Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αναμεικτα συναισθηματα για πεθερα και κουνιαδα


Dimimouse

Recommended Posts

Διαβάζω πολύ καιρό το σαιτ σας αλλα πρώτη φορά νιώθω την ανάγκη να σας γράψω. Λοιπόν με τον άντρα μου ήμασταν χρόνια μαζί έμεινα έγκυοσ και μετά παντρευτήκαμε. Σπίτι είχε ενα ο αντρασ μου στα μπετά και το τελειώσανε οι γονείσ μου με τον άντρα μου. Ως εδώ καλά, το θέμα μου ξεκινάει από την ώρα που γύρισα στο καινούριο μασ σπίτι με το μωρό που ξέχασα να σας πω ότι είναι πάνω από την κουνιάδα μου και δίπλα απο την πεθερά μου. Ξεπερνάω το γεγονός ότι μου κανουν κουμάντο στο σπίτι γιατί νομίζουν ότι είναι δικό τους και έρχομαι στο θέμα του παιδιού.

Ενώ είναι πολύ διακριτική σε γενικέσ γραμμες έχει πεσει με τα μούτρα στο παιδι και αυτό με πειράζει. Προσ[αθεί να ανταγωνιστεί την μαμα μου με το παιδί και κάποιεσ φορες και εμένα. με την λουνιάδα μου έχω το ίδιο θέμα σε μικρότερο βαθμο. ωρες ωρεσ αισθάνομαι ότι με βγάζουν απο την οικογένεια τους και υπάρχει μόνο το παιδί. εκείνες θέλουνμ να τον αφήνω σπίτι τους κι εγω να φεύγω. εγώ όμως δεν θέλω να αφήνω το παιδί σε εκείνες. πείτε με κακια αλλα δεν μπορώ. ξέχασα να σας πω οτι η μητέρα μου μένει μακριά και για να πω την αλήθεια δεν θέλω να αγαπήσει εκεινους πιο πολύ από τους δικούς μου... γενικά είμαι πολύ μπερδεμένη. Αλλεσ φορες μου αρέσει που το αγαπάνε τόσο τπ παιδί και το κουμάντο που κάνουν στο σπιτι το βλέπω σαν ενδιαφέρον κι αλλες φορες με ενοχλούν όλα. ωρες ωρες σκεφτομαι μήπως ακόμα φταίνε οι ορμόνες από την γενν που γεννησα πριν 5 μήνες. δεν σας κρύβω οτι ένας άλλος φόβος μου είναι μην το παιδί αγαπήσει εκείνες πιο πολυ απο μενα. το ξέρω ακουγεται τρλο. γενικα εγώ έχω το πρόβλημα... δεν ξέρω πως να το χειριστώ. σας εχει τυχει?? ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπερα και χρονια πολλα, να σου ζησει το μωρακι ...

Διαβασα το ποστ σου και ειλικρινα δεν ξερω τι να πω... Σκεφτεσαι τελειως λαθος.. Απολαυσε το μωρο σου και ασε ολα τα αλλα να ερθουν. Θα επρεπε να αισθανεσαι τυχερη που υπαρχουν ανθρωποι που λατρευουν το παιδι σου.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!Είναι η περίοδος για σένα περίεργη λίγο το ορμονικό λίγο το άνχος με το παιδί μην ανησυχείς!!! Το παιδί σου φυσικά και θα σε αγαπά και θα σε λατρεύει πιο πολύ απο όλους!!! Εσύ είσαι η μανούλα του μην ανησυχείς καθόλου γι'αυτό. Επίσης το βρίσκω φυσιολογικό να θέλεις να είστε συνέχεια μαζί όπως και το να θες να μένετε μόνοι σας. Τώρα να τους το αφήνεις και να φεύγεις "κουλό" μου ακούγεται. Τόσο μικρό αν δεν υπάρχει λόγος γιατί να το κρατάνε μόνες τους χωρίς να είσαι εκεί; Τώρα ότι νιώθεις ότι αγαπάνε μόνο το παιδί και όχι εσένα, έτσι γίνεται, όταν έρχεται ένα μωράκι στην οικογένεια όλοι πέφτουν με τα μούτρα στο μωρό και ξεχνούν όλους τους άλλους. Μην σκοτίζεις το μυαλό σου άδικα, απόλαυσε την οικογένεια σου και να είστε όλοι γεροί!!

VH6Dp2.png

ivf7p2.png

Link to comment
Share on other sites

Έχεις μια τούρτα στο χέρι και ετοιμάζεσαι να την κεράσεις στη γιορτή σου. Την έχεις επιμεληθεί και καμαρώνεις για αυτή. Φαίνεται άρτια και υπέροχη. Από τη μια θέλεις να μοιραστείς αυτή σου την επιτυχία με τους καλεσμένους σου κι από την άλλη δε θέλεις να χαλάσεις την εικόνα της ακέραιας τούρτας.

Μόνο που όμορφη τούρτα είναι... η φαγωμένη τούρτα! Αυτή που θα φέρει χαμόγελα και θα φτιάξει τη διάθεση καλεσμένων και οικοδεσποτών.

Στο τέλος θα μείνει άδεια η πιατέλα και γεμάτες οι καρδιές.

 

Έτσι και το μωρό. Με μια σημαντική διαφορά. Στην περίπτωση του μωρού, ΔΕ μένει άδεια η πιατέλα! ;) Η αγάπη φέρνει αγάπη. Μακάρι να είναι τόσο καλότυχο το παιδί σου και να το αγαπάνε πολλοί. Όση πιο πολλή αγάπη πάρει, τόση θα δώσει κι εκείνο απλόχερα.

 

Εσύ είσαι ο γονιός, εσύ βάζεις τα όρια π.χ. πότε μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη, για πόσο θα είναι κτλ αλλά δε χρειάζεται να υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Η κάθε σχέση που θα αναπτύξει το παιδί με κάποιον, ΔΕΝ ακυρώνει κάποια άλλη σχέση. Αν ο ρόλος της μαμάς είναι επαρκής, δε θα ακυρωθεί από έναν εξίσου επαρκή ρόλο γιαγιάς ή παππού. Όσο πιο πολλές προσλαμβάνουσες έχει ένα παιδί, τόσο πιο πολλές δεξιότητες θα αποκτήσει.

 

Απόλαυσε την αγάπη που φέρνει ένα παιδί.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Όντως είμαι λίγο υπερβολική το καταλαβαίνω απλά δεν έχω κατασταλάξει μέσα μου. Πιστεύω ότι άμα γυρίσω στη δουλειά να είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Σας ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η μεταφορά που έκανες ήταν πολύ εύστοχη... Όντως καμαρώνω για κείνον και ξέρω και για το καλό του ότι δεν πρέπει να τον βάλω σε βιτρίνα..

Η αλ'ηθεια είναι ότι κάποιες φορές θέλω να φύγω από κάπου πιο νωρίς άλλες πιο αργά και σκέφτομαι τι θα πούνε και ο άντρας μου καμιά φορά επεμβαίνει, μάλλον δεν έχω καταλάβει ακόμα πως εγώ έχω δικαιώματα στο παιδί και επηρεάζομαι από τους αλλους. Ήταν που μου ήρθε από, κει που δεν το περίμενα και όλα έγιναν τόσο ξααφνικά τι να πω..

Οχρόνος θα είναι με το μερος μου

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...