτι ο Θεος εχει τον λογο Του για να στειλει το καθε μωρο. Στην περιπτωση αυτη το 4ο μωρο εσωσε το αδελφακι του. Και η κουμπαρα μου θα πηγαινε για 5ο αν δεν προεκυπτε προωρη κλιμακτηριος...

Οποταν εχε τις ελπιδες σου στον Θεο και ολα θα πανε τελεια! Θετικη σκεψη και εμπιστοσυνη στον Παντοδυναμο. Αλλες τα βγαζουν περα με 10 μωρα και δεν θα τα βγαλετε περα εσεις με 3;

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία