Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πολυ κλαμα και κυκλοθυμικες τασεις

Recommended Posts

οι γιος μου καθε απογευμα μολις ξυπνησει με το που ανοιξει το ματι του αρχιζει ενα υστερικο κλαμα τουλαχιστον για μια ωρα συνεχομενα! δεν συζηταει και απλα κλαιει... δεν ειναι απο τα νεα του 2ου μωρου γιατι το κανει αρκετο καιρο πριν το μαθει... απλα ξυπναει με κλαμα και μετα αρχιζει τα γελια.... στο ασχετο... ειναι πολυ εξαντλητικο για μενα γιατι δεν ξερω πως να φερθω. ουτε με τιμωρια, ουτε με φωνες, ουτε με καμια σφαλιαριτσα στον πισινο, τιποτα... βρε ελα να μιλησουμε, πες μου τι εχεις, πονας, σου εκανα κατι, σε εχω στεναχορησει... τιποτα... δεν απανταει μονο κλαιει.... τι να τον κανω? με στεναχορει παρα πολυ...

me and my men...

Διαφημίσεις

Πώπω φοβερό!! Μήπως να κόψετε τον μεσημεριανό ύπνο?

Σοβαρά χωρίς πλάκα, διάβασα πως είναι καλύτερο να κοιμάται πιο νωρίς το βράδυ. Εμείς προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε..

Πάλι καλά να λες που μόνο κλαίει!!!! Τι εννοώ? Εμένα όχι μόνο κλαίει αλλά δεν ξέρει τι του γίνεται! Μπορεί να αρχίσει να φωνάζει: "Φύγεεεεε", "Δεν θέλωωωω" (χωρίς να μου λέει τι δεν θέλει) και άλλα διάφορα. Φωνάζει ας πούμε τη μαμα. Η μαμα δεν μπορεί και πάει ο μπαμπάς. Χαμός στο σπίτι!!! Κλάμα μέχρι τελικής πτώσεως!ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!!

Όσες φορές προσπαθώ να καταλάβω μιλώντας του εκείνη τη στιγμή , η κατάσταση χειροτερεύει, δεν σταματάει το κλάμα με τίποτα. Κάνω λοιπόν τα εξής τα οποία πάντα πιάνουν:

1. Αν απλά κλαίει και δεν μιλάει , τον κρατάω αγκαλιά χαιδεύοντάς τον, ΧΩΡΙΣ (το τονίζω) να του μιλάω. Αν του μιλήσω , γίνεται χειρότερα. Κάθεται λοιπόν στην αγκαλιά μου και ηρεμεί εντελώς, οπότε επανέρχεται στο γλυκό παιδάκι που ξέρω .

2. Αν αρχίσει να μου φωνάζει "φύγε" και διάφορα άλλα του λέω με πολύ ηρεμία : "Εντάξει αγάπη μου, θα πάω μέσα και όποτε με χρειαστείς φώναξέ με να έρθω".

Αυτά τα 2 πάντα , μα πάντα πιάνουν. Δοκίμασέ το να δεις.

Τώρα , το να σταματήσει να ξυπνάει με κλάμα , δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει. Εγώ έχω σταματήσει να νιώθω ασχημα και τον έχω αποδεχτεί έτσι. Ξ'ερω οτι όταν θα ξυπνήσει θα είναι έτσι , οπότε εκείνη την ώρα σταματάω ότι μπορεί να κάνω. Σκέφτομαι ότι ίσως απλά χρειάζεται χρόνο να "ξυπνήσει", ότι είναι ο τρόπος του , αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Άλλωστε κι εμείς δεν ξυπνάμε καμιά φορά με άσχημη διάθεση? Ειδικά ΄στον μεσημεριανό ύπνο

.png.png

ax ayth h anisoropia akribws h idia... "ti exeis?" ouaaaaaaaaaaaaaaa ela na se parw agkalia, ouaaaaaaaaaaaaa.... ok h zhlia gia to mwraki pou 8a'r8ei alla pio prin giati to'kane? elpizw na'nai apla mia fash... me to mwro se syzhthseis kai paramy8akia pantws rwtaei pote 8a'r8ei, mou 'xei pei na tou ferei ena aeroplano-to mwro s'ayton-,oti 8a to ma8ei podhlato, 8a to taizei ktl... bebaia kapou sth mesh arxizei kati mpampekismata alla einai mes to programma ayta...

me and my men...

Διαφημίσεις

Κοίτα , επειδή σου δείχνει ότι το αντιμετωπίζει καλά , δεν σημαίνει οτι δεν ζηλεύει. Εμένα όταν γεννήθηκε ο μικρός , τον καλοδέχτηκε. Τέτοια υποδοχή , ούτε στο όνειρό μου!! και ακόμη δηλαδή , του φέρεται πάρα πολύ καλά. Σε εμένα όμως ανα περιόδους , βγάζει όντως μια ζήλια , όπως λέει και η zoitheodos , μια κακία ρε παιδί μου. Του μιλάω ας πούμε κάποιες φορές και μου λέει όχι , χωρίς να ξέρει τι θέλω να του πω , ή γυρίζει απο την άλλη σαν να μην υπάρχω. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να μην ζηλεύει , όταν με βλέπει συνεχώς να ασχολούμαι με ένα άλλο μωρό , και μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αυτός το κέντρο του κόσμου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Παιδιά είναι και πάλι καλά που το αντιμετωπίζουν έτσι και δεν αρχίζουν π.χ. να βαράνε τα μωρά (το έχω ακούσει αυτό)!! Η παιδίατρος πάντως μου είπε ότι όλες αυτες οι γκρίνιες μπορεί να είναι αποτέλεσμα ζήλιας και θέλει στοργή και proderm!! Δηλαδή να τον καλοπιάνω , να του λέω συνεχώς πόσο τον αγαπάω κ.λ.π. Πάντως με το θέμα του ύπνου , όντως κι εγώ πιστεύω οτι κάτι άλλο φταίει γιατι κι εμένα το έχει απο πολύ μωρό αυτό και για υτό το έχω αποδεχτεί. Έχω ακούσει περίπτωση μητέρας που ο γιος της είναι 18 χρονών και μου λέει οτι είχε και εξακολουθεί να έχει αυτό το πρόβλημα!!! Όταν ξυπνάει ο γιος της , θέλει την ώρα του να συνέλθει και δεν θέλει να του μιλάει κανείς!!! Τι τραβάμε κι εμείς οι μανάδες.....

.png.png

Πάντως εμένα η μικρούλα ενώ δεν δείχνει να την ενοχλεί το θέμα του μωρού και είναι ήσυχο κοριτσάκι ώρες ώρες την πιάνει μία τρέλα και ένα δεν ξέρω τι θέλω απίστευτο. Με μία φίλη μου νηπιαγωγό που το συζητούσαμε μου είπε μήπως είναι ζήλια, το παρατήρησα λίγο και είδα πως όταν δεν αναφεραμε το μωράκι που θα έρθει κτλ ήταν πιό ήρεμη...

Χτές που της είπα αν θέλει να χαιδέψει την κοιλίτσα ήρθε απο μόνη της την χάιδεψε, την φίλησε και μετά σφίγγει τα δόντια της και γυρίζει και χτυπάει το μαξιλάρι δίπλα μου.....Εεεε... τι κάνει νιαου νιαου....

Θα περάσουμε καλά....