Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προωροτητα και σχολειο

Recommended Posts

Μανουλες καλημερα.Ειμαι μια μαμα ενος 2χρ μπομπιρα που γεννηθηκε αρκετα προωρα στις 29εβδ.Ειμαστε πολυ καλα,περπαταμε ,αρχισαμε να μιλαμε κ γενικα η πορεια του ειναι πολυ καλη τιποτα ανησυχητικο./αυτο που διαβασα κ ανησυχησα λιγο ειναι οτι τα προωρα παιδακια εχουν συνηθως μαθησιακα προβληματα,δυσλεξια,αποσπαση προσοχης,μεχρι κ επαναληψη της ιδιας ταξης ελεγε το αρθρο.Βέβαια καλα να ειναι τα παιδακια κ αυτα ειναι δευτερευοντα θεματα αλλά σημαντικα.Εχει καμια μανουλα εμπειρια με προωρο παιδακι που αρχισε το σχολειο;

Διαφημίσεις

Μην προτρέχεις και μην αγχώνεσαι τσάμπα, ναι τα πρόωρα έχουν κάποιες περισσότερες πιθανότητες αλλά η πλειοψηφία δεν αντιμετωπίζει τέτοια θέματα. Αυτα τα βλέπεις στην πορεία αν χρειάζεται κάποια βοήθεια. Εγω γνωρίζω αρκετά παιδάκια που γεννήθηκαν πρόωρα πέραν του δικού μου που δεν προέκυψε κάτι. Παρατηρείς είσαι δίπλα και αν χρειαστεί κινείσαι ανάλογα. Πρόωρα δεν σημαίνει απαραιτήτως οτι θα έχουν κάποιο θέμα απλά έχεις τον νου σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζουν θέματα στο σχολείο. Στο λέω για να χαλαρώσεις γιατί το πέρασα και εγώ αυτο το λούκι να σκέφτομαι και αν αν αν αν..... Αν υπάρξει κάτι θα το καταλάβεις νωρίς. Επιπλέον ειδικά για τις μαθησιακές δυσκολίες συνήθως γίνονται αντιληπτές στο δημοτικό αλλά υπάρχουν κάποια δείγματα πρίν που θα σε κινητοποιησουν.

Σε ευχαριστω για την απαντηση μου.Ξερω πως προτρεχω αλλά ειμαι λιγο αγχωμενη ξερεις η προωροτητα δεν ειναι ευκολη υποθεση.Εσενα ποσο χρονων ειναι το παιδακι σου;Ποσο προωρο ειναι;Ας ειμαστε καλα κ θα τα αντιμετωπισουμε όλα οταν ερθει η ωρα τους,απλα διαβασα εχθες ενα αρθρο γιατις μαθησιακες δυσκολιες στα προωρα κ ταραχτηκα λιγο.ηξερα ότι υπαρχουν πιθανοτητες αλλά τα διαβασα λίγο τραγικα.Εμενα με ενδιαφερει να ειναι υγιης βασικα αλλά ως εκπαιδευτικος ξερω πως κ οι μαθησιακες δυσκολιιες δεν ειναι ευκολη κατασταση για το παιδι πιο πολυ.Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.Να χαιρεσαι το παιδακι σου.

Tα έχω ψάξει και εγώ από πολύ νωρίς όλα αυτά γιατί και το δικό μου παιδί γεννήθηκε 32η εβδομάδα 1700 γραμμάρια περίπου και τώρα είναι 5μιση χρονών θα πάει νηπιαγωγείο. Και εγω είχα τον νου μου από νωρίς για το πως εξελίσσεται . Ξέρω πολλά προωράκια που δεν αντιμετώπισαν κανένα θέμα και άλλα που χρειάστηκαν κάποια βοήθεια. Πολλά δεν τα ξεχωρίζεις στο σχολικό περιβάλλον από τα τελειόμηνα.

Εμένα το μόνο θέμα είναι οτι είναι αριστερόχειρας και τον δυσκολεύει λίγο η γραφή αλλά οκευ κατά τα άλλα τον έχω τσεκάρει και με επίσκεψη σε ειδικούς. Περπάτησε 11 μηνών και τρέχαμε και απλά καθάρισε ο λόγος του στα δυομιση τρία εντελώς. Ημουν όμως και εγώ σε ετοιμότητα για το πως πηγαίνει αν χρειαζόταν βοήθεια να του την παρέχω.

Οι μαθησιακές δυσκολίες γενικά προτιμούν τα αγόρια γιαυτό είχα και ένα αγχος παραπάνω μιας και ήταν και πρόωρο. Αργότερα θα τα δεις όμως αυτά είναι νωρίς. Μόλις μπει σε σχολικό περιβάλλον θα δεις πως πηγαίνει.

Ο μεγαλος μου γιος γεννηθηκε στις 29εβδ και τρεις ημερες. Περπατησε 13 μηνων αλλα αργησε να μιλησει και δεν τα ελεγε καθαρα, οποτε εκανε λογοθεραπεια. Τωρα θα παει στην πρωτη και εγω εχω αγωνια πως θα παει. Βεβαια οι νηπιαγωγοι του τον θεωρουσαν ιδιαιτερα εξυπνο παιδι, γενικα ξεχωριζε γνωστικα, ειναι παιδι που μαθαινει πολυ ευκολα,εχει πολλα ενδιαφεροντα (αστρονομια, δεινοσαυροι, μαθηματικα),αλλα οι φοβοι της μαμας ειναι παντα εδω. Προσωπικα φοβαμαι μηπως ξεχνιεται η βαριεται στην ταξη.Αν καποια μαμα εχει παιδακι τοσο προωρο και φοιτα πλεον στο δημοτικο, θα με ενδιεφερε να ακουσω την εμπειρια της. Hope77 σε καταλαβαινω απολυτα.

Διαφημίσεις

Tα πρόωρα παιδάκια αργούν λιγο παραπάνω να φτάσουν στο επίπεδο των άλλων παιδιών..

Μπορει να μην εχουν ολα αυτα που έγραψες , αλλά καποια από αυτά είναι πιθανόν.Δεν είναι όμως τόσο σημαντικό .

Εγω θα σε συμβούλευα να το πας σχολείο ενα χρόνο αργοτερα, ετσι συνηθίζεται στο εξωτερικό!.

Κατα τα αλλα αυτο δεν εχει να κανει με νοημοσυνη.Ειναι πολυ εξυπνα παιδια συνηθως ,απλά χρειάζονται το χρόνο τους!

Ο μεγαλος μου γιος γεννηθηκε στις 29εβδ και τρεις ημερες. Περπατησε 13 μηνων αλλα αργησε να μιλησει και δεν τα ελεγε καθαρα, οποτε εκανε λογοθεραπεια. Τωρα θα παει στην πρωτη και εγω εχω αγωνια πως θα παει. Βεβαια οι νηπιαγωγοι του τον θεωρουσαν ιδιαιτερα εξυπνο παιδι, γενικα ξεχωριζε γνωστικα, ειναι παιδι που μαθαινει πολυ ευκολα,εχει πολλα ενδιαφεροντα (αστρονομια, δεινοσαυροι, μαθηματικα),αλλα οι φοβοι της μαμας ειναι παντα εδω. Προσωπικα φοβαμαι μηπως ξεχνιεται η βαριεται στην ταξη.Αν καποια μαμα εχει παιδακι τοσο προωρο και φοιτα πλεον στο δημοτικο, θα με ενδιεφερε να ακουσω την εμπειρια της. Hope77 σε καταλαβαινω απολυτα.

Καλησπέρα.Ευχαριστω όλες γιατις απαντησεις σας.Και εγω όσα προωρακια εχω στο περιβΛΛΟΝ μου ειναι μια χαρα στο σχολειο αλλά δεν ειναι κ μεγαλο δειγμα.'Οταν λες δεν μιλησε καλα τι εννοεις;Εμενα ειναι διορ 19 μηνων κ εκτος απο μπαμπα ,μαμα λεει αλλες 6-7 λέξεις.Λογοθεραπεια πόσο χρονων κανατε;εμενα η γιατρος μου ειπε να μην ανησυχω μεχρι τα 3χρ.

Η γιατρος σου καλα σου λεει.Γενικα πρεπει οταν ειναι τριων ετων ο λογος του να ειναι κατανοητος απο ξενους, δηλ δεν αρκει η μαμα να καταλαβαινει τι λεει. Εγω δεν θα τον μετρουσα ακομα με διορθωμενη ηλικια, συνηθως το κανουν οι γιατροι τον πρωτο χρονο.Δες παιδακια συνομηλικα του περιβαλλοντος σου , αν ο μικρος ειναι περιπου εκει αναπτυξιακα (και σε γλωσσικο επιπεδο),τοτε ολα προχωρουν καλα. Αν παλι υπαρχουν μεγαλες αποκκλισεις να εχεις το νου σου μηπως χρειαστει κατι παραπανω (δεν εννοω να τον συγκρινεις με το παιδι-θαυμα που μιλαει φαρσι απο 2, αλλα με την πλειοψηφια των συνομηλικων).Αν δεν πηγαινει παιδικο να τον γραψεις απο Σεπτεμβρη, βοηθαει σε πολλα επιπεδα. O μικρος μου ειχε φανει απο νωρις οτι δυσκολευοταν, δηλ αργησε να φτασει στους γλωσσικους στοχους (πχ σχηματιζε φρασουλες οχι απο 2 ετων αλλα απο 2,5 , δεν ελεγε καποια συμφωνικα συμπλεγματα κλπ). Η παιδιατρος μου μου ειχε πει αρκετα νωρις οτι μπορει να χρειαστει λογο, αλλωστε εκανε follow up σε τακτα χρονικα διαστηματα στο Παιδων κι ετσι τον παρακολουθουσαμε στενα. Μη φανταστεις τιποτα φοβερα θεματα, στο νηπιο οι δασκαλες του απορουσαν γιατι ειχε κανει λογο, τοσο καλα ηταν τα αποτελεσματα. Βεβαια και εγω καθομουν διπλα του και του μιλουσα πολυ, διαβαζαμε πολλλλα παραμυθια, ειχε μαθει απο 2 ετων χρωματα, σχηματα ζωακια, τραγουδακια κλπ δηλ προσπαθουσα να του δωσω ερεθισματα. Στο νηπιο που πηγε ημασταν πολυ τυχεροι διοτι οι δασκαλες του εκαναν φοβερη δουλεια, ειναι σημαντικο να ειναι ενημερωμενες για το ιστορικο του παιδιου, γιατι ετσι μπορουν να προσεξουν περισσοτερο. Οπως ειπα και στο προηγουμενο μηνυμα, εχω αγχος για το πως θα παει παρακατω, νομιζω οτι ενα παιδι τοσο νωρις γεννημενο, που εχει στερηθει πολλες εβδομαδες ενδομητριας αναπτυξης, ακομα κι αν δεν παρουσιασει ποτε κανενα προβλημα, καμια δυσκολια, παντα θα απασχολει τη μαμα του για την πορεια του.