Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν θελει να παιξει με αλλα παιδακια

Recommended Posts

Ο 26 μηνων γιος μου εδω και μερες οποτε βλεπει παιδακια τους φωναζει "φυγε παιδακι",δεν θελει να παιξει μαζι τους ουτε να μοιραστει τα παιχνιδια του,δεν κατεβαινει καν απο τις κουνιες απο το φοβο μην κατσει αλλο παιδακι.Χθες μαλιστα χτυπησε ενα παιδακι στο προσωπο χωρις λογο.Προβλημα με τα μεγαλυτερα παιδια δεν εχει μιας και εχει πολλα ξαδερφια αλλα δυστυχως μεγαλυτερα και χει συνηθισει να παιζει με εκεινα.Γιατι το κανει ομως αυτο?παλιοτερα εδινε ολα τα πραγματα του δεν ειχε προβλημα μοιραζοταν,να πω επισης οτι δεν θελει να του μιλανε και ξενοι κρυβεται πισω μας και δεν μιλαει.Ειναι μια φαση και θα περασει?πως να το χειριστω?

Διαφημίσεις

Ο 26 μηνων γιος μου εδω και μερες οποτε βλεπει παιδακια τους φωναζει "φυγε παιδακι",δεν θελει να παιξει μαζι τους ουτε να μοιραστει τα παιχνιδια του,δεν κατεβαινει καν απο τις κουνιες απο το φοβο μην κατσει αλλο παιδακι.Χθες μαλιστα χτυπησε ενα παιδακι στο προσωπο χωρις λογο.Προβλημα με τα μεγαλυτερα παιδια δεν εχει μιας και εχει πολλα ξαδερφια αλλα δυστυχως μεγαλυτερα και χει συνηθισει να παιζει με εκεινα.Γιατι το κανει ομως αυτο?παλιοτερα εδινε ολα τα πραγματα του δεν ειχε προβλημα μοιραζοταν,να πω επισης οτι δεν θελει να του μιλανε και ξενοι κρυβεται πισω μας και δεν μιλαει.Ειναι μια φαση και θα περασει?πως να το χειριστω?

Ναι,φάση είναι και θα περάσει.Την πέρασε κι ο δικός μου ακριβώς στην ηλικία του δικού σου.Και το έκανε όταν ήταν με μένα και τον μπαμπά,στον παιδικό σταθμό δεν το έκανε.Εγώ είχα απελπιστεί αλλά μιλώντας του και περνώντας οι μήνες το έκοψε.Τώρα είναι σχεδόν 3 και παίζει μια χαρά με τα παιδάκια.

Honeybunny, το πιο πιθανό είναι να είναι κάποια φάση. Τα περισσότερα παιδάκια σε αυτή την ηλικία , δεν μοιράζονται εύκολα , όπως και πολλά μεγαλύτερα. Ο γιος σου μεγαλώνει αρχίζει να διεκδικεί. Αν όμως το συνεχίσει , νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις αρκετά να το κόψει , γιατί δυστυχώς βλέπω παιδάκια που χτυπάνε από μικρά και συνεχίζουν.Οσο για το ότι κρύβεται και λοιπά, δεν τρέχει και τίποτα. Δεν χρειάζεται να μάθουν να μιλάνε σε όλο τον κόσμο.Γνωστούς-αγνώστους. Νομίζω ότι όλοι πέφτουμε στην παγίδα ,''μίλα στην κυρία που σε χαιρετάει'' και μετά προσπαθούμε να τα μάθουμε να μην μιλάνε σε αγνώστους!

3W24p3.png

Κι εμεις την περασαμε αυτη την φάση λιγο μικρότεροι ομως.Εμενα φοβόταν τα μικρότερα παιδάκια γιατι ηταν άγαρμπα και προτιμούσε να παίζει με μεγαλύτερα. Ειδικά αν έβλεπε παιδάκι να μην περπατάει και σταθερά γινοταν χαμός...δεν ηθελε να πλησιάσει με τίποτα.Προτείνω να μην δινεις σημασία καθολου,μην το συζητάς ουτε με εκείνο ουτε με άλλους μπροςτα του γιατι θα επιδεινωσεις την κατασταση αφού θα εχει και θεατές.... Πήγενε και μιλά εσυ στα παιδάκια η και ακόμα παίξε με καποιο και θα δεις οτι θα θελει κι εκείνος να συμμετάσχει πολυ σύντομα.Μην τον πιέσεις ποτε λέγοντας" πες το όνομα σου." Μα πήγενε να παίξεις με το παιδάκι" "γιατι δεν μιλάς στο παιδι που σου μιλάει" κι αλλα τέτοια γιατι μονο θα χειροτερεψεις την κατασταση...υπομονη και θα περασει κι αυτη η φάση!

Ισως εχεις δικιο το χουμε συζητησει αρκετα μπροστα του και βλεπω οτι το κανει πιο εντονα.Το θεμα μου ειναι οτι παλιοτερα επαιζε με τα αλλα παιδια και δεν ειχε προβλημα να μοιραστει,τωρα μολις φτασουμε στις κουνιες φωναζει να φυγουν ολα τα παιδακια(το ιδιο κανει και οταν βλεπει ενα παιδακι στην τηλεοραση) και εννοειται οτι δεν μοιραζεται τιποτα και με κανεναν.Αν ειναι φαση θα κανω υπομονη και βλεπουμε!!

Διαφημίσεις

Εχει τραβήξει την προσοχή σας αρκετά απο οτι φαίνεται και θα το κανει για οσο θα εχει θεατές!Αλλαξτε συμπεριφορά,αδιαφορείτε πλήρως και θα δείτε αποτελέσματα.Ασε που τωρα στην αρχή που θα το κανει θα σας κοιτάει λόξα να δει αντίδραση και θα του φαίνεται περίεργο που δεν θα υπαρχει! Αλλα παιδάκια κανουν έντονες χειριστικες συμπεριφορές(π.χ. Χτυπάνε το κεφαλι τους στο πάτωμα) και επειδή η Μαμα αντιδράει έντονα,την επόμενη φορα το χτυπάνε πιο δυνατά.Θελει προσοχή...

Μην ανησυχείς κάπου είχα διαβάσει ότι τα παιδάκια αυτής της ηλικίας δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το παιχνίδι με άλλα παιδάκια, την πέρασε και ο δικός μου την φάση αυτή και ενώ είχαμε παιδάκι στο διπλανό σπίτι και πηγαίναμε να παίξουν ο καθένας έπαιζε μόνος του!

Μεγαλώνοντας θα αρχίσει να ενδιαφέρεται και για τα άλλα παιδάκια.

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Μακαρι να ειναι οπως τα λετε,παλια εδινε ολα τα παιχνιδια του και εμενε να κοιταει τα αλλα παιδια να παιζουν με τα παιχνιδια του χωρις αυτος να εχει τιποτα,ουτε αυτο μου αρεσε γιατι εμοιαζε κοροιδο!Αυτος τα δινε ολα και τα αλλα παιδια δεν του διναν τιποτα!Υποψιαζομαι οτι επειδη το συζηταγαμε μπροστα του να αλλαξε ετσι συμπεριφορα.Θα αδιαφορησω να δω πως θα τα παμε.

Επισης τις πρώτες μερες μπορει να το κανει πιο έντονα γιατι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Θα φωνάζει πιο έντονα κ.λ.π, Το μονο πραγμα που θα σε κανει να παρεμβεις ειναι αν χτυπήσει παιδάκι εκει η σωστή αντίδραση ειναι να κατέβεις στο ύψος του παιδιού(να κανείς βαθύ καθησμα δηλ.) και να του πεις οσο πιο ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΑ γινεται οτι αν το ξανακάνει θα πρεπει να φύγετε αμεςως απο την παιδικη χαρα,παιδότοπο,σπιτι φίλων κ.λ.π. Και φυσικα αν το ξανακάνει τον περνεις και φεύγεις,οσο και να φωνάζει και να χτυπιέται! Κι εσυ ανέκφραστη εκείνη την στιγμή χωρις σχόλια"σου έλεγα εγω κ.λ.π."Αν γίνουν ολα σωστα σύντομα δεν θα έχετε κανένα προβλημα! Καλή επιτυχια!