Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εναρξη επιχειρησης

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

μπαίνω στο φόρουμ απο οταν έμαθα οτι ήμουν έγκυος και απο τότε 2 χρόνια πρίν διαβάζω καθημερινά διάφορα θέματα. Έτσι αποφάσισα σήμερα να γράψω και εγώ και να ζητησω την άποψη σας - βοήθειά σας για αυτό που σκέφτομαι. Λοιπόν επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και με τον άντρα μου έχουμε προβλήματα πληρωμών στις δουλειές μας σκέφτομαι να ανοίξουμε κάτι δικό μας. Το αντικείμενο θα είναι σερβις Η/Υ παντός τύπου επειδή ο άντρας μου (οχι να το παινευτώ :) ) είναι αστέρι σε αυτό. Είναι παρα πολύ καλός στην δουλειά του και πιστέυω οτι θα πιάσει. Εγώ θα είμαι στο διοικητικό-οικονομικό κομμάτι και θα διαχειρίζομαι τις υπολοιπες δουλειές του μαγαζιού και ενδεχομένως τις πωλήσεις αν δούμε οτι τσουλάει. Θέλουμε να βρούμε κατι στα νότια προάστια κατα προτίμηση Αγιο Δημήτριο, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Άλιμο. Χρειάζομαι όμως την βοήθειά σας σχετικά με τα κόστη της έναρξης. Τι πρέπει να κάνουμε για να το ανοίξουμε, πόσο κοστίζει να το φτιάξουμε (γύρω στα 50 τμ θα είναι), ποια θα ειναι τα έξοδα κάθε μήνα στην πορεία και γενικά τι θα πρέπει να προσέξουμε. Επίσης, πως το βλέπετε σαν μαγαζί ; πιστεύετε θα δουλέψει;; ουφ πολλές ερωτήσεις μαζεμένες.... οποια γνωρίζει ας με βοηθήσει ρε κορίτσια να το οργανώσω λιγακι να δούμε να συμφερει στην τελική...:roll:

Διαφημίσεις

Για αρχή ένας καλός λογιστής θα σου λύσει όλες σου τις απορίες. Εγώ είχα μια ατομική επιχείρηση και την έκλεισα πριν 2 χρόνια. Τώρα στο δικό σου θέμα. Πρέπει εκτός απο τα έξοδα της κατασκευής του μαγαζιού να υπολογίσεις και τα λειτουργικά κάθε μήνα. Ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνα, ΤΕΒΕ, ετήσια εισφορά στο Εμπορικό επιμελητήριο 50?, το ποσό του λογιστή κάθε μήνα. Δεν θυμάμαι άλλα τωρα αλλά τα βασικά είναι αυτά.

Όσο για το αντικείμενο, επειδή κι εμένα ο άντρας μου συνάδελφος είναι.... δεν θα τον παρότρεινα να κάνει κάτι τέτοιο, αυτή την εποχή τουλάχιστον. Θεωρώ οτι μόνο φαγάδικα τύπου σουβλατζίδικου δουλεύουν. Βεβαια είναι απλά και μόνο η άποψη μου.

Θα σου δώσω μια συμβουλή ως παθούσα, μιας και κλεινοντας βιβλία χρωστούσα 2.000 ? στο ΤΕΒΕ, και μεταξύ μας είναι πολύ λίγα μιας και οι περισσότεροι έμποροι χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους. Αν τυχόν δεις και σε παίρνει ο κατήφορος (που δεν στο εύχομαι, αλλά επειδή είναι ακόμη δυσκολοι οι καιροί) μην το αφήσεις ελπίζοντας να αλλάξουν τα πράγματα. Αν δεις να σε τραβάει κατω, κόψε το σχοινί! Το ξέρω οτι ακούγεται άσχημο και κάπως... αλλά είναι η αλήθεια. Η μόνη αλήθεια όταν έχεις δική σου επιχείρηση.

Εύχομαι ότι καλύτερο. Να σας δώσει ο Θεός φώτιση να κάνετε το καλύτερο για σας, και να σας πάνε όλα δεξιά.

sj3dp3.png

Καλησπερα και καλωσηρθες!

Καταρχην , χωρις να ξερεις λεπτομερειες , ελπιζω να φανταζεσαι οτι τη σημερον ημερα το να εχεις ενα οποιοδηποτε μαγαζι ,κοστιζει....

Παρολαυτα μπραβο σας ,η τυχη ειναι παντα με τους τολμηρους!

Αρχικα , πρεπει να βρειτε το χωρο.Να δωσετε καποια ενοικια<μπροστα> για να το νοικιασετε, μετα να το καθαρισετε , να το διακοσμησετε και γενικα να το στησετε.Εδω το κοστος ειναι σχετικο.

Μετα , πρεπει να κανετε εναρξη στην εφορια , στο ΤΕΒΕ (τωρα καπως αλλιως λεγεται-δε θυμαμαι) , να κανετε αιτηση στη ΔΕΗ για επαγγελματικο ρευμα.

Πιστευω οτι το αντικειμενο της δουλειας ειναι σουπερ, ομως να ρωτησω κατι;Γιατι δεν το ξεκινατε απο το σπιτι για αρχη ,και αν δειτε οτι προχωραει τοτε να κανετε κινησεις για μαγαζι;

Να εχετε δημιουργησει πρωτα ενα κυκλο πελατων.

Επισης , οταν λες στις πωλησεις , τι εννοεις;τι σκεφτεστε να πουλατε;Αν καταλαβα καλα , τις υπηρεσιες σας θα προσφερετε.

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με βοηθάνε ιδιαίτερα να οργανώσω τις σκέψεις μου. Εννοείται οτι ξέρω πως τα έξοδα θα είναι πολλά. Εχω ξεκινήσει και υπολογίζω βασικά έξοδα που διαβάζω οτι εχουν τα μαγαζιά.ειναι αρκετα η αληθεια ειναι.

Manoulina ο αντρας σου δουλεύει μόνος του ή σε μαγαζί; Ο δικός μου δουλέυει σε μαγαζί με εμπόριο ειδών τεχνολογίας που εχουν και σερβις και παει πολύ καλα (ασχετα αν δεν τον πληρωνουν καλα). Για αυτό σκεφτόμαστε εμεις να κανουμε κατι. Καθε μερα του πανε πολλά μηχανήματα για φτιάξιμο...

Χαρούλα, λέμε να ανοίξουμε μαγαζί για να εχουμε βιτρινα. ενταξει εχουμε γνωστους κτλ αλλά ποσοι θα παθουν βλάβες... και ειναι δυσκολο να σε μαθει ο κοσμος αν δεν υπαρχει μαγαζί.. νομίζω δηλαδή. για αυτο εγραψα εδω για να ακουσω γνωμες! για πωλησεις σκεφτομαστε εφοσον εχουμε δουλιτσα και μαζεψουμε χρηματα να παρουμε και εμπορευμα δηλ. υπολογιστες, laptops κτλ να προωθησουμε και τετοια πραγματα.

τις δουλειες μας τις εχουμε απλα επειδη δεν μας πληρωνουν ουτε καλα ουτε καθε μηνα σκεφτομαστε για κατι δικο μας. τωρα αν ειναι ολα κατα μας φυσικα δεν θα παμε να χρεωθουμε εχουμε και το μωρο τωρα δεν ειμαστε μονοι μας! ξεκινησα με πολυ αισιοδοξες σκεψεις αλλά ακούω πολλες αρνητικές γενικότερα για τετοιο εγχειρημα οποτε θα εκτιμουσα καθε άποψη!

Για τα εξοδα να πας σε ενα λογιστη να το συζητησετε. Τα στανταρ σου ειναι ενοικιο,δεη, τεβε το οποιο ειναι και απο τα μεγαλυτερα εξοδα, εξοπλισμος του καταστηματος και η αμοιβη του λογιστη.

Εγω θα ελεγα να τυπωσει ο αντρας σου καρτες δικες του και να τις μοιρασετε παντου, σε επιχειρησεις,καταστηματα, να δινει κρυφα σε πελατες αν νιωθει οτι τον παιρνει, γενικα να διαδωσει το ονομα του. Αν δει οτι εχει δουλεια τοτε σκεφτειτε το για καταστημα.

Διαφημίσεις

Εγω θα ελεγα να τυπωσει ο αντρας σου καρτες δικες του και να τις μοιρασετε παντου, σε επιχειρησεις,καταστηματα, να δινει κρυφα σε πελατες αν νιωθει οτι τον παιρνει, γενικα να διαδωσει το ονομα του. Αν δει οτι εχει δουλεια τοτε σκεφτειτε το για καταστημα.

Θα συμφωνήσω. Καλύτερα να κάνετε μια μικρή "αναζήτηση πελατών" και μετά να κάνετε το βήμα.

sj3dp3.png

Aν ειστε ήδη ιδιωτικοι υπάλληλοι εστω ενας απο τους 2 και πλήρους απασχολησης και απαραίτητα ασφαλισμένοι απο το 93 και μετα πέρνετε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΒΕ!