Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εύκολη Τυρόπιτα

Olg@

Recommended Posts

Είχα παλιότερα μια συντάγη για μια πανεύκολη τυρόπιτα ... αλλα δυστυχώ την έχασα .... αυτή που βάζεις όλα τα υλικά στο ταψί και γίνεται σαν χυλός και απλά και τα ψήνεις ...

Αν μπορεί κάποιος τα φώτα του :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Για να δω αν την θυμάμαι γιατί έχω καιρό να την κάνω αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Λοιπόν θυμάμαι μετρούσα 5 υλικά. Αλεύρι, αυγά, βούτυρο, γάλα( ή γιαούρτι) και τυρί φέτα ή λευκό έβαζα εγώ μαζί με μυζήθρα τα ανακάτευα και το αποτέλεσμα ήταν ωραίο. Τώρα με τις δοσολογίες δεν τα πάω ποτέ καλά πάντα τις αλλάζω και πειραματίζομαι. Τόσο μπορούσα να βοηθήσω σόρυ. φιλιά.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Τυρόπιτα 4 τυριά χωρίς φύλλο

Υλικά:

300gr ανθότυρο

250gr μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

½ κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο

½ κούπα γάλα

3 αυγά

1 ½ κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή ανάλογα με τα γούστα και το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά)

2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

1 ½ κούπα του τσαγιού αλεύρι

¼ της κούπας ελαιόλαδο

Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα τυριά (τη μοτσαρέλα την κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους ή τη λιανίζουμε με τα χέρια μας) προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε καλά ένα μικρό πυρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Απλώνουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180οC για 40-45 λεπτά περίπου ανάλογα και με τον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

πηγή:

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1557&Itemid=49

Zαμπονοτυρόπιτα ξεσκέπαστη

Yλικά

400 γρ φέτα χοντροκομμένη

2 κεσεδάκια γιαούρτι

Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί(οτιδήποτε θέλετε)

4 αυγά

1 κούπα γάλα φρέσκο

1 κούπα αλεύρι

2 κουταλάκια μπέικιν παουντερ

Λίγο πιπέρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Ζαμπόν σε κομματάκια ή παριζακι σε κυβακια

Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα εξής υλικά: φέτα, γιαούρτι, αυγά, γάλα, λίγο ελαιόλαδο,το τριμμενο τυρι και το πιπεράκι Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το προσθέτουμε στο μείγμαΡίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο πυρέξ ή στο ταψάκι μας (όχι μεγάλο ταψί) και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε ξανά με τριμμένη φρυγανιά Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 40` (εξαρτάται από τον φούρνο μας. Η πίτα πρέπει να φουσκώσει και να ροδίσει). Σε αυτή την πιτουλα μπορείτε να προσθέσετε και ότι άλλο θέλετε σκέτη με τυρί και ανηθο,μανιταρια πιπεριά.

πηγή:

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=736&Itemid=49

Πολύ καλές συνταγές και δοκιμασμένες. Πατήστε στα link για να δείτε φωτο και σχόλια!

it's never too late to start all over again

Τυρόπιτα με φετά & φρυγανιά

Υλικά

1 ποτήρι αλέυρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι νερό

1/2 κιλό φέτα

1/4 τριμένο κίτρινο τυρί της αρεσκίας σας

5 αυγά

250 γρ. βούτηρο λιωμένο

φρυγανιά τρυμένη

3 κ.σ ψιλοκομένο άνιθο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι με το νερό.

Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, το κιτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι και τον άνιθο.

Στο μείγμα μας προσθέτουμε και το λιωμένο βούτηρo, αφού εχει σχεδόν κρυώσει.

Βουτηρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε παντού και στα πλαϊνά με την τρυμένη φρυγανιά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και πάλι πασπαλίζουμε με τρυμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα για 45' λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία !

υ.γ : βρε δεν θα κατέβεις Πάτρα .... θα σου πω εγω που θελεις "ευκολη" τυρόπιτα (ακούς εκεί : ..."τα βάζεις όλα στο ταψί"... ) θα τα βάλω όλα στο Ταξί και θα σου έρθω επάνω κανόνισε ... :lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις ... θα τις έχω υπόψη μου τις συνταγές μιας και ειμαι πολυ φαν της ευκολης μαγειρικής ... τυρόπτιτα με σπιτικό φύλο δε νομίζω να θα φαει ποτέ απο τα χεράκια μου ο καλός μου ...:lol:

Τελικά κάναμε αυτή και βγήκε πολυ καλή ... την προτίμησα γιατι έχει μόνο δυο αυγά σε σχέση με τις άλλες που βρήκα στο ινερντετ και έλεγαν πολύ περισσότερα ...

http://www.matia.gr/2/21/2107_3.html

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις ... θα τις έχω υπόψη μου τις συνταγές μιας και ειμαι πολυ φαν της ευκολης μαγειρικής ... τυρόπτιτα με σπιτικό φύλο δε νομίζω να θα φαει ποτέ απο τα χεράκια μου ο καλός μου ...:lol:

Τελικά κάναμε αυτή και βγήκε πολυ καλή ... την προτίμησα γιατι έχει μόνο δυο αυγά σε σχέση με τις άλλες που βρήκα στο ινερντετ και έλεγαν πολύ περισσότερα ...

http://www.matia.gr/2/21/2107_3.html[/i]

δεν την ανοιγει...μπορεις να πεις τα υλικα πλιζ;;; :roll:

υ.γ : βρε δεν θα κατέβεις Πάτρα .... θα σου πω εγω που θελεις "ευκολη" τυρόπιτα (ακούς εκεί : ..."τα βάζεις όλα στο ταψί"... ) θα τα βάλω όλα στο Ταξί και θα σου έρθω επάνω κανόνισε ... :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:!!!!

Ασε που μια μέρα σε χρειάστηκα και σε πλάκωσε η δουλειά :lol::lol::lol: ... ειπα και εγω να νοικοκυρευτώ αλλα δεν μπόρεσα :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις