Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τοκετος με προκληση

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια! Περιμενω το τριτο μου παιδακι, μετα απο μια πολυ δυσκολη εγκυμοσυνη(ναυτιες, εμετους, προωρες συσπασεις, ακινησια..). Εφτασα αισιως στις 37+5 εβδομαδες, ομως απο τις 36 και μετα που εκοψα τα χαπια εχω διαρκως συσπασεις, ο μπεμπης ειναι χαμηλα, εχω διαστολη και δε γενναω. Πραγματικα εχω εξαντληθει και ζητησα απ το γιατρο μου, αν δε γινει κατι ως τις 38 βδομαδες να παμε με προκληση. Τα αλλα μου δυο παιδακια τα γεννησα φυσιολογικα κι επειδη ολοι ακουγονται πολυ αρνητικοι για την προκληση, θα ηθελα να ακουσω εμπειριες απο μανουλες που εχουν κανει! Σας ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Free dom με το καλό να υποδεχτείς το τρίτο σου παιδάκι...

Ανήκω κι εγω σε αυτές που γέννησαν με πρόκληση,στις 41 εβδομάδες χωρίς κανένα σημάδι τοκετού,

για μενα ηταν μια θετική εμπειρία,

μπήκα στις 12,πηρα δυο ταμπλέτες,το βράδυ με έπιασαν οι πονοι και ξημερώματα γέννησα φυσιολογικά..θα το ξανακανα ευχαρίστως...

το μονο,οχι αναγκαία κ αρνητικό,είναι ότι ίσως λόγο της πρόκλησης(δεν ειμαι κ σίγουρη)

γίναν ολα τοσο εντονα και τοσο γρήγορα,ουτε επισκληριδιο δεν πρόλαβα να κάνω,(δεν το μετάνιωσα,αλλα εκείνη τη στιγμή όταν άκουσα οτι πλέον γενναω κ είναι πολυ αργά γι'αυτο πραγματικά νόμισα πως θα πεθάνω)

αλλα ολα πήγαν τέλεια..

Σου εύχομαι οτι καλυτερο,με πρόκληση ή όχι,να έχεις ενα υγιέστατο μπέμπη στην αγκαλιά σου..

Free dom με το καλό να υποδεχτείς το τρίτο σου παιδάκι...

Ανήκω κι εγω σε αυτές που γέννησαν με πρόκληση,στις 41 εβδομάδες χωρίς κανένα σημάδι τοκετού,

για μενα ηταν μια θετική εμπειρία,

μπήκα στις 12,πηρα δυο ταμπλέτες,το βράδυ με έπιασαν οι πονοι και ξημερώματα γέννησα φυσιολογικά..θα το ξανακανα ευχαρίστως...

το μονο,οχι αναγκαία κ αρνητικό,είναι ότι ίσως λόγο της πρόκλησης(δεν ειμαι κ σίγουρη)

γίναν ολα τοσο εντονα και τοσο γρήγορα,ουτε επισκληριδιο δεν πρόλαβα να κάνω,(δεν το μετάνιωσα,αλλα εκείνη τη στιγμή όταν άκουσα οτι πλέον γενναω κ είναι πολυ αργά γι'αυτο πραγματικά νόμισα πως θα πεθάνω)

αλλα ολα πήγαν τέλεια..

Σου εύχομαι οτι καλυτερο,με πρόκληση ή όχι,να έχεις ενα υγιέστατο μπέμπη στην αγκαλιά σου..

Σ ευχαριστω πολυ Χαρα! Οποτε για καλο και για κακο θα ζητησω απο νωρις επισκληριδιο να χω το κεφαλι μου ησυχο;)

Με το καλο να δεχτεις το παιδακι σου.Εχω κανει 2 τοκεετους...ο πρωτος φυσιολογικος...ο δευτερος με προκληση.Μεε την προκληση ηταν σαφως καλυτερα τα πραγματα.Παροτι ηταν δυσκολος τοκετος γιατι ο μικρος δεν κατεβαινε...κρατησε 8 ωρες ο τοκετος...συνηθως με προκληση ειναιπιο γρηγορα τα πραγματα.Μπηκα στις 6 το πρωι...ηρεμα...χαλαρα.Για μενα ολα ειναι θεμα γιατρου.Ειχαμε συζητησει εξ αρχης και μου ειχε πει οτι θαβαλουμε επισκληριδιο απο την αρχη αλλα μικρες δοσεις...καθε δυωρο επαναλαμβαναμε τη δοση.Στο τελος μονο δεν καναμε για να μπορεσουμε να κανουμε τις εξωθησεις.Γεννησα μεσημερι.Γενικα ολα ηταν πιο χαλαρα καιδεν υπηρχε αυτο το αγχος του φυσιολογικου τοκετου που ολα γινονται ξαφνικα.

Διαφημίσεις

Βρε φριντομ ,γιατι να γεννησεις;

Δεν ξερω ,ισως πω και χαζομαρα , αλλα οσο περισσοτερο μενει το μωρακι στη μητρα , τοσο το καλυτερα δεν ειναι;

Κανε λιγη ακομα υπομονη , εφαγες το γαϊδαρο ,στην ουρα θα κολλησεις;

εγώ δεν είχα καλή εμπειρία με την πρόκληση. καταρχήν πέθανα από τον πόνο, συνεχείς συσπάσεις που δεν με άφηναν να πάρω ανάσα και στη συνέχεια με την επισκληρίδιο ατόνησε η μήτρα, σταμάτησαν οι συσπάσεις και έπεσαν οι παλμοί του μωρού. με πήγαν στο χειρουργείο για επείγουσα καισαρική αλλά τελευταία στιγμή, ανέβηκαν οι παλμοί του μωρού και γέννησα φυσιολογικά αλλά με εμβρυουλκό. 2 μαίες έσπρωχναν με τους πήχεις τους την κοιλιά μου...

τη 2η φορά γέννησα φυσιολογικά χωρίς φάρμακα και οι πόνοι δεν είχαν καμμία σχέση με τους τεχνητούς.

Ευχαριστω κοριτσια μου για τις εμπειριες σας μου ειναι πολυ χρησιμες! Χαρουλα μου εχεις δικιο, απλως εχω πραγματικα εξαντληθει απο τους πονους, δυο βδομαδες δεν μπορω ουτε να κοιμηθω.. Ενας επιπλεον λογος ειναι οτι ο μπεμπης ειναι μεγαλουτσικος σε σχεση με τα αλλα μου μωρα, που τα γεννησα φυσιολογικα αλλα με δυσκολια μια κι εχω αρκετα στενη λεκανη, και τωρα δε θελουμε να μας παραμεγαλωσει και να παμε για καισαρικη.. Θα του δωσουμε αλλες δυο μερες περιθωριο και θα το συζητησω ξανα με το γιατρο..

Κι εγώ το πρώτο το γέννησα με πρόκληση, δεν έπιασε η επισκληρίδιος και νόμιζα πως θα πέθαινα από τους πόνους. Οι συσπάσεις από την τεχνητή ωκυτοκίνη είναι πολύ βίαιες.

Και γω σαν τη Niki81, με πρόκληση (τη 41 εβδομάδα) με τη μπουμπού μου πολύ ψηλά, μπήκα 6 το πρωί και μεσημέρι την κράτησα αγκαλιά!Μου έβαζαν δόσεις επισκληριδίου πραγματικά δεν κατάλαβα τίποτα και ήταν η ωραιότερη εμπειρία της ζωής μου!!!:D

Δεν έχω την εμπειρία με φυσικές συσπάσεις για να συγκρίνω την ένταση του πόνου κτλ. αλλά και με πρόκληση και πριν μπει η επισκληρίδιος δε μου φάνηκε κάτι τρομερό που λένε διάφορα...

Με το καλό το μπουμπούκι σου όπως και να χει!!!!

Διαφημίσεις

Και γω σαν τη Niki81, με πρόκληση (τη 41 εβδομάδα) με τη μπουμπού μου πολύ ψηλά, μπήκα 6 το πρωί και μεσημέρι την κράτησα αγκαλιά!Μου έβαζαν δόσεις επισκληριδίου πραγματικά δεν κατάλαβα τίποτα και ήταν η ωραιότερη εμπειρία της ζωής μου!!!:D

Δεν έχω την εμπειρία με φυσικές συσπάσεις για να συγκρίνω την ένταση του πόνου κτλ. αλλά και με πρόκληση και πριν μπει η επισκληρίδιος δε μου φάνηκε κάτι τρομερό που λένε διάφορα...

Με το καλό το μπουμπούκι σου όπως και να χει!!!!

Πριν μπει η επισκληρίδιος, η διαστολή είναι μικρή, γι'αυτό και ο πόνος υποφερτός. Το τρομερό (τουλάχιστον για μένα) ήταν από διαστολή 8 και μετά.

Αυτο που αναφερει η sofiap με τους παλμους ειναι για μενα το πιο βασικο.δυστυχως πολλα μωρακια με την ωκυτοκινη ριχνουν παλμους και αναγκαστικα καταληγουν σε καισαρικη.Το επαθα κι εγω στον πρωτο μου γιο στον οποιομπηκα με δικους μου πονους.επειδη ομως κι αυτος ηταν πολυ ψηλα και δεν κατεβαινε με τπτ δοκιμασαν καποια στιγμη να μου βαλουν καιτεχνιτους μπα και κατεβει.Εριξε με τη μια παλμους και τη σταματησαν.Ειναι ενα μεγαλο ρισκο αυτο.Οι πονοι προσωπικα μου φανηκαν χειροτεροι οταν γεννησα χωρις προκληση αλλα εφτασ μεχρι διαστολη 7 χωρις επισκληριδιο οποτε λογικα ηταν χειροτεροι.Αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος ιατρικος εγω στη θεση σου θα περιμενα.Εγω δχτηκα την προκληση γιατι ειχαμε πιασει τις 40 εβδομαδες...το μωρο δεν ειχε κατεβει αλλα δεν το ακουγα και πολυ και φοβηθηκα.Οτι κι αν αποφασισεις παντως...με το καλο σου ευχομαι!

Mανούλα για πάντα έχεις δίκιο!!Έκανα επισκληρίδιο με διαστολή 7 οπότε από εκεί και πέρα δεν το ξέρω πώς θα ήταν στις εξωθήσεις ας πούμε..σίγουρα θα ήταν πιο δυνατοί!!!

Διαφημίσεις

Mανούλα για πάντα έχεις δίκιο!!Έκανα επισκληρίδιο με διαστολή 7 οπότε από εκεί και πέρα δεν το ξέρω πώς θα ήταν στις εξωθήσεις ας πούμε..σίγουρα θα ήταν πιο δυνατοί!!!

Σιγουρα θα ηταν πιο δυνατοι;;;;

Hellooo , κοντευει να σου βγει η ψυχη απ το στομα!

Σας ευχαριστω ολες κοριτσια για τις ευχες σας και τις εμπειριες που καταθεσατε. Οντως απ οτι βλεπω τελικα καθε εμπειρια τοκετου ειναι διαφορετικη, με προκληση η χωρις. Αν τελικα προχωρησουμε, κραταω τ οτι θα ζητησω επισκληριδιο νωρις μηπως και γλιτωσω τους πονους.:roll: Θα σας ενημερωσω για τα νεα..

Freedom να λάβεις υπόψιν σου ότι πλέον τελειόμηνο τελειόμηνο θεωρείται από τις 39 εβδομάδες και μετά. Επίσης ότι έχει διαφορά η πρόκληση στις 38 από ό,τι στις 41 εβδομάδες.

Αφού όμως όπως λες έχεις ήδη διαστολή, μπορεί να είναι αποτελεσματική και στις 38 στην περίπτωσή σου.

Συζήτα με το γιατρό σου να δεις πώς το σκέφτεται κι εκείνος.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Γεια σας κοριτσια! Περιμενω το τριτο μου παιδακι, μετα απο μια πολυ δυσκολη εγκυμοσυνη(ναυτιες, εμετους, προωρες συσπασεις, ακινησια..). Εφτασα αισιως στις 37+5 εβδομαδες, ομως απο τις 36 και μετα που εκοψα τα χαπια εχω διαρκως συσπασεις, ο μπεμπης ειναι χαμηλα, εχω διαστολη και δε γενναω. Πραγματικα εχω εξαντληθει και ζητησα απ το γιατρο μου, αν δε γινει κατι ως τις 38 βδομαδες να παμε με προκληση. Τα αλλα μου δυο παιδακια τα γεννησα φυσιολογικα κι επειδη ολοι ακουγονται πολυ αρνητικοι για την προκληση, θα ηθελα να ακουσω εμπειριες απο μανουλες που εχουν κανει! Σας ευχαριστω!

Καλησπερα!!!Με το καλο το μωρακι σου!Επειδη ειχα κ εγω προωρες συσπασεις απο τον 5ο μηνα κ επαιρνα τα γιουτοπαρ απο τον 6ο μηνα σε συνδυασμο με ακινησια ως και την 36η εβδομαδα,μετα η δραστηριοτητα της μητρας ειχε σταματησει εντελως.Επειδη ηθελα πολυ να γεννησω στο σπιτι δεν ηθελα να περασω τις 40 βδομαδες(παρολο που πολλοι δε συμφωνουν με το φοβο μου)και αν τις περνουσα θα πηγαινα στην κλινικη για προκληση με πιθανοτητα να χρειαστει καισαρικη,απο τις 38 εβδομαδες περπατουσα μια ωρα την ημερα (σπαστα) και κατεβαινα τις σκαλες (ανεβαινα στον 4ο με το ασανσερ και μετα κατεβαινα)γιατι το κατεβασμα βοηθα στην εμπεδωση του μωρου.Αυτο το εκανα καθε μερα μεχρι και 3 μερες πριν την ΠΗΤ.Οποτε και αποφασισα να λαβω πιο δραστικα (χι χι) μετρα.Το βραδυ πριν γεννησω ηπια ενα τσάι φασκομηλο και μετα απο δυο ωρες αρχισαν τακτικα πονακια.(στις 25/1) Στις 27/1 γεννηθηκε το κοριτσακι μας.Δεν ξερω αν οντως βοηθησε το φασκομηλο,παντως και κατα τη διαρκεια της γεννας οταν καποια στιγμη κολλησε η διαστολη ηπια αλλο ενα φλιτζανι και μετα ολα προχωρησαν πιο γρηγορα.Τα ξημερωματα ειχα το κοριτσι μου αγκαλια!και χωρις να παω στο μαιευτηριο :) σου ευχομαι να γινουν ολα οπως τα επιθυμεις!

Να στε καλα κοριτσια μου για τις συμβουλες, τα κραταω ολα οσα μου λετε.. Eleni σ εμενα συνεβη το αντιθετο. Με το που εκοψα τα χαπια, χαμος απο συσπασεις(50αρες και πανω, ανα τριλεπτο:shock:).Εχθες που τολμησα να παω σουπερ μαρκετ, ξενυχτησα ως τις τεσσερις απ τους πονους. Δεν ειναι πονοι τοκετου, ομως επειδη ειμαι καιρο ετσι, εχω εξαντληθει, γι αυτο και θελω να γεννησω, αλλιως δε θα χα κανενα προβλημα.

Τωρα οσο για το γιατρο, εκτος του οτι απορει ο ανθρωπος πως δεν εχω γεννησει ακομη:P, δεν ειναι αρνητικος για την προκληση. Μου ειπε οτι δε θα δυσκολετουμε μια που το σωμα μου ειναι ετοιμο για γεννα κι επισης οτι απο δω και περα το μωρο κερδιζει απλα βαρος,πραγμα που στην περιπτωση μου δεν θελουμε, για να γλιτωσουμε την καισαρικη.

Θα δουμε πως θα παει και σημερα, ελπιζω να κοιμηθω λιγακι, αλλα τετοια αγωνια βρε κοριτσια ουτε στο πρωτο μου..

Χρειαζομαι επιγοντως βοηθεια. Ειμαι καινουργια. Κ ζωτη συγνωμη για τυχον λαθη. Λοιπον η ιστορια μου ξεκιναει ως εξης: εχω πολυκιστηκες. Ειχα αστατο κυκλο παντα. Ετσι ο γυναικολογος μ π συστησε ν παρω αντισυλληπτικα. Για 2 χρονια τα επερνα. Πριν 3 μηνες αποφασισα να τα διακοψω. Αφου πρωτα πηρε το οκ του γιατρου μ. Με τα πολλα μ τα λιγα αδιαθετησα με καθηστερυση μιας βδομαδας στις 15 ιουνιου. Εκ τοτε τιποτε. Εκανα τεστ αρνητικο. Εκανα χθες χοριακη αρνητικη. Περιοδος πουθενα.

Χρειαζομαι επιγοντως βοηθεια. Ειμαι καινουργια. Κ ζωτη συγνωμη για τυχον λαθη. Λοιπον η ιστορια μου ξεκιναει ως εξης: εχω πολυκιστηκες. Ειχα αστατο κυκλο παντα. Ετσι ο γυναικολογος μ π συστησε ν παρω αντισυλληπτικα. Για 2 χρονια τα επερνα. Πριν 3 μηνες αποφασισα να τα διακοψω. Αφου πρωτα πηρε το οκ του γιατρου μ. Με τα πολλα μ τα λιγα αδιαθετησα με καθηστερυση μιας βδομαδας στις 15 ιουνιου. Εκ τοτε τιποτε. Εκανα τεστ αρνητικο. Εκανα χθες χοριακη αρνητικη. Περιοδος πουθενα.

Εχεις ρωτησει τον γιατρο σου που μπορει να οφειλεται?Εσυ εκανες προσπαθεια για μωρακι τον περασμενο μηνα?Υπαρχει η πιθανοτητα να εγινε αργα η συλληψη λογω αστατου κυκλου και απλα να μην εδειξε κατι ακομα η χοριακη και το τεστ.Αν καθυστερησει κι αλλο κανε αλλη μια εξεταση...Εγω αυτο θα εκανα

Γέννησα πριν 50 μέρες με πρόκληση, με φυςιολογικό τοκετό, την κορούλα μου. Είχα διαβήτη κύησης και έκανα και θεραπεία με αντιπηκτικές οπότε ήταν μονόδρομος αυτή η επιλογή. Πόνεσα σχετικά λίγο κυρίως στις εξωθήσεις καθώς ο γιατρός μου αύξανε πολύ αργά τη δόση της ωοκυτωκύνης. Έκανα επισκληρίδιο όχι γιατί δεν άντεχα τν πόνο αλλά γιατί σφιγγόμουν επειδή πονούσα με αποτέλεσμα να μη βοηθάω στη διαδικασία της γέννας. 12:30 έκανα επισκληρίδιο, 13:50 είδα το μωρό μου!!!

Σε μένα έπαιξε ουσιαστικό ρόλο ο γιατρός μου και η υπέροχη μαία του που με βοήθησε όσο κανείς!!! Και χάρηκα πολύ που καταφέραμε έστω κ έτσι φυσιολογική γέννα.

Με το καλό το μωρό σου!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Να στε καλα κοριτσια μου για τις συμβουλες, τα κραταω ολα οσα μου λετε.. Eleni σ εμενα συνεβη το αντιθετο. Με το που εκοψα τα χαπια, χαμος απο συσπασεις(50αρες και πανω, ανα τριλεπτο:shock:).Εχθες που τολμησα να παω σουπερ μαρκετ, ξενυχτησα ως τις τεσσερις απ τους πονους. Δεν ειναι πονοι τοκετου, ομως επειδη ειμαι καιρο ετσι, εχω εξαντληθει, γι αυτο και θελω να γεννησω, αλλιως δε θα χα κανενα προβλημα.

Τωρα οσο για το γιατρο, εκτος του οτι απορει ο ανθρωπος πως δεν εχω γεννησει ακομη:P, δεν ειναι αρνητικος για την προκληση. Μου ειπε οτι δε θα δυσκολετουμε μια που το σωμα μου ειναι ετοιμο για γεννα κι επισης οτι απο δω και περα το μωρο κερδιζει απλα βαρος,πραγμα που στην περιπτωση μου δεν θελουμε, για να γλιτωσουμε την καισαρικη.

Θα δουμε πως θα παει και σημερα, ελπιζω να κοιμηθω λιγακι, αλλα τετοια αγωνια βρε κοριτσια ουτε στο πρωτο μου..

Υπομονη...ειναι σπαστικες οι συσπασεις οντως και σε κουραζουν οταν τις εχεις συνεχεια...Παντως απο αυτα που γραφεις πιστευω οτι μεχρι τελους της εβδομαδας θα εχεις γεννησει .Για να δουμε.Αλλιως αφου το θελεις κι εσυ και συμφωνει κ ο γιατρος σου κανε προκληση να μην χρειαστεις μαχαιρι λογω μεγεθους του μωρου,αν και ειναι σπανιο να ''μην χωραει'' να βγει το βρεφακι.Αληθεια ποσο βαρος το υπολογισε ο γιατρο σου την τελευταια φορα που σε ειδε?