Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ!ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.

Petrina31

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα. Είμαι καινούργια στο forum και καινούργια μανούλα και χρειάζομαι την βοήθεια σας γιατί τα χω κυριολεκτικά χαμένα. Εχω ένα μωράκι 1,5 μήνων.Πριν λίγο καιρό κοιμόταν αρκετά. Συγκεκριμένα έτρωγε κοιμόταν 3 ώρες, ξυπνούσε έτρωγε κοιμόταν πάλι 3 ώρες,μέρα - νύχτα κ.ο.κ. Ξαφνικά άλλαξε 180 μοίρες το πρόγραμμα του. Συγκεκριμένα ξυπνάει 4-5 το πρωί και από εκεί και πέρα μέχρι το απόγευμα ζήτημα να κοιμάται 1 με 2 ώρες στο σύνολο όλη μέρα. Μετά τις 6-7 το απόγευμα που κάνουμε το βραδινό μπανάκι, τρώει και κοιμάται κανονικά και ξυπνάει ανά τρίωρο μέχρι το πρωί πρωί πάλι. Δε με πειράζει αυτό,ειλικρινά χαίρομαι γιατί τον έχω παρεούλα αφού ο σύζυγος μου δουλεύει και είμαι μόνη μου σπίτι.Το πρόβλημα μου είναι πως δεν κάθεται πουθενά!!!Ούτε σε κούνια, ούτε σε ριλάξ, ούτε στο καρότσι πουθενά. Τον βάζω και μέσα σε 5-10 λεπτά το πολύ αρχίζει και γκρινιάζει.Ενώ έχει φάει, είναι καθαρός και δεν πονάει. Δεν κλαίει, αλλά γκρινιάζει ακατάπαυστα!Μόλις τον πάρω αγκαλιά ηρεμεί. Αλλά εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να τον έχω 12 ώρες αγκαλιά σε ένα καναπέ απ τις 5 το πρωί μέχρι τις 5 τ απόγευμα.(να συμπληρώσω πως δεν τον θηλάζω δυστυχώς).

Ειλικρινά δεν ξέρω αν έχει συνηθίσει στην αγκαλιά και τι μπορώ να κάνω. Εχω δοκιμάσει τα πάντα, να παίξουμε, να του τραγουδήσουμε, να τον κουνήσω στο ριλαξ, και πολλά άλλα , αλλά τίποτα. Δεν κοιμάται και γκρινιάζει και το κακό είναι πως δυσκολεύομαι να τον αγνοήσω.

Πείτε μου αν έχει συμβεί σε καμία από εσάς, και τι κάνατε?Πως το αντιμετωπίσατε γιατί είμαι πραγματικά πολύ απελπισμένη!

Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Συγνωμη βρε κοριτσακι μου αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως σε προβληματιζει :oops:, το οτι πλεον ξυπναει πολυ πρωι η οτι δεν καθεται πουθενα η και τα 2???!!!

Ας τα παρουμε απο την αρχη:

Λοιπον, το μωρακι σου ειναι πολυυυ μικρουλι, και εφοσον δεν θηλαζεις λογικα το ενοχλουν οι λεγομενοι αεροκολικοι (καταπωση αερα, που ειναι εντονοτερη στα μωρακια που δεν θηλαζουν) λογω του οτι πινει γαλατακι. Αυτο ειναι συχνο φαινομενο στην ηλικια που ειστε, και διορθωνεται σταδιακα και με το σωστο μεγεθος τρυπουλας θηλης στο μπιμπερο. Βεβαια μην περιμενεις θεαματικα αποτελεσματα απο την χρηση θηλης, απλα τα περισσοτερα μωρακια ειναι λαιμαργα και ο μονος τροπος προκειμενου να τα ανακουφισουμε ειναι ο παραπανω (υπαρχει και τεστ). Επισης, μπορεις κατοπιν συμβουλης παιδιατρου να κανεις ορισμενες ασκησουλες στο μωρακι σου ουτως ωστε να αποσυμφορηθει λιγο το εντερακι του απο τους κολικους!!!

Σχετικα με τον βραδυνο υπνο, παλι θα σου πω οτι ειναι πολυυυ μικρουλι ουτως ωστε να καθιερωσει ενα προγραμμα υπνου σαν και αυτο των ενηλικων!!! Θα περασετε απο πολλες φασεις (αλματα, δοντια κλπ...) μεχρι να φτασετε σε ενα σταθερο σημειο. Εσυ αυτο που εχεις να κανεις ειναι, να βεβαιωθεις οτι δεν ξυπναει απο πεινα, και φυσικα να παραμεινεις ΣΤΑΘΕΡΗ και ΣΥΝΕΠΗΣ στη ρουτινα που απο οτι καταλαβα εχετε δημιουργησει (αν και ειναι υπερβολικα νωρις για κατι τετοιο, ηλικιακα παντα μιλαω).

Οσον αφορα τους ημερησιους υπνους, σε αυτη την ηλικια πρεπει να ειναι πολλοι και καποιας σχετικης διαρκειας, εχουν πολυ μεγαλη αναγκη απο υπνο και ξεκουραση εκτος των αλλων..., αλλα επειδη υπαρχουν και εξαιρεσεις εαν δεν ειναι εφικτο τελικα να δημιουργησετε/διατηρησετε αυτους τους υπνους προσπαθησε τουλαχιστον αυτο το 2ωρο περιπου που κοιμαται να το επεκτεινεις οσο μπορεις, αν και για εμενα παντα, καλυτερη τακτικη και μεγιστης σημασιας ειναι να κανεις το εντελως αντιθετο, δλδ να "σπασεις" αυτο το 2ωρο και να το κανεις περισσοτερους υπνους κατα την διαρκεια της ημερας, βεβαια το 2ωρο την ημερα για ενα βρεφος δεν αρκει ουτε κατα διανοια, αλλα ισως αν ακολουθησεις την τακτικη του "σπασιματος" να κερδισεις περισσοτερη ωρα υπνου σε καθε υπνο αυξανωντας ετσι τον συνολικο χρονο ημερισιου υπνου, δοκιμασε το και ισως τα αποτελεσματα να ειναι θεαματικα και να εκπλαγεις!!!

Το γεγονος οτι κλαιει ακαταπαυστα και δεν καθεται πουθενα, συναδει στο οτι λογικα τον ενοχλουν οι αεροκολικοι, που συνηθως αρχιζουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ την ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΑ, και μπορει να διαρκεσουν ακομα και μισο 24ωρο!!!

Οπλισου με υπομονη και φροντισε να του παρεχεις ερεθισματα (π.χ ηχους περιβαλλοντος) ΕΚΕΙ που χρειαζεται και την ΩΡΑ που το χρειαζεται!!! Επισης, προμηθευσου ενα μαρσιπο η ενα sling (αναλογα τι σε βολευει) και μπορεις να το εχεις καποιες στιγμες αγκαλια σου, το καταλαβαινω οτι δεν ειναι λυση να "υποκυπτεις" αλλα ειμαι της γνωμης πως τα μωρακια χρειαζονται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ την αγκαλια της μαμας τους για οτιδηποτε τα ενοχλει, ειτε ειναι πονος, ειτε ανασφαλεια, ειτε κατι αλλο...!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

koalaki αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω για την τόσο άμεση απάντηση σου. Δεν με ενοχλεί ειλικρινά να ξυπνάω από τις 5 και από τις 4 ακόμα. Δεν είμαι πολύ του ύπνου και για το μωρό μου δεν με απασχολεί τίποτα. Με στενοχωρεί όμως που ενώ είχε ένα πρόγραμμα αν μπορώ να το πω έτσι, ξαφνικά άλλαξε και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να ηρεμήσει να μην γκρινιάζει όλη μέρα. Δεν είναι ευκολο να τον έχω όλη μέρα αγκαλιά, αφού δεν υπάρχουν γονείς κοντά για να τον κρατήσουν και έχω να φροντίσω πολλά πράγματα. Ισως είναι θέμα παιδιού, δεν ξέρω τι να πω..

koalaki αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω για την τόσο άμεση απάντηση σου. Δεν με ενοχλεί ειλικρινά να ξυπνάω από τις 5 και από τις 4 ακόμα. Δεν είμαι πολύ του ύπνου και για το μωρό μου δεν με απασχολεί τίποτα. Με στενοχωρεί όμως που ενώ είχε ένα πρόγραμμα αν μπορώ να το πω έτσι, ξαφνικά άλλαξε και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να ηρεμήσει να μην γκρινιάζει όλη μέρα. Δεν είναι ευκολο να τον έχω όλη μέρα αγκαλιά, αφού δεν υπάρχουν γονείς κοντά για να τον κρατήσουν και έχω να φροντίσω πολλά πράγματα. Ισως είναι θέμα παιδιού, δεν ξέρω τι να πω..

Παρακαλω κοριτσι μου!!! Βλεπεις εχω την τυχη να εργαζομαι απο το σπιτι μεσω laptop/ipad και ειμαι ολο το 24ωρο online!!!

Δοκιμασε αν θελεις αυτα που σου εγραψα, και θα λαβεις και αλλες συμβουλες μαμαδων!!!

Φυσικά και θα τα εφαρμόσω. Είχες σίγουρα δίκιο, γτ πριν λίγο έκλαιγε με αναφιλητά , τον πήρα αγκαλιά και άφηνε πολλά πολλά αέρια.Μετά κοιμήθηκε. Φαντάζομαι στους αεροκολικούς που μου ανέφερες μπορεί ένα μωράκι να γκρινιάζει, χωρίς να κλαίει γοερά έτσι δεν είναι? Φυσικά και θα περιμένω και τις απόψεις άλλων μαμάδων.

Χαίρομαι που μπήκα στην παρεούλα σας και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα!

Διαφημίσεις

Φυσικά και θα τα εφαρμόσω. Είχες σίγουρα δίκιο, γτ πριν λίγο έκλαιγε με αναφιλητά , τον πήρα αγκαλιά και άφηνε πολλά πολλά αέρια.Μετά κοιμήθηκε. Φαντάζομαι στους αεροκολικούς που μου ανέφερες μπορεί ένα μωράκι να γκρινιάζει, χωρίς να κλαίει γοερά έτσι δεν είναι? Φυσικά και θα περιμένω και τις απόψεις άλλων μαμάδων.

Χαίρομαι που μπήκα στην παρεούλα σας και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα!

Ναι, ετσι ειναι, γκρινια=δυσφορια και δυσφορια=γκρινια!!!

Και εμεις χαιρομαστε εξισου!!! :D

Να χαιρεσαι το μωρακι σου!!! :D