athens2006

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

    Recommended Posts

    Λοιπόν, επειδή μου αρέσει να προγραμματίζω απο νωρίς θέλω τις ιδέες σας για πρωτοχρονιάτικο τραπέζι 12 ατόμων.

    Σκέφτομαι να κάνω γαλοπούλα γεμιστή αλλά θέλω και μία εναλλακτική για κυρίως γιατί δεν το τρώνε όλοι.

    Από σαλάτες μία λάχανο ασπρο-μάυρο, μια μαρουλοχωριάτικη.

    Αλοιφές όπως τυροσαλάτα, τζατζικι, ρωσικη.

    Για μεζέ πριν το κυρίως θα βγάλω μια πιατέλα με τυριά και πανσετούλες με μέλι(που είναι κόλαση)

    Ψωμάκια ασπρα και ολικής αλέσεως.

    Για την εναλλακτική δεν θέλω να κάνω κοκκινιστο ή κατι που τρώμε μια Κυριακή. Πριν 3 χρονια παλι γιορτές ειχα κάνει ενα ρολο κοτόπουλο(για να ειναι κοντά και στη γαλοπουλα) με σάλτσα μουστάρδας που ήταν εκπληκτικο αλλά να το επαναλάβω; Πειράζει;

     

    Επίσης θέλω τη βοήθεια σας για το ντεκόρ του τραπεζιού. Εχω ενα τραπεζομάντηλο με πετσέτες θα παρω αλλο ένα, δαχτυλίδια για τις πετσέτες. Τα πιάτα μου έχουν κίτρινο στεφάνι με λουλουδάκι, με τι χρώματα να τα συνδυάσω για ενα ωραίο χριστουγεννιατικο ντεκορ;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Το χοιρινό με σέλινο είναι η ελληνική έκδοση της γαλοπούλας νομίζω. Είναι πολύ χριστουγεννιάτικο. Και γενικά το χοιρινό τρώμε εδώ περισσότερο νομίζω

     

    Επίσης, μήπως κανείς έκλεισε θέση για τα σεμινάρια του Γαστρονόμου;Κάνει κάτι σεμινάρια για εορταστικό τραπέζι, ολόκληρο μενού, αλλά όταν πήρα είχαν ήδη κλείσει όλες οι θέσεις. Αν πάει κανείς ας πει κανα τίπ, είχε μερικά πιάτα πολυ ενδιαφέροντα

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Α, ρε συ, να τον χαίρεσαι, έχετε γεννέθλια σήμερα;

     

    Μου'ρθε κι άλλο κρεατικό, το'φαγα σε μια φίλη τις προάλλες και ξετρελάθηκα. Κομματάκια βοδινό τα τσιγαρίζεις με κύμινο, σε χαμηλή φωτιά, βγάζουν τα ζουμιά τους, ρίχνεις κρασί άσπρο και μουστάρδα μέχει να σκεπαστούν και τα αφήνεις να βράσουν (χαμηλή φωτιά). Όταν το κλείσεις να έχει μείνει λίγο σάλτσα. Και το σερβίρεις με άσπρο ρύζι. Έχω αρχίσει να το φτιάχνω δοκιμαστικά (πλήρης αποτυχία γιατί τα κάνω όλα βιαστικά το βράδυ όταν γυρνάω, σε δυνατή φωτιά, γι αυτό σου τονίζω το θέμα της σιγανής/μέτριας φωτιάς). Είναι πολύ ωραίο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Για σαλάτα κάνω το εξής: παίρνεις όσα λαχανικά θες, ντομάτα, καρότο, κολοκύθι, αβοκάντο, αγγούρι, μαϊντανό, καλαμπόκι (βρασμένο), σέλινο, κρεμμυδάκι, μαρούλι, τί άλλο; ό,τι θες, δε μου'ρχεται άλλο και τα κόβεις σε μικρά κυβάκια, εγώ τα κάνω γύρω στο 1 επί 1 εκατοστό, ίσως και λίγο μικρότερα. Και τα ανακατεύεις όλα μαζί. Είναι πολύ σούπερ, βέβαια σου βγαίνει ολίγον τι ο τάκος, αλλά είναι πολύ ωραία και εντυπωσιακή σαλάτα.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ευχαριστώ για τις ιδέες και τα χρόνια πολλά αν και εχτές ηταν τα γενεθλια, σήμερα τα βγάζει το τικερ.και δεν ξερω πως να το διορθωσω.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Να σας δώσω κι εγώ μία ιδέα που είναι πολύ εύκολη, πεντανόστιμη και πάντα κάνει μεγάλη εντύπωση: καταΐφι με τυριά. Το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια!!! Αν σας ενδιαφέρει, να σας δώσω τη συνταγή.


    .png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καταΐφι με τέσσερα τυριά

     

    1/2 kg φύλλο καταΐφι

    200 gr φέτα

    200 gr κασέρι

    200 gr γκούντα

    200 gr έμμενταλ (όλα τριμμένα)

    4 αβγά

    1/2 lit γάλα

    100 gr μαργαρίνη

    50 gr βούτυρο

    μοσχοκάρυδο

     

    Σε πυρέξ αλείφουμε λίγη από τη μαργαρίνη και στρώνουμε το μισό φύλλο. Σε μία γαβάθα έχουν ήδη ανακατέψει όλα τα τυριά και τα στρώνουμε πάνω από το φύλλο. Στη συνέχεια στρώνουμε το υπόλοιπο φύλλο. Έχουμε λιώσει το βούτυρο και τη μαργαρίνη και τα περιχύνουμε πάνω από το "σάντουιτς"! Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε αυτό το μείγμα στο καταΐφι και το αφήνουμε λίγη ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 30'. Είναι έτοιμο όταν ροδίσει από πάνω αλλά είναι σημαντικό να έχει ψηθεί και από κάτω.


    .png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Την πρωτοχρονιά θα έχει και ο γιος μου γιορτή και θα κάνουμε τραπέζι - μπουφέ. Να τονίσω ότι πέρισυ την πατήσαμε ολίγον τι, κάναμε πολλά πράγματα και μας μείνανε πάρα πολλά, αν και είχαμε γύρω στα 30 άτομα, εκ των οποίων τα 10 παιδιά.

    Λοιπόν, για τη φετινή πρωτοχρονιά σκέφτομαι:

     

    Ψητό στο φούρνο (εννοώ ολόκληρο γουρουνάκι που θα βάλει ο μπαμπάς)

    Σπετζοφάι

    Μακαρόνια στο φούρνο με κρέμα γάλακτος κλπ (για πρώτη φορά, ψάχνω συνταγές)

    Κοτόπουλο ρολό με πατάτες

    Τυροπιτάκια

    Πιτσάκια

    Σαντουιτσάκια με ζαμπόν ή γαλοπούλα & τυρί

    Τζατζίκι

    Μελιτζανοσαλάτα

    Τυροκαυτερή

    Σαλάτα ανάμεικτη (μαμάς μου)

    Μουσακά ή κις λορέν με λουκανικάκια (είναι μια πολύ ωραία συνταγή με ανάμεικτα τα υλικά, ψήνονται στο φούρνο, θα σας τη δώσω...)

     

    Κάποια στιγμή λέω να δοκιμάσω και το κρετικό που λέει η Ekabn

     

    Για γλυκά:

    Μελομακάρονα

    Κουραμπιέδες

    Σοκολατάκια

    Βασιλόπιτα (με φλουρί + δώρο για όποιον το βρει)

    Τούρτα hand made!!


    ZS95p3.png  hcT0p3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Θα μπορούσα να έχω τη συνταγή για τις πανσετούλες με μέλι;

    Οι λαχονοντολμάδες θεωρούνται επίσης χριστουγεννιάτικο φαγητό (και καλά θυμίζουν τις "φασκιές" του Χριστού)

    Καλή επιτυχία!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τις πανσέτες με το μέλι τις είδα σε μια διαφήμιση της κνορ.

    Βάζω τις πανσέτες στο φούρνο με αλατι-πιπέρι, λαδάκι και νεράκι να βράσουν. Οχι ολο το λάδι που θα χρησιμοποιήσω.

    Μόλις βράσουν και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ανακατεύεις σε ένα μπολ το υπολοιπο λάδι και 2 κουταλιές μουστάρδα και 2 κουταλιές μέλι, ή παραπάνω αναλογικά πάντα. Μπαχαρικά οτι αλλο σου αρέσει, θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη.

    Περιχύνεις τις πανσέτες και αφήνεις να ψηθούν. Τρώγονται κατα προτίμηση ζεστά. Αν το θέλεις ελαφρώς πιο ξυνο βάζεις λιγη μουστάρδα παραπάνω.

    Εγώ το είχα κάνει σε ενα τραπέζι και ψάχναμε να βρούμε και αλλες πανσέτες την ωρα του φαγητου να ξαναψήσουμε! Η κολαση!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγω περυσι την παραμονη πρωτοχρονιας που ειχα τραπεζι ειχα κανει goulash για πρωτο πιατο μεζι με καποια ορεκτικα και σαν κυριως ψαρονεφρι γεμιστο με βερυκοκα και μυζηθρα συνοδευομενο με πατατες φουρνου!!!


    iD56p3.pnglk6hp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    irene όταν λες να βράσουν στο φούρνο εννοείς ότι βάζεις πολύ νερό; γιατί όταν το άκουσα το όνομα του φαγητού σκέφτηκα κάτι σαν αυτά που κάνει ο τζέιμι όλιβερ που αλείφει με τα χέρια το μέλι στο κρεάς και είναι κάπως πιο στεγνό, δεν είχα σκεφτεί την ύπαρξη νερού. Μήπως γίνει μπλούμ; (εγώ το μπλουμ το πετυχαίνω πάντα, είτε θέλω είτε όχι :roll: )

     

    Maggie να τον χαίρεσαι και προσυπογράφω το θέμα με τους λαχανοντολμάδες, είναι μαστ τα χριστούγεννα (αρκεί να τους τυλίξει άλλος :lol::lol: )

     

    Μαριλίνα, η μαμά μου κάνει ταλιατέλες στο φούρνο (επειδή είναι πιο χοντρές νομίζω ταιριάζουν καλύτερα στο φούρνο), με ζαμπόν ή μπέικον και τυριά που λυώνουν τριμμένα και γάλα

     

    Αυτό το κρεατικό που είπα εγώ μπορεί να βγει και για μεζές στην αρχή χωρίς ρύζι

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    irene όταν λες να βράσουν στο φούρνο εννοείς ότι βάζεις πολύ νερό; γιατί όταν το άκουσα το όνομα του φαγητού σκέφτηκα κάτι σαν αυτά που κάνει ο τζέιμι όλιβερ που αλείφει με τα χέρια το μέλι στο κρεάς και είναι κάπως πιο στεγνό, δεν είχα σκεφτεί την ύπαρξη νερού. Μήπως γίνει μπλούμ; (εγώ το μπλουμ το πετυχαίνω πάντα, είτε θέλω είτε όχι :roll: )

     

    Εκάβη μου, καλημέρα.

    Σήμερα συνδέθηκα και είδα το μηνυμα σου.

    Λοιπόν, για να καταλαβεις βάζουμε τις πανσέτες ή τις μπριζολίτσες στο φούρνο να ψηθούν, όπως οταν τις κανουμε κανονικά με πατατούλες.

    Και μετά, αφού έχουν πάρει χρώμα, ριχνεις τη μαρινάρα που εχει λάδι, μουστάρδα και λεμόνι και αφήνεις να σωθεί ολο το νεράκι αλλά προσεχε γιατι μολις εξατμιστεί το νερο αρχίζει και αρπάζει το μέλι πολύ γρήγορα.Θελει 1-2 λεπτά μετα κλείσιμο.

    Καλή επιτυχία!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μιας και φετος έχουμε κρίση και δεν θα πάμε πουθενά είπαμε να μαζεψουμε τους φίλους στο σπίτι . Επειδή είναι η πρώτη φορά θα ήθεα ιδεες από το στ΄ρωσιμο του φαγητού μέχρι κα το γλυκό.

    έχω σκεφτεί να κάνω

    2 διαφορετικές σαλατες

    1 μακαρονοπιτα

    τζατζικι , τυροκαυτερή

    κότσι χοιρινό και μπουτι χοιρινό

    κορμο σοκολατας

     

    θα σας άαρεσε?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κορίτσια να σας πω...λέω να κάνω μοσχαρακι με δαμασκηνα στην κατσαρόλα..γενικώς τα φαγητά της κατσαρόλας τα έχω..και μου πετυχαίνουν..θα το συνδιάσω με ριζοτο (δεν έχω βρει ακόμα την πιο ταιριαστή συνταγή). τι άλλο έχετε να προτείνετε για πρώτο πιάτο πχ ή συνοδευτικά?ευχαριστώ!!!χρόνια πολλά σε όλες!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Κορίτσια να σας πω...λέω να κάνω μοσχαρακι με δαμασκηνα στην κατσαρόλα..γενικώς τα φαγητά της κατσαρόλας τα έχω..και μου πετυχαίνουν..θα το συνδιάσω με ριζοτο (δεν έχω βρει ακόμα την πιο ταιριαστή συνταγή). τι άλλο έχετε να προτείνετε για πρώτο πιάτο πχ ή συνοδευτικά?ευχαριστώ!!!χρόνια πολλά σε όλες!!

     

     

    Από σαλάτες:

    Σαλάτα του Σεφ

    Πατατοσαλάτα

    Σε μια πιατέλα διάφορα είδη τυριών, με ωραία διακόσμηση. Εγώ βάζω ένα κομμένο φύλλο μαρούλι στη μέση της πιατέλας, με ελίτσες και ντομάτα κομμένη σε ροδέλες.

    Επίσης σαν πρώτο πιάτο, μπορείς να προσφέρεις τυρόπιτα ή κιμαδόπιτα ή κανταιφόπιτα.

    Άλλη ιδέα πιπεριές γεμιστές.

    Αυτά προς το παρόν αν σκεφτώ κάτι άλλο επανέρχομαι.


    natassa + tasos = 15 years together

     

    " Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΡΑΠΕΖΙ....ΑΚΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ....

    ΑΠΟ ΣΑΛΑΤΕΣ

    1)ΡΟΚΑ-ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ-ΠΑΝΤΖΑΡΙ-ΚΑΡΥΔΙ-ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ-ΜΕΛΙ.....ΘΕΙΚΗ!!!!

    2)ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ (ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ-ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ-ΑΡΑΚΑ-ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ-ΑΝΙΘΟ-ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ)

    ΚΥΡΙΟΣ

    3)ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ (ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ)

    4)ΕΝΑ ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΚΗ...ΘΕΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΛΙΑΓΚΑΣ ΕΓΛΥΦΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ)

    ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

    5) ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ-ΚΡΕΜΜΥΔΙ-ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

    6)ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ

    7)ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    :cool:ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

    9)ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ)

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!:P

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    το τραπεζι έγινε και είχε μεγάλη επιτυχία!!!

    τελικά έκανα 2 σαλάτες και ρύζι. έβαλα στη γάστρα κότσια χοιρινά και τα γλυκά μου τα έφεραν . ήταν όλα τέλεια και του χρόνου θα κάνω πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν για όλους μας τους φίλους . Αυτό που έκανα και μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι έστωσα το τραπέζι από την προηγούμενη μέρα, και στη μέση έφτιαξα μια "ανθοδεσμη" με έλατα και διαφορα φύλλα και έβαλα μέσα κεριά. Το χάρηκα πολύ και δεν κουράστηκα καθόλου

     

    Καλή χρονιά με υγεία σε όλους

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα