Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γαστρεντερίτιδα ?

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! Είμαι αισίως στην 11η βδομάδα, και ενώ προσέχω και εγώ η ίδια αρκετά, και οι γύρω μου εμένα, φοβάμαι μήπως κολλησα καμια ψιλογαστρεντεριτιδα.

Για να είμαι ακριβής, πριν 2 μέρες ο άντρας μου είχε διάρροιες μαζί με λίγο πυρετό, και ήταν σε...καραντινα (ύπνος χωριστά, απολύμανση σε τουαλέτα κ κουζίνα κλπ). Και σήμερα ενω εκείνος είναι απόλυτα καλά, παίρνει κ σχετική αγωγή, από το μεσημέρι και μετά έχω κανει 7-8 φορές εμετό (ενώ οι ναυτίες είχαν σχετικά υποχωρήσει εδώ κ μια βδομάδα) και στη μέση των εμετων και 2-3 φορές διάρροια. Ο γιατρός μου είπε τηλεφωνικά οτι μπορεί και να κολλησα αλλά δεν είναι κ σίγουρο, τσαγακι φρυγανιες κλπ, και αν συνεχισει κ αύριο να τον πάρω πάλι.

Υπάρχει λέτε κίνδυνος αφυδάτωσης δεδομένου οτι ουτε μισο ποτήρι νερό δε "σηκώνει" το στομάχι μου? Μήπως πρεπει να κάνω κ εξετάσεις για σαλμονέλα κλπ? Είναι το πρώτο μας κ είμαστε αρκετά φοβιτσιαρηδες...

TJhAp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια! Είμαι αισίως στην 11η βδομάδα, και ενώ προσέχω και εγώ η ίδια αρκετά, και οι γύρω μου εμένα, φοβάμαι μήπως κολλησα καμια ψιλογαστρεντεριτιδα.

Για να είμαι ακριβής, πριν 2 μέρες ο άντρας μου είχε διάρροιες μαζί με λίγο πυρετό, και ήταν σε...καραντινα (ύπνος χωριστά, απολύμανση σε τουαλέτα κ κουζίνα κλπ). Και σήμερα ενω εκείνος είναι απόλυτα καλά, παίρνει κ σχετική αγωγή, από το μεσημέρι και μετά έχω κανει 7-8 φορές εμετό (ενώ οι ναυτίες είχαν σχετικά υποχωρήσει εδώ κ μια βδομάδα) και στη μέση των εμετων και 2-3 φορές διάρροια. Ο γιατρός μου είπε τηλεφωνικά οτι μπορεί και να κολλησα αλλά δεν είναι κ σίγουρο, τσαγακι φρυγανιες κλπ, και αν συνεχισει κ αύριο να τον πάρω πάλι.

Υπάρχει λέτε κίνδυνος αφυδάτωσης δεδομένου οτι ουτε μισο ποτήρι νερό δε "σηκώνει" το στομάχι μου? Μήπως πρεπει να κάνω κ εξετάσεις για σαλμονέλα κλπ? Είναι το πρώτο μας κ είμαστε αρκετά φοβιτσιαρηδες...

Καλησπέρα!!! Αχ τι μου θύμησες!! Ήμουν στον 4ο μήνα και έπαθα γαστρεντερίτιδα με εμετούς, διάρροιες και πυρετό!! Κράτησε δύο μέρες περίπου αλλά νοσηλεύτηκα στο Αττικό για μία μέρα όπου να 'ναι καλά με "έστρωσαν". Αυτό που θυμάμαι είναι ότι για ένα ολόκληρο βράδυ εγώ και ο άντρας μου κατεβάζαμε τις μπουκάλες το νερό και μετά από λίγο τις "εξωτερικεύαμε". Το γεγονός ότι ζήταγε νερό ο οργανισμός μας ήταν και καμπανάκι για την αφυδάτωση!! Πιστεύω ότι αύριο θα είσαι πολύ καλύτερα, αν και εξουθενωμένη! Αλλά και πάλι μην αγχώνεσαι δεν είναι τίποτα, τα μωράκια μας προστατεύονται από τέτοιου είδους λοιμώξεις!!! Αν νοιώθεις εξουθενωμένη αύριο σου συστήνω να πας από τον γιατρό σου για καμία βιταμινούλα που θα σε βοηθήσει πάρα πολύ!! το πρώτο πράγμα που μου χορήγησαν ήταν βιταμίνες σε ορό και μετά κανονικό ορό!!

Περαστικά σας!!!!

Καλησπέρα Stella Va! Κι εγώ είμαι με διάρροιες. Έντονη διάρροια... Μάλλον είναι κάποια ίωση.. Να ρωτήσω, γενικά οι έγκυες είναι πιο επιρρεπείς σε ίωση κρυολογήματα κτλ?

Πιθανότατα να κυκλοφορεί κάποια ιωση. Ευτυχώς την επομένη μέρα ήμουν αρκετά καλύτερα, απλά αδύναμη και χωρίς όρεξη.

Δεν έχω ακούσει ή διαβάσει κάτι σχετικό για ευαισθησία των εγκύων στα κρυωματα, πάντως σίγουρα χρειαζεται να είμαστε επιπλέον προσεκτικές, διότι σε περίπτωση πυρετού ενοχλείται το μωρακι διότι είναι ήδη σε υψηλότερη θερμοκρασία...

TJhAp3.png