Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γονείς SOS

Recommended Posts

Είναι η πρώτη φορά που γράφω κάποιο πρόβλημα προσωπικό σε φόρουμ αλλά ντρέπομαι να το συζητήσω με φίλους. Λοιπόν, κατ'αρχήν είμαι 14 και το θέμα είναι με τους γονείς μου.Έχουμε άριστες σχέσεις αλλά σε ένα θέμα διαφωνούμε κάθετα: αυτό του αγοριού.Το πρόβλημα είναι ότι φυσικά δε θέλουν να έχω σχέση ακόμα ή γενικά σχέσεις με αγόρια(πιστευουν οτι σ αυτη την ηλικια το μονο που θελουν τα αγορια ειναι να χουφτωνουν και δεν γινεται να εχουν αληθινα αισθηματα) ... όμως είναι πάαααρα πολυ δύσκολο να το αποδεχτώ, όταν ο μισός (και παραπάνω) πληθυσμός των εφήβων της ηλικίας μου έχουν σχέσεις. Οπότε, εδώ θέλω τη βοήθειά σας:

Τυχαίνει να μου αρέσει ένα παιδί (ίδια ηλικία με μένα) και γενικά αρέσω κι εγω σε κάποιους.Φυσικά θα μπορούσα να τα φτιάξω με καποιον κρυφα αλλα δε το θεωρω σωστο. Τι να κανω?? να το συζητησω με τους γονεις μου? αλλα πως?? :roll::roll: επίσης απο μαθηματα δεν εχουν παραπονο. (Ειμαι πολυ καλη μαθητρια και ποτε δεν εβγαλα κατω απο 19.)

Διαφημίσεις

Πολλοι γονεις ειναι υπερπροστατευτικοι και δεν τους ειναι ευκολο να δεχτουν πως το παιδι τους μεγαλωνει, το εχουν στο μυαλο τους παντα ως "παιδακι". Θα πρεπει να μιλησεις μαζι τους καποια στιγμη που να εχετε χρονο και να ειστε ηρεμοι και να τους εξηγησεις το πως νιωθεις. Αν πιστευεις πως ο ενας απο τους δυο (συνηθως ο μπαμπας αλλα οχι παντα) ειναι ο αρνητικος, μιλησε πρωτα στον αλλο και αστους να το συζητησουν και μονοι τους μετα.

Παρουσιασε τα επιχειρηματα σου, μην πεις πως θελεις να κανεις σχεση επειδη "το κανουν ολοι" γιατι αυτο δεν ειναι λογος. Σιγουρα δεν θα καταληξεις να παντρευτεις το πρωτο αγορι που θα τα φτιαξετε, αλλα αυτο δεν σημαινει πως θα κατσεις μονη σου μεχρι να βρεις τον γαμπρο, στον 21 αιωνα ζουμε. Οι γονεις σου μαλλον το ξερουν αυτο, απλα δεν θελουν να αποδεχτουν πως εφτασε τοσο γρηγορα ο καιρος. Νομιζω παντως πως αν τους μιλησεις ηρεμα και σοβαρα για την επιθυμια σου, θα αρχισουν να συνειδητοποιουν πως ειναι απολυτα φυσιολογικο κατι τετοιο.

Εγω πάντως βασιλική δεν θα έλεγα οτι οι γονείς σου είναι υπερπροστατευτικοι....θεωρώ άκρως φυσιολογικό να είναι αρνητικοι στο ενδεχόμενο να αρχίσεις να έχεις αγόρι απο τώρα,

ασε τι κάνουν οι άλλοι γύρω σου,δε λέει τίποτα,

είσαι μονο 14,τώρα είναι ο καιρός να εστιάσεις την προσοχή σου σε αλλα πράγματα π.χ στα μαθήματα σου,σε κάποιο σπορ ίσως...

αγόρια θα έχεις μια ζωή,γιατί να ξεκινήσεις απ'τα 14;;;

Κανα δυο χρόνια θα μπορούσες να περιμένεις άνετα...σκεψου το θέμα πολύ σοβαρά πριν αποφασίσεις,

σου το λεω αυτο γιατι θα δεις οταν τελικά αρχίσεις να έχεις αγόρι,πολυ σύντομα θα αρχίσεις να σκέφτεσαι να ολοκληρώσεις τη σχέση σου και και και....

δεν είναι ολα τοσο αθώα οσο νομίζουμε μερικές φορές...

Πάντως συζήτησε το ανοιχτά με τους γονείς σου,κατι ξέρουν παραπάνω και πάντα να έχεις στο νου σου πως είναι οι μόνοι άνθρωποι που θέλουν το καλύτερο για σένα..!

Συμφωνω απολυτα με τη hara86 μα απολυτα ομως!με καλυψε πληρως!καλο ειναι και το φλερτ και τα καρδιοχτυπια και οι συναντησεις...μεχρι εκει...μην περιμενεις να αποδεχτουν "σχεση" ομως,αυτο δε σημαινει οτι ειναι υπερπροστατευτικοι.Νομιζω ειναι το λογικο!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Και εγώ θα συμφωνήσω με τα κορίτσια... δεν είναι υπερπροστατευτικός ένας γονιός όταν δεν θέλει το παιδί του να αρχισει σχέσεις από τα 14.. το ότι το κάνουν όλοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις και εσύ.. επίσης, με αυτή τη λογική όλες κάνουν και εκτρώσεις ανήλικες.. το θελεις και εσύ αυτό???? όλα τα θέματα να τα συζητάς με τους γονείς σου... και να τους ακούς... μόνο ο γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του.. μόνο ο γονιός και ούτε οι φίλες πόσο μάλλον οι άγνωστοι στο ιντερνετ.... το τι κάνουν οι φίλες/οι σε αυτή την ηλικία (και ακόμη νωρίτερα) δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό... σεξ / τσιγάρο / ποτό κλπ... μια ζωή θα τα βρεις μπροστά σου... κοίταξε να χαρείς όλα όσα σου προσφέρει η κάθε ηλικία σου... και τα πάντα να τα συζητάς με τους γονείς σου.. μπορεί να μην σου αρέσουν οι απαντήσεις που θα παίρνεις πάντοτε αλλά σε αγαπούν και είναι πολύ σημαντικό να έχεις μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους...

Διαφημίσεις

Βασιλικη, καταρχην ξεχνα τους κανονες,

Δεν εχω δει πουθενα γραμμενο τον κανονα : στα 14 δεν μπορεις να κανεις σχεση , φλερτ κλπ ,γιατι εισαι μικρος και δεν πρεπει!

Εχω περασει απο την ηλικια σου και ξερω πολυ καλα οτι οι κανονες και τα μη μπορουν να σε τρελανουν!

Σαφως κανεις δεν μπορει να σε πεισει με αυτα τα επιχειρηματα,

γιατι απλα δεν μπορεις να τα κατανοησεις!Μιλας με γυναικες ανω των 25 και μαλιστα μανουλες!Εσυ ομως ει

σαι ενα κοριτσακι που μολις εχει αρχισει να γινεται γυναικα!Ενα χασμα υπαρχει...:P

Θα μιλησω λιγο για τον ερωτα:

Λοιπον, ειναι πολυ φυσικο(εχοντας μπει πια στη εφηβεια) καποιος στα14 να ερωτευεται.Και χρησιμοποιω το <ερωτευεται > επιτηδες , για να δειξω οτι μπορει και να συμβαινει καθε βδομαδα με διαφορετικο προσωπο!Σ εμενα παντως συνεβαινε!Τη Δευτερα εκλαιγα για το Γιωργο και την Παρασκευη πηγαινα για shopping γιατι το Σαββατο ειχα ραντεβου με το Γιαννη!

Και τι ερωτες !

Αξεχαστοι!

Ενα καφε στην παραλια πιναμε μια φορα την εβδομαδα , και νομιζαμε οτι ειχαμε σοβαρη σχεση!

Δεν ξερω τι εννοεις με τον ορο σχεση βασιλικη μου!

Και μαλλον αυτο ειναι το σημειο της αφετηριας γι αυτη την κουβεντα !

Εσυ τι ζητας απο μια σχεση , πως τη φανταζεσαι;

Μερικες φορες εχουμε κατι στο μυαλο μας που το μεταφραζουμε με τις λαθος λεξεις.

Ο ορος σχεση μπορει να περιλαμβανει : ερωτα ,αγαπη, συγκατοικηση , σεξ , αφοσιωση κ.λπ. .......

Ναι, σαν γονιος ουτε εγω θα ενεκρινα μια τετοια σχεση σ αυτη την ηλικια που το μυαλο <πεταει>!

Για πες μας λοιπον, τι εννοεις λεγοντας σχεση;

Και μη μου πεις τι κανουν τα παιδια της ηλικιας σου, ξερω!

Εγω θελω να μαθω ΕΣΥ τι θες απο μια σχεση....

εγω δε θελω κατι ακραιο και οταν λεω σχεση σε καμια περιπτωση δεν εννοω σεξ κλπ. Εγω ελεγα να με αφηναν π.χ. να κανω μια βολτα με καποιον ,να παμε για μπανιο στη θαλασσα, φλερτ αλλα μεχρι εκει!

εγω δε θελω κατι ακραιο και οταν λεω σχεση σε καμια περιπτωση δεν εννοω σεξ κλπ. Εγω ελεγα να με αφηναν π.χ. να κανω μια βολτα με καποιον ,να παμε για μπανιο στη θαλασσα, φλερτ αλλα μεχρι εκει!ισα!UOTE]

Μπραβο κουκλιτσα μου!

Αυτο ειναι και το φυσιολογικο!

Ενα μπανιο στη θαλασσα, ενα αθωο φιλι , μια βολτα πιασμενοι χερι χερι στο παρκο, να σε κρατησει απ τη μεση αγκαλια στο παγκακι......Αχ ποσο τελεια ακουγονται ολα και πανω απ ολα αγνα,χωρις πονηρια!

Αν τα εννοεις αυτα που λες, τοτε δωσε στους γονεις σου να καταλαβουν τι θες απο τη <σχεση> σου!

Μη χρησιμοποιησεις σαν επιχειρημα οτι το κανουν ολοι οι συνομηλικοι σου γιατι τοτε θα σου πουν :<και ναρκωτικα παιρνουν ολοι, θα παρεις κι εσυ;;;>

Τσεκαρισμενο!

Εγω ,λοιπον, μαζι σου και τα ματια σου δεκατεσσερα μικρη μου!Μην εμπιστευεσαι ευκολα κανεναν , ουτε το φιλο ,ουτε τη φιλη σου!Να εισαι καχυποπτη απο δω και περα με τους ανθρωπους, γινεσαι γυναικα.Δε θα απλωσει ο αλλος το χερι του,στο δρομο, για να σε χαϊδεψει(οπως παλια), αλλα για να σε χουφτωσει!:oops:

Επισης θυμισε τους οτι αν θες κατι πολυ ,θα το κανεις•φανερα ή κρυφα.Δεν ειναι καλυτερα ,επομενως , που το ειπες;Αν ηταν κατι μεμπτο θα το ελεγες;

Στην τελικη ο καθε γονιος ξερει το παιδι του, αν εχει ωριμασει αρκετα,ωστε να το εμπιστευτουν.Τωρα , για να λες οτι οι βαθμοι σου ειναι υψηλοι , δεν πρεπει να εισαι ατομο τρεις λαλουν και δυο χορευουν.Οχι οτι τα παιδια με χαμηλους βαθμους ειναι, αλλα πως να το κανουμε η επιμελεια σου στα μαθηματα σού προσδιδει αλλο αερα.

Προκαλεσε τους να σε δοκιμασουν , να κερδισεις την εμπιστοσυνη τους !

Διαφημίσεις

Το ''πρόβλημα'' που υπάρχει συνήθως σε τέτοια θέματα είναι οτι ο γονιός ισως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη βασιλική,στον κάθε πιτσιρικά όμως πως μπορεί να τον εμπιστευτεί και να τον ελέγξει;

ολοι ξέρουμε καλά οτι δυστυχώς η λέξη αθωότητα και ποσο μάλλον οι αθώες σχέσεις πλέον έχουν εκλείψει...

Ακόμα κ αν κάτι ξεκινησει αθώα,όπως το φαντάζεται η βασιλική μας,για πόσο νομίζετε θα μείνει έτσι;;;

πραγματικά πιστεύει κανείς πια οτι ενας πιτσιρίκας 15,16 χρόνων θα αρκεστεί σε ενα αθώο φιλάκι και μια βόλτουλα χέρι-χέρι;;;

Και πόσες φορές ενα κορίτσι που ξεκινά να έρχεται πιο κοντά με τα αγόρια,για να μην πω 'κανει σχέση' θα καταφέρει να αντισταθεί και να αρνηθεί την οποιαδήποτε πίεση που θα της ασκηθεί,γιατι θα της ασκηθεί;;;

Ολα αυτά βασιλική σκέψου τα καλά;

Χαρα μου , πολυ σωστα τα λες!

Το περιμενα και ηθελα καποιος να θεσει αυτο το ερωτημα.

Εκει θα ηθελα να εστιασει η βαισιλικη!

Αν ξεκινησει κατι αθωα , θα μεινει ετσι για οσο το θελει το κοριτσι μας!

Ενας πιτσιρικος ,θα αρκεστει σε οτι του προσφερει η βασιλικη και μονο!

Ελπιζω βασουλα να ξερεις οτι ακομα δεν ειναι η καταλληλη στιγμη για να κανεις το επομενο βημα.Οχι επειδη εισαι 14(σιχαινομαι και τα μαθηματικα:evil:), αλλα επειδη το ταξιδι ειναι πιο μαγικο απ τον προορισμο!Να ευχεσαι να ναι μακρυς ο δρομος , που λεει και ο Καβαφης!

Φλερταρε , βγαλτου τα ματια!Ζεις την πλατινενια ηβη σου, μη βιαστεις να μεγαλωσεις!Μια ζωη μπορεις να κανεις σεξ( οσο και με οποιον θες!) ,αλλα το φλερτ ,δυστυχως, σε 5-6 χρονια θα εχει γινει ειδος προς εξαφανιση για τη γενια σου!

Οι γονεις ,οταν στελνουν το παιδι τους στο σχολειο ή ποδοσφαιρο , μπαλετο κ.λπ. ,εμπιστευονται το παιδι τους και οχι ολο το σχολειο για παραδειγμα.

Θελω να πω ,δεν μπορουν να ξερουν ανα πασα στιγμη τον ανθρωπο(ειτε αυτος ειναι μαθητης ,κηδεμονας αλλου παιδιου ή και καθηγητης-δασκαλος ακομη) που συναναστρεφεται το παιδι τους.

Βασιλικη , εισαι ετοιμη να θεσεις τους δικους σου ορους στην <σχεση >σου;Εισαι σιγουρη ;

Εισαι σιγουρη για τον φιλο σου;

Σκεψου τα καλα ολ αυτα κοριτσι μου ,αλλα οχι με αγχος !

Μη χαλας τη μαγεια!

Απλα καθε σου κινηση να γινεται με ωριμοτητα και υπευθυνοτητα!Η μανα μου ξερεις τί μου ελεγε οταν ημουν στην ηλικια σου;

<Κανε οτι θες , αλλα πριν το κανεις να με φερνεις για ενα λεπτο στο μυαλο σου ...>!Και το τηρησα!

Ε, δεν εκανα ποτε κατι <κακο> , οτι εκανα το ηξερε την επομενη στιγμη, ηταν παντα η καλυτερη μου φιλη!

Αν ξεκινησει κατι αθωα , θα μεινει ετσι για οσο το θελει το κοριτσι μας!

Ενας πιτσιρικος ,θα αρκεστει σε οτι του προσφερει η βασιλικη και μονο!

Ελπιζω βασουλα να ξερεις οτι ακομα δεν ειναι η καταλληλη στιγμη για να κανεις το επομενο βημα.Οχι επειδη εισαι 14(σιχαινομαι και τα μαθηματικα:evil:), αλλα επειδη το ταξιδι ειναι πιο μαγικο απ τον προορισμο!Να ευχεσαι να ναι μακρυς ο δρομος , που λεει και ο Καβαφης!

Φλερταρε , βγαλτου τα ματια!Ζεις την πλατινενια ηβη σου, μη βιαστεις να μεγαλωσεις!Μια ζωη μπορεις να κανεις σεξ( οσο και με οποιον θες!) ,αλλα το φλερτ ,δυστυχως, σε 5-6 χρονια θα εχει γινει ειδος προς εξαφανιση για τη γενια σου!

Βασιλικη , εισαι ετοιμη να θεσεις τους δικους σου ορους στην <σχεση >σου;Εισαι σιγουρη ;

Εισαι σιγουρη για τον φιλο σου;

Σκεψου τα καλα ολ αυτα κοριτσι μου ,αλλα οχι με αγχος !

Μη χαλας τη μαγεια!

Απλα καθε σου κινηση να γινεται με ωριμοτητα και υπευθυνοτητα!

Αυτο ακριβώς..!

Δεν ξέρουμε το χαρακτηρα της. Βασιλικής,ελπίζω όμως να είναι ενα δυνατό κορίτσι και με αποφασιστικότητα...

δυστυχώς σήμερα τα περισσότερα κορίτσια υποκύπτουν με μεγάλη ευκολία,η πίεση είναι μεγάλη,όχι μόνο απο το αγόρι,αλλα και απο τον περίγυρο...

πως θα είσαι αρεστός στους συνομηλίκους αν δεν συμβαδίζεις με αυτούς;;;

Γι'αυτο θεωρώ φυσιολογικότατο οι γονείς,ιδίως των κοριτσιών,

να ανησυχούν πολύ για το θέμα σχέσεις...

Βασιλική ελπίζω να σκεφτείς καλά όσα άκουσες εδω και ιδιαίτερα όσα θα σου πουν οι γονείς σου ...

Πανω απο ολα σου εύχομαι καλη πρόοδο στο σχολείο,ολα τα άλλα είναι δευτερεύοντα...

Μη βιαστείς να μεγαλώσεις,τα χρόνια που ζεις τώρα είναι μοναδικά και δεν θα ξανάρθουν...

Η ζωη ειναι μπροστα σου....τα 14 χρονακια σου προφυλλαξε τα!!! Κανε υπομονη..ο ερωτας ο αληθινος οταν ερθει δεν θα σε αφησει να το διαπραγματευτεις!!!

• 1 month later...

eimai 14 kai niothw oti dn antexw allo tin zoi m oi gonis mou theloun na mou to pezoun aneti oti nte kai kala dn exoun thema na vgw (pantou) alla otan tous lew tha paw ekei me autin lene oxi :mad: oti fovoude... kai meta anagkazomai na to akirosw den tous katalavenw:confused: giati na to kanoun auto sinexia? afou lene oti me empistevonte:sad: ti na kanw? eimai 14 kai moni mou me afinoun na paw mono sto mall kai me pernoun thl kathe 5 lepta :confused: eseis ti tha kanate stin thesi mou? :?::?:

Διαφημίσεις

εισαι μικρουλα ρε αρτεμις....τι να κανουν? Να σε αμολυσουν και ο,τι γινει?? Και αυτό θα τους κανει καλους γονεις??

Οι δικοι σου ζουν για εσενα....για το παιδι τους ο κάθε ενας. Πως θα αφησεις ένα παιδακι 14 χρ που ΝΙΩΘΕΙ και ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι μεγαλο ενώ στην πραγματικοτητα ΕΙΝΑΙ μικρο?

Μονο και μονο που βλέπεις να υπερτιμάει τις γνωσεις και την δυναμη του τρομαζεις...ο κάθε γονιος!

Μην κοιτας τι κανουν οι φιλες σου.....αλλοι γονεις εχουν αυτό το καλο , οι δικοι σου εχουν καποιο άλλο ;)

Περιορισου στο μολ και σιγα σιγα, με τον καιρο, δικεδικησε και ένα άλλο ακομη μερος ποπυ αθσε αφηναν....είναι αρκετα για τα 14 σου χρονια!!!

Η ζωη είναι μπροστα σου και αν ακολουθήσεις τις συμβουλες των γονιων σου θα είναι όλα πιο ευκολα και ομορφα

Βασιλικη μου καταρχας μπραβο σου που λες οτι δεν θεωρεις σωστο να πεις ψεματα στους δικου σου,Θα δεις οτι αργα η γρηγορα με το να λες την αληθεια θα κερδιζεις. Ειμαι 23 και θα ηθελα να σ δωσω 3 συμβουλες. 1) Να θυμασαι οτι το σωμα ειναι μονο δικο σου, ποτε δεν θα κανεις κατι επειδη το θελει ο αλλος. πολλα κοριτσια κανουνε σεξ μονο και μονο για να κρατησουνε το αγορι τους η καταληξη το αγορι τελικα φευγει και αυτες παντα θα το μετανιωνουνε.. 2) Να θυμασαι οτι ο κοσμος δεν ειναι αθωος παντα. Να εισαι ανοιχτοι με ολους αλλα παντα να κρατας μια πισινη. 3) Ποτε μην σκευτεις οτι δεν μπορεις να μιλησεις στην οικογενεια σου για οτι σε προβληματιζει. Μπορει να ξινισουνε μπορει να σε μαλωσουνε αλλα στο τελος της ημερας θα ειναι αυτοι που θα σε κανουνε να αισθανθεις δυνατη που θα σε βοηθησουνε θα σε στηριξουνε θα σε προστατεψουνε και δεν θα σε προδωσουνε ποτε

eimai 14 kai niothw oti dn antexw allo tin zoi m oi gonis mou theloun na mou to pezoun aneti oti nte kai kala dn exoun thema na vgw (pantou) alla otan tous lew tha paw ekei me autin lene oxi :mad: oti fovoude... kai meta anagkazomai na to akirosw den tous katalavenw:confused: giati na to kanoun auto sinexia? afou lene oti me empistevonte:sad: ti na kanw? eimai 14 kai moni mou me afinoun na paw mono sto mall kai me pernoun thl kathe 5 lepta :confused: eseis ti tha kanate stin thesi mou? :?::?:
Δεν καταλαβα δεν σε αφηνουνε να πας καπου εκτος mall η να πας καπου με ενα συγκεκριμενο ατομο