Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδικα παρτυ κ σαβουαρ βιβρ

Recommended Posts

Κοριτσια χρειαζομαι την γνωμη σας...

Ο μεγαλος μου ο γιος πηγαινει στα νηπια κ με το που ξεκινησαμε, ξεκινησανε κ οι προσκλησεις για παρτυ...

Μεχρι τωρα τα παρτυ που πηγαιναμε, ηταν απο φιλους,συγγενεις κτλ δηλ. οικειους ανθρωπους...Πρωτη φορα δεχομαστε προσκληση απο καποιον που δεν εχουμε συναντησει ποτε...

Και εχω την εξης απορια...Φυσικα κ τα παιδικα παρτυ εχου το δικο τους σαβουαρ βιβρ, αλλα ποιο ειναι αυτο?

-Οταν δεχομαστε μια προσκληση,ειναι για ολη την οικογενεια

ή υπολογιζεται μονον ενας συνοδος?

-Η μικρουλα αδερφη του, 18 μην, μπορει να ερθει?

-Συνηθως πηγαινουν μαμαδες ή μπαμπαδες?

-Το δωρο σιγουρα ειναι συμφωνα με το πορτοφολι μας, αλλα ποια θεωρειτε μια λογικη τιμη?

-Τι περιπου φορατε εσεις κ το παιδι σας σε ενα παρτυ σε παιδοτοπο?Αν ειναι σε σπιτι?

.png.png[/url]

Διαφημίσεις

Κοριτσια χρειαζομαι την γνωμη σας...

Ο μεγαλος μου ο γιος πηγαινει στα νηπια κ με το που ξεκινησαμε, ξεκινησανε κ οι προσκλησεις για παρτυ...

Μεχρι τωρα τα παρτυ που πηγαιναμε, ηταν απο φιλους,συγγενεις κτλ δηλ. οικειους ανθρωπους...Πρωτη φορα δεχομαστε προσκληση απο καποιον που δεν εχουμε συναντησει ποτε...

Και εχω την εξης απορια...Φυσικα κ τα παιδικα παρτυ εχου το δικο τους σαβουαρ βιβρ, αλλα ποιο ειναι αυτο?

-Οταν δεχομαστε μια προσκληση,ειναι για ολη την οικογενεια

ή υπολογιζεται μονον ενας συνοδος?

-Η μικρουλα αδερφη του, 18 μην, μπορει να ερθει?

-Συνηθως πηγαινουν μαμαδες ή μπαμπαδες?

-Το δωρο σιγουρα ειναι συμφωνα με το πορτοφολι μας, αλλα ποια θεωρειτε μια λογικη τιμη?

-Τι περιπου φορατε εσεις κ το παιδι σας σε ενα παρτυ σε παιδοτοπο?Αν ειναι σε σπιτι?

Αγαπητή mama-mia

1) Όταν δεχόμαστε πρόσκληση σε αυτές τις ηλικίες που ειναι τα βλασταράκια μας είναι υποτίθεται για όλη την οικογένεια.

2) Καλό θα ήταν να ενημερώσεις από πριν ότι θα είναι και το αδελφάκι του μαζί. Κανείς δεν θα σου πει όχι, αλλά ειδικά όταν το πάρτυ είναι σε παιδότοπο το υπολογίζουν για να ξέρουν πόσα παιδικά μενού θα σερβίρουν.

3) Εμείς πάμε οικογενειακώς. Και μαμά και μπαμπάς δηλαδή!

4) Το δώρο μπορεί να είναι ένα ωραίο παραμύθι, ή μια φόρμα καθημερινή που γενικά αυτά τα βρίσκεις σε καλές τιμές και είναι και κάτι που τους μένει.

5) Το τι φοράμε... εξαρτάται. Κάτι κάσουαλ πάντως. Και για τα παιδιά ένα τζηνάκι και ένα πουκαμισάκι καθαρά και φροντισμένα είναι αρκετά!

Καλά να περάσετε!!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Αγαπητη Maryp, :lol: (ακου αγαπητη :lol::lol: )

Μηπως ειναι καλύτερα να ρωτησει τη μητερα του παιδιου αν το παρτυ αφορα ολη την οικογενεια και τα αδελφακια τους? Ειδικα αν δεν γνωριζει καθόλου τους γονεις?

Γιατι αυτο που εχουμε εμεις ως στανταρ μπορει να μην ισχυει για μια αλλη οικογενεια.

Το λεω γιατι μπορει ακομα να μην εχουμε φτασει σε ηλικια να μας καλουν απο το σχολειο αλλα ως δασκαλα εχουν δει πολλα τα ματια μου.. (πχ μου εχει τυχει να μου πει μαμα "μας καλεσαν σε κατι γενεθλια και η μικρη εκλαιγε ολη τη νυχτα γιατι καλεσαν μονο τον μεγαλο" "Η "μας καλεσαν σε ενα παρτυ αλλα ειπαν να αφησουμε τα παιδια και να φυγουμε " κλπ κλπ

Γι αυτο λεω μηπως ειναι καλυτερα να το διευκρινησει αυτο με τη μητερα του παιδιου?

Στα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

"μας καλεσαν σε ενα παρτυ αλλα ειπαν να αφησουμε τα παιδια και να φυγουμε "

Και σ'αυτή την περίπτωση τί κάνεις;

Εγω παντως δεν υπηρχε περιπτωση ν' αφησω τοσο μικρο παιδι σε καποιους που δεν τους γνωριζω πολυ καλα...

Παντως, σε δυο παρτυ που ειμαστε καλεσμενοι κ το τσεκαρα, η προσκληση αφορα ολη την οικογενεια... Και η ευχαριστη εκπληξη ηταν οτι εχθες που πηγαμε στο πρωτο μας παρτυ -απο συμμαθητη- ειχαν ερθει κ πολλοι μπαμπαδες...Το χαρηκα, γιατι μ' αρεσει που οι νεοι μπαπαδες συμμετεχουν στην ζωη των παιδιων τους κ δεν αφηνουν μονο στις μαμαδες αυτες τις "κοινωνικες υποχρεωσεις" :D

.png.png[/url]

Διαφημίσεις

Σόρρυ κορίτσια αλλά αν με καλέσετε σε πάρτυ και μου πείτε να αφήσω τα παιδιά και να φύγω... ή δεν θα φέρω ούτε τα παιδιά, ή θα μπαστακωθώ εκεί και μάλιστα χωρίς να ρωτήσω!! Οπότε... μη με καλέσετε! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αγαπητή Δώρα!!!!!! ουαου!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Σόρρυ κορίτσια αλλά αν με καλέσετε σε πάρτυ και μου πείτε να αφήσω τα παιδιά και να φύγω... ή δεν θα φέρω ούτε τα παιδιά, ή θα μπαστακωθώ εκεί και μάλιστα χωρίς να ρωτήσω!! Οπότε... μη με καλέσετε! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αγαπητή Δώρα!!!!!! ουαου!!

Συμφωνώ απολύτως με τη Μαίρη,δε γίνεται να απαιτέις να αφήσουνε ένα παιδάκι σ'αυτές τις ηλικίες για πολλούς λόγους.Αλλά ας πάρουμε τον πιό απλό...Η μαμά που θα τρέχει να εξυπηρετίσει τους καλεσμένους της θα έχει και στην προσοχή της τόσα ασυνόδευτα παιδάκια και θα είναι και εγκύηση ότι δε θα συμβεί τίποτα στα παιδιά?

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Ουτε κι εγω διαφωνω μαζι σας..

Απλα σας λεω τι εχω δει να γινεται..

Το πιο προσφατο περιστατικο που εχω ειναι πριν 6 μηνες περιπου, μαμα τις Β δημοτικου κανει παρτι, και καλει τη μαμα το μπαμπα και το 1 παιδακι..

Θα μου πεις το αδελφακι ?

Η μαμα φροντισε να διευκρινησει οτι δεν θελει να ερθουν τα μικροτερα αδελφακια, γιατι οι περισσοτεροι συμμεθητες του γιου της ειχαν αδελφακια και θα ηταν παρα πολλα τα παιδακια μετα (ανεβαζοντας φυσικα το κοστος) και οτι ο γιος της δεν ηθελε κιολας να ερθουν μικρα στο σπιτι τους και να του χαλασουν τα παιχνιδια του. Η φιλη μου δεν πηγε καθολου ουτε εστειλε το παιδι.

Σιγουρα στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι οπως τα λετε αλλα ποτε δεν ξερεις τι γινεται.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Dora σαφώς και συμβαίνει αυτό που λές!!!

Αλλά προσωπικά δε διανοούμαι να καλέσω ένα παιδί κι όχι γονιό και αδερφάκι...Και δε θα πήγαινα σε πάρτυ με τέτοιους όρους.

Άν μπορώ να άφήσω το μικρό για να πάει μόνο η μεγάλη σε πάρτυ συμαθητή της θα το κάνω απο μόνη μου.Με όρο να μην έχω το άλλο παιδί απλώς δε θα πήγαινα.Γιατί απλώς θεωρώ αγένεια τους όρους σε μια πρόσκληση.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Το πιο προσφατο περιστατικο που εχω ειναι πριν 6 μηνες περιπου, μαμα τις Β δημοτικου κανει παρτι, και καλει τη μαμα το μπαμπα και το 1 παιδακι.. Θα μου πεις το αδελφακι ? Η μαμα φροντισε να διευκρινησει οτι δεν θελει να ερθουν τα μικροτερα αδελφακια, γιατι οι περισσοτεροι συμμεθητες του γιου της ειχαν αδελφακια και θα ηταν παρα πολλα τα παιδακια μετα (ανεβαζοντας φυσικα το κοστος) και οτι ο γιος της δεν ηθελε κιολας να ερθουν μικρα στο σπιτι τους και να του χαλασουν τα παιχνιδια του. Η φιλη μου δεν πηγε καθολου ουτε εστειλε το παιδι.

Να ξαναρωτήσω λίγο, σε αυτή τη περίπτωση πειράζει ας πούμε αν πάει ο ένας γονιός με το ένα παιδάκι; Για να είναι και το μεγάλο με τους συμμαθητές του...

Διαφημίσεις

Άν μπορώ να άφήσω το μικρό για να πάει μόνο η μεγάλη σε πάρτυ συμαθητή της θα το κάνω απο μόνη μου.Με όρο να μην έχω το άλλο παιδί απλώς δε θα πήγαινα.Γιατί απλώς θεωρώ αγένεια τους όρους σε μια πρόσκληση.

Συμφωνω απολυτα.

φανταζομαι την προσκληση

Με μεγαλη μου χαρα προσκαλω τον φιλο μου Γιωργο χωρις το αδελφακι του Κωστα και τον πατερα του Δημητρη ,στο παρτυ που θα κανω για την γιορτη μου το Σαββατο 29 φεβρουαριου και ωρα 18.00,στο σπιτι μου.

Την μαμα του Σοφια θα'θελα να την αποφυγω μα αν δεν μπορει να μεινει μονος του ο Γιωργος αντε θα την δεχτω.

Παιδια δεν υπαρχει ετσι? :lol:

Σαν μαμα μεγαλυτερων παιδιων θα σας πω τις εμπειριες μου. Σαφως σε νηπια και παιδακια Α,Β δημοτικου οταν δηλαδη δεν γνωριζουμε τα σπιτια που θα πανε τα παιδια μας θα μεινουμε κι εμεις εκει και για να γνωριστουμε μεταξυ μας αλλα και για να βοηθησουμε τη μαμα που μας καλεσε. Με μπαμπα? Αυτο διευκρινιζεται απο πριν, τι να κανει ο μπαμπας να καθεται μονος του αν δεν υπαρχουν αλλοι? Με μωρο αδελφακι, εγω το αποκλειω ουτε η μαμα του θα ευχαριστηθει, η οικοδεσποινα δεν θα ξερει τι να πρωτοκανει και ισως το καλεσμενο αδελφακι ζηλεψει γιατι ναι, αυτος ειναι ο καλεσμενος. Ισως μονο αδερφεια που πηγαινουν στο ιδιο σχολειο εχουν 1-2 χρονια διφορα κι ετσι γνωριζονται ολα μεταξυ τους. Μετα την Γ ταξη τα παιδια γνωριζονται, εμεις ξερουμε τα σπιτια που αφηνουμε τα παιδια μας, Οποτε εχουμε και το θαρρος να ρωτησουμε για ποσους ισχυει η προσκληση. Και στο παιδοτοπο ισχυουν τα ιδια οπου βεβαια το ντυσιμο των παιδιων ειναι ακομα πιο χαλαρο, καλυτερα την καλη τους φορμα ακομα και στα κοριτσακια, προς Θεου οχι φουστες,πουκαμισα και καλτσον .Θελουν να παιξουν.Καλη διασκεδαση.

• 1 month later...
φανταζομαι την προσκληση

Με μεγαλη μου χαρα προσκαλω τον φιλο μου Γιωργο χωρις το αδελφακι του Κωστα και τον πατερα του Δημητρη ,στο παρτυ που θα κανω για την γιορτη μου το Σαββατο 29 φεβρουαριου και ωρα 18.00,στο σπιτι μου.

Την μαμα του Σοφια θα'θελα να την αποφυγω μα αν δεν μπορει να μεινει μονος του ο Γιωργος αντε θα την δεχτω.

Παιδια δεν υπαρχει ετσι? :lol:

Κοινώς ..."Ένα ελαφάκι για τον Κωστάκη !

Και για τον Γιωργάκη ένα ΜΙΝΙ ΟΥΑΝ

ΝΑΒΙΓΚΑΤΟΡ ΑΜΠΟΥ ΣΟΥ

ΑΝΤΙΣΠΙΝ

Να σαι καλά κοπέλα μου Πρωτοχρονιάτικα , τρεις φορές προσπάθησα για να το διαβάσω στον άντρα μου απο το γέλιο!

Έυχομαι όλη την Χρονιά να γελάς όπως εγω πριν λίγο- Καλή κ Υγιή Χρονιά για Όλους!

Διαφημίσεις

αν και δεν εχουμε φτασει σε τετοια ηλικια... να μας καλουνε "αγνωστοι" σε παρτυ...

σίγουρα θα ρωτώ από μονη μου αν δεν διευκρινίζεται... για πόσους είναι η πρόσκληση! αν έχει μα, μου, σου, και όχι, και 'κεινο και τ' αλλο... σορρυ αλλά κάτι μας ετυχε και δε θα μπορέσουμε! :lol::lol::lol:

δε μπορω να φανταστώ από ποια ηλικία κι επειτα θα τον αφήνω κάπου μόνο του.. έτσι όπως είναι η ζωή τελευταία :roll:

κατα τ' άλλα μια χαρά τα ειπε η "φιλτατη" (εεεε!!!!) maryp

και η Νινέττα "έγραψε" με το κείμενο της πρόσκλησης!!

σαβουάρ βιβρ;;;

πρώτα να αναρωτήθουν πως πρέπει να μας συμπεριφερθούν και να λειτουργήσουν αυτοί που μας καλούνε και μετά βλέπουμε πως θα αντιδράσουμε εμείς!!

έτσι δεν είναι;;;

αυτό δε δίνει από μόνο του τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν στην αρχή; :roll:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Εγω νοσταλγω τα παρτυ ηλικιας απο 9-10 ετων και πανω που πηγαιναμε με τη μαμα αλλα μας αφηνε εκει και εφευγε.Και αυτο δεν σημαινε οτι ηταν αναισθητη ή οτι γνωριζε τα παντα για την οικογενεια που εκανε το παρτυ.Αλλα ποτε δεν ηταν απαραιτητη η παρουσια της μαμας τοτε ουτε βεβαια και ενος μικροτερου παιδιου φυσικα-εν προκειμενω του αδερφου μου- τοσο απο εμενα ως καλεσμενη αφου οι τυχον αταξιες του θα με εφερναν σε δυσκολη θεση αλλα δεν νομιζω και οτι και το παιδι που εκανε το παρτυ θα ηθελε μικρα ζιζανια με τους "μεγαλους" φιλους του.

Τωρα στο θεμα μας μια και μιλαμε για μικρες ηλικιες...Πρωτον στο παιδοτοπο -νεο φρουτο αυτο- εννοειται πως πρεπει να υπαρχει ενας τουλαχιστον γονιος και αυτο ισχυει ανεξαρτητως ηλικιας.

Δευτερον οταν εχω ενα παιδι 5 ετων και το καλουν σε παρτυ και εχω και ενα 2 χρονων δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να υποχρεωσω τον γονιο που κανει το παρτυ να εχει ακομη ενα παιδι που δεν εχει υπολογισει στο παρτυ?Το μικρο μωρο θα κατσει στο σπιτι με τον μπαμπα του γιατι οταν ερθει και για αυτο η ηλικια των παρτυ θα εχει τους δικους του φιλους που θα το καλουν στα παρτυ τους.Αρα και το αδερφακι του καλεσμενου το θεωρω ανουσιο να το εχω μαζι μου στο παρτυ του μεγαλου παιδιου...

Τελος γιατι πρεπει να ειναι και ο μπαμπας στο παρτυ?Μονο αν η προσκληση ειναι οικογενειακη το θεωρω απαραιτητο.Αλλιως ενας απο τους δυο μαμα ή μπαμπας αρκει για να συνοδεψει το παιδι.

Κατα τη γνωμη μου θεωρω οτι ειναι υπερβολικο να επιβαλλουμε την παρουσια ολων των μελων της οικογενειας σε παρτυ που καλουν ενα απο τα παιδια μας.Και οσο για το ποτε μπορουν να ειναι τα παιδια ασυνοδευτα,θεωρω οτι εξαρταται απο την ωριμοτητα του παιδιου...Ισως μια ηλικια 10 ετων ειναι καλη για το πρωτο τους "παρτυ χωρις μαμα".Μην ξεχνατε οτι καποτε θα αρχισουν να ντρεπονται και να θελουν να πανε μονα τους.Τι θα γινει,μια ζωη θα ειμαστε οι φυλακες-αγγελοι τους?

Συμφωνω οτι αλλαξαν οι εποχες αλλα οσο επικυνδυνο ειναι ενα παρτυ πολυ πιο επικυνδυνο μπορει να ειναι και το σχολειο,το φροντιστηριο κλπ.Τι θα κανουμε,θα ειμαστε μαζι τους στο σχολειο ή μηπως δεν θα τα στειλουμε καθολου...Καθε θεση κατανοητη αλλα εγω αυτης της αποψης ειμαι...

Εγω νοσταλγω τα παρτυ ηλικιας απο 9-10 ετων και πανω που πηγαιναμε με τη μαμα αλλα μας αφηνε εκει και εφευγε.Και αυτο δεν σημαινε οτι ηταν αναισθητη ή οτι γνωριζε τα παντα για την οικογενεια που εκανε το παρτυ.Αλλα ποτε δεν ηταν απαραιτητη η παρουσια της μαμας τοτε ουτε βεβαια και ενος μικροτερου παιδιου φυσικα-εν προκειμενω του αδερφου μου- τοσο απο εμενα ως καλεσμενη αφου οι τυχον αταξιες του θα με εφερναν σε δυσκολη θεση αλλα δεν νομιζω και οτι και το παιδι που εκανε το παρτυ θα ηθελε μικρα ζιζανια με τους "μεγαλους" φιλους του.

Τωρα στο θεμα μας μια και μιλαμε για μικρες ηλικιες...Πρωτον στο παιδοτοπο -νεο φρουτο αυτο- εννοειται πως πρεπει να υπαρχει ενας τουλαχιστον γονιος και αυτο ισχυει ανεξαρτητως ηλικιας.

Δευτερον οταν εχω ενα παιδι 5 ετων και το καλουν σε παρτυ και εχω και ενα 2 χρονων δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να υποχρεωσω τον γονιο που κανει το παρτυ να εχει ακομη ενα παιδι που δεν εχει υπολογισει στο παρτυ?Το μικρο μωρο θα κατσει στο σπιτι με τον μπαμπα του γιατι οταν ερθει και για αυτο η ηλικια των παρτυ θα εχει τους δικους του φιλους που θα το καλουν στα παρτυ τους.Αρα και το αδερφακι του καλεσμενου το θεωρω ανουσιο να το εχω μαζι μου στο παρτυ του μεγαλου παιδιου...

Τελος γιατι πρεπει να ειναι και ο μπαμπας στο παρτυ?Μονο αν η προσκληση ειναι οικογενειακη το θεωρω απαραιτητο.Αλλιως ενας απο τους δυο μαμα ή μπαμπας αρκει για να συνοδεψει το παιδι.

Κατα τη γνωμη μου θεωρω οτι ειναι υπερβολικο να επιβαλλουμε την παρουσια ολων των μελων της οικογενειας σε παρτυ που καλουν ενα απο τα παιδια μας.Και οσο για το ποτε μπορουν να ειναι τα παιδια ασυνοδευτα,θεωρω οτι εξαρταται απο την ωριμοτητα του παιδιου...Ισως μια ηλικια 10 ετων ειναι καλη για το πρωτο τους "παρτυ χωρις μαμα".Μην ξεχνατε οτι καποτε θα αρχισουν να ντρεπονται και να θελουν να πανε μονα τους.Τι θα γινει,μια ζωη θα ειμαστε οι φυλακες-αγγελοι τους?

Συμφωνω οτι αλλαξαν οι εποχες αλλα οσο επικυνδυνο ειναι ενα παρτυ πολυ πιο επικυνδυνο μπορει να ειναι και το σχολειο,το φροντιστηριο κλπ.Τι θα κανουμε,θα ειμαστε μαζι τους στο σχολειο ή μηπως δεν θα τα στειλουμε καθολου...Καθε θεση κατανοητη αλλα εγω αυτης της αποψης ειμαι...

δε μου λες στο μυαλο μου ησουνα βρε κοριτσι μου και τα εγραψες αυτα???? :lol::lol::lol::lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι γνωστη μου με 5 παιδια πισω της που ουσιαστικα θελω να καλεσω το ενα, δεν την καλω καθολου..

Γιατι καλως η κακως τα 4 παραπανω ειναι πολλα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png