Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υποψία πλατυποδιας...

Recommended Posts

Χαιρετώ την καλή παρέα...

Ο μικρούλης μας είναι 22 μηνών και ήδη παρατηρούμε πιο φουσκωμένο στην καμάρα το αριστερό ποδαράκι από το δεξί...

Διαβάζοντας και το forum καταλήγουμε ότι ίσως έχει πλατυποδια καθώς κουράζεται, θέλει αγκαλιές συνέχεια και έχει ακυβέρνητο βάδισμα με το πόδι το αριστερό να το κινεί περισσότερο προς τα έξω...

Μένουμε Ανατολική Αττική...

Θα πρέπει να πάμε σε παιδορθοπεδικο ή απλό ορθοπεδικό?

Το ρωτάω γιατί μια ματιά που έριξα στο ΧΡΥΣΟ ΟΔΗΓΟ για παιδορθοπεδικο βρήκα μόλις 2! γενικότερα...

Τα φώτα σας παρακαλώ...

aVXNp3.png

Διαφημίσεις

Εννοείς στο παίδων Πεντέλης?

Ποιο είναι το κόστος?

Τα ωράρια μας είναι επιστροφή 6_7 στο σπίτι...

Υπάρχουν γιατροί εκεί που κάθονται μέχρι αργά?

aVXNp3.png

ναι και στο πεντέλης και στα δύο του κέντρου..μπες στο σάιτ, λένε τα τμήματα και απογευματινά ραντεβού..οι τιμές είναι τσιμπημένες, νομίζω κανενα εξηντάρι, αλλά σε βλέπει επιμελητής και μετά ό,τι εξετάσεις χρειαστούν πας πρωί και δωρεάν..εμείς πάμε σε αλλεργιολόγο στο παίδων

Καλησπέρα! Μιας κι έχω σύζυγο ορθοπαιδικό (που θήτευσε στην παιδοορθοπαιδική επί ένα χρόνο), να σε καθησυχάσω, λέγοντας ότι ένα παιδί εκτιμάται αξιόπιστα για το βάδισμά του σε ηλικία 6-7 ετών, γιατί τότε αναμένεται να βαδίζει με τον τρόπο των ενηλίκων. Μέχρι τότε, το αδέξιο η περίεργο βάδισμα είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού και αναμενόμενου. Η πλατυποδία, μάλιστα, θεωρείται πια οντότητα υπερεκτιμημένη, ακόμα και στους ενήλικες (για να σου δώσω να καταλάβεις, ειδικά "ορθοπαιδικά" παπούτσια για πλατυποδία πουλάνε μόνο οι... κομπογιανίτες!). Οπότε, αν δε μιλάμε για κάποιο πολύ έντονο πρόβλημα-που ίσως οφείλεται σε κάτι άλλο- θα μπορούσες άνετα να περιμένεις.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Μιας κι έχω σύζυγο ορθοπαιδικό (που θήτευσε στην παιδοορθοπαιδική επί ένα χρόνο), να σε καθησυχάσω, λέγοντας ότι ένα παιδί εκτιμάται αξιόπιστα για το βάδισμά του σε ηλικία 6-7 ετών, γιατί τότε αναμένεται να βαδίζει με τον τρόπο των ενηλίκων. Μέχρι τότε, το αδέξιο η περίεργο βάδισμα είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού και αναμενόμενου. Η πλατυποδία, μάλιστα, θεωρείται πια οντότητα υπερεκτιμημένη, ακόμα και στους ενήλικες (για να σου δώσω να καταλάβεις, ειδικά "ορθοπαιδικά" παπούτσια για πλατυποδία πουλάνε μόνο οι... κομπογιανίτες!). Οπότε, αν δε μιλάμε για κάποιο πολύ έντονο πρόβλημα-που ίσως οφείλεται σε κάτι άλλο- θα μπορούσες άνετα να περιμένεις.

Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου αλλά γιατί πολύς κόσμος και εδώ Στο forum χειρουργει τα παιδιά του και κάνει ακτινογραφίες πριν τα 6_7 Πολύ δε και πριν από τα 2 έτη?

aVXNp3.png

Χθες πηγα παιδιατρο και την ρωτησα το θεμα πλατυποδια μια και στα δικα μου δεν βλεπω καθολου καμαρα οταν πατανε.μου εξηγησε οτι η καμαρα δημιουργειτε απο 3 και μετα(τα δικα μου ειναι 3,5)και σχηματιζεται ως τα 5 και.μου ειπε τσαμπα θα παω σε παιδοροορθοπαιδικο,απλα να περπατανε συνεχεια ξυπολητα γιατι αυτο βοηθανε πολυ,και νς επικεγω παπουτσακια με μαξιλαρακι για την καμαρα κατω που εχουν πολλες μαρκες.το κακο ειναι οτι τον χειμωνα τους γοραω αθλητικα αλλα εκεινη μου ειπε τα αθλητικα κανονικα τα φοραμε μετα τα 4....

Καλώ στο 1535 για γιατρούς αλλά δυστυχώς όταν αναφέρω στην ηλεκτρονική φωνη τον γιατρό στον οποίο θα κλείσω ραντεβού δεν εχω δυνατότητα να επιλέξω στα απογευματινά πχ επί πληρωμή ραντεβού το χρόνο που επιθυμώ...

Το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται για κάποιον πχ που δουλεύει 12ωρο και του επιβάλλεις να έρθει να συναντήσει το γιατρό στις 16.30 και να πληρώσει και 64 ??

Ήμαρτον Ελλάδα αθάνατη...

aVXNp3.png

Για την πλατυποδία κι εγώ ξέρω ότι η λύση είναι η ξυπολιταρία :)

Τωρα που είναι καλοκαίρι είναι ευκαιρία. Και όταν λέμε ξυπόλιτα, εννοούμε όσο το δυνατόν περισσότερο,ας πούμε και στη θάλασσα, στα βότσαλα, ας μη φορέσουν το πεδιλάκι για λίγο, όσο πιο ανώμαλο το έδαφος, τόσο πιο καλά, όχι μόνο στο διαμέρισμα ας πούμε, στο λείο πάτωμα.

Καλησπέρα και από εμένα!! Εγώ πήγα τον μικρό τα Χριστούγεννα σε παιδοορθοπεδικό καθώς και εμείς αλλά και ο παιδίατρος έβλεπε ότι περπατούσε ρίχνοντας το βάρος στο μέσα μέρος του ποδιού. Διαγνώστηκε με βλαισοπλατυποδία. Άμα πατήσεις στο google υπάρχουν εικόνες θα καταλάβεις τι εννοώ. Μας σύστησε και παραγγείλαμε και φόρεσε "κνημοποδικούς κηδεμόνες"είναι κάποιοι πάτοι που μπαίνουν εσωτερικά σε οποιοδήποτε παπούτσι. Ο μικρός τώρα τον Οκτώβριο θα γίνει 3 και έχουμε δει μεγάλη διαφορά και στο σχηματισμό του ποδιού και στο βάδισμά του. Από τον γιατρό είμαι πολύ ευχαριστημένη καθώς είναι καλός άνθρωπος και πολύ οικονομικός. Αυτά και από εμένα!!

Διαφημίσεις

Ενα παιδι 22 μηνων ειναι απολυτως φυσιολογικο να κουραζεται,ευκολα,να θελει αγκαλιες και το βαδισμα του να μην ειναι υποδειγματικο :D

Eπισης στην παιδικη ηλικια τα ποδια μας ειναι πιο πλατια απο οτι θα ειναι τελικα.

"A flat foot is normal in infants and toddlers, because the foot's arch hasn't yet developed"

Προσοχη λοιπον σε ιατρους που βιαζονται να "θεραπευσουν" ανυπαρκτες ασθενειες.Στο γιατρο θα παμε οταν υπαρχει πονος στο βαδισμα.

Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον σας...

Θα παμε στο γιατρό επειδή βλέπουμε ενόχληση στο βάδισμα και συγκεκριμένα τώρα το καλοκαίρι ο μικρός που φοράει ανοιχτά πεδιλακια διαμαρτύρεται χωρίς να μου μιλάει ακόμη δείχνοντας την καμάρα του αριστερού του ποδιού ότι λογικά του κόβει το πόδι το παπούτσι στο εν λόγω σημείο...

Συν τοις άλλοις είναι εμφανές ότι το αριστερό του πόδι το περπατάει πλαγιά δείχνοντας τον έσω αστράγαλο...

aVXNp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...