Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειά σας,

θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει στο εξής:

είμαι έγκυος στην πέμπτη εβδομάδα, και χρησιμοποίησα 2 φορές αλοιφή καλέντουλας σε ένα τραύμα που έχω στον μηρό (ράμματα από επέμβαση που έκανα πρόσφατα). διάβασα (εκ των υστέρων) ότι η καλέντουλα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την εγκυμοσύνη...πόσο κακό μπορεί να έχει γίνει?

Επίσης, έφαγα 2 φορές καπνιστό σολωμό (από συσκευασμένο του σούπερ-μάρκετ) και επίσης μετά διάβασα ότι δεν κάνει. Ύστερα από αυτό είχα μια φορά διάρροια με πόνο,... πόσο να ανησυχώ?

Ξέρω ότι θα έπρεπε να ρωτήσω τον γιατρό μου αλλά έλεγα εκτός από αυτό μήπως μπορεί κάποιος να ξέρει...

Ευχαριστώ,

Διαφημίσεις

Μην ανησυχείς καλή μου δεν ειναι τίποτα αυτά!

Τώρα θα κάνεις και τις εξετάσεις σου και θα δεις οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εδω άλλες έπαιρναν αντιβιώσεις κτλ :)

Με το καλό :)

Δεν είμαι ειδική αλλά μια απάντηση και μια απλή κουβέντα δεν βλάπτει (ελπίζω) Για την αλοιφή πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα άλλωστε πόση θα έβαλες? Και μιλάμε για μια φορά? Σιγά μην φτάσει στο έμβρυο. Αλώστε είσαι στην πολύ αρχή και απ ότι θυμάμαι εγώ στην αρχή μέχρι και αντιβίωση είχα πάρει (ο γιατρός το είχε πει) και δεν υπήρχε πρόβλημα. Τα περισσότερα λένε καλό είναι να αποφεύγονται σε περίπτωση εγκυμοσύνης αλλά αν είναι ανάγκη τότε σε συναίνεση με τον γιατρό. Τώρα για τον σολομό δεν το έχω καν ακούσει. Πάντως εγώ όταν μου είχαν πει για κάτι ότι δεν κάνει ο γιατρός μου είχε πει πως απ το να νιώθεις την στέρηση καλύτερα να φας-πιεις ή ακόμα και καπνίσεις, όλα με μέτρο. Ελπίζω να σε καθησύχασα λίγο γιατί αυτός ήταν ο σκοπός μου μια και ιατρικές γνώσεις δεν έχω αν και μου έλεγε ο μπαμπάς μου να πάω να σπουδάσω στην ιταλία εγώ είχα το μυαλό μου στους έρωτες.... :wink:

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με 2 φορές επάλειψη... Όσο για το σολωμό, πρώτη φορά το ακούω... Εμένα μου είχαν πει κάτι μυαλά ότι και καλά δεν κάνει να φάω τόνο και όταν το είπα στο γιατρό μου με κοίταξε με ύφος και μου λέει: "πες σε αυτούς που στο είπαν να μην φάνε τόνο..."

Όπως και να’χει, τις ανησυχίες σου πες τες καλύτερα στον γιατρό σου.

ευχαριστώ πολύ για τις γλυκές και πράγματι καθησυχαστικές σας απαντήσεις!!!

απόσο ξέρω υπάρχουν κάποιες αντιβιώσεις που δεν δημιουργούν πρόβλημα στην εγκυμοσύνη...αλλά αυτή η αλοιφή νομίζω έχει μέσα και βιταμίνη άλφα και για αυτό ανησυχώ τόσο πολύ!!!!

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολύ για τις γλυκές και πράγματι καθησυχαστικές σας απαντήσεις!!!

απόσο ξέρω υπάρχουν κάποιες αντιβιώσεις που δεν δημιουργούν πρόβλημα στην εγκυμοσύνη...αλλά αυτή η αλοιφή νομίζω έχει μέσα και βιταμίνη άλφα και για αυτό ανησυχώ τόσο πολύ!!!!

Βρε ας έχει ότι θέλει λέμε όχου..... Μην ανησυχείς μόνο κακό κάνει η ανησυχία και ίσως περισσότερο από την αλοιφή think positive :mad:

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Οταν εμεινα εγκυος ημουν λιγο πριν κλεισω το πρωτο τριμηνο,κρυωσα.

Για να ανακουφισω λοιπον τον βηχα πηρα καταμελες απο φαρμακειο ομοιοπαθητικης με φασκομηλο.

Εφαγα 4 κουτια.Εκ των υστερων διαβασα σε βιβλιο ομοιοπαθητικης οτι το φασκομηλο δημιουργει αποβολες.Ο μπεμπης ειναι 3 μηνων.

Καλη εγκυμοσυνη να εχεις και να τρως και οτι θες με μετρο.Απεφυγε μονο καλαμαρια και σουπιες γιατι ειναι αλλεργιογονα και δεν ξερεις και που αλιευονται.Φιλακια.

FWusp3.png

πάντως εδω έχει ένα αρθρο που λέει ότι στην εγκυμοσύνη χρησιμοποιείται άφοβα η καλέντουλα.

και εγω την χρησιμοποιούσα έγκυος και στις 2 κόρες μου (2,5 χρονών και 11 μηνων) και δεν έπαθα κάτι . Μήπως αυτό που διάβασες αφορούσε το αφέψημα της καλέντουλας.

http://www.in2life.gr/wellbeing/care/articles/141840/article.aspx?singlepage=1

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Για τον σολωμό, ξερω πως δεν πρέπει στην εγκυμοσύνη ψάρια απο ξένες θάλασσες πέραν τις Ελληνικές και πανω απο όλα δεν πρέπει να τρώμε κονσέρβες όχι ότι θα παθεις κάτι σίγουρα μην ανησυχείς καθολου.

h1j3ge0poz8uv790.png

Διαφημίσεις

Για τον σολωμό, ξερω πως δεν πρέπει στην εγκυμοσύνη ψάρια απο ξένες θάλασσες πέραν τις Ελληνικές και πανω απο όλα δεν πρέπει να τρώμε κονσέρβες όχι ότι θα παθεις κάτι σίγουρα μην ανησυχείς καθολου.

Συγνώμη, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι έχει καμία βάση... Απο που κι ως που οι Ελληνικές εξαιρούνται; Ο γιατρός μου πάντως δεν μου έκανε καμιά τέτοια υπόδειξη αν και είχα διαβάσει πολλές βλακείες σε περιοδικά.

Για την αλοιφή μην ανησυχείς. Η βιταμίνη άλφα γίνεται τοξική για το μωρό μόνο αν την καταναλώνεις σε καθημερινή βάση και σε μεγάλες ποσότητες, σε μικρές ποσότητες κάνει καλό στις βλεννογόνους του παιδιού. Ακόμα και η αλοιφή να είχε βιταμίνη άλφα σε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα για να πάθει κάτι το μωρό πρέπει να την χρησιμοποιήσεις κάθε μέρα για κανένα μήνα. Τώρα από ότι κατάλαβα φοβάσαι για τον σολωμο για λιστέρια και τέτοια. Λοιπόν εμένα μου είπε ο γιατρός ότι μπορώ να τρώω από αυτα μόνο συσκευασμένα και όχι χύμα άγνωστης προέλευσης. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά. Εσύ έφαγες συσκευασμένο σολωμο, οπότε δεν έχεις φόβο. Τώρα για την διάρροια ακόμα και από τον σολωμο να προέρχεται δεν θα είναι επειδή κόλλησες κάτι αλλά ίσως επειδή έπεσε βαρύς στον οργανισμό σου. Γενικά να θυμάσαι ότι τα έμβρυα που είναι προορισμένα να γεννηθούν από την φύση είναι πολύ ανθεκτικά και χρειάζονται υπερβολικά πράγματα για να πάθουν κάτι. Αν έιναι δυνατόν τότε δεν θα γένναγε κανείς και μη νομίζεις ότι όλες προσέχουν, εχουν δει εμένα τα μάτια μου......και παρ΄΄ολα αυτά τα παιδια γεννιούνται μια χαρά.

mKndp2.png

Γειά σας,

θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει στο εξής:

είμαι έγκυος στην πέμπτη εβδομάδα, και χρησιμοποίησα 2 φορές αλοιφή καλέντουλας σε ένα τραύμα που έχω στον μηρό (ράμματα από επέμβαση που έκανα πρόσφατα). διάβασα (εκ των υστέρων) ότι η καλέντουλα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την εγκυμοσύνη...πόσο κακό μπορεί να έχει γίνει?

Επίσης, έφαγα 2 φορές καπνιστό σολωμό (από συσκευασμένο του σούπερ-μάρκετ) και επίσης μετά διάβασα ότι δεν κάνει. Ύστερα από αυτό είχα μια φορά διάρροια με πόνο,... πόσο να ανησυχώ?

Ξέρω ότι θα έπρεπε να ρωτήσω τον γιατρό μου αλλά έλεγα εκτός από αυτό μήπως μπορεί κάποιος να ξέρει...

Ευχαριστώ,

Η γνωμη μου ειναι να ρωτησεις το γιατρο σου δεν νομιζω να υπαρχει παντως προβλημα και να ξερεις οτι στα περισσοτρερα φαρμακα για ναμ μην πω σε ολα γραφει οτι δεν κανει σε εγκυους και ομως οι γιατροι μας τα δινουν αρα δεν μας τα δινουν για να παθουμε κατι κακο.Εγω σκεψου οτι χρειαστηκε στον 3ο μηνα να παρω αντιβιωση με κινδυνο την κορουλα μου αλλα εμπιστευτηκα τον γιατρο μου.εΕυτυχως για καλη μου τυχη η κορουλα μου το αντεξε και δοξα το θεο ειμαστε καλα αντε να γεννησω να σταματησω να εχω το ανχος για το τι συμβαινει μεσα μου πια.Μην ανχωνεσαι παντως ολα καλα θα πανε

κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες!!!

ο λόγος που έχω μια παραπάνω ανησυχία είναι ότι στην προηγούμενη εγκυμοσύνη (τον Ιούνιο), επειδή κι εγώ και ο άντρας μου έχουμε το στίγμα, και οι εξετάσεις έδειξαν ότι το μωράκι μας ήταν άρρωστο, έκανα διακοπή κύησης. Τώρα λοιπόν θέλω να πάνε όλα πολύ καλά!!!

(και θα πάρω σίγουρα και αντιβίωση αφού θα κάνω λήψη τροφοβλάστη γύρω στην 11η εβδομάδα, πρώτα ο Θεός!)

Διαφημίσεις